Nadja Auermann: Guinness Book, Karl Lagerfeld & Familie

Nadja Auermann – Het voormalige Duitse supermodel Nadja Auermann werd beschouwd als een van de beroemdste Duitse modellen naast Heidi Klum en Claudia Schiffer. Nadja is al 17 jaar uit de modellenwereld. Het voormalige model is vooral bekend om haar lange benen, die haar zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records opleverden. De blonde werd ontdekt in Berlijn nadat ze afstudeerde aan de middelbare school. Maar net als bij het Duitse model Heidi Klum, kwam het niet echt goed met de liefde. Een jaar na haar ontdekking verscheen ze in de Britse editie van Vogue. Twee jaar later stond de blondine zelfs op de cover van het Amerikaanse nummer. Al snel kende elke grote ontwerper het Duitse supermodel.

De carrière van Nadja Auermann: Ontdekt in een klein Berlijns café

Na het behalen van haar A-diploma werd Nadja in 1990 in Berlijn ontdekt toen zij door een modellenscout in een klein café werd gespot. Ze besloot naar Parijs te verhuizen om haar carrière als model voort te zetten. Als het model met de langste benen maakte Nadja snel naam. Zij tekende een contract bij het gerenommeerde modellenbureau Elite, dat vele deuren voor haar opende. Als gevolg daarvan kreeg het model talrijke jobs bij top modehuizen zoals Dior, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré, Prada en Versace en liep ze over de catwalks in Parijs, Milaan en New York.

Model met langste benen ter wereld

Het model kwam zelfs voor de camera van sterfotografen Helmut Newton en Peter Lindbergh. Haar handelsmerk: Haar superlange benen met een lengte van 1,14 meter. Dit leverde haar een vermelding op in het Guinness Book of Records aan het eind van de jaren 90. Ontwerper Karl Lagerfeld was enthousiast over de mooie blondine en vergeleek haar look met die van de Duits-Amerikaanse actrice en zangeres Marlene Dietricht. Het model had zelfs als kind haar speciale uiterlijk opgemerkt:

“Als je vroeger een klassenfoto van me zag, had je altijd het gevoel dat ik er niet bij hoorde. Omdat ik altijd groter en dunner was dan de anderen”.

Desondanks was het juist deze look die Nadja hielp de internationale catwalk te veroveren.

Acteren of liever op de catwalk?

Na een paar jaar als supermodel, ontdekte Nadja haar interesse in acteren. Na een mini-rolletje in de korte film “Who Killes the Idea” verscheen ze zelfs op het scherm in de speelfilm “Sleeping Beauty’s Quiet Death”. Hoewel de blondine genoot van haar leven in het publieke oog, verkoos zij de rest van haar leven weg te blijven van de ogen van de maatschappij.

Geïnteresseerd in het voormalige supermodel? Bekijk dan de volgende video’s over Nadja’s talent op de catwalk!

Nadja Auermann’s fortuin als supermodel

Haar roem bezorgde Nadja een inkomen tot 30.000 Duitse marken per opdracht. Aldus ontving de blonde een jaarlijks bedrag van ongeveer 2,5 miljoen D-mark. Haar inspanningen wierpen vruchten af, hoewel het model voor een shoot meerdere malen per week naar een ander land moest reizen. Auermann was in die tijd een van de topverdieners in de modellenindustrie.

“Vaak werkte ik maanden door, moest drie keer per week naar een ander land vliegen”.

Claudia Schiffer, Karen Mulder en Nadja Auermann: Back to the 90’s

Naast het populaire model uit Berlijn hebben ook modellen als Heidi Klum, Claudia Schiffer en Karen Mulder in hun tijd naam gemaakt. Zoals u ziet, zijn het niet alleen de Amerikaanse modellen die hebben wat nodig is! Maar hoe zit het met de huidige trend van supermodellen? En hoe ontwikkelt de carrière van een model zich tegenwoordig?

Traditionele modellen? Saai.

Influencers en bots als modellen, dat is de nieuwe trend! Natuurlijk, traditionele modellen zoals Nadja Auermann en Cara Delevigne bestaan. Maar zijn zij onze toekomst? Influencers en bloggers beginnen deze rol over te nemen. Nu platforms als Instagram en Tik Tok een hoge mate van populariteit hebben bereikt, zien ook bedrijven hun voordeel. Betaalde samenwerkingen stellen u in staat hun producten perfect aan de respectieve leeftijdsgroep te verkopen. De influencer wordt een model, draagt de mode van bekende bedrijven als Asos, Junkyard of Zalando en post foto’s of video’s met jou. De perfecte marketing strategie.

  • Geïnteresseerd? https://cmmodels.de/virtuelle-influencer-models-avatar-social-media-marketing-strategie-trends/

Nu is er een nieuwe hype: virtuele modellen. Zij worden op de computer gemaakt om ook de rol van beïnvloeders op zich te nemen en reclame te maken voor bedrijven. Hoewel er geen echte persoon achter de bots staat, hebben zij een eigen karakter en leiden zij hun eigen leven.

  • Wilt u meer weten over digitale influencers? Kijk dan hier: https://socialmediaone.de/virtuelle-influencer-lout-zoe-ella-konkurrenz-lil-miquela-instagram/

Moeder van vier volgens Model Business

Nadja Auermanns grootste droom is altijd geweest om later zelf kinderen te krijgen. Het model vervulde deze droom met media manager Olaf-Björn Tietz. Samen kregen ze een dochter, die ze Cosima noemden. Helaas was deze relatie tot mislukken gedoemd. Enkele jaren later maakte Nadja haar relatie met de Duitse acteur Wolfram Grandezka bekend, met wie zij een zoon kreeg. Maar opnieuw had het model geen geluk en zeven jaar later scheidden ze. Uiteindelijk had ze geluk met de psychiater uit Bonn met wie ze nog steeds samen is. Het feit dat zijn naam niet bekend is, is misschien een goed teken. Een privé-relatie, zonder de voortdurende aandacht van de media, is wat het voormalige model uiteindelijk het liefste heeft!

Dit is wat het voormalige model en haar familie vandaag doen

Cosima en Nick, twee van de vier kinderen van de blondine, ambiëren ook een carrière als model. Nadja woont momenteel in Dresden en brengt veel tijd door met haar familie. Cosima lijkt sprekend op haar moeder en profiteert, net als Nick, van Nadja’s aanzienlijke lengte. Dus niets staat hun modellencarrière in de weg!

Belastingontduiking ondanks indrukwekkende carrière

Hoewel het Duitse model wereldwijd naam had gemaakt en populair was bij tal van modebedrijven en ontwerpers, werd zij in 2011 aangeklaagd wegens belastingontduiking. Als gevolg daarvan moest Nadja een boete van 90.000 euro betalen, ze kwam er maar licht vanaf. Helaas leerde het model niet van haar fout, bijna vier jaar later werd zij opnieuw aangeklaagd. De blonde moest zich ontdoen van bijna 50.000 euro. Haar ex-verloofde, acteur Wolfram Grandezka, werd ook beschuldigd.

Wil je meer weten over Nadja’s leven vandaag? Bekijk dan deze Youtube video:

Modellen van de jaren 90

De lijst met modellen uit de jaren 90 gaat maar door. Familieverhalen, succesverhalen en kinderen van de supermodellen. Lees hier alles over Naomi Campbell, Eva Herzigová, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Nadja Auermanns en Helena Christensen en hun successen! Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag.

Lijst van de jaren ’90 modellen

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Heidi Klum

Het Duitse topmodel Heidi Klum begon haar carrière op jonge leeftijd, op slechts 18-jarige leeftijd. Heide werd bekend door de show van Thomas Gottschalk en werd uit 25 kandidaten gekozen om model te worden. Vandaag is zij niet alleen bekend in Duitsland, maar heeft Heidi ook naam gemaakt in Amerika. Ze heeft al 4 kinderen en een liefhebbende echtgenoot. Heidi was zeer bekend op de catwalk en liep voor Victoria Secret, Versace en vele andere modeshows over de hele wereld.

https://fivmagazine.de/wp-content/uploads/2020/09/heidi-klum-frau-model-fenster-aussicht-palmen-posing-blonde-hair-fashion-mode.jpg

Eva Herzigová

Blauwe ogen, blond haar en droomafmetingen verspreid over 1.80m. We hebben het over supermodel Eva Herzigová. De blondine, die ooit de bijnaam “De Sigaret” kreeg omdat ze zo slank was, geloofde zelf niet in een carrière als model, omdat ze altijd dacht dat haar grote zus die wel zou hebben. Toch beproefde de Tsjechische vrouw haar geluk nadat zij met succes had deelgenomen aan de modewedstrijd in Parijs en al snel erkenden modelabels en ontwerpers haar talent.