Gids met meubelmerken: 30+ ontwerpers en merken voor de perfecte inrichting van A-Z

Inrichtingsmerken Gids – De inrichting van een woning, ongeacht het type flat of huis, is voor veel mensen iets heel bijzonders: het weerspiegelt u en maakt uw huis tot uw favoriete plek, waar u zich zeer op uw gemak voelt en waar alles precies is zoals u het wilt – of het nu gaat om meubels, accessoires of uw eigen inrichtingsstijl. Of u nu bezig bent met de inrichting van uw nieuwe appartement in een oud gebouw of uw gezinswoning volledig opnieuw wilt inrichten, de vragen wat te kiezen en hoe dit samen te stellen staan centraal. Wij hebben voor u een gids samengesteld van enkele van de meest populaire en luxueuze interieur- en inrichtingsmerken, zodat u precies het label en precies de meubels en woonaccessoires kunt vinden die u zoekt voor uw volgende interieur – u vindt hier onder andere Fendi Casa of Dior Maison. Of laat u gewoon inspireren door de ideeën en concepten van de professionals en doe ideeën op voor uw volgende renovatieproject!

Overview hide

Interieur Gids: meest populaire interieur merken & ontwerpers

De markt voor meubelen en interieurs is enorm en het aanbod van producten is dan ook overweldigend. Of het nu gaat om een kelderflat, loft, maisonnette of zelfs een kleine flat: de juiste meubels, decoratie en inrichting zijn nodig!

Om u een overzicht te geven van enkele van de meest populaire, smaakvolle en luxueuze interieurmerken en ontwerpers, hebben wij deze gids voor u samengesteld. Hier vindt u merken zoals Boca do Lobo, Brabbu, Fendi Casa of Versace Home – allemaal in alfabetische volgorde en met een korte samenvatting van het merk, evenals een link naar het bijbehorende gedetailleerde artikel waarin het merk in detail aan u wordt voorgesteld. Laat u inspireren en vind uw nieuwe favoriete merk voor meubels en interieurdesign!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Tip! Alle luxe merken voor het perfecte interieur van A-Z vindt u in ons uitgebreide XXL artikel inrichtingsmerken!

Armani Casa: meubels en decoratie van de beroemde ontwerper

Girogio Armani: één ontwerper, drie dimensies van design. Giorgio Armani weet hoe hij moet slagen met zijn ontwerp en verkooptalent. Naast zijn mode- en accessoirelijn schittert hij sinds 2000 met de elegante interieurlijn “Armani Casa”, en niet alleen in de modewereld. Traditie en innovatie gecombineerd – dat is de filosofie van het interieurhuis. Van meubelcreaties voor het hele huis tot exquise lampontwerpen en exotisch behang – zijn interieurlijn biedt voor elke designliefhebber wat wils, bijvoorbeeld voor de moderne loft of penthouse. Hieronder vindt u een overzicht van de geschiedenis van Armani / Casa, de kenmerken van het ontwerp en de meest populaire stukken uit de collecties. Armani creëert geen mode of meubels – Armani creëert een levensstijl. Welkom in de wereld van Armani!

Bentley Home: meubilair en kwaliteit in een klasse apart

Het Britse merk Bentley staat voor luxe en comfort. Het weerspiegelt de glamour en glitter van de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk. Bentley overtuigt de automobielindustrie al meer dan 100 jaar met dure luxewagens. Het merk Bentley wordt geassocieerd met kwaliteit en de wereld van de rijken en de mooien, en biedt dan ook hooggeprijsde meubelen voor maisonnettes of charmante oude flats, maar ook voor villa’s of vakantiewoningen. Sinds 2013 waagt Bentley zich ook aan het interieur, waar het overtuigt met zijn unieke en hoogwaardige design. Het samenspel van hout en leder slaagt ook in het interieurgedeelte en onderstreept het imago van het merk uitstekend.

Boca do Lobo: handgemaakt in Portugees design

Letterlijk betekent de naam van het label “mond van de wolf”. Intussen is de term echter synoniem geworden voor designmeubelen van hoge kwaliteit in creatieve ontwerpen. Sinds 2005 heeft het label zich gewijd aan de moderne interpretatie van oude meubelmakerijtechnieken. Elk stuk is met de hand vervaardigd met de grootste aandacht voor detail; deze stukken staan bijvoorbeeld prachtig in een stijlmix met oude gebouwen. In dit artikel leest u meer over de afzonderlijke producten en wat u van het label kunt verwachten.

Brabbu: High-end design voor woonkamer en badkamer

Brabbu is een van de meest gerenommeerde en luxueuze bedrijven op het gebied van binnenhuisarchitectuur en meubilair. Brabbu is een bekend Portugees bedrijf dat meubelen en decorelementen vervaardigt om elke woonruimte in te richten – of het nu een woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer is. Zij zijn meesters in de fabricage door jaren van traditie en gebruiken alleen milieuvriendelijke materialen van hoge kwaliteit om een uitstekende kwaliteit van de eindproducten te kunnen garanderen. Brabbu huurt, zoals veel meubelmerken, altijd nieuwe ontwerpers in om individuele en unieke meubelstukken voor hun collecties te ontwerpen, zodat de klanten altijd iets nieuws en spannends wordt geboden. Meubels en accessoires zijn te vinden voor elke ruimte in huis, of het nu gaat om planken, tafels, banken, fauteuils, spiegels, of, of…Laat u hier meevoeren in de interieurwereld van Brabbu!

Bretz woondromen: fluweel, kleurrijke sofa’s, fauteuils en meer

Kleurrijke ontwerpen gecombineerd met de hoogste kwaliteit van een traditioneel familiebedrijf? Dat is wat je zult vinden bij Bretz! Ook al is dit bedrijf een oud familiebedrijf, de ontwerpen zijn allesbehalve traditioneel en verouderd! Heldere kleuren, artistieke patronen en innovatieve vormen, evenals materialen die het hoogste comfort beloven, zijn echte hoogtepunten voor uw appartement, zolderappartement of terrasappartement!

B&B Italia: interieurdromen in exclusieve kwaliteit

B&B Italia: Dit bedrijf is al lang bekend, niet alleen in Italië, maar ook internationaal. Het luxe interieurbedrijf B&B heeft zijn intrede al gedaan in de Duitse woonkamers. Maar niet alleen in flats zoals lofts of penthouses komen B&B-meubelen zoals fauteuils en sofa’s goed tot hun recht; ook openbare gelegenheden zoals restaurants en kantoren blinken uit door de tijdloze elegantie van het interieurmerk. Modern design met een hoge herkenningswaarde en een betrouwbare klantenservice: B&B Italia is het perfecte merk voor liefhebbers van exclusieve luxe meubelen.

Cassina: gestoffeerde meubelen van een klasse apart – sofa’s, fauteuils & co.

Cassina Furniture : Het merk wil hedendaags design in het dagelijkse leven brengen. Aan het bureau, in de eetkamer of op de sofa, het label rust u uit met meubelen die elegant passen in een moderne woning zonder misplaatst te lijken – ongeacht of het gaat om een villa, bungalow, oma-flat of zelfs een appartement op een verdieping. Op die manier verbeteren zij de woon- en werkomgeving. Daarnaast heeft Cassina ook ervaring in het inrichten van professionele werkomgevingen op een elegante, hedendaagse en budgetvriendelijke manier.

Circu Magical Furniture: Romantische meubels & speelse ontwerpen

“Ook ouders hebben dromen”: met dit motto heeft het meubelbedrijf niet alleen meubelen als uit een kinderdroomwereld in zijn assortiment, maar ook bedden, stoelen en co. voor de volwassenen en de kleintjes in het gezin. Toch ligt het zwaartepunt van de in Portugal gemaakte meubelen bij de inrichting van kinderkamers. Hier stellen wij beide collecties voor en tonen wij u onze favoriete stukken van Circu, die het hart van elk kind en elke ouder sneller doet kloppen met liefdevolle, gedetailleerde en betoverende meubelen, zoals een fauteuil als luchtballon. Kijk zelf maar!

Maison Dior: Lampen, meubelen, decoratie en gebruiksvoorwerpen van de Maestro

Dior Maison: Onder deze naam verkoopt het modehuis Dior binnenhuisinrichting van klein tot groot. Christian Dior had zo zijn eigen ideeën over hoe een huis eruit moet zien. De collectie legt veel nadruk op het aanbieden van voorwerpen voor dagelijks gebruik in plaats van stukken die louter als decoratieve voorwerpen dienen. Daarom omvat het assortiment meubelen en kussens, maar ook hobbymateriaal en kleine artikelen voor kinderen. De inrichtingsaccenten zijn geschikt voor alle soorten flats en huizen, maar vooral voor moderne objecten zoals lofts, zolderflats en meer.

Edra: Italiaans design voor de woonkamer met kwaliteit

Eind jaren tachtig begon de reis van het kleine bedrijf met het doel een revolutie teweeg te brengen in luxe meubelen van hoge kwaliteit. Wat nog niet bestond, werd gecreëerd en uitgewerkt met de hulp van de meesters van hun vak. Om hun doelstellingen te bereiken, schrikken de architecten van Edra er niet voor terug inspiratie te putten uit andere domeinen, zoals de ruimtevaart. Zo krijgen de meubelen van Edra dat speciale iets. De meubelen zijn niet alleen te vinden in privé-woningen zoals penthouses of ruime flats. Veel exclusieve restaurants zijn ingericht met de veelzijdige creaties en de vernieuwende, spannende ideeën hebben ertoe geleid dat de ontwerpen ook in musea te zien zijn.

Essential Home: Mid-Century meubelen en decoratieve artikelen

Is het u ooit opgevallen dat wanneer we het over interieur hebben, we heel snel gevoelsbijvoeglijke naamwoorden gebruiken om onze omgeving of onze ideale omgeving te beschrijven? We willen dat het gezellig is, we willen dat het huiselijk aanvoelt en we willen niet dat de kamer er te onvriendelijk uitziet. Net als deze eisen, die wij overbrengen wanneer wij het over binnenhuisarchitectuur hebben, schetst ook het merk Essential Home met zijn naam een zeer duidelijk beeld van zichzelf. Het assortiment moet – zoals de naam zelf al aangeeft – essentiële stukken zijn die u in uw eigen huis nodig hebt en u tegelijkertijd helpen een thuis te creëren.

Fendi Casa: meubelen in felle kleuren en rechte ontwerpen

Fendi Casa: De reis van de meubelcollecties van het label begon in 1988, waardoor ze absolute pioniers zijn voor luxe modemerken in de meubelsector. De hieruit voortvloeiende decennialange ervaring zorgt ervoor dat de meubels van Fendi Casa van bijzonder hoge kwaliteit zijn en voortreffelijk zijn vormgegeven. In dit artikel bieden wij u meubels voor elke kamer en inzicht in de collecties. Er zijn ook inzichten in de Fendi suite in Rome.

Gucci Décor: Wilde prints en felle kleuren voor interieurs

De flair van Romeinse villa’s en de kitsch van de jaren zeventig worden gecombineerd in een uniek interieurontwerp in de interieurlijn van het gerenommeerde modemerk Gucci. Dit creëert een volledig nieuwe esthetiek die de creaties van Gucci Décor kenmerkt. Ongebruikelijke kaarsen en vleugelstoelen met het Gucci monogram: dingen waarvan u niet wist dat u ze nodig had, worden hier aangeboden. Bij Gucci ligt de nadruk op rijkdom: veel kleuren, felle stoffen, combinaties van materialen en kleuren die je de adem benemen. Gucci Décor creëert meubels, behangpapier en accessoires zoals kussens of dekens in een unieke en wilde stijl die een geheel eigen charme uitstraalt. Deze producten verfraaien elk eigendom, ongeacht het type huis of woning!

Hérmes Interieur: exclusief meubilair, dekens & kussens

De geboorteplaats van de Birkin en Kelly Bag heeft een reputatie voor de exquisiteit van zijn ontwerpen en de gebruikte materialen. De interieurs van het label zijn geen uitzondering. Wie daarentegen op zoek is naar geraffineerd design en uniek timmerwerk, vindt het bij Hermès. Bovendien biedt het label diensten aan voor het personaliseren van producten. Kenmerkend en de absolute bestseller van de meubellijn van het gerenommeerde modehuis zijn de kussens en dekens met het beroemde “H”-monogram, dat de geweven, bedrukte of geborduurde stukken siert.

Joop! Living: Elegante, eenvoudige meubels van de sterontwerper

Het merk Joop! maakte in de jaren 80 naam met heren- en damescollecties. Het staat voor tijdloze elegantie en werd meermaals bekroond voor de bijzonder goede kwaliteit van de stof, die alle stukken hebben. In het begin van de jaren 2000 richtte de beroemde Duitse ontwerper Wolfgang Joop een tweede merk op, Wunderkind, waarvan hij tot 2017 eigenaar was. Na het grote succes van Joop! is hij ook begonnen met het ontwerpen van woningtextiel met zijn merk Joop! Living, dat dezelfde kwaliteit in ieders huis moet brengen als in zijn mode is verwerkt. Intussen ontwerpt hij ook meubels voor verschillende delen van onroerend goed, ongeacht of het om een maisonnette, penthouse of flat gaat.

Kartell: Italiaans minimalisme voor stoelen, lampen & co.

Minimalistisch, modern design is precies goed voor u en uw huis? Dan is Kartell de juiste keuze voor u. Het traditionele merk zal u overtuigen met nieuwe technologieën en transparante ontwerpen en een heel bijzondere flair in uw huis brengen – ongeacht of het om een grote loft of een kleine flat gaat. Koop een van de beroemde bestsellers van Kartell, zoals de Componibili, of ontdek de wereld van prachtige lampontwerpen – van hoge kwaliteit, gemaakt in Italië.

Luxxu: Elegante verlichting en modern design

Modern Design & Living: elegant, tijdloos en luxueus. Dit zijn termen die men associeert met het Portugese interieurmerk. Vooral de beroemde Waterfall en Empire Kroonluchters zijn handelsmerken van het bedrijf. Maar met de tijdloze en moderne “Charla” eetkamerstoel kunt u niet in uw eigen huis de fout in gaan. Het Luxxu assortiment is groot en veelzijdig. Naast een ruim assortiment verlichting en meubelen vindt u bij Luxxu ook outdoor- en andere decoratieartikelen. Op zoek naar de perfecte inspiratie voor uw interieur? Je vindt het hier!

Maison Valentina: Luxe badkamer met badkuip en nog veel meer.

Comfort, luxe en exclusieve ontwerpen. Dit zijn de belangrijkste doelstellingen van het Portugese designmerk “Maison Valentina”. Waarom zou je je luxe levensstijl in huis uitleven, maar stoppen bij de badkamer? Het bedrijf heeft zich deze vraag gesteld en ontwerpt daarom exquise en verfijnde badkamermeubels. Of het nu gaat om een badkuip, een wastafel of bijpassende accessoires. Maison Valentina biedt een breed scala van glamoureuze meubels.

Ontwerp uw handgemaakte unieke stuk samen met de professionele experts en laat uw badkamer schitteren in een nieuw licht. Maison Valentina werkt nauw samen met Brabbu Design Forces. Durf eens iets nieuws te proberen! Je zult er geen spijt van krijgen.

Minotti: tijdloos design – bedden, banken en fauteuils uit Italië

Het label probeert modern design te combineren met hoogwaardige materialen en tijdloosheid. Een Minotti in uw huis plaatsen is niet alleen een uiting van goede smaak, maar ook een belofte dat u echt van het object houdt, want u zult niet snel nieuwe meubels hoeven te kopen. Dit wordt gegarandeerd door het grote vakmanschap en het exclusieve, verwerkte materiaal, want alleen de beste metalen en houtsoorten hebben de eer om door het label te worden verwerkt tot een inrichtingsvoorwerp.

Moooi: Lampen en tapijten – hoogtepunten voor elke kamer

Extravagant, Nederlands design zorgt voor het succes van het premium label. Functionaliteit en fantasie worden gecombineerd in de meubels van het designcollectief. Moooi is het Nederlandse woord voor ‘mooi’. Maar men kan zonder twijfel zeggen dat het meubilair van het merk meer is dan dat alleen. Namelijk, verfijnd, meesterlijk vakmanschap en echte blikvangers – zie voor jezelf!

Off-White Homeware: dekens, kussens en pyjama’s

Off-White Homeware: Het eigen label van modeontwerper Virgil Abloh, creatief directeur van het haute couture-label Louis Vuitton, heeft zich al een stevige positie verworven in de street fashion-sector. Maar de modewereld veroveren lijkt niet genoeg te zijn voor de architect uit Rockford, Illinois, want nu probeert hij ook interieurdesign uit met woonaccessoires zoals kussens, dekens of pyjama’s. Hier is een overzicht van wat er nog meer in de collectie te ontdekken valt.

Poltrona Frau: Italiaanse sofa’s en bedden met traditie

Al meer dan een eeuw worden luxe meubelen, zoals de beroemde Archibald fauteuil, ontworpen en vervaardigd met Italiaanse charme. Het gerenommeerde meubellabel heeft niets van zijn innovatie en elegantie verloren. Na meer dan honderd jaar is Poltrona Frau ongetwijfeld een van de meest uitmuntende en begeerde Italiaanse luxemerken op het gebied van binnenhuisinrichting. Wat het merk te bieden heeft, hoe de designtaal eruit ziet en wat Poltrona Frau zo bijzonder en exclusief maakt – dat kunt u hier allemaal te weten komen! Laat Poltrona Frau u inspireren voor uw volgende inrichtingsproject.

Ralph Lauren Home: dekens, brillen en meer van RL

Truien, petten en jassen – iedereen kent de mode van Ralph Lauren! Maar hoe zit het met de Ralph Lauren interieurreeks? Kent u de ontwerpen van de huishoudartikelen zoals kussens, serviesgoed of handdoeken? Nee? Dan wordt het tijd dat je dat doet! In het Ralph Lauren Home assortiment vindt u talrijke artikelen gecategoriseerd per kamer, zoals keuken, badkamer of slaapkamer. Bovendien vindt u hier ook perfecte geschenken voor verzamelaars, decorliefhebbers of interieurdesignfanaten!

Roberto Cavalli Home: dierenprints en wilde patronen

Roberto Cavalli Home: Sinds 2012 ontwerpt de beroemde modeontwerper Roberto Cavalli ook meubels en andere interieurobjecten. De voorwerpen worden vervaardigd met de hulp van deskundigen uit de industrie en garanderen dus de hoogste kwaliteit in combinatie met exquise ontwerpen. De meubels van de ontwerper worden ook gekenmerkt door de dierenmotieven en speciale toepassingen waarvoor de modeontwerper bekend is. Kom alles te weten over de luxueuze, unieke en buitengewone meubelen en woonproducten die Cavalli ontwerpt om een woning net dat ietsje meer te geven.

Roche Bobois: heldere kleuren & modern design

Roche Bobois: de belichaming van innovatief, creatief en buitengewoon design. Het Franse interieurbedrijf inspireert zijn klanten met sculpturale esthetiek, kleurrijke creaties en geometrische en grafische meesterwerken. De unieke filosofie van het bedrijf, de liefde voor kwaliteit en detail en de focus op creatieve samenwerkingen hebben Roche Bobois tot een van de opkomende interieurhuizen van de 21e eeuw gemaakt.

Vraagt u zich af waar de hype over bubbelbanken allemaal over gaat? Bent u geïnteresseerd in waar Roche Bobois voor staat? Wilt u weten welke designstukken uw huis perfect zouden aanvullen? Dit en nog veel meer zal u in de volgende paragrafen worden onthuld! Welkom in de kleurrijke wereld van Roche Bobois, waar minimalisme ongestoord samengaat met maximalisme!

Rolf Benz: meubelen met comfort in design uit Duitsland

Bent u op zoek naar tijdloos design dat het waard is om in te investeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Rolf Benz inspireert de interieurwereld met zijn minimalistische esthetiek, zijn liefde voor comfort en zijn innovatieve creaties. Bent u geïnteresseerd in hoe een Duits meubelbedrijf internationaal voet aan de grond heeft gekregen in de interieurwereld? Wilt u weten welke juwelen het waard zijn om in te investeren? Dit alles en nog veel meer zal u in het volgende artikel worden onthuld. Welkom in een interieurwereld waar twee werelden elkaar ontmoeten en perfect harmoniëren – comfort en design!

Tiffany & Co. Home: Porselein en woonaccessoires

Velen kennen de juwelen van het luxemerk, vooral de verlovingsring in het beroemde turkooisblauwe doosje. Maar Tiffany kan meer dan alleen kettingen, ringen en armbanden. Niet alleen hangers worden hier van kostbaar zilver gemaakt, maar ook schalen en bestek. Het fijnste porselein in de colorblock-look zal ook op uw eettafel een echte blikvanger zijn! Tiffany Home heeft dit en nog veel meer in haar repertoire, lees zelf en laat u betoveren en inspireren door de betoverende collecties! Rolf Benz combineert moderne tijdgeest en revolutionair denken en breekt met traditionele meubelopstellingen. Talrijke prijzen en onderscheidingen getuigen van het internationale succes.

Vera Wang Home: Meubels met minimalisme en elegantie

“Home is a feeling, not a place!”: de interieursieraden van Vera Wang combineren een moderne esthetiek, modern minimalisme en elegantie om het ultieme gevoel van “thuis” te creëren. Zijdezacht bedlinnen, glazen vazen, borden met bloemmotieven of puristische kussens – Vera Wang weet de modewereld te inspireren en haar interieurwensen te vervullen. Hoe ziet de handtekening van een ontwerper voor trouwjurken eruit voor interieurartikelen? Wat is de prijsklasse voor Vera Wang huishoudelijke artikelen? Hoe de mode-ontwerpster zelf in haar huizen woont? Dit alles en nog veel meer zal u in de volgende paragrafen worden onthuld. Welkom in een wereld van minimalistisch design en maximale stijl!

Versace Home: meubels, bedlinnen en behang met weelde

Prachtig design, Medusa symbool en Italiaanse charme? Niemand anders dan Versace weet zulke luxueuze en unieke producten met deze kenmerken te creëren. Gianni Versace legde de basis voor het mode-imperium, Donatella Versace heeft er een lifestyle-imperium van gemaakt. Hoe Versace-Interior is ontstaan? Welke producten worden aangeboden? Welke prijsklasse wordt aangeboden? Wat zijn de herkenbare kenmerken van het luxemerk? Dit alles en nog veel meer zal u in dit artikel worden onthuld! Welkom in de luxueuze wereld van Versace!

Vitra Living: wooncollecties van grote designers

Woonkamer, slaapkamer, studeerkamer, keuken: vindt u dat uw huis wel een nieuwe inrichting kan gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij Vitra Living! Hier vindt u fauteuils, bureaus, stoelen en vazen in hedendaags design. De architecten en ontwerpers van het Zwitserse bedrijf werken eraan om van uw eigen vier muren uw persoonlijke droomhuis te maken. Verander je huis in een handomdraai in je eigen feel-good paradijs.

Wittmann: Uitstekende fauteuils, krukjes en andere meubelen

Het Oostenrijkse gestoffeerde meubelmerk hecht veel belang aan de zorgvuldige selectie en verwerking van materialen, zodat alleen de meest exclusieve gestoffeerde meubelen voor uw huis ontstaan. Het bedrijf produceert dan ook al meer dan 120 jaar gestoffeerde meubelen van hoge kwaliteit en is vandaag de dag nog steeds actief als familiebedrijf. Het duurde echter tot na de Tweede Wereldoorlog voordat de productie van designmeubelen op gang kwam, die tot op de dag van vandaag voortduurt.