Cindy Crawford: Succes, carrière en gezin, supermodel met de moedervlek

Cindy Crowford – Cindy Crawford wordt beschouwd als een van de beroemdste en succesvolste modellen ter wereld, samen met onder meer Naomi Campbell en Eva Herzigová. Zij en andere supermodellen uit de jaren 90 sluiten de Versace Fashion Show Spring/Summer 2018 af. Crawford heeft niet alleen voet aan de grond gekregen in de modellenindustrie – een cosmeticalijn, een meubelmerk, haar eigen fitnessvideoserie en talloze films en series waarin ze de hoofdrol speelt, vormen samen het totale schoonheidspakket. Vanaf 1990 brak Crawford definitief door met een fotoserie in de Britse Vogue. Met een jaarinkomen van 6,9 miljoen dollar werd Cindy Crawford beschouwd als het best betaalde model ooit. Ze heeft nu twee prachtige kinderen, Kaia en Presley Gerber, met haar man Rande Gerber.

Succesvol in familie end Carrière

Cindy Crawford (née Cynthia Ann Crawford) is geboren op 20.02.1966 in Illinois. Zij heeft twee zusters en een broer die op tienjarige leeftijd aan leukemie is overleden. Op 16-jarige leeftijd werd Crawford ontdekt door een fotograaf van een krant en een paar maanden later tekende ze bij een modellenbureau. Haar handelsmerk is een moedervlek boven de linker mondhoek, die in de begindagen zelfs werd weggepoetst – vandaag is ze bijna niet meer weg te denken en de 1,78 m lange schoonheid wordt rechtstreeks geassocieerd met haar moedervlek!

Crawford in Familie en Liefde: van Richard Gere tot Rande Gerber

In 1991 trouwde het model met de acteur Richard Gere, tot zij in 1995 scheidden. Sinds 1998 is ze getrouwd met Rande Gerber, met wie ze twee kinderen heeft gekregen. Ook hun nakomelingen Kaia en Presley Gerber zijn geen onbekenden! Net als hun moeder hebben de twee met succes de modellenwereld betreden. Dochter Kaia lijkt al snel op haar.

73 Vragen met Vogue

Uw succes en carrière

Nadat ze als beste van haar klas de school had afgemaakt, had ze aanvankelijk heel andere plannen. Zij begon aan een studiebeurs voor scheikundig ingenieur, die zij na korte tijd stopzette om zich volledig op haar modellencarrière te concentreren – een geluk bij een ongeluk, want tot op de dag van vandaag is zij een van de meest succesvolle modellen ooit. Vooral in de jaren ’80 en ’90 verscheen ze op de beroemdste tijdschriftcovers en liep ze op de hipste catwalks ter wereld.

Doorbraak

Crawfords doorbraak kwam in 1990, mede dankzij een fotoserie in de Britse Vogue waarin ze poseerde met Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz en Christy Turlington. Naast haar modellenwerk heeft Crawford ook in talrijke films, tv-series en muziekvideo’s gespeeld, die – wie had dat gedacht – ook succesvol zijn gebleken. De serie fitnessvideo’s “Cindy Crawford: Shape your body”, die zij mede produceerde en presenteerde, ging wereldwijd over de toonbank en bracht zanger Prince op het idee voor zijn lied “Cindy C”. De zanger droeg dit lied aan haar op uit wraak omdat zij, toen zij elkaar in een bar ontmoetten, niet aan zijn tafel wilde komen om met hem te praten.

In 2018 mocht Cindy Crawford als special guest de show afsluiten tijdens de Versace Fashion Show Spring/Summer 2018 naast mede-supermodellen Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Carla Bruni en Helena Christensen. De modellegendes zorgden voor heel wat opschudding en waren een echt hoogtepunt van de show – geen wonder met zulke iconen in prachtige, gouden jurken.

https://www.instagram.com/p/CEUOZLvFE0h/

Meaningful Beauty” cosmetica lijn

Sinds 2002 is Crawford alleen nog op kleine schaal actief als model. Sinds 2005 concentreert ze zich op haar eigen cosmeticalijn “Meaningful Beauty” en haar eigen designmeubelmerk “Cindy Crawford Home Collection”. Zij is ook betrokken bij onderzoek naar leukemie, wat haar waarschijnlijk na aan het hart ligt vanwege haar tragische verlies. Meaningful Beauty” biedt anti-ageing huidverzorging en belooft veel succes op het gebied van de huid. Haar klanten bevestigen haar belofte en zijn lovend over Crawfords wonderproducten:

“Ik ben zeer tevreden”

“Geweldig product”

“So Smooth”

(Bron: MeaningfulBeauty.com)

Uit deze beoordelingen kunt u opmaken dat hun artikelen hun belofte waarmaken en dat Crawfords schoonheidsassortiment klanten in verrukking brengt!

Design meubelmerk “Cindy Crawford Home Collection

“Cindy Crawford Home Collection biedt een breed scala aan meubels. Ze concentreert zich echter hoofdzakelijk op de verkoop van sofa’s.

Films en series

 • 1978: Days of Our Lives
 • 1995: House of Style
 • 1995: Fair Game
 • 1995: Catwalk
 • 1995: H3O
 • 1997: Frasier
 • 1998: Achter de maan net links
 • 1998: Ellen
 • 1998: Studio 54
 • 2000: Séance – Berichten van gene zijde
 • 2000: Lichaamsbeschermers
 • 2002: Jim opnieuw en opnieuw
 • 2009: The Wizards of Waverly Place
 • 2015: Cougar Town

Gegevens en inkomsten

1995: met een jaarinkomen van 6,9 miljoen dollar werd Cindy Crawford beschouwd als het best betaalde model ooit

1997: een onderzoek door het tijdschrift “Shape” zette haar op nummer 2 van de mooiste vrouwen ooit

2002: Het tijdschrift “People” noemt haar een van de 50 mooiste mensen

Op de lijst van de “Meest Sexy Sterren van de 20e Eeuw” van “Playboy” kwam zij op de 2e plaats.

Modellen van de jaren 90

De lijst met modellen uit de jaren 90 gaat maar door. Familieverhalen, succesverhalen en kinderen van de supermodellen. Lees hier alles over Naomi Campbell, Eva Herzigová, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Nadja Auermanns en Helena Christensen en hun successen! Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag.

Lijst van de jaren ’90 modellen

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Heidi Klum

Het Duitse topmodel Heidi Klum begon haar carrière op jonge leeftijd, op slechts 18-jarige leeftijd. Heide werd bekend door de show van Thomas Gottschalk en werd uit 25 kandidaten gekozen om model te worden. Vandaag is zij niet alleen bekend in Duitsland, maar heeft Heidi ook naam gemaakt in Amerika. Ze heeft al 4 kinderen en een liefhebbende echtgenoot. Heidi was zeer bekend op de catwalk en liep voor Victoria Secret, Versace en vele andere modeshows over de hele wereld.

https://fivmagazine.de/wp-content/uploads/2020/09/heidi-klum-frau-model-fenster-aussicht-palmen-posing-blonde-hair-fashion-mode.jpg

Eva Herzigová

Blauwe ogen, blond haar en droomafmetingen verspreid over 1.80m. We hebben het over supermodel Eva Herzigová. De blondine, die ooit de bijnaam “De Sigaret” kreeg omdat ze zo slank was, geloofde zelf niet in een carrière als model, omdat ze altijd dacht dat haar grote zus die wel zou hebben. Toch beproefde de Tsjechische vrouw haar geluk nadat zij met succes had deelgenomen aan de modewedstrijd in Parijs en al snel erkenden modelabels en ontwerpers haar talent.