Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Patek Philippe – Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor mannen en vrouwen om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn. Hier vindt u een groot overzicht: Luxe horloges.

Patek Philippe: statussymbool en waardebewaarder

Natuurlijk zijn er ook horlogeliefhebbers die hun horloge niet alleen dragen om te weten wat voor een horloge het is. Voor sommige mensen kunnen horloges ook een statussymbool zijn, net als auto’s. Op dezelfde manier zijn er ook mensen die liever horloges houden om ze als investering te hebben.

Patek Philippe heeft veel verschillende collecties, zoals de Gondolo collectie, de Nautilus collectie of de Aquanaut collectie. Als u meer wilt weten over de collecties en hun horloges, blijf dan kijken. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de Patek Philippe collecties.

Patek Philippe: Collecties van het merk

Patek Philippe biedt momenteel verschillende collecties aan. Iedereen zal zeker vinden wat hij zoekt. Er zijn sportieve horloges, maar ook eenvoudige. U vindt er ook veel verschillende kleuren en ontwerpen. Er is ook een grote keuze aan armbanden. Hier ziet u een overzicht van de Patek Philippe collecties zoals Nautilus, Calatrava, Aquanaut, Gondolo, Ellipse d’Or, Twenty~4 of de zakhorloges.

Nautilus: sport ontmoet elegantie

De Nautilus-collectie wil twee stijlen combineren, ze wordt beschouwd als elegant maar ook als sportief. De Nautilus collectie bestaat al sinds 1976. Een onderscheidend kenmerk van de collectie is de lunette van het horloge, die een achthoekig ontwerp heeft. De horloges in de collectie zijn verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Van roségoud tot tweekleurige modellen, er is voor elk wat wils.

Hier vindt u een video van de Nautilus collectie van Patek Philippe (2016).

Calatrava: eenvoudig maar elegant

In tegenstelling tot de horloges uit de Nautilus-collectie zijn de horloges uit de Calatrava-collectie rond. Ze zijn klassiek en eenvoudig. Of de wijzerplaat nu crèmekleurig, bruin of blauw is, de horloges hebben een verscheidenheid aan ontwerpen. Er is ook een bezel met diamanten om uit te kiezen in de collectie. Ook interessant: sommige bandjes van de horloges zijn gemaakt van satijn en komen onder meer voor in blauw, bruin of wit. Er is ook een paarse band om uit te kiezen. Een wijzerplaat met gravure is ook inbegrepen.

Aquanaut

De bezels van de Aquanaut collectie zijn gebaseerd op de Nautilus collectie: ook zij hebben een licht achthoekig ontwerp. De horlogebanden zijn ook bestand tegen UV-stralen en zout water. Roestvrij staal, wit goud of rosé goud: de Aquanaut modellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Bij sommige horlogemodellen van de huidige collectie passen de kleuren van de wijzerplaat en de band bij elkaar. Zo is er een horloge in een groene, bruine, zwarte of blauwe tint. De datum, d.w.z. welke dag van de maand het is, kan ook op sommige horloges worden afgelezen. Ook mogelijk: een horloge waar de indexen op de wijzerplaat diamanten zijn.

Gondolo – Ongebruikelijk en stijlvol

Als u van horloges met een ongewone vorm houdt, vindt u misschien wat u zoekt in de Gondolo-collectie van Patek Philippe. De koffers hebben opvallende en verschillende ontwerpen. De huidige horlogemodellen in de collectie zijn verkrijgbaar in witgoud of roségoud. Dat de huidige collectie verschillende varianten kent, blijkt ook uit het feit dat de bandjes van de horloges sterk uiteenlopen. Er zijn armbanden in blauwtinten, in witgoud of met parels. De horloges zijn geïnspireerd op de Art Deco stijl. Horloges uit de Gondolo-collectie zijn ook te bewonderen in het Patek Philippe Museum in Genève.

Ellipse d’Or: Horloges als een ellips

Zoals de naam van de Ellipse d’Or collectie doet vermoeden, zijn de horloges ontworpen in de vorm van een ellips. De collectie bestaat al sinds 1968 en de wijzerplaat is verkrijgbaar in zwart of blauw. De bezel van de horloges is verkrijgbaar in roségoud of platina. De wijzerplaten zijn verkrijgbaar in blauw of zwart. Ook interessant: de armbanden van de huidige collectie zijn verkrijgbaar in blauw of zwart. Het bijzondere eraan: de armbanden glimmen.

Twintig~4: Elegante horloges voor dames

De collectie bestaat al sinds 1999, en dames zullen in deze collectie vinden wat ze zoeken. Rond of vierkant, roestvrij staal of roségoud: de horloges uit de Twenty~4-collectie zijn divers. De wijzerplaten zijn ook verkrijgbaar in verschillende versies: Blauw, bruin of wit. Er zijn een paar opties. Voor wie het nog specialer wil, zijn er ook horloges met diamanten.

Hier kunt u nog een video zien van de Twenty~4 collectie van Patek Philippe (2020).

Zakhorloges

Zeker een blikvanger: een zakhorloge dat iemand uit zijn zak haalt om de tijd af te lezen. Voor wie niet graag een horloge om zijn arm draagt, kan dit een alternatief zijn. Of het nu geel goud of wit goud is, er zijn hier verschillende modellen. Sommige van deze zakhorloges kunnen ook worden opengeklapt.

Patek Philippe: Merk, Ambacht & Museum

De geschiedenis van Patek Philippe begint in Zwitserland, in Genève om precies te zijn. De vervaardiging bestond reeds in 1839. Voor dit doel huurde Patek Philippe ambachtslieden in om de horloges te versieren. Het merk streeft er niet naar altijd de laatste trends te volgen: Patek Philippe legt veel nadruk op traditie. Ook interessant: Patek Philippe creëert ongeveer 40 unieke stukken per jaar. Dit kan interessant zijn voor mensen die horloges verzamelen of een passie voor juwelen hebben.

Als u geïnteresseerd bent in horloges, in Genève woont of de stad wilt verkennen, kunt u een bezoek brengen aan het Patek Philippe Museum. Het museum bestaat sinds 2001 en heeft meer dan 2000 tentoongestelde stukken die de bezoekers kunnen bewonderen. U kunt twee collecties zien: De ene collectie toont horloges van Patek Philippe, en dit sinds 1839. In de andere collectie kunnen bezoekers zich vergapen aan antieke stukken die al sinds de 16e eeuw bestaan.

Duurste Patek Philippe horloge: Prijs & Modellen – Top 7

De duurste Patek Philippe – Als het om luxe horloges gaat, is er geen andere fabrikant die aan Patek Philippe kan tippen. De Zwitserse horlogemaker, opgericht in 1839, wordt beschouwd als absoluut de crème de la crème als het gaat om high-end (en dure) horloges. Het huidige record onder luxe horloges is in handen van de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 voor 31,194 miljoen dollar, geveild bij Christie’s in Genève in 2019. Als u op zoek bent naar een horloge waarvan u zeker zult houden, dan moet u een Patek Philippe-horloge aanschaffen. Dit zijn de 10 duurste Patek Phillipe horloges ter wereld. Meer luxe horloges? Onze tip: De 50 duurste horloges ter wereld.

Horlogemerken zoals Breitling: Rolex, Patek Philippe, Cartier & Co.

Naast Patek Philippe zijn er nog andere luxemerken. Bijzonder populair zijn de modellen van Rolex, Cartier, of Breitling. Een luxe horloge is niet alleen een tijdmechanisme, voor velen van ons weerspiegelt het onze smaak, onze stijl en heel vaak onze persoonlijkheid. Zwitserse horloges van hoge kwaliteit staan garant voor precisie, comfort en flair, en voor duurzame waarde. Elk horloge is vakkundig vervaardigd en bevat een nauwkeurig uurwerk, een kenmerkende wijzerplaat en hoogwaardige materialen. Naast Zwitserse bedrijven zijn er nog enkele andere interessante kostbaarheden, bijvoorbeeld uit Rome (Italië) maar ook uit Duitsland, zoals A. Lange & Söhne. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Luxe horloges.

Rolex Modellen: Prijzen, Wachttijden voor Submariner, Daytona & Co.

Veel horlogefans kennen het merk. Hier zijn er verschillende modellen in de meest uiteenlopende variaties. Voor sommige mensen kan een horloge veel meer zijn dan alleen een manier om de tijd af te lezen. Horloges kunnen ook statussymbolen zijn, net als bijvoorbeeld auto’s. Andere mensen kopen een horloge als investering. Tijdsbeheer, statussymbool, investering of als accessoire bij een outfit: de redenen om een horloge te kopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Hier vindt u informatie over de Rolex modellen Submariner, Daytona, Explorer en nog veel meer. U kunt ook te weten komen welke de duurste modellen zijn en welke de nieuwste modellen zijn.

Cartier: Baignoire, Tank Solo & Santos Galbee

We kennen allemaal de merknaam “Cartier” en stellen ons voor dat het een luxueus juwelenmerk is. Velen weten echter niet dat het miljardenbedrijf in een kleine Parijse straat is begonnen. Tot de klantenkring van Cartier behoren tegenwoordig veel mensen van jong tot oud die enthousiast zijn over het merk vanwege het unieke design en de hoge kwaliteit. Maar wat zit er werkelijk achter het luxebedrijf en waar staat Cartier vandaag de dag voor? Dit en nog veel meer kunt u in dit artikel te weten komen!

Breitling: Chronomat, Navitimer, Superocean & Co.

Veel horlogeliefhebbers kennen de grote merken. Het merk Breitling is er een van. Horloges kunnen een outfit verfraaien, nuttig zijn in het dagelijkse leven – zodat je altijd de tijd in de gaten kunt houden – maar ze kunnen ook hun eigen verhaal vertellen. Breitling heeft veel verschillende collecties, zoals de Navitimer, de Chronomat of de Superocean. Maar welke materialen worden gebruikt in Breitling horloges? Hoeveel kosten de horloges van dit merk? Als u geïnteresseerd bent in de collecties en hun modellen, kunt u hier verder lezen.