Bvlgari: luxe juwelen, accessoires en parfums

Bulgari – een autoriteit in de wereld van juwelen, accessoires en parfums. Het bedrijf ontstond in 1884 in de eeuwige stad – in Rome. Extravagante materialen en edelstenen, verbluffend vakmanschap en moderne zowel als tijdloze ontwerpen, dit alles verenigt Bulgari – geïnspireerd door het Romeinse gevoel voor schoonheid. Een iconisch merk met een indrukwekkende geschiedenis en wereldwijd succes. Wij hebben enkele van de betoverende juwelen voor u onder de loep genomen.

“Als het je plezier geeft, is het nooit te veel.”

De 5 meest succesvolle collecties

 • Serpenti
 • B.zero 1 (Rock)
 • Bvlgari Bvlgari
 • Diva’s Droom
 • Fiorever

B.zero 1 (Rock)

De B.zero 1 collectie kan worden omschreven als de meest innovatieve collectie van het huis. Het oorspronkelijke B.zero 1 ontwerp heeft nogal ruwe, spiraalvormige lijnen – geïnspireerd op de ronde vorm van het Colosseum in Rome. In de meer recente “B.zero 1 Rock” collectie ontmoeten deze lijnen de moderne, hoekige en geometrische vorm van studs met nieuwe en ongewone creaties. B.zero 1 is bedoeld als een gedurfd symbool van uniciteit en zelfexpressie.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Bvlgari Bvlgari

Deze collectie is – zoals de naam al doet vermoeden – een signature collectie van het huis van Bulgari. Het onmiskenbare cirkelvormige logo, geïnspireerd op de inscripties op oude Romeinse munten, prijkt op bijna elk sieraad van deze collectie. Het betovert met nieuwe speelse variaties op het aloude logo en geldt als een collectie van eenvoudige elegantie. Deze creaties zijn ontworpen om eindeloze stylingopties mogelijk te maken, en edelstenen in heldere kleuren voegen een vrolijke splash van kleur toe aan elke outfit.

Serpenti

De slang – voor Bulgari een symbool van wijsheid, wedergeboorte en vitaliteit. Reeds in 1949 was het merk een van de eersten om het betekenisvolle motief om te zetten in een uurwerk. Sindsdien hebben slangen herhaaldelijk horloges, ringen en armbanden versierd en heeft Bulgari zelfs de naam van een hele collectie aan het elegante dier gewijd – Serpenti. Of het nu abstract of realistisch is, de slang kronkelt door de geschiedenis van het merk en staat voor belangrijke kenmerken van het huis: liefde voor kleur, combinatie van verschillende materialen en meesterlijk edelsmeedwerk. De slang is nog steeds een van de populairste motieven bij welgestelde klanten.

Interview: Creatief Directeur Lucia Silvestri over de Serpenti Collectie

Horloges

 • Prijzen

De prijzen voor Bulgari horloges beginnen bij ongeveer € 1.500 voor eenvoudige horloges met drie wijzers en gaan van gouden chronografen voor ongeveer € 10.000 tot de meest exclusieve stukken voor maximaal € 45.000. Maar speciale ontwerpen, juwelen van hoge kwaliteit zoals diamanten colliers of speciale collecties kunnen zelfs deze prijsklasse ver overschrijden.

 • Tubogas

De zogenaamde Bulgari Tubogas is een soepele (horloge)armband met ronde contouren die handgemaakt is zonder te solderen. De inspiratie voor het elegante en toch flexibele Tubogas-motief was de kenmerkende vorm van de gasleidingen die vanaf de jaren 1920 werden gebruikt. Intussen is deze armbandvorm een handelsmerk van het bedrijf geworden en is hij zowel in armbanden als horloges te vinden. Bijzonder opwindend is de combinatie van slang en polshorloge die heeft geleid tot de creatie van de Serpenti Tubogas. Het kronkelt rond de arm als een slang, maar de kop van de vermeende slang is de wijzerplaat van het horloge. Zoals bijna alle modellen is hij er in een grote verscheidenheid van vormen, kleuren en materialen.

 • Geheime Horloges

De zogenaamde Geheime Horloges zijn bijzonder ongewone stukken: Deze horloges vermommen zich als weelderige en opvallende armbanden waarin ergens een wijzerplaat verborgen zit – altijd verborgen door een vouwmechanisme. Prijzen voor deze glamoureuze juwelen zijn alleen op aanvraag verkrijgbaar – het Serpenti Misteriosi Secret Watch, bijvoorbeeld, kost ongeveer $69.000 (ca. €58.500).

 • Bvlgari Bvlgari

Het Bvlgari horloge is de opvolger van de Bvlgari Roma (1975) en heeft een van de meest legendarische ontwerpen in de geschiedenis van de horlogerie. Het model werd niet aangekondigd en toch verspreidde de mond-tot-mondreclame zich snel en steeds meer klanten wilden een van de iconische horloges bemachtigen. Het gegraveerde BVLGARI-logo werd in het ontwerp van dit model opgenomen en werd het beroemde waarmerk van het merk – geïnspireerd op munten uit het oude Rome. Het cilindrische ontwerp van de kast is ook geïnspireerd op de zuilen van Romeinse tempels. De op het eerste gezicht eenvoudige vorm is het resultaat van een nauwgezette architectonische studie en luidde het begin in van een nieuw tijdperk van design en experiment bij Bulgari. Met een eenvoudig, tijdloos en toch elegant ontwerp heeft het huis met dit horloge een iconische klassieker gecreëerd.

 • Bekroond horloge: Octo Finissimo

De Octo Finissimo is misschien wel een van Bulgari’s meest baanbrekende ontwikkelingen. Sinds 2014 – toen het eerste model werd gelanceerd – heeft de Octo Finissimo in zes jaar tijd zes wereldrecords voor het platste ontwerp behaald. Meest recentelijk met het Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton Automatic horloge, dat indruk maakt met een totale dikte van slechts 7,4 mm in aanvulling op innovatieve technologie en ultramodern design. De Octo Finissimo dankt zijn naam aan zijn achthoekige wijzerplaat.

https://www.instagram.com/p/CE8mUfGorht/

Ringen

 • B.zero 1

De ring uit de B.zero 1 collectie is waarschijnlijk een van de meest trendy ringen ter wereld. Het ontwerp, dat doet denken aan een velg van een auto, is een icoon geworden. Met zowel ruwe als zachte en ronde lijnen en geïnspireerd door het Romeinse Colosseum, is deze ring een elegante en tijdloze klassieker. Smal of breed, bezet met de fijnste diamanten aan de binnen- of buitenkant, met een wit of zwart keramisch (zebra)motief of heel klassiek alleen gemaakt van het basismateriaal – de B.zero 1 is een buitengewoon veelzijdig sieraad. Naar aanleiding van de hype rond deze ring heeft Bulgari nu ook een vervolgcollectie ontworpen, de B.zero 1 Rock (zie hierboven). Met klinknageldetails is de waaier van designmogelijkheden nog breder geworden. Ook hier zijn geelgouden, witgouden en roségouden versies verkrijgbaar. De prijzen variëren van ongeveer 2.500 tot 12.000 euro.

 • Bvlgari Bvlgari

De klassieker van deze ringencollectie is ook versierd met het typische cirkelvormige logo van het merk. De iconische cirkel zet verschillende edelstenen, sommige ook bezet met een kleine diamant, en wordt op zijn beurt omringd door een smalle ring band gegraveerd met de klassieke Bvlgari handtekening – onmiskenbaar en tijdloos moet deze ring uit de Signature collectie zijn. Een tweede ring van Bvlgari is vernieuwend en met een zekere geestigheid ontworpen: hij ziet eruit als een klein waterijsje, gevormd van edelsteen en bezet met sierlijke diamantjes op een bovenhoek. De steel buigt om de vinger als een ringband, maar sluit niet volledig. De gegraveerde handtekening is ook op deze ringband te vinden. De collectie varieert dus van een tijdloos, klassiek ontwerp tot een moderne en zeer speelse, maar toch hoogwaardige uitvoering van een damesring.

 • Serpenti / Serpenti Viper

De Serpenti ringen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Eén model heeft helemaal geen slang, alleen de schakels, die eruit zien als schubben, zorgen voor de associatie met het eponiem van deze collectie, waarbij de schakels elk afwisselend zijn ingebed in twee kleuren (de ene bezet met een edelsteen, de andere met diamanten) – een eenvoudige maar geraffineerde ring met kleuraccenten. Een ander model bestaat uit een eenvoudige ringband met daarop een relatief grote slangenkop, bezet met kleine diamantjes en kleurrijke edelstenen als ogen – een opvallende, wilde en gedurfde ring. Het derde ontwerp is een symbiose van de twee reeds genoemde modellen: het combineert de geschubde ringschakels en de afgebeelde slangenkop, maar in een smallere en fijnere versie. De ring is volledig bezet met diamanten en spint zich rond de vinger van zijn drager als een babyslang.

“MAI TROPPO: Een viering van de vreugdevolle uitbundigheid van Bvlgari en Rome.”

Kettingen

 • B. Nul 1

De B.Zero collectie voor halskettingen is zeer sterk afgestemd op het ontwerp van de bijbehorende ringen. In principe bestaan de halssnoeren uit fijne, ronde schakels, waaraan op hun beurt een miniatuurversie van de respectieve ring hangt – de variaties in het ontwerp van de hangers zijn identiek aan die van de beschikbare ringen. Pretentieloos en toch uniek: een sieraad dat elke look kan opwaarderen en er iets moderns van kan maken. De lengte van de ketting is relatief kort, de hanger hangt meestal net onder de sleutelbeenderen – de ketting is in de online winkel ook maar in één lengte verkrijgbaar.

 • Bvlgari Bvlgari

De Bvlgari halskettingen – net als de oorbellen en ringen in deze collectie – bekoren door hun klassieke en tijdloze ontwerp. Het cirkelvormige logo, waarin de Bulgari-handtekening is gegraveerd, omringt in elk doosje een ronde edelsteen, die in een groot aantal kleuren kan worden gekozen. De hanger is met een rechte schakel aan een delicate ketting verbonden, waardoor hij recht en frontaal op de huid van de drager rust. Ook hier is de hanger identiek aan het ontwerp van de bijbehorende oorstekers en ringen.

 • Diva’s Droom

De Diva’s Dream ketting wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige elegantie. Een aan de zijkanten gebogen driehoek vormt de hanger van deze ketting. Deze wordt omlijst door het desbetreffende gekozen metaal en bestaat uit verschillende edelstenen of parelmoer. De punt van de driehoekige hanger is ook gezet en met het halssnoer verbonden door een kleine schakel bezet met diamanten. Volgens Bulgari is de Diva’s Dream-collectie een Romeins eerbetoon aan glamoureuze diva’s en is ze bedoeld om vrouwelijke elegantie te belichamen.

Oorbellen

 • Bvlgari Bvlgari

De Bvlgari oorbellen of stud oorbellen behoren waarschijnlijk tot de eenvoudigste en tegelijkertijd meest gewilde oorbellen van het merk. Ze maken indruk door hun tijdloos design en zijn met bijna elke outfit te combineren. De veelzeggende Bvlgari-gravure geeft de studs een nog geraffineerdere en modernere toets. Het model is verkrijgbaar als gewone knopstift met gekleurde inlays van edelstenen of diamanten in de kern, met een rand in wit-, geel- of roségoud. Of als een cirkel bezet met diamanten bevestigd aan het Bvlgari logo. De oorbellen variëren in prijs van ongeveer €800-5.000. Dit sieraad straalt naar verluidt zowel een typisch Romeinse als een opvallend moderne flair uit en staat volgens Bulgari voor ongedwongen glamour en moeiteloze elegantie.

 • B.zero 1 Creools

De B.zero 1 creool is de bijpassende tegenhanger van de iconische B.zero 1 ring. Het heeft hetzelfde ontwerp als de ring: ronde en spiraalvormige lijnen als verwijzing naar het Romeinse Colosseum. Ook deze oorbel wordt alleen als oorsteker vervaardigd, maar het sieraad nestelt zich als een klein creooltje om het oor. Er zijn verschillende uitvoeringen waaruit u kunt kiezen: breed of smal, bezet met diamanten, met keramische accenten, in witgoud, geelgoud of roségoud. De creool is – net als de ring – omlijst door de stijlvolle Bvlgari gravure.

Videoverslag Bulgari: belangrijk erfgoed en vakmanschap

Ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van het merk praten de creatief directeur (juwelen) en de voorzitter Bulgaris over traditie, kwaliteit, vakmanschap en de handtekeningen van het traditionele merk.