Modellen van de laatste decennia

Modellen van de afgelopen decennia – De modellenwereld is de afgelopen jaren sterk veranderd. De sterren van de jaren ’90 zijn nog steeds onder ons en hebben hun stempel op de industrie gedrukt. Dus de aspirant-modellen kunnen een voorbeeld nemen aan de sterren van de jaren ’90! Vandaag ligt de nadruk op andere dingen dan toen. Instagram en co. spelen een grote rol of zijn zelfs het middelpunt van de carrière. In het volgende artikel kunt u meer te weten komen over de modellen van vroeger, nu en zelfs de toekomst!

90’s Modellen

De modellen van de jaren negentig zijn ons vandaag nog steeds vertrouwd. Zij hebben de modellenwereld gevormd en zijn geweldige rolmodellen voor nieuwe aspirant-modellen. Zij werkten met de beroemdste merken en ontwerpers en verdienden miljoenen euro’s. Deze schoonheden schrijven vandaag de dag nog steeds geschiedenis en zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Sommigen zijn nog steeds actief in de modellenwereld, anderen hebben een stapje terug gedaan en concentreren zich op andere dingen, zoals familie of hun eigen projecten. Maar elk van hen is nog steeds in de publieke belangstelling – sommige meer en sommige minder.

Modellen uit die tijd

Naomi Campbell

Eva Herzigová

Claudia Schiffer

Heidi Klum

Cindy Crawford

Kate Moss

Nadja Auermann

Stijl van de tijd

De stijl van de jaren ’90 stond bekend om zijn toegeeflijkheid, comfort en experimenteren. Muziek had een grote invloed op de mode van die tijd, wat te zien was aan de plateauschoenen of de zogenaamde “mom jeans”. Vandaag vind je de stijl van de jaren ’90 op elke hoek. Of het nu gaat om crop tops, wijde broeken, schoenen met plateaus, fanny packs, wijde truien of ongewone zonnebrillen – al deze kledingstukken zijn vandaag weer stevig vertegenwoordigd. De beroemdste modellen van deze tijd zetten de trends of gingen erin mee en gaven er vorm aan.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Successen van de supermodellen

We weten nu waarschijnlijk allemaal dat de topmodellen in die tijd miljoenen euro’s verdienden. Op reusachtige reclameposters in de steden, op TV, op de catwalk of op de covers van de beroemdste tijdschriften – overal werd om de modellen van de jaren ’90 gevochten. De covers van de modetijdschriften “Vogue” of “Elle” waren in principe versierd met de supermodellen. Ze werden aanbeden door fans en merken – als echte sterren!

Modellen hebben ook in de film- en muziekindustrie gedobberd – sommigen met succes, anderen lieten het bij een rol in een film of muziekvideo. Cindy Crawford en Linda Evangelista behoorden tot de modellen die het de moeite waard maakten om in de acteer- of muziekvideo-industrie te duiken. Crawford verscheen in talrijke films en series, Evangelista is bekend voor een verschijning in de muziekvideo van George Michael, naast het modellenwerk.

Wat doen ze vandaag? Famile….

Sommigen van hen hebben de afgelopen jaren een gezin gesticht, anderen zijn nog steeds actief in de sector – of zelfs allebei. Sommige van hun nakomelingen zijn zelfs in de voetsporen van de modellen getreden: Cindy Crawfords kinderen Presley en vooral Kaia Gerber zijn te zien op de catwalks van deze wereld en worden, net als hun moeder, geboekt door de topmerken.

Maar één ding hebben ze zeker gemeen: ze zijn nog steeds mooi!

Millennials

Millennials, ook bekend als “Generatie Y”, zijn de mensen die rond de millenniumwisseling zijn geboren. De modellen van deze tijd werken ook met de topmerken. De modellenwereld is veranderd, maar de “nieuwkomers” kunnen nog steeds succes vieren! Nooit eerder was de modellenwereld zo gediversifieerd als nu: rondingen, slank, lang, kort, oud of jong – alles is er. Zelfs het modellenprogramma “Germany’s Next Topmodel” met jurylid Heidi Klum adverteert nu dat persoonlijkheid en karakter belangrijker zijn dan figuur. Het model moet veranderlijk zijn, maar er wordt niet langer de nadruk gelegd op “klassieke schoonheid”, zoals dat in de jaren ’90 het geval was – ook al is Heidi Klum zelf een supermodel uit de jaren ’90.

Bovendien wordt tegenwoordig meer nadruk gelegd op Instagram en Co. dan ooit tevoren – vroeger werden modellen ontdekt in disco’s of op straat, tegenwoordig is het boegbeeld van het aspirant-model haar aanwezigheid op sociale media. Het is gemakkelijker dan ooit om samenwerkingen aan te gaan of in contact te komen met merken en bureaus. Eén klik en je hebt direct toegang tot alle foto’s en video’s die de influencers en modellen publiekelijk delen.

Bella Hadid

Gigi Hadid

Hailey Bieber

Kendall Jenner

Cara Delevingne

Taylor Hill

Jeremy Meeks

Virtuele modellen en beïnvloeders

Virtuele beïnvloeders zijn onmisbaar in de wereld van morgen. Daarachter zitten uitvinders die een bepaald idee hebben van een virtueel personage in de vorm van een avatar en die aansturen met een computer. Sommige daarvan zijn reeds wereldwijd bekend, andere zijn nog onderweg. Zij zijn soms bekender en werken met meer bedrijven en merken dan “live” influencers en modellen. Zij zijn opzettelijk aangepast aan een doelgroep, hetgeen waarschijnlijk hun succes verklaart, omdat zij precies beantwoorden aan de eisen en belangen van deze groep. Maar een groot deel van de mensheid is nog niet helemaal overtuigd van het idee dat virtuele personages echt de plaats moeten innemen van levende personages.

Noonoouri

Lil Miquela

Daisy Paige

Bermuda

Shudu Gram