Modellen in New York City: Vereisten, scouting, casting & banen – Interview

Modellen in New York City – Welkom bij een exclusief interview met Michael, een prominente persoonlijkheid in de modellenwereld en hoofd van CM Models. In dit interview richten we ons op de spannende reis om model te worden in de modehoofdstad van de wereld, New York City. Michael geeft inzicht in de unieke modellenwereld van de stad, de belangrijke vereisten voor aspirant-modellen, waardevolle castingtips en de fijne kneepjes van het werken als Europees model in de Verenigde Staten.

Model worden in New York

FIV Magazine: Goedemiddag, lieve luisteraars. Vandaag hebben we een speciale gast: Michael, hoofd van CM Models, een gerenommeerd modellenagent met jarenlange ervaring in de mode- en media-industrie. Ze is hier om wat inzichten te delen in de modellenbusiness, vooral in de opwindende wereld van New York City. Welkom, Michael!

CM Models: Bedankt dat ik hier mag zijn. Het is me een genoegen.

Waarom New York?

FIV Magazine: Om te beginnen, Michael, New York City staat bekend als de modehoofdstad van de wereld. Wat maakt de stad volgens jou zo speciaal voor modellen in vergelijking met andere steden?

CM Models: New York City is inderdaad een hotspot voor de mode- en modellenindustrie. Wat New York onderscheidt is de ongelooflijke diversiteit die het te bieden heeft. Er zijn hier mogelijkheden voor alle soorten banen als model, van catwalks voor high fashion tot commerciële opdrachten. De stad is de thuisbasis van een aantal van ‘s werelds beste modellenbureaus, ontwerpers en fotografen, waardoor het een magneet is voor modellen die willen doorbreken in de industrie.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Fashion hotspots in NYC

FIV Magazine: Voordat we in de modellenwereld duiken, wat zijn de fashion hotspots in de stad voor modellen, bijvoorbeeld als ze in de stad zijn voor castings en jobs en tijd hebben! Wat zijn jullie aanbevelingen?

CM Models: Als je een jong model bent in New York City met tijd tussen castings en klussen, zijn er een aantal stijlvolle buurten die je kunt verkennen. Begin met de trendy wijk Williamsburg in Brooklyn. Hier vind je hippe cafés, vintage boetiekjes en straatkunst. De Lower East Side is een andere hotspot voor jongeren, met coole bars en clubs waar je de hele nacht kunt dansen. De High Line biedt niet alleen een ontspannende groene oase, maar ook trendy bars en restaurants in de buurt. En vergeet niet een bezoek te brengen aan het Meatpacking District, bekend om zijn hippe clubs en chique rooftopbars.

FIV Magazine: Wat zou jouw top 5 zijn om te doen in New York als je één dag had?

CM Modellen: Dit zijn:

  1. Williamsburg, Brooklyn – trendy cafés en vintage boetieks
  2. Lower East Side – leuke bars en clubs voor de nacht
  3. High Line – Ontspannen groene oase met bars op het dak
  4. Meatpacking District – trendy clubs en chique bars op het dak
  5. Greenwich Village – artistieke sfeer en stedelijke cafés

Modelbureauaanvraag en toelating

FIV Magazine: Dat klinkt fascinerend! Hoe kunnen aspirant-modellen in New York City in de industrie terechtkomen?

CM Models: De weg naar een carrière als model in New York City begint ook met een aanvraag bij een gerenommeerd modellenbureau. Deze topbureaus nemen de leiding over het opbouwen van jou en je modellencarrière. Ze hebben uitstekende modefotografen die je helpen een indrukwekkend portfolio samen te stellen. Tijdens persoonlijke gesprekken kun je je doelen en ambities bespreken en een carrièreplan op maat ontwikkelen. Bij gerenommeerde modellenbureaus heb je een vaste contactpersoon aan je zijde voor vragen en problemen.

Een groot voordeel van toonaangevende modellenbureaus in New York is de exclusieve toegang tot klanten en castings, die je alleen op uitnodiging kunt bijwonen. Dit geeft je de kans om deel te nemen aan belangrijke projecten en jezelf te vestigen in de modewereld. Naarmate je carrière vordert, kun je zelfs in het buitenland aan de slag, omdat de beste modellenbureaus vaak internationale connecties en contacten hebben.

Hoe herken je ‘goede’ modellen in NYC?

FIV Magazine: Nu we het toch over het herkennen van modellen hebben, hoe herken je potentiële modellen, vooral in een bruisende stad als New York?

CM modellen: Goede vraag. Potentiële modellen vallen vaak op door hun unieke gelaatstrekken, verhoudingen en een aangeboren zelfvertrouwen in hun uitstraling. Ze hebben een bepaalde “look” die de aandacht trekt. Kijk uit naar mensen die er opvallend uitzien en aanwezigheid hebben. Het is echter belangrijk om te onthouden dat modellenwerk niet alleen over uiterlijk gaat; professionaliteit, werkethiek en persoonlijkheid zijn net zo belangrijk.

FIV Magazine: Laten we het eens hebben over jouw rol als modellenagent. Hoe ga je op zoek naar nieuwe modellen in New York City?

CM Models: Goede vraag. Het ontdekken van nieuw talent is een van de spannendste aspecten van mijn werk. We bezoeken vaak modeshows, open castings en zelfs straatcastings om nieuwe gezichten te vinden. We ontvangen ook aanvragen van aspirant-modellen via onze website en sociale media. Bij het zoeken gaan we op zoek naar die speciale vonk en dat potentieel dat kan worden ontwikkeld tot een succesvolle modellencarrière.

Castings & banen in NYC

FIV Magazine: Fascinerend! Michael, laten we het eens hebben over het soort banen dat modellen meestal aannemen in New York. Wat voor kansen kunnen aspirant-modellen verwachten?

CM Models: In New York hebben modellen een breed scala aan mogelijkheden. Ze kunnen werken in modeshows, fotoshoots, commerciële reclame, modellenwerk voor catalogi en zelfs catwalks tijdens Fashion Week. De stad biedt een gevarieerde klantenkring, wat betekent dat modellen van verschillende stijlen, maten en achtergronden gewild zijn. Het is belangrijk om open te staan voor verschillende soorten werk en een gevarieerd portfolio op te bouwen om je kansen op werk te vergroten.

Castingtips van een professioneel model

FIV Magazine: Dat is waardevol advies. Tot slot, Michael, heb je nog tips voor jonge modellen die naar castinggesprekken gaan, vooral als ze nerveus of overmoedig zijn?

CM modellen: Absoluut. Castinggesprekken kunnen zenuwslopend zijn, maar zelfvertrouwen is cruciaal. Het is belangrijk om een balans te vinden. Wees goed voorbereid, houd je portfolio en sedcards bij de hand en kleed je altijd passend voor de casting. Blijf beleefd en professioneel. Het is goed om opgewonden te zijn, maar laat nervositeit of verwaandheid niet in de weg staan van jezelf zijn. Bureaus en klanten willen de echte jij zien, dus wees authentiek en zet je beste beentje voor.

FIV Magazine: Dank je, Michael, voor het delen van je inzichten in de modellenwereld in New York City. Het was een genoegen om je hier vandaag te hebben.

CM Models: Bedankt dat ik hier mag zijn. Ik hoop dat deze informatie aspirant-modellen helpt op hun weg naar succes in deze opwindende branche. Veel succes allemaal!

Bonus! Werken in New York City (voor EU modellen)

FIV Magazine: Nog een laatste vraag: hoe kun je in de VS werken?

CM Models: Dat is een belangrijke vraag. Als je als model in de VS wilt werken en je hoofdbureau zit in Europa, heb je meestal een werkvergunning nodig. In de VS zijn er bepaalde visumcategorieën voor modellen. Eén optie is het zogenaamde “O-1 visum”, dat van toepassing is op mensen met uitzonderlijke vaardigheden of prestaties.

Om dit visum te krijgen is het handig om al een succesvolle modellencarrière te hebben met veel banen in je thuisland. Je hoofdbureau in Europa kan je helpen met dit proces en je ondersteunen bij het aanvragen van het visum. Informeer vroegtijdig naar de benodigde stappen, want het proces kan enige tijd in beslag nemen.

FIV Magazine: Bedankt Michael voor je tijd en je antwoorden. We zullen CM Models hier ook weer linken als iemand zich wil aanmelden. Waar ga je nu naartoe?

CM Models: Ik breng de komende 3 weken door in LA, op Venice Beach. Balans tussen werk en privé!