Claudia Schiffer: Supermodel van de jaren ’90, Carrière & Familie

Claudia Schiffer – Het supermodel uit de jaren 90 is al jaren een vaste waarde in de modewereld, samen met Heid Klum, Cindy Crawford en anderen. Haar verhaal laat zien dat toevalligheden mogelijk zijn en dat je geen connecties nodig hebt om het groot te maken. Het feit dat Claudia niet alleen succes heeft als model, maar ook vele andere dingen in het leven heeft geprobeerd en gedaan, toont aan hoezeer zij als persoon in trek is. En dat het mogelijk is om familie en zaken te combineren. Kom hier meer te weten over de powervrouw.

Claudia Schiffer: Haar doorbraak in de modewereld

Schiffer komt uit een kleine stad genaamd Rheinberg in Noordrijn-Westfalen. Schiffer werd ontdekt door het hoofd van het agentschap van de “Metropolitan” terwijl ze aan het feesten was in Düsseldorf op 17 jarige leeftijd. En toen gebeurde alles heel snel. Rechten studeren of een carrière als model? Vanuit het perspectief van vandaag, kan men zeker zeggen dat ze de juiste beslissing nam.

Na slechts twee jaar, overtrof ze iedereen als model in termen van beloning. Ze zou waarschijnlijk niet eens haar rechtenstudie hebben afgemaakt. Zij is ook voor Guess gefotografeerd door de beroemde fotografe Ellen von Unwerth. Schiffer liep voor de grote namen zoals Chanel of Victoria’s Secret en sierde de cover van Vogue – en niet slechts één keer. En dat was nog lang niet alles.

Café Woman Geur Campagne (1991)

Valentino Modeshow (1996)

Claudia Schiffer & Familie

Vandaag is Claudia Schiffer getrouwd sinds 2002. Zij heeft drie kinderen uit haar huwelijk met Matthew Vaughn, die ook bekend is als regisseur. Zij probeert echter gezin en zaken gescheiden te houden, zodat haar familie niet voortdurend in de openbaarheid aanwezig is. Het mooie Londen is tegenwoordig haar thuis.

Andere grote successen die gevierd moeten worden

Schiffer kreeg zelfs filmrollen zoals in “Tatsächlich … Liebe”. Liefde’. Claudia Schiffer x Beauty: Ze lanceerde in 2017 ook een collectie schoonheidsproducten met Artdeco. Een ander opwindend hoogtepunt in haar carrière is waarschijnlijk haar eigen modelabel genaamd “Claudia Schiffer Knitwear”. Claudia Schiffer heeft bereikt waar velen van dromen: zij is niet met één, maar al met twee Bambi’s vereerd.

En nu alle modefans uit Düsseldorf opgelet: in 2021 wordt een tentoonstelling gecureerd door Claudia Schiffer. De 90’s van de modefotografie zullen worden getoond in het Kunstpalast Düsseldorf.

Claudia Schiffer & Karl Lagerfeld

Als je beschouwd wordt als Lagerfeld’s muze, ben je waarschijnlijk van ver gekomen. Namelijk, dat is precies wat Claudia Schiffer voor hem was. Karl Lagerfeld had zelfs zijn eigen bijnaam voor haar.

Versace modeshow lente/zomer 2018

Een van de meest onvergetelijke momenten: Het was zeker een grote verrassing. Voor de Milan Fashion Show, herenigt Donatella Versace de beroemde jaren ’90 modellen. Ze liepen samen over de startbaan in gouden jurken. Dit moment trok veel aandacht. Donatella Versace droeg deze verschijning op aan haar broer Gianni, die 20 jaar geleden al was overleden. Mobiele telefooncamera’s zo ver het oog reikt: Claudia Schiffer liep hier samen met Naomi Campbell, Helena Christensen, Cindy Crawford en Carla Bruni. Een bijzondere comeback van Schiffer tijdens een al even bijzondere modeshow na haar 15-jarige catwalkpauze.

Een vrouw die ook anderen steunt

Claudia Schiffer is ambassadrice voor Unicef en reisde toen ook naar Bangladesh in 2000. Ze promootte ook een Tommy Hilfiger handtas samen met Naomi Campbell. Dit is voor de non-profitorganisatie genaamd “Breast Health International”, die onder andere ten doel heeft financiële steun te verlenen aan vrouwen met borstkanker.

50 jaar Claudia Schiffer

Onlangs, op 25.08.2020, vierde ze haar 50ste verjaardag. Tegen het einde van 2020 zullen sommige merken waarschijnlijk zelfs iets lanceren voor Schiffer’s verjaardag – beperkte edities. Als je ziet wat Claudia Schiffer in 50 jaar bereikt heeft, kan het je echt van je sokken blazen.

En als je je voorstelt dat ze die avond geen zin had om te gaan feesten in Düsseldorf, zou haar leven er waarschijnlijk heel anders hebben uitgezien. Ze had rechten kunnen gaan studeren, en dan was ze een heel andere richting uitgegaan. We kunnen er zeker naar uitzien in de komende jaren meer van haar te horen. Zij bewijst dat je je hele leven kunt veranderen met een beetje geluk en een beetje magie.

Interview met Claudia Schiffer en Jonathan Ross

Hier zie je nog een interview met Claudia Schiffer op “The Jonathan Ross Show”:

Claudia’s garderobe

Hier presenteert Claudia haar garderobe aan Vogue:

Modellen van de jaren 90

De lijst met modellen uit de jaren 90 gaat maar door. Familieverhalen, succesverhalen en kinderen van de supermodellen. Lees hier alles over Naomi Campbell, Eva Herzigová, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Nadja Auermanns en Helena Christensen en hun successen! Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag.

Lijst van de jaren ’90 modellen

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Naomi Campbell

Eva Herzigová

Blauwe ogen, blond haar en droomafmetingen verspreid over 1.80m. We hebben het over supermodel Eva Herzigová. De blondine, die ooit de bijnaam “De Sigaret” kreeg omdat ze zo slank was, geloofde zelf niet in een carrière als model, omdat ze altijd dacht dat haar grote zus die wel zou hebben. Toch beproefde de Tsjechische vrouw haar geluk nadat zij met succes had deelgenomen aan de modewedstrijd in Parijs en al snel erkenden modelabels en ontwerpers haar talent.