Richert Beil x Berlin Fashion Week 2024: avant-gardistisch, underground & experimenteel

De nieuwste collectie van Richert Beil combineert structurele brutaliteit en geraffineerde subversie, maar later meer over de hoogtepunten. Ik was te gast bij de Berlin Fashion Week voor de presentatie van de herfst/winter 24 collectie van de Berlijnse ontwerper Richert Beil. Een blik op de hoogtepunten van de modeshow en het label. Ontdek hier meer modetrends 2024.

Richert Beil herfst/winter 2024

Hoogtepunten zijn onder andere een combinatie van een nonchalante, gedeconstrueerde leren top met een vloeiende witte broek en een futuristische interpretatie van de little black dress, gekenmerkt door geometrische snitten en een asymmetrische schouderlijn die het silhouet opnieuw definieert. In andere looks wordt het concept van verhulling op zijn kop gezet; een ogenschijnlijk eenvoudig ensemble wordt een provocerend statement over anonimiteit en mode door middel van een maskerachtige gezichtsbedekking.

3 hoogtepunten van de catwalk

Foto’s: Tom Funk

Ondergrondse Couture van Richert Beil

Richert Beil, een opkomend Berlijns modelabel van Jale Richert en Michele Beil, wijkt sinds 2014 af van conventionele modeconcepten. Hun collecties, die bekend staan als “underground couture”, worden gekenmerkt door avant-gardistische ontwerpen die traditionele genderrollen uitdagen en experimentele materialen combineren met luxe Italiaanse stoffen. Het label richt zich op inclusiviteit en duurzaamheid door te pleiten voor ontwerpen die gedragen kunnen worden door mensen van alle geslachten en lichaamstypes.

Meer over Richert Beil

Ontdek hier meer van Richert Beil: