Cara Delevingne: beroemd model, succesvolle actrice, populairste films, vriendin Ashley Benson, tatoeages & Instagram

Cara Delevingne is een zeer ongewoon persoon met veel verschillende facetten. Wat er achter het gekke model met de borstelige wenkbrauwen schuilgaat, is op het eerste gezicht natuurlijk niet meteen duidelijk. Zij is bijzonder getalenteerd en staat voor 100% achter haar carrière – maar is al dit succes haar zomaar komen aanwaaien of heeft zij er echt voor moeten vechten?

Wie is het meisje met de donkere, borstelige wenkbrauwen?

Cara Jocelyn Delevingne is geboren in Londen op 12 augustus 1992. Het 1,73 m lange acteer- en modeltalent heeft twee zussen en een broer en komt uit een niet geheel onbekende familie. Cara’s moeder was zelf model en it-meisje en haar vader projectontwikkelaar. Grootvader Jocelyn Stevens was oprichter van Radio Caroline en voormalig redacteur van het tijdschrift Queen – blijkbaar is Delevingne’s tweede naam van hem afkomstig. Actrice Joan Collins, bekend van de TV-serie “The Denver Clan”, is haar peettante – geen wonder dus dat zij zelf graag in de voetsporen van het acteren en de modellenwereld treedt.

Zij is bekend om haar opvallende wenkbrauwen en haar vele tatoeages, waarmee zij haar hele lichaam rijkelijk versiert. Naast haar talent als model en actrice, is Cara ook zeer muzikaal. Zij speelt instrumenten als drums en gitaar en zingt zelfs. Zij besefte dus al vroeg haar passie voor de film- en muziekindustrie en wist meteen dat die boven het modellenwerk ging.

“Ik hou van mode, maar ik hou, hou van muziek en film; dat zijn mijn twee passies. Ik zou graag mijn acteren en mijn liefde voor muziek voortzetten, meer dan wat dan ook.

(Bron: BrainyQuote.de)

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

 • Geboren: 12.08.1992 in Londen
 • Model en actrice
 • Opvallende tatoeages over het hele lichaam
 • Harige wenkbrauwen zijn haar handelsmerk
 • Acteren is belangrijker voor haar dan modellenwerk

Seksualiteit en kindertijd: moeilijk verleden en uittreding

Delevingne omschrijft zichzelf als panseksueel en heeft sinds 2019 officieel een relatie met Pretty Little Liars-ster Ashley Benson. Tot op dat moment deden er al geruchten de ronde of er misschien meer dan alleen vriendschap tussen de twee zou zijn! Ze ontmoetten elkaar op de filmset van “Her Smell” in 2018. Volgens Cara Delevingne zelf waren ze er geen van beiden naar op zoek, maar vonden ze elkaar toch – zoals we allemaal weten gebeurt dat zo vaak in het leven. Toch was het niet makkelijk om dat te accepteren. Jarenlang ontkende zij haar biseksualiteit omdat zij bang was haar persoonlijkheid volledig bloot te geven en daardoor anders te zijn dan anderen. De relatie tussen de twee blondjes is nog niet zo lang geleden verbroken.

Naast haar seksualiteit had Delevingne een zenuwinzinking toen ze nog maar 15 was en worstelde ze met geestelijke gezondheidsproblemen. Zelf zegt zij dat het nooit aan een slechte opvoeding of aan haar scholen heeft gelegen – zij had het goed bij haar ouders thuis. Toch was het niet gemakkelijk voor haar: Haar moeder was een heroïneverslaafde en Cara wist niet met wie ze moest praten over al haar klachten.

 • Delevingne is pansexueel
 • Relatie met PLL ster Ashley Benson
 • Complex in de kindertijd vanwege seksualiteit
 • Zenuwinzinking
 • Moeder was een drugsverslaafde

Na deze moeilijke tijd, kwam Cara gelukkig weer op haar voeten terecht. Haar spreuk, die ze in haar Instagram-biografie heeft staan, geeft haar huidige houding goed weer: “Embrace your weirdness STOP LABELLING START LIVING”. Dit is hoe haar carrière als model kon beginnen:

Carrière als model en actrice – hard bevochten of bonus van familie?

Laten we even terugkijken naar 2010: Delevingne begon haar modellencarrière met catalogusshoots voor de herfst-/wintercollectie van ASOS nadat ze was ontdekt door Sarah Doukas, oprichter van het modellenbureau Storm. Kort nadat ze door Christopher Bailey was ingehuurd om over de catwalk te lopen, kreeg het model een baan als het nieuwe gezicht van Burberry – als iemand haar ooit had verteld dat ze zo succesvol zou kunnen worden in de modellenwereld! Maar toen begon het pas echt te lopen voor Cara Delevingne: ze kreeg een reeks jobs tot ze zelfs op de catwalk te zien was als Victoria’s Secret Angel. In 2012 riep het merk Chanel haar uit tot “Gezicht van het Jaar”. Zij won ook de British Fashion Award in de categorie Model of the Year, promootte het lingerielabel La Perla en werd een van de gezichten van de bekende shopping website Zalando.

In 2015 landde Delevingne in de hoofdrol in John Green’s film “Margo’s Footsteps”, waarin ze Margo Roth Spiegelmann speelde. Dit gaf de actieliefhebster blijkbaar zoveel plezier dat zij in datzelfde jaar besloot zich volledig op het acteren te concentreren en haar carrière als model te laten schieten – ook al was zij een van ‘s werelds topmodellen. Modellenwerk maakte haar ziek, zegt ze.

Met een rol in de film “Valerian – The City of a Thousand Planets” beleefde ze in 2017 eindelijk haar acteerdoorbraak, wat ze zelf niet helemaal kon geloven. En dat ondanks het feit dat ze nooit acteerlessen heeft gevolgd – talent zit haar gewoon in het bloed! Toch lijkt de opgang naar de hogere klasse van de acteerwereld niet altijd zo’n gemakkelijk spel te zijn geweest, zegt Cara Delevingne zelf. Ze werkte hard voor haar succes omdat ze wist dat ze alleen dan haar droom kon waarmaken.

“Het was moeilijk om serieus genomen te worden, maar iets anders zou me verbaasd hebben. Ik wist dat ik ongelooflijk hard moest werken als ik actrice wilde worden, maar ik deed het met plezier en enthousiasme, want dat hoort er nu eenmaal bij.”

(Bron: InStyle)

 • Start modellencarrière 2010 bij ASOS
 • Dan talrijke catwalks en het nieuwe gezicht van Burberry
 • Victoria’s Secret Angel
 • Doorbraak als actrice in 2017 in “Valerian – The City of a Thousand Planets”.
 • Hard gewerkt voor acteren

Cara’s interviews en Instagram – “don’t worry, be happy”.

Cara Delevingne neemt dit gezegde, dat in haar Instagram bio staat, zeer ter harte – het is je vergeven als je denkt dat het van haar afkomstig is. Zowel in interviews als privé lijkt ze altijd heel ontspannen en grappig te zijn. Een kwinkslag hier, een fotobomberende actie daar op rode loperfoto’s van haar vrienden en collega’s, of gewoon gezichten trekken – Cara Delevingne is daar behoorlijk goed in! De blondine staat ook bekend om haar beatboxing skills, die ze trots presenteert in – zou je denken – elk interview. Maar dat is precies wat goed valt bij haar fans en klanten.

Ook op haar Instagram-kanaal, waar maar liefst 44 miljoen mensen haar volgen, is de 28-jarige overal voor in. Ze post wat in haar opkomt en brengt zo een frisse wind in de wereld van de sociale media.

https://www.instagram.com/p/CEIkG8zFtk3/

Rolmodel

Maar ze post niet alleen onzin: Delevingne komt op voor veel actuele zaken, zoals demonstraties voor klimaatbescherming, steun voor het dragen van een mond- en neusbescherming (#WearADamnMask), tegen racisme (#BlackLivesMatter) enzovoort. Zij maakt haar volgelingen op een ontspannen manier bewust van serieuze zaken, waardoor zij een echt rolmodel is voor haar fans in vele situaties in het leven.

https://www.instagram.com/p/CC6YzDKF8-s/

Totaal pakket

U ziet het: Cara Delevingne is een echte blikvanger als totaalpakket! Of het nu aan de buitenkant is of qua karakter. Dat zal ook zijn wat de vele baantjes en fans naar haar toe trekt: een vrouw die aan de ene kant nergens te goed voor is en het leuk vindt om soms gek te doen, maar die aan de andere kant ook beseft dat je hard moet knokken voor succes. Je kunt haar een echt talent en een inspiratie noemen.

 

Supermodellen van de millennials: Kendall Jenner, Taylor Hill, Hailey Bieber, Gigi & Bella Hadid

Behoren zij momenteel tot de meest succesvolle, mooiste en beroemdste supermodellen ter wereld? Iedereen kent Naomi Campbell, Heidi Klum of Claudia Schiffers. De supermodellen van de 21e eeuw krijgen echter net zo’n superbaan, maken een statement en worden de beste supermodellen ter wereld. Wil je meer weten over de supermodellen, hun geschiedenis en successen? Dan ben je hier aan het juiste adres!