Bad Boy, Jeremey, Meeks, Model, Bad Boy, Auge, Ex Häftling

Jeremy Meeks: Bad boy met blauwe ogen wordt supermodel

Het model met de ijsblauwe ogen en het bad boy imago. Jeremy Meeks heeft veel verkeerde beslissingen genomen in zijn leven. Maar in de modellenwereld stappen was zeker niet één van hen. De voormalige gevangene liet in 2014 zijn criminele verleden achter zich en tekende een modellencontract. Het begin van een carrière die de traditionele mode-industrie op zijn kop zette. Maar de kwajongen wiens Mug Shot de wereld rondging kan ook anders. Hij is een liefhebbende vader, beweegt zich nu in Hollywood-kringen, kan beroemdheden tot zijn beste vrienden rekenen en heeft een openbare relatie of twee gehad. Als het leven je een tweede kans geeft, neem die dan.

De mooiste gevangene ter wereld

Miljoenen jonge vrouwen en mannen dromen van een carrière als model en offeren daar veel voor op. Maar meer dan tien jaar gevangeniservaring, een getatoeëerd gezicht en een drugsverleden horen zeker niet thuis in de portfolio van een model. Jeremey Meeks’ setkaart lijkt ook op die van een supermodel. De Amerikaanse werd in 2014 door puur toeval een internetberoemdheid en kreeg een modellencontract terwijl hij nog een gevangenisstraf uitzat. Hoe is dat mogelijk? De carrière van Meek begon met een onschuldige politiefoto die een politieagent op Facebook plaatste na de arrestatie van de toen 30-jarige. De foto ging viral en al snel eisten duizenden mensen over de hele wereld de vrijlating van Jeremy Meek. Geef de knappe jongen een modellencontract, zeiden ze.

Criminele verleden: drugs, wapens, bende oorlogen

Maar zijn doordringende blauwe ogen en koele blik kunnen een vreselijk verleden, vertroebeld door drugs en geweld, niet verbergen. Meek’s jeugd wordt gekenmerkt door misdaad en bendeoorlog. Terwijl zijn moeder nog zwanger van hem is, neemt ze heroïne en zit ze verschillende gevangenisstraffen uit. Als zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, trekt hij in bij zijn zus Leanna. Maar zelfs zij kan de jongen geen beschermde jeugd geven. De verkeerde vrienden en een disfunctioneel gezin leiden de toen 15-jarige al op jonge leeftijd de bendecriminaliteit in. Meeks zou tijdens zijn leven vijf keer zijn neergeschoten.

Tweede kans: carrière als model, vrienden van beroemdheden

In 2014 zat Jeremy Meeks een gevangenisstraf van 27 maanden uit voor illegaal vuurwapenbezit toen een politieagent zijn foto op Facebook plaatste. Daarna ging alles heel snel. Duizenden fans wendden zich tot de slechte jongen en prezen hem de modelhemel in. Door deze verrassende reacties gaf een rechter Meeks een tweede kans en verkortte zijn gevangenisstraf. Terwijl hij zijn laatste maanden in de Californische gevangenis uitzat, tekende Meeks een contract als model bij het hippe agentschap White Cross Management. Van nu af aan zou alles anders worden. De jongen waar nooit aandacht aan was geschonken, genegeerd door zijn familie, zou een voorbeeldige carrière krijgen.

Handelsmerk Bad Boy

Meek’s criminele bendecarrière ligt achter hem, maar het beeld van de slechte jongen zal hem voor altijd achtervolgen. Het is moeilijk om een glimlach te ontdekken op het gezicht van de 36-jarige en zijn algehele verschijning doet sommige mensen opstaan en opletten. Toch is hij een van de best geboekte mannelijke modellen van de eeuw. De aardige buurjongen wordt tevergeefs gezocht bij Jeremy Meeks. Maar dat is ook niet waar de labels van vandaag naar op zoek zijn. Voortdurend op zoek naar nieuwe, interessante mensen, revolutioneert Meeks de wereld van het rijke en mooie. Met zijn uiterlijk en zijn criminele verleden breekt hij deuren en laat hij zien hoe onconventioneel dingen kunnen zijn. Maar hoeveel kwajongen schuilt er nog in de ex-gevangene? En heeft hij echt al zijn criminele energie afgeworpen?

Van crimineel tot model

Bekijk in de video hoe ex-gevangene Jeremy Meeks het schopte tot de catwalks in Milaan en Parijs.

Na twee mislukte relaties, eindelijk de grote liefde?

Ook al heeft Meeks in zijn leven vaak de verkeerde beslissingen genomen en heeft hij zeker geen perfecte jeugd gehad, als liefhebbende vader van twee kinderen bewijst hij dat het ook anders kan. Hij en Melissa Meeks waren tien jaar een stel tot ze in 2018 scheidde van het nieuwbakken model. Het stel heeft een elfjarige zoon, genaamd Jeremy Junior, waar Meeks trots mee pronkt op zijn social media kanalen. Kort daarna werd een verhouding tussen Topshop-erfgename Cloe Green, dochter van Philip Green en het model onthuld. Hoewel de relatie slechts een jaar duurde, bracht het in 2018 nog een zoon, Jaydon Meeks Green, voort.

Relatie met Reality TV ster Jessica Rich?

Na twee mislukte relaties, was het een lange tijd stil rond de slechte jongen. Tot nu. Al een paar weken doen geruchten de ronde dat het model een affaire heeft met reality-tv-sterretje Jessica Rich (35). Noch Jessica noch Jeremey hebben tot nu toe gereageerd op de geruchten, maar ze zijn al verschillende keren intiem samen gezien in Los Angeles. Of het nu vriendschap of romantiek is, een liefdesverhaal met een happy end moet de voormalige bad boy gegund worden.

Referenties

Nadat Meeks in 2014 een modellencontract tekende, kon hij zichzelf nauwelijks bezighouden. Iedereen wilde met deze bijzondere man werken. Na verschillende campagnes en shoots maakte hij in 2017 eindelijk zijn catwalkdebuut tijdens de New York City Fashion Week. Daar liep hij onder andere voor Philipp Plein en Tommy Hilfiger. Bovendien heeft de bad boy al op de covers van verschillende modebladen gestaan, zoals Preme Magazine. Met zijn 1,6 volgers op Instagram deelt hij zijn verhaal, gaat hij om met zijn verleden en presenteert hij zich als een trotse vader. Hij is ook actief betrokken bij de Black Lives Matter beweging. Nu probeert de voormalige veroordeelde ook zijn hand in Hollywood. Hij probeert zijn hand als acteur in een nieuwe thriller. Er is nog niet veel bekend over zijn toekomstige rol, maar de rol van een schurk zou hem zeker passen.

Wat maakt een supermodel?

Supermodellen als Eva Herzigová of Heidi Klum voldoen in veel opzichten aan de (uiterlijke) clichés van een model. De perfecte afmetingen, heldere huid en vol haar. Maar het supermodel zoals het ooit bestond, bestaat vandaag niet meer. De eisen die aan het model worden gesteld, hoe zij eruit moet zien, en in het algemeen hoe zij zich in de wereld gedraagt, zijn veranderd. Herzigová, bijvoorbeeld, gaat zelfs nog een stap verder en noemt de activiste Greta Thunberg een supermodel. De status van een model en de definitie ervan staan op een keerpunt. Een model is niet langer een leeg doek, maar een persoon met een stem.

“Modellen krijgen tegenwoordig meer aandacht voor wie ze zijn – en wat ze zeggen,” zei Eva Herzigová (Bron: Süddeutsche Zeitung)

Supermodellen van de millennials: Kendall Jenner, Taylor Hill, Hailey Bieber, Gigi & Bella Hadid

Behoren zij momenteel tot de meest succesvolle, mooiste en beroemdste supermodellen ter wereld? Iedereen kent Naomi Campbell, Heidi Klum of Claudia Schiffers. De supermodellen van de 21e eeuw krijgen echter net zo’n superbaan, maken een statement en worden de beste supermodellen ter wereld. Wil je meer weten over de supermodellen, hun geschiedenis en successen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Taylor Hill: Instagram ster en jong supermodel

vandaag de dag een veelgevraagd model en Instagram ster. Een voorbeeldfiguur voor duizenden jonge meisjes die ook de droom van model worden nastreven. Door de dagelijkse en gevarieerde inkijk in haar wereld begeleidt zij miljoenen mensen door hun dag en geeft hen een inkijkje in de glamoureuze en indrukwekkende wereld van modellen, mode en high society.

Kendall Jenner: Kardashian supermodel, Kylie Jenner’s zus en haar jeugd

Ze komt uit een van de meest succesvolle, beroemde en schandalige families in de wereld. Onder haar succesvolle zusters, is zij één van hen. Kendall Jenner, met haar 1,79 m en perfecte modelfiguur, is een supermodel en selfmade miljonair geworden. Ze kwam al snel op catwalks voor designermerken en werd een van de meest succesvolle supermodellen.