Ster kijk! Hollywood Smile met facings voor modellen en presentatoren – Interview

Wie maakt eigenlijk de perfecte glimlach van sterren, beroemdheden, modellen en acteurs? Extreem goede tandartsen, zoals Tuna & Baysal. De twee dokters hebben niet alleen een praktijk, ze zijn ook ondernemers. Ze brengen “Hollywood Smiles” naar Duitsland met MyVeneers.de. De methode is het beste alternatief voor vroegere tandcorrecties. We ontmoetten Dr. Arzu Tuna en Dr. Umut Baysal voor een kopje koffie en spraken over trends in tandheelkundige esthetiek! Natuurlijk hebben we het ook gehad over waardevolle tips over tandverzorging en tandgezondheid. Dental Anti Aging, Invisalign, Smile Make Over en alles over veneers.

Onze tip! Invisalign De onzichtbare beugel is de absolute trend in de VS! Meer dan 6 miljoen tevreden klanten. Snel, makkelijk en onzichtbaar.

Mijn Veneers – Dit zijn de makers van perfecte tanden

Meer over veneers? Bekijk hier onze tijdschriftartikelen:

FIV: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Dr. Tuna: We hebben elkaar in 2007 aan de universiteit van Keulen ontmoet en sindsdien werken we samen aan tandheelkundige projecten.

FIV: Waarom hebben jullie besloten samen te werken? Vullen jullie vaardigheden elkaar aan?

Dr Baysal: We beseften al vrij snel dat we heel goed konden samenwerken. Wij delen dezelfde medische opvattingen en hanteren dezelfde hoge kwaliteitsnormen. Dit is zeer belangrijk voor een samenwerking op lange termijn.

Dr. Tuna: Daarnaast heeft iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete gebieden. Deze vullen elkaar zeer goed aan, wat de patiënten onmiddellijk voelen.

Hollywood Smile – Natuurlijke look, perfecte hold voor een lange tijd

FIV: Wat maakt uw beroep zo speciaal voor u? Wat vind je leuk aan je beroep?

Dr. Tuna: De directe samenwerking met de patiënt met snel zichtbare resultaten. Waar geneeskunde en esthetiek elkaar ontmoeten.

Dr Baysal: De verscheidenheid van verschillende behandelingsmogelijkheden. Onze patiënten, die allemaal uitgekozen zijn! (lacht). De mogelijkheid om mensen nog aantrekkelijker en dus gelukkiger te maken.

Onze tip! Invisalign

Onzichtbare beugels zijn de absolute trend in de VS! Meer dan 6 miljoen tevreden klanten. Snel, makkelijk en onzichtbaar. Ontdek hier meer bij de Duitse marktleider: Smileclub

FIV: Beschrijf elkaar eens in een paar woorden.

Dr. Tuna: Nadrukkelijk, kwaliteitsgericht, geduldig.

Dr. Baysal: Principieel, communicatief, groot hart.

FIV: Waar let u vooral op bij de verzorging van uw eigen tanden?

Dr Baysal: Ik denk dat we dezelfde zorg verlenen als iedere patiënt die zich bewust is van zijn mondgezondheid. Elektrische tandenborstel, flosdraad en mondspoeling.

Dr. Tuna: We letten op welke voedingsmiddelen we eten, wanneer en hoe, in termen van zuurgraad en verkleuringspotentieel.

Tips voor tandverzorging, tandenreiniging en bleken van tanden

FIV: Waar kunnen onze lezers betere informatie over dit onderwerp krijgen?

Dr. Tuna: Er zijn veel aanbevelingen en verklaringen van de Duitse Vereniging voor Tandheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtskunde!

Dr Baysal: Makkelijker: natuurlijk in onze blog op myveneers.de.

FIV: Wat raadt u uw patiënten aan om niet te verwaarlozen als het op tandverzorging aankomt?

Dr. Tuna: Regelmatige tandverzorging is belangrijk (in ieder geval ‘s morgens en ‘s avonds). Hulpmiddelen zoals een elektrische tandenborstel en flosdraad zijn het beste. Verwaarlozing van de interdentale ruimtes kan leiden tot verborgen cariës en/of gingivitis.

FIV: Wat vindt u van het effect van witmakende tandpasta’s?

Dr Baysal: Ik denk dat de resultaten niet echt bevredigend zijn. Het is zinvoller om onder toezicht bij de tandarts te bleken met een product dat zijn deugdelijkheid heeft bewezen.

Dr. Tuna: Bovendien zijn sommige witmakende tandpasta’s zeer schurend en daarom niet aan te bevelen.

Dr. Baysal: Ja, dat klopt! Het glazuur is maar 1,5 mm dik en groeit niet terug…

FIV: Beschadigt bleken de tandstructuur? Voor wie is het aan te bevelen?

Dr. Tuna: Als het gewetensvol gebeurt, kan het geen kwaad! Het moet van tevoren uitgesloten zijn dat er gaten zijn. Kronen en bruggen kunnen niet gebleekt worden, en patiënten moeten naar mijn mening volwassen zijn.

FIV: Wat bedoelt u met gewetensvol en waarom doet leeftijd ertoe?

Dr. Tuna: Consciëntieus betekent dat het tandvlees tijdens de ingreep goed wordt afgedekt en beschermd, anders ontstaan er verwondingen. Bovendien moet het bleken zonder verdoving gebeuren, zodat de patiënt het meteen merkt als er iets misgaat en de tandarts direct kan ingrijpen voordat er blijvende schade ontstaat. De leeftijd is belangrijk omdat bij kinderen en adolescenten de pulpa – dat is het binnenste van de tand – nog zeer groot is en het bleekmateriaal dus een kortere weg heeft om deze te bereiken. In de loop van het leven trekt dit zich verder terug en wordt de laagdikte van de tand als het ware dikker, waardoor invloeden van buitenaf, zoals bleekgels, minder schadelijk zijn.

Geen angst voor de tandarts – dankzij het beste advies

FIV: Hoe gaat u om met patiënten die last hebben van tandartsangst?

Dr Baysal: We weten dat de meeste mensen niet graag naar de tandarts gaan en sommige mensen zijn echt in paniek als ze naar de tandarts gaan. Daarom is het eerste bezoek altijd zonder behandeling en dat zeggen we ook tegen de patiënten. Wij willen onze patiënten eerst leren kennen en hen de kans geven om vertrouwen op te bouwen. Ik ben er vast van overtuigd dat wederzijds vertrouwen een sleutelrol speelt in de gehele behandeling en in het welslagen van de therapie.

Dr. Tuna: Ja, precies. In een gesprek kunnen we erachter komen wat voor soort angst het is en hoe we die angst samen kunnen verminderen. Meestal komen we vrij snel tot een gemene deler. We hebben bijna nooit een patiënt moeten wegsturen of onder narcose moeten behandelen.

FIV: Waarom wordt een regelmatige professionele gebitsreiniging aangeraden? Is thuis schoonmaken niet voldoende?

Dr. Tuna: Tijdens de professionele reiniging kan men met de tandartslamp veel meer zien dan in de badkamer! Met fijner gereedschap is het mogelijk grondiger te reinigen. Hierdoor wordt ook alle microbiële plaque verstoord, die een bepaalde tijd nodig heeft om te regenereren en gedurende die tijd geen schade aan de tanden kan toebrengen.

Dr Baysal: Zelfs bij optimale mondverzorging van de patiënten ontwikkelt zich tandsteen – op sommige moeilijk bereikbare plaatsen. Dit kan alleen worden verwijderd door professionele gebitsreiniging. Wij hechten ook veel belang aan een zachte reiniging van de tanden. Poederstralen wordt alleen gebruikt in zeer hardnekkige gevallen. Agressieve procedures bij professionele tandreiniging kunnen ook de harde tandsubstantie beschadigen. En dat kan niet zo zijn!

FIV: Wat is volgens u het effect van een stralende lach door een gezond gebit?

Dr. Tuna: De effecten zijn velerlei en alleen maar positief, b.v. aantrekkelijkheid, gezondheid.

Dr. Baysal: Correct, en dit leidt tot meer zelfvertrouwen! Wat natuurlijk het effect vergroot.
Als we ons aantrekkelijker voelen, gedragen we ons ook aantrekkelijker. Het gevoel voor schoonheid zit in ons allemaal. Natuurlijk zijn er regionale, culturele en sociale invloeden. Toch zou een Aziaat een aantrekkelijke Europese vrouw nooit als onaantrekkelijk beschouwen en omgekeerd. Symmetrie speelt een zeer beslissende rol. Maar in de perceptie van schoonheid, die in milliseconden plaatsvindt, zijn de tanden, de lippen en de lach nog doorslaggevender dan de ogen en de neus. We hebben meer begrip voor hangende oogleden en een boksersneus dan voor onaantrekkelijke tanden.

Veneers – De praktijk, de tandartsen, de kwaliteit

FIV: Wat zijn de hoofdpunten van uw nieuwe praktijk en waarom?

Dr. Baysal: Eerst en vooral gaat het om esthetische tandheelkunde en de uitvoering ervan. In onze eerste praktijk merkten we dat er voor sommige dingen niet genoeg tijd en rust is in de normale dagelijkse routine van de praktijk. We hebben dit echter nodig om een aantrekkelijke esthetiek te genereren. De nieuwe praktijk is daarom geheel anders opgezet. Ik denk dat wij de enige praktijk in Duitsland zijn, misschien zelfs in Europa, met maar één behandelstoel. We hebben geen klassieke wachtkamer en dus geen wachttijden. De salon doet ook dienst als fotostudio, die onontbeerlijk is voor de esthetische analyse.

Dr. Tuna: Wij wilden een ambiance creëren waarin patiënt en arts op een ontspannen en ongehaaste manier kunnen werken. Zonder tijdsdruk tot het gewenste eindresultaat is bereikt.
Esthetiek is echter geen cosmetica en vereist dat rekening wordt gehouden met de functie en de gezondheid van gebit, mond en kaak. Goede diagnostiek, voorbehandeling en een gezonde uitgangssituatie zijn een must!

Wat zijn veneers?

Dr. Tuna: Veneers zijn zeer dunne keramische omhulsels voor de tanden, die stevig op de tand worden vastgelijmd. Ze worden individueel gemaakt door de tandtechnicus. In sommige gevallen hoeven de tanden niet eens te worden geslepen. Het is echter zeer belangrijk dat de fineerlagen zonder voegen en randen worden verlijmd.

Dr Baysal: De ervaring van de tandtechnicus speelt ook een zeer beslissende rol. Slechts weinigen zijn in staat deze flinterdunne schelpen op een esthetisch perfecte manier te produceren. We zijn blij dat we met de beste tandtechnici werken.

FIV: Waar worden de fineren gemaakt?

Dr Baysal: Het varieert veel. Sommige van onze experts werken hier in Duitsland en één zelfs in Japan. Deze fineertechniek is werkelijk een zeer bijzondere kunst en, zoals ik al zei, slechts weinigen beheersen haar.

FIV: Voor wie zijn veneers de moeite waard?

Dr Tuna: Elke patiënt die ontevreden is over het uiterlijk van hun tanden. Voor sommigen is het meer en voor anderen minder.

Dr Baysal: Aan de ene kant zijn er patiënten die van nature scheve tanden of tanden met spleetjes hebben. Dit zou een indicatie zijn voor veneers. Als de scheefstand echter ernstig is, zouden we een kleine correctie van de tanden maken met orthodontische spalken voordat we de facings maken. Dan is er nog het natuurlijke verouderingsproces van de tanden. Tanden worden in de loop der tijd steeds korter door slijtage. Ze worden verkleurd. Het tandvlees trekt terug. De beet zakt. De lippen vallen naar binnen. Opnieuw kan de algehele lach worden verjongd.

FIV: Hoeveel tijd verstrijkt er tussen de raadpleging en het eindresultaat?

Dr. Tuna: Eenvoudige gevallen zonder voorbehandeling kunnen binnen 14 dagen worden behandeld.

FIV: Neemt u tijdens de behandeling enige organisatie voor de patiënt over, zoals het boeken van een hotel voor patiënten die ver moeten reizen?

Dr. Baysal: Wij hebben een samenwerking met een eersteklas hotel en indien gewenst kunnen wij ook de transfer tussen de luchthaven, het hotel en de praktijk regelen.

FIV: Zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van veneers?

Dr. Tuna? Nee.

FIV: Hoe lang gaan facings mee? Moeten ze na verloop van tijd worden vervangen?

Dr. Tuna: Als alles correct is gedaan, gaan facings meer dan 15 jaar mee. Of de facings na 15 of 20 jaar opnieuw moeten worden vervangen, hangt af van de situatie.

Hartelijk dank voor het interview met jullie beiden. Dat waren Dr Arzu Tuna en Dr Umut Baysal van MyVeneers.

Meer artikelen in de blog: Levensstijl