Paris Fashion Week Haute Couture Herfst/Winter 2019: Overzicht

De herfst/winter Haute Couture Fashion Week vond plaats in Parijs van 30 juni tot 3 juli 2019. Elk jaar komen de beste Franse en internationale ontwerpers bijeen om hun nieuwe collectie voor te stellen. Ook dit jaar presenteerden zij alle collecties met een sterke passie voor stras, lovertjes en kant. De toekomst, de muziek, hun afkomst en de dans inspireerden hun creaties. Wij van FIV waren er voor u en hebben de hoogtepunten en alles over de Fashion Week Parijs live voor u samengevat.

De legendarische Paris Fashion Week Haute Couture Show: Chanel, Dior en Givenchy

Chanel Haute Couture Herfst/Winter 2019

Dior Haute Couture Herfst/Winter 2019

Givenchy Haute Couture Herfst/Winter 2019

Gouden Eeuw vs Gouden Odyssee : Georges Chakra & Nicolas Jebran

Georges Chakra: Gouden Eeuw – Hollywood

De Georges Chakra Autumn/Winter 2019 Couture Collection is een extravagante hommage aan de Gouden Eeuw van Hollywood, met een combinatie van de verfijning van Rita Hayworth, de glamour van Lauren Bacall, de blondheid van Olivia de Haviland en de gegarandeerde vrouwelijkheid van Audrey Hepburn. De collectie is geïnspireerd op de look en elegantie van filmlegendes. Georges Chakra heeft zich een prijsuitreiking in Los Angeles of een privé-avond in Santa Monica voorgesteld. Zijn herfst/wintercollectie 2019 is als een film, elk kledingstuk is veelzijdig. Jurken van lang of 7-8, jumpsuits en flowuits, corsagejacks met gestructureerde schouders, strapless jurken met treintjes, deze stukken vatten de garderobe van Hollywoodsterren samen. Georges Chakra speelt met gelaagde materialen, speelt met kleur, textuur en schittering, grote klassiekers die hij opnieuw opzoekt. Elk gekozen materiaal geeft het stuk de unieke toets van een filmster.

 

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Nicolas Jebran : Gouden Odyssee

Nicolas Jebran heeft zijn eigen Gouden Odyssee gecreëerd voor zijn herfst/winter 2019 collectie. Voor hem is deze collectie een mijlpaal op de weg naar het ontwerpproces. Deze reis brengt dagen, nachten, momenten, glimlachen, mensen die in hun leven dragen, hun wil om te slagen, hun obstakels, maar ook hun avonturen en ervaringen samen. Nicolas Jebran onthult via zijn creaties wat er in hem is gebeurd. Hij besluit zijn bewonderaars deelgenoot te maken van zijn eigen wereld, waarin iedereen zich zijn eigen wereld kan voorstellen. Het probeert ons te laten reizen en dromen. Elke jurk vertelt een verhaal, en elk verhaal heeft een held, en elke held heeft een odyssee, en elke odyssee voert het publiek naar een fantasiewereld waar geen grenzen, geen barrières zijn.

Sprookjesachtige sfeer: Julien Fournié & Guo Pei

First Spell Haute Couture Herfst/Winter 2019 – Julien Fournié

Op dinsdag 2 juli presenteerde de chique ontwerper Julien Fournie in Parijs zijn nieuwe haute couture herfst/wintercollectie 2019. Dit jaar presenteerde Julien Fournie 30 creaties voor zijn herfst/wintercollectie 2019, een collectie getiteld First Spell. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van zijn huis brengt Julien Fournie hulde aan vrouwen die de sociale wetten die hun geslacht moeten omvatten, devalueren, transformeren en overstijgen. Sinds het begin der tijden, is de meest verschrikkelijke betovering altijd over deze dames uitgesproken. De Franse grand couturier beheerst alle kneepjes van de kleermakerskunst en moderniseert de mythische silhouetten van heksen, gifmengers, gothic novels, vrouwen en film noir sterren. Geborduurde shirtwaists met hoge kraag op geplooide chiffon blouses, gecombineerd met lange Edwardiaanse rokken.

Alternate Universe Haute Couture Herfst/Winter 2019 – Guo Pei

Leven en dood zijn nooit alleen maar religieuze uitspraken of filosofische gedachten, het is ook een domein dat kunstenaars nooit ophouden te verkennen en uit te drukken. Bij het naderen van de Middeleeuwen, zijn leven en dood niet langer alleen poëtische liederen. Bij het verlies van dierbaren vraagt men zich af hoe het zal zijn aan het einde van de reis. Aangezien de dood onvermijdelijk is, geef ik er de voorkeur aan deze te zien als een droom, een alternatief universum parallel aan deze wereld, waar alles terugkeert naar zijn oorspronkelijke staat van ware zuiverheid en schoonheid. Het is het begin van een mysterieuze reis.

Guo Pei

Op 3 juli presenteerde Guo pei haar herfst/winter 2019/20 couturecollectie in de beaux-Arts in Parijs. Onder de prachtige glazen koepel van de Cour Vitree-zaal, duikt een heel nieuw universum op. Hier bestaan licht en duisternis naast elkaar, engelen en Satan zitten zij aan zij. Voor deze collectie wordt op grote schaal ananas hennep gebruikt, het kostbare materiaal van de Filippijnen. Kraaien spelen een essentiële rol in het Guo Pei alternatieve universum. Op de grens tussen leven en dood zijn kraaien de ambassadeurs van de wijsheid die het universum doen wankelen voor zijn landgenoten in de vorm van met de hand geborduurde kevers, spinnen, vlinders en bijen. Achter elke boog in het voor de show gecreëerde rijk gaat een meditatieve reis schuil, bewaakt door duivels en engelen. Hier hebben goden de menselijke natuur, mensen de dierlijke natuur, planten en dieren goddelijkheid – en het Guo Pei Alternatieve Universum.

https://www.instagram.com/p/BzljdzyHNMO/

https://www.instagram.com/p/BzfWGHzHfzW/

https://www.instagram.com/p/BzeOS4ynxmg/

Italiaanse ontwerpers : Maurizio Galante & Farhad Re

Resplandor Haute Couture Herfst/Winter 2019 – Maurizio Galante

De collectie 2019 van Maurizio Galante is gewijd aan Mexico en zijn tradities. Het is een eerbetoon aan deze voorouderlijke culturen die erin geslaagd zijn een evenwicht te vinden tussen mens en natuur. Resplandor is ook een eerbetoon aan de eerste reizigers van de oude wereld. De creaties van Maurizio Galante zijn als een reisboek door hun kleuren, volumes, stoffen en borduurwerk. Op bijna elk van zijn creaties vinden we bolero’s geïnspireerd door boeketten of natuurlijke architectuur. Sommige stukken brengen hulde aan het verleden, aan de know-how van de kleermakers uit de 16e eeuw, maar geven ook een avant-gardistische dimensie door een sculpturaal werk van over elkaar heen geplaatste geometrische elementen. Het gezicht van elk model werd omringd door metalen juwelen in samenwerking met kunstenaar Carlos Piedras. Mandarijn, papaja, gips, crèmewit, nachtzwart, mintgroen, magenta, cochenille zijn de wilde kleuren van de nieuwe collectie van de Italiaanse ontwerper.

https://www.instagram.com/p/BziynJvoHkW/

https://www.instagram.com/p/BzbXPA0IU5L/

https://www.instagram.com/p/BzWcb0aI3jY/

Romantische show Haute Couture herfst/winter 2019 – Farhad Re

De Italiaans-Perzische stylist Farhad Re heeft op zondag 30 juni 2019 zijn eerste couturecollectie gepresenteerd in Parijs in het prestigieuze hoofdkwartier van de Italiaanse ambassade. De romantische collectie vertelt het verhaal van vrouwen uit de toekomst die een steeds meer vervuilde aarde achterlaten voor een nieuwe planeet. Het belichaamt de sculpturen van jurken met details als zijbandjes en gevouwen organza die lijken op de bladzijden van een boek, en neemt de kostbaarste schepping van de mensheid, de cultuur, mee op zijn zoektocht. De collectie toont Farhad Re’s liefde voor contrasten door het gebruik van kleuren en de keuze van stoffen, nude tinten gecombineerd met de hardheid van zwart, het uitdagen van de lichtheid van organza met de stijfheid van pythonleer dat de romantische lijnen van zijden jurken snijdt. De integriteit van de collectie is een mysterieuze en onvoorspelbare mix van romantiek die een verfijnde en delicate vrouw aantrekt. Voor de FW19 Couture-collectie wil Farhad Re verrassen en borduurwerk gebruiken, niet om de jurken rijker te maken, maar interessanter en unieker, net als een mooi boek waarvan we niet genieten vanwege het aantal pagina’s, maar vanwege de verrassing die het bevat, waardoor het publiek wordt geïntrigeerd om niet aan het einde te denken, maar om pagina na pagina te genieten.

Airy Show Haute Couture: Georges Hobeika & Celia Kritharioti

Fauna en Flora Haute Couture Herfst/Winter 2019: Georges Hobeika

Sinds januari 2017 is GEORGES HOBEIKA verkozen gastlid van de Chambre Syndicale de la Haute Couture. Elk jaar creëert Maison Georges Hobeika met passie en harmonie kleding, haute couture en bruidsmodellen. Ook dit jaar heeft Georges Hobeika weer een schitterende haute couture collectie voor sublieme vrouwen gecreëerd. Geleid door een diepe liefde voor fauna en flora, brengt Maison Georges Hobeika’s herfst/winter 2019-2020 Haute Couture collectie een eerbetoon aan de wilde majesteit die drijft op de lichtgevende en flamboyante veren van de paradijsvogel. Beroemd om zijn buitengewone dans die een boeiend, verleidelijk en hartstochtelijk hofmakingsritueel belichaamt, is de kenmerkende precisie van de vogel in de lucht levendig weergegeven in de verbeelding van Georges Hobeika. Deze verbluffende collectie onthult een haute couture virtuoos wiens ontwerpen de magie van de vlucht, de universele vreugde van de dans en de kracht van de vrijheid benadrukken.

Pas de deux Haute Couture Herfst/Winter 2019 – Celia Kritharioti

Celia Kritharioti is een innovatieve Griekse ontwerpster die elegantie, finesse en vrouwelijkheid combineert. Dit jaar presenteert Celia een herfst/winter haute couture collectie genaamd Pas de deux. De ontwerpster liet zich voor haar creaties inspireren door haar kindertijd en creëerde een muziekdoos met twee danseressen. Nude, grijze en zwarte wollen rokken, met de hand geborduurde lijfjes, lengte op de vloer en kleine jurkjes. Zijde en toptalent, organza en fluweel peren op het podium, parels vormen het centrale thema van de collectie. Struisvogelveren, een van de favoriete materialen van de ontwerpers, worden in deze collectie opnieuw gebruikt en vormen hun handelsmerk.

The Night Mood: Bowie Wong & Maria Aristidou

Nights Blooms Haute Couture Herfst/Winter 2019 – Bowie Wong

Bowie Wong, een in Hong Kong geboren Australische ontwerper, laat zich voortdurend inspireren door de combinatie van zijn Aziatische en Westerse culturen en theatrale invloeden. Zijn nieuwe Haute Couture Autumn/Winter 2019 Night Blooms collectie is een meditatie over de mysterieuze en krachtige relatie tussen vrouw en nacht, een eerbetoon aan de kracht van de identiteit van een vrouw in volle bloei: verschillende stukken in de hele collectie, waaronder een doorlopend zwart extract en een glinsterend paars eendelig stuk met sterke schouders, presenteren voldoende verfijning om door een samurai-krijger of gladiator te worden voorgesteld. Night Blooms is een openbaring van vrouwelijkheid en onverschrokkenheid, viert het ontwaken van een gevoel van eigenwaarde en toont een vallende vrouw als krijger en koningin van de nacht.

 

Clair de Lune Haute Couture Herfst/Winter 2019 – Maria Aristidou

Maria Aristidou is een Cypriotische ontwerpster, na twee seizoenen van luxueuze kleding lanceerde ze haar eerste couturecollectie tijdens de Haute Couture Week in Parijs in juli 2016. Dit jaar presenteert Maria een nieuwe haute couture collectie genaamd Clair de Lune. In deze collectie laat zij zich inspireren door de charme van de maan en de eeuwige en hemelse strijd tussen licht en duisternis. Elk van haar creaties wordt gesublimeerd met accessoires en juwelen in harmonie met het thema van de herfst/wintercollectie 2019. Het door de ontwerpster gebruikte gaas is afkomstig uit Cyprus en accentueert de vrouwelijke silhouetten. Het gebruik van kostbare garens en ingewikkelde technieken zorgt voor sprankelende accenten die verwijzen naar maanstof.

https://www.instagram.com/p/BznTZ6QHITi/

https://www.instagram.com/p/BzkzlTIH6x8/

https://www.instagram.com/p/Bzi7YLQnPkY/