Naomi Campbell: films, muziekvideo’s en succesvolle modellencarrière

Zij staat bekend als een van de meest succesvolle, mooie en getalenteerde supermodellen ter wereld. Ze heeft op meer dan 500 covers gestaan, en op haar 50ste is ze nog steeds zeer betrokken en succesvol in de modewereld. Naomi Campbell verbaasde de mode-industrie met haar schoonheid en brede uiterlijk toen ze nog maar 15 jaar oud was.

Naomi Campbell: jeugd, successen en cover

Naomi Campbell groeide op in Londen met bijna geen ouders. Naomi Elaine Campbell is geboren op 22 mei 1970. Haar moeder, die een stressvolle en succesvolle carrière als balletdanseres had, was veel weg, dus zorgde ze niet voor Naomi. Ze heeft haar vader nooit gekend. Naomi trad in de voetsporen van haar moeder, op slechts 10-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Italia Conti Academie theaterschool waar ze ballet leerde. Een supermodel worden was nog niet in haar gedachten. Ze ging van school toen ze 14 was en is nu een van de grootste supermodellen ter wereld.

De start van een supermodel

Toen zij pas 15 jaar oud was, werd zij tijdens het winkelen ontdekt door het voormalige model en hoofd van het modellenbureau “Synchro”. Naomi had veel geluk en werd direct gecontracteerd door een elite model management. Een korte tijd later stond Naomi op de cover van zowat elk beroemd tijdschrift. Naast catwalk jobs tekende ze contracten met Lee Jeans, Ralph Lauren en andere bekende merken. Op 18-jarige leeftijd werd zij het eerste model dat op de omslagen van de Franse Vogue en het Amerikaanse nieuwsmagazine TIME verscheen. Sindsdien is Campbell een van de beroemdste en meest gewilde modellen in de industrie. In de jaren ’90 werd Naomi officieel een supermodel. Samen met andere supermodellen zoals Claudia Schiffer, Cindy Crawford en Kate Moss werd ze door People Magazine uitgeroepen tot een van de 50 mooiste mensen ter wereld. Op 29-jarige leeftijd poseerde ze zelfs naakt voor Playboy. In de loop van haar carrière kwam ze op meer dan 500 covers. In 2004 ontving zij een prijs voor World Fashion Icon. Vandaag staat Naomi Campbell onder contract bij de agentschappen “IMG” (New York), “TESS Management” (Londen), “Marilyn Agency” (Parijs), en “D’management Group” (Milaan).

https://www.youtube.com/watch?v=zqmVmwfTn04

Naomi Campbell’s andere successen

Naast haar succesvolle carrière als supermodel, is Campbell ook actief in de muziekindustrie. Zij treedt op in talrijke muziekvideo’s, onder meer met Bob Marley, Madonna, Micheal Jackson, Prince en vele andere beroemde zangers. Ze heeft zelfs haar eigen muziek uitgebracht. Haar album slaagde erin 1 miljoen exemplaren te verkopen.

Films en hun eigen geuren

De multi-getalenteerde actrice probeerde zelfs te acteren, en naast een paar bijrollen, kreeg ze ook haar enige hoofdrol in de film Invasion of Privacy. In 2015 speelde ze een “Cougar”(Panter) in de Amerikaanse musicalserie Empire. Zij heeft het kattenthema overgenomen in drie van haar acht “Cat Deluxe” geuren die zijn uitgebracht. Naomi heeft ook twee boeken gepubliceerd. Haar roman “Swan” (1996) gaat over een supermodel dat wordt gechanteerd door een anonieme man. Later blijkt dat Naomi de roman heeft laten schrijven door ghostwriter Caroline Upcher. Omdat het voor het model nog niet genoeg was, lanceerde ze samen met Cindy Crawford en Kate Moss haar eigen modecollectie: ” The Design House of Naomi Campbell”.

Twee grote en succesvolle fondsenwervingscampagnes

Tussen de verschillende schandalen met haar affaires of in haar privé-leven, heeft het supermodel ook een warme en nadrukkelijke kant. Samen met fotograaf Jean-Paul Pietrus verkocht ze handgesigneerde foto’s van zichzelf en doneerde ze de opbrengst aan de slachtoffers van de natuurrampen op de Filipijnen. In 2005 richtte zij het liefdadigheidsinitiatief “Fashion for Relief” op, dat in de loop der jaren miljoenen heeft opgebracht. De opbrengst gaat naar Save the Children en de Times Up-beweging.

Ze heeft dit jaar ook “We Love Brazil” opgericht. “In 2018-2019 richtte Naomi zich op Afrika. Ze wilde het continent naar haar spuitje brengen in de modewereld. Ze heeft mensen aan het praten gekregen over Afrikaans textiel, stoffen en ambachten. Ze kreeg Vogue zover om hun Vogue familie uit te breiden met Vogue Africa. Via haar Instagram-account, dat al 9,5 miljoen volgers heeft, heeft ze de hashtag #NaomiAfrica in het leven geroepen. Ze gebruikt de hashtag om haar reis te documenteren en zo aandacht te vragen voor belangrijke doelen.

Het supermodel gebruikt haar bereik om bekendheid te geven aan campagnes voor Global Citizen, een organisatie die zich ten doel stelt een einde te maken aan de massale armoede in de wereld. Campbell is onder meer een supporter van UNAIDS en diens strijd om een einde te maken aan aids tegen 2030. In 2016 doneerde ze zelfs 100.000 dollar.

Geluk in zaken, pech in de liefde

Naomi had vele affaires, die helaas allemaal op een mislukking uitliepen. Ze was betrokken bij Mike Tyson, Robert DeNiro, Eric Clapton, Adam Clayton, Flavio Briatore, Tommy Lee en Usher. Maar het eindigde altijd voor de bruiloft. Meer en meer geruchten over haar liefdesleven doken op en niemand weet precies wat haar relatiestatus is. Heeft het supermodel kinderen? De zakenvrouw is 50 en heeft nog geen kinderen. WSJ magazine vroeg: “Niet eens zien wat het universum nog meer voor me in petto heeft”. Het supermodel heeft het te druk om zich op kinderen te richten.

Modellen van de jaren 90

De lijst met modellen uit de jaren 90 gaat maar door. Familieverhalen, succesverhalen en kinderen van de supermodellen. Lees hier alles over Naomi Campbell, Eva Herzigová, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Nadja Auermanns en Helena Christensen en hun successen! Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag.

Lijst van de jaren ’90 modellen

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Heidi Klum

Het Duitse topmodel Heidi Klum begon haar carrière op jonge leeftijd, op slechts 18-jarige leeftijd. Heide werd bekend door de show van Thomas Gottschalk en werd uit 25 kandidaten gekozen om model te worden. Vandaag is zij niet alleen bekend in Duitsland, maar heeft Heidi ook naam gemaakt in Amerika. Ze heeft al 4 kinderen en een liefhebbende echtgenoot. Heidi was zeer bekend op de catwalk en liep voor Victoria Secret, Versace en vele andere modeshows over de hele wereld.

https://fivmagazine.de/wp-content/uploads/2020/09/heidi-klum-frau-model-fenster-aussicht-palmen-posing-blonde-hair-fashion-mode.jpg

Eva Herzigová

Blauwe ogen, blond haar en droomafmetingen verspreid over 1.80m. We hebben het over supermodel Eva Herzigová. De blondine, die ooit de bijnaam “De Sigaret” kreeg omdat ze zo slank was, geloofde zelf niet in een carrière als model, omdat ze altijd dacht dat haar grote zus die wel zou hebben. Toch beproefde de Tsjechische vrouw haar geluk nadat zij met succes had deelgenomen aan de modewedstrijd in Parijs en al snel erkenden modelabels en ontwerpers haar talent.