Bella Hadid: supermodel uit de VS – feiten, privé, interview en carrière

Isabella Khair Hadid, beter bekend als Bella Hadid is een 1,75 m lang succesverhaal met ups en downs die erin geslaagd is om naam te maken in de modewereld naast haar oudere zus Gigi Hadid. Meer nog, zij wordt beschouwd als een van de populairste modellen van de 21ste eeuw en, sinds enkele maanden, als de mooiste vrouw ter wereld, vóór Beyoncé. Maar oorspronkelijk droomde Bella Hadid een heel andere droom. En zo, door een tragische gebeurtenis, belandde ze op de catwalks van de wereld. Kom alles te weten over Bella Hadid, haar leven, haar familie, haar carrière en spannende feiten die je zeker nog niet wist!

Dochter van Yolanda en Mohamed Hadid

Bella Hadid, de dochter van het Nederlandse model Yolanda Hadid, werd in 1996 in Washington D.C. geboren in een reeds zeer succesvolle familie. Als tweede kind groeide ze beschut op op een ranch in Santa Barbara en maakte ze al op jonge leeftijd kennis met de modellenwereld. Een succesvolle modelmoeder, een onroerend goed mogol vader en een oudere zus die de modellenladder beklimt. Men zou kunnen zeggen dat een carrière als model in de wieg van de nu 23-jarige werd gelegd. Als deel van de “Real Housewives of Beverly Hills” nam moeder Yolanda de jonge Hadid zusjes regelmatig mee naar de set of naar fotoshoots. Hoewel het oorspronkelijk niet Bella’s droom was om model te worden, trad ze in 2014 in de voetsporen van haar moeder en zus Gigi en werkte ze zich naar de top.

Carrière in de schaduw van de familie: Gigi Hadid, Anwar Hadid

Maar hoe moet het voelen om constant vergeleken te worden met je zus? Om constant het gevoel te hebben dat je beter moet zijn? Hoewel de twee een hechte band hebben, lijkt Bella te worden overschaduwd door haar modelzus Gigi Hadid, die een jaar ouder is. Een familiewedstrijd aangewakkerd door familieambities en een mode-industrie die niets vergeeft. Beiden hebben al veel kritiek en slechte krantenkoppen te verduren gehad. En dan is er nog Anwar Hadid. Wie? De jongste broer van de Hadid clan en een kanshebber voor de mode-troon. De Hadids lijken een ware kweekvijver voor modellen te zijn. Ook al is Anwar nog niet wereldwijd doorgebroken zoals zijn zussen, hij is goed op weg. Hij leert zeker van de besten.

Bella Hadid in een interview met Vogue

Het beroemde Vogue interview format “73 Vragen met…” ontmoet Bella Hadid op haar ruiterboerderij en komt spannende details te weten over haar leven als amazone, haar familie en passies. Op de vraag: “Waaraan ben je verslaafd?” antwoordt het charmante model zelfverzekerd: “Chocolade”. Gezien haar droomafmetingen, is dat een echte verrassing. Ontdek meer over Balla Hadid in de video en laat u verrassen.

Spelingen van het lot en gemiste kansen: paardrijcarrière en ziekte

Model worden is voor veel jonge meisjes een droom die vaak niet uitkomt. Het is een populaire baan waarin slechts weinigen zich kunnen vestigen. In tegenstelling tot zus Gigi, wilde kleine Bella echter geen model worden. Bella Hadid wilde naar de Olympische Spelen gaan. Als tiener was Bella een succesvol paardrijdster en bereikte bijna haar droom om ooit de Olympische Spelen te winnen in paardrijden. Helaas kreeg de toen 17-jarige echter te maken met een veel grotere uitdaging: Net als haar moeder Yolanda en haar broer Anwar, liep ze de ongeneeslijke ziekte van Lyme op. Deze ziekte uit zich in ernstige uitputting, hoofdpijn, nek- en gewrichtspijn en, in ernstige gevallen, hoge koorts en verlamming. Met een bezwaard hart gaf de jonge brunette haar passie op en wijdde zich aan het modellenwerk.

Mooiste vrouw ter wereld? Julian De Silva weet het!

In 2020 kondigde de Engelse plastisch chirurg Julian De Silva aan dat hij de mooiste vrouw ter wereld had gevonden. Het is Bella Hadid! Maar de parameters en criteria voor deze bevinding werden wereldwijd bekritiseerd. Silva berekende namelijk het mooiste gezicht ter wereld aan de hand van de gulden snede, die reeds in de oudheid diende als principe van esthetische verhoudingen. Met behulp van een nieuwe computertechnologie gebaseerd op waarden uit de oudheid om schoonheid te berekenen? Veel vrouwen in de wereld hebben hier moeite mee en Bella Hadid wordt het middelpunt van een discussie over lichaamsbegrippen en -idealen.

https://www.instagram.com/p/CCtQPJsAxRe/

Bella is mooier dan Beyoncé

Volgens een analyse voldoet het model met 94,35% aan de hoogste schoonheidsfactor en is daarmee mooier dan Beyoncé, die de tweede plaats inneemt. Maar in een tijd waarin authenticiteit meer waard is dan schoonheidsnormen en vermijdbare perfectie, lijkt de test van de plastisch chirurg volkomen achterhaald. Het is evenmin verrassend dat het resultaat van de test het discours over mogelijke cosmetische chirurgie voor Bella Hadid opnieuw heeft doen oplaaien. Heeft Bella Hadid iets laten doen? Geruchten over schoonheidsoperaties stapelen zich al een tijdje op.

Bella Hadid: plastische chirurgie?

Bella Hadid’s gezicht is veel veranderd in de loop der tijd als je goed kijkt. Zelfs onervaren fans hebben haar perfecte gezicht opgemerkt. Bekijk de video om meer te weten te komen over de vermeende cosmetische chirurgie die het model heeft ondergaan.

Wat maakt een (super)model?

Supermodellen als Eva Herzigová of Heidi Klum voldoen in veel opzichten aan de (uiterlijke) clichés van een model. De perfecte afmetingen, heldere huid en vol haar. Maar het supermodel zoals het ooit bestond, bestaat vandaag niet meer. De eisen die aan het model worden gesteld, hoe zij eruit moet zien, en in het algemeen hoe zij zich in de wereld gedraagt, zijn veranderd. Herzigová, bijvoorbeeld, gaat zelfs nog een stap verder en noemt de activiste Greta Thunberg een supermodel. De status van een model en de definitie ervan staan op een keerpunt. Een model is niet langer een leeg doek, maar een persoon met een stem.

Supermodellen van de millennials: Kendall Jenner, Taylor Hill, Hailey Bieber, Gigi & Bella Hadid

Behoren zij momenteel tot de meest succesvolle, mooiste en beroemdste supermodellen ter wereld? Iedereen kent Naomi Campbell, Heidi Klum of Claudia Schiffers. De supermodellen van de 21e eeuw krijgen echter net zo’n superbaan, maken een statement en worden de beste supermodellen ter wereld. Wil je meer weten over de supermodellen, hun geschiedenis en successen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Kendall Jenner: Kardashian supermodel, Kylie Jenner’s zus en haar jeugd

Ze komt uit een van de meest succesvolle, beroemde en schandalige families in de wereld. Onder haar succesvolle zusters, is zij één van hen. Kendall Jenner, met haar 1,79 m en perfecte modelfiguur, is een supermodel en selfmade miljonair geworden. Ze kwam al snel op catwalks voor designermerken en werd een van de meest succesvolle supermodellen.

Hailey Bieber: Hoe ze de vrouw van Justin Bieber en internationaal model werd

Het Amerikaanse model Hailey Bieber, voorheen Hailey Baldwin, haalt niet alleen de krantenkoppen met haar succesvolle modellencarrière, maar ook als echtgenote van zanger Justin Bieber. Met acteur Stephen Baldwin als haar vader, heeft de blondine in de loop der jaren naam gemaakt. Hailey is internationaal erg in trek en wordt beschouwd als een van de best betaalde modellen ter wereld.