Tiffany und Co., Ring

Tiffany & Co.: ring, halsketting, armband, oorbellen tot parfum – Merk & Verhaal

Tiffany & Co. – wie kent het label niet? Een van de beroemdste en populairste juwelenmerken ter wereld staat op het punt het lichaam van elke vrouw ter wereld te sieren. Tiffany’s verhaal is een droom die uitkomt. De beroemde verlovingsring en de kenmerkende blauw-turquoise kleur maken het label uniek. Films als Breakfast at Tiffanys gaven het merk uiteindelijk de roem die het verdiende. Naast ringen, armbanden en halskettingen omvatte het Tiffany-assortiment parfums en woonaccessoires.

Begin: Eerste winkel in Manhattan

Het verhaal van het succesvolle merk Tiffany and Co. begint op 18 september 1837, wanneer de Amerikaan Charles Lewis Tiffany, zoon van een katoenfabrikant, samen met zijn schoolvriend John Burnett een winkel in kantoorbenodigdheden en fantasieartikelen opent in Manhattan. Het is moeilijk voor te stellen, maar de Tiffany winkel maakte een omzet van slechts 4,98 dollar op de dag dat het opende. Op die dag legden de vrienden echter de basis voor een voorbeeldige opgang naar de top van de juweliersmerken. Tiffany and Co. is het eerste merk dat luxegoederen naar Amerikanen brengt. Sindsdien publiceert het merk tot op de dag van vandaag de zeldzaamste juwelen in het zogenaamde Blauwe Boek. Sinds 1974 heeft de getalenteerde ontwerpster Elsa Peretti een revolutie teweeggebracht in het ontwerpen van juwelen en er een moderne sensibiliteit aan gegeven. Zij ontwikkelt een juwelenlijn die geschikt is om dagelijks te dragen en die op elke dag, in elke situatie gedragen kan worden.

“Stijl betekent gewoon zijn.”, Elsa Peretti (Bron: Tiffany and Co.)

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Tiffany Store op Fifth Avenue is populairste winkelbestemming

In de loop der jaren is de Tiffany-winkel op Fifth Avenue uitgegroeid tot de populairste winkelbestemming als het gaat om juwelen zoals halskettingen, oorbellen en vooral schors. De verlovingsring van het merk heeft tot op de dag van vandaag zijn magie niet verloren en staat nog steeds symbool voor ‘s werelds mooiste liefdesverhalen. Vandaag kan de onderneming trots terugblikken op een netwerk van 315 eigen winkels.

De Tiffany Diamant: Gele Edelsteen

Diamanten zijn de beste vriend van een meisje. Marilyn Monroe was deze mening al toegedaan toen zij in een liedje zong over de populaire juwelen van het merk. Tiffany & Co. volgt dit credo al sinds de oprichting. In 1878 kocht Charles Lewis Tiffany een gele diamant van 287,42 karaat, een van de mooiste edelstenen ter wereld. De zogenaamde “Tiffany Diamont” wordt permanent tentoongesteld in het Fifth Avenue Flagship en maakt elke dag indruk op meer dan 300 bezoekers.

Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s

Breakfast at Tiffany’s is een van de meest elegante films ooit uitgebracht. Audrey Hepburn als Holly Golightly draagt Tiffany juwelen in combinatie met een Givenchy japon en bezoekt in haar rol verschillende keren een Tiffany winkel. De film, die gebaseerd is op de novelle van Truman Capote, heeft van het label en vooral van de winkel op 5th Avenue in New York een echte landmark gemaakt. De verfilming uit 1961 maakte het merk onsterfelijk. Het is ook de eerste productie ooit die gefilmd wordt in het Tiffany Flagship in New York City. De juwelen maakten ook hun opwachting in de film “Sex and the City”. Natuurlijk, hoe kan het ook anders, in de context van een verloving of een bruiloft.

Assortiment: ringen, kettingen, armbanden, oorbellen en co.

Er is geen vrouw die er niet van heeft gedroomd een blauw doosje met een diamanten ring of halssnoer van Tiffany’s als geschenk te ontvangen. De beroemde blauwe doos heeft lang een cultstatus gehad. En sinds Breakfast at Tiffany’s, wil elke vrouw zich kleden met de juwelen. Het assortiment van de fabrikant is in de loop der jaren uitgebreid en aangepast aan de behoeften van vrouwelijke klanten. Naast het klassieke assortiment juwelen, dat ringen, halskettingen, oorbellen, armbanden en hangers omvat, kunnen klanten nu ook parfum en woonaccessoires kopen.

Ringen: zilver, goud en geel

Tiffany’s is de geschiedenis ingegaan met verlovingsringen. De goedkoopste ring begint bij 1500 dollar, terwijl een meer extravagant exemplaar al gauw meer dan 100.000 dollar kost. De prijs van een Tiffany ring hangt af van de grootte, de kwaliteit van de diamant en de complexiteit.

De verlovingsring: Tiffany Instelling

Tiffany & Co. is waar de vrouw haar man een ring wil zien kopen. In 1886 introduceert oprichter Charels Tiffany de “Tiffany Setting”, een verlovingsring. Absoluut onberispelijk, voorzien van een diamant in het midden die het licht weerkaatst. Het bijzondere kenmerk van de ring: de nieuw uitgevonden solitaire zetting, waardoor de diamant bijzonder veel licht ontvangt en dus wordt geaccentueerd. De klassieke versie van de Tiffany verlovingsring heeft een zetting met 6 kapjes. Als het decor slechts 4 kappen heeft, wordt het een klassiek-moderne versie genoemd. Al meer dan 130 jaar is de Tiffany zetting het symbool van het perfecte liefdesverhaal. Het succes van de ring is zichtbaar in de verkoop. In Japan is de verkoop van de verlovingsring goed voor 41% van de totale omzet van Tiffany. In Europa is dat 25%.

https://www.instagram.com/p/B8g8KnCFUo1/

Tiffany & Co: Geloof in Liefde Campagne

Tiffany & Co lanceerde de Believe in Love campagne, waarin verschillende koppels de kans kregen om over hun relatie te praten. Het doel: de liefde bevorderen! Het bedrijf viert de eeuwige kracht van de liefde en dat is wat ze met deze campagne in beeld brachten. Tiffany wil niet alleen de verlovingsring leveren, Tiffany wil deel uitmaken van het complete liefdesverhaal.

Tiffany’s heeft voor ieder wat wils

Het juwelenlabel is waarschijnlijk een van de meest luxueuze en duurste, met de meest exquise locaties en prijzen. Niettemin omvat het assortiment ook een selectie van halskettingen, oorbellen en armbanden die betaalbaar zijn voor een normale loontrekkende. De reden hiervoor is dat Tiffany’s een label wil zijn waar mensen van houden en dat ze eren. Maar niet elk jong meisje moet ervan dromen ooit een dure trouwring van het merk te krijgen; de liefde voor juwelen kan best eerder worden ontwikkeld. Het label is een van de weinige luxemerken die zijn voortreffelijke reputatie heeft weten te behouden, ook al heeft het ook een paar goedkopere artikelen in zijn assortiment opgenomen.

Minimalistische armbanden als eerbetoon aan New York City

“Ik wilde een symbool creëren van het moderne leven en de niet aflatende energie die door New York stroomt en de kunst en cultuur over de hele wereld aandrijft. Dit is nog maar het begin van wat ik wil bereiken“.

zei Francesca Amfitheatrof, een opgeleide juwelier. De Britse ontwerper nam de creatieve leiding over voor de nieuwe Tiffany T-collectie. Met succes, zoals u hier in de video kunt zien.

Oorbellen: Diamanten & Parels

Van klassieke vormen tot creatieve afwerkingen, de onberispelijk vervaardigde oorbellencollectie nodigt je uit om je eigen regels te verzinnen.

Tiffany T Brillen: Zonnebrillen

Met Tiffany, bent u perfect uitgerust, zelfs in de zomer. De nieuwe zonnebrillencollectie van het juwelenmerk is een waar statement en onderstreept de kracht en individualiteit van de vrouw.

Tiffany & Co’s parfum: parfum voor vrouwen en mannen

Sinds kort kan je ook parfums kopen bij Tiffany’s. De nieuwste is een echte must-have, want hij is verkrijgbaar voor vrouwen en mannen. Talloze recensies van het parfum lopen over het internet en mensen kunnen geen genoeg krijgen van de parfums van het juwelenmerk. Het feit dat de nieuwste geur nu verkrijgbaar is voor mannen en voor vrouwen maakt het nog beter. De Tiffany & Love geur werd uitgebracht in 2019 en is verkrijgbaar in 2 verschillende maten. De stijlvolle fles, uiteraard in de kleur Tiffany Blue, is een echte blikvanger. De mannengeur is kruidig-houtachtig en de vrouwengeur is citrusachtig-fruitig.

https://www.instagram.com/p/B8ZrpCLFVs0/

Huis & Accessoires: Decoratie & Geschenken

Naast juwelen zoals armbanden, ringen en oorbellen, breidde het label zijn gamma in 2017 uit met luxe woonartikelen en accessoires. De collectie verandert gewone voorwerpen en objecten in buitengewone elementen en wordt goed ontvangen door de consument.

https://www.instagram.com/p/CCWgbXBlg1t/

De Tiffany Blauwe Doos

De beroemde Blauwe Doos. Het veranderde de wereld. Vandaag is de doos een internationaal symbool van stijl, raffinement en onvergelijkbaar design. Het speciale aan de doos: Zijn kleur. De oprichter Charles Lewis Tiffany koos de onvergetelijke kleur blauw en vroeg er patent op aan. Het Tiffany Blauw is sindsdien beschermd en uniek. In de 19e eeuw was de edelsteen turkoois zeer populair bij de juwelierskunst, en daarom werd besloten het vergeet-mij-nietje blauw als handelsmerk van het label te nemen. Sinds de invoering van de Tiffany Instelling verlovingsring in 1886, is het doosje even populair als de ring zelf. Klanten haastten zich naar de winkels om een doos te bemachtigen, maar Charles Tiffany weigerde de dozen te verkopen. Een paar jaar later werd de doos officieel het handelsmerk van het label en werd het gestandaardiseerd. Dit zorgt ervoor dat de kleur overal ter wereld altijd dezelfde is, ongeacht het medium. Tussen haakjes, de kleur heet “1837 Blue”. 1837 staat voor het oprichtingsjaar van Tiffany and Co.

De turquoise doos is duurzaam en ecologisch geproduceerd

De blauwe doos staat wereldwijd voor luxe en exclusiviteit. Een ander bijzonder kenmerk van de doos is echter de vervaardiging ervan. De iconische doos is volledig ecologisch vervaardigd. Dit betekent dat zowel de dozen als de papieren zakken gemaakt zijn van duurzame bronnen en gerecycleerde materialen. Zo bevordert de onderneming het gebruik van papier en houtvezelmaterialen uit duurzame bronnen.

“Bij Tiffany geloven we dat duurzaamheid ons bedrijf sterker maakt en de basis is van alles wat we doen.” (Bron: Tiffany.com)

The Tiffany Blue Box Cafe: Londen, New York, Hong Kong

Als je de volledige Tiffany-ervaring wilt, ga dan naar het Tiffany Blue Box Cafe in Harrods in Londen. Het luxueuze café is van binnen al in blauw en wit gedecoreerd (hoe kan het ook anders) en ingericht met de mooiste Tiffany woonaccessoires.

De belofte van duurzaamheid

Naast duurzame verpakkingen richt het juwelenmerk Tiffany & Co. zich ook op andere gebieden op duurzaamheid en milieubeschermende maatregelen. Bovenaan de filosofie van de onderneming staat de bescherming van de mensenrechten. Tiffany’s diamanten worden met zorg en aandacht gewonnen en de impact van de mijnbouw op het milieu wordt geminimaliseerd. Op de website van het bedrijf staat:

“Wij handhaven ook onze hoge normen door een toonaangevende aanpak van de traceerbaarheid van diamanten.”

Het merendeel van de ruwe diamanten is afkomstig uit vijf landen: Botswana, Canada, Namibië, Rusland en Zuid-Afrika. In 2019 was Tiffanys in staat 00% van de ruwe diamanten terug te traceren naar bekende mijnen en de leveranciers. Verantwoordelijke bevoorradingspraktijken helpen de bescherming van de mensenrechten, eerlijke arbeidsvoorwaarden, milieubescherming en ethische bedrijfspraktijken te bevorderen.

Crazy About Tiffany’s: Officiële Documentaire

Met een merk als Tiffany & Co. is het niet verwonderlijk dat vroeg of laat een documentaire over de schermen van de wereld flitst. De documentaire “Crazy about Tiffany’s” toont het begin en de moeilijkheden van het merk en hoe het werd wat het vandaag is. Bekende persoonlijkheden vertellen over de fantastische geschiedenis van het juwelenmerk.

Tiffany produceert trofeeën voor NBA, NFL en Co.

Het bedrijf produceert al sinds 1967 de NFL Vince Lombardi Super Bowl trofee. De trofee van zeven kilo is de winnaarstrofee van de jaarlijkse finale van de Noord-Amerikaanse profvoetbalcompetitie. De Vince Lombardi Trophy wordt elk jaar opnieuw gemaakt, omdat het geen reizende trofee is. Voor de spelers heeft de trofee een grote sentimentele waarde. De materiële waarde ervan is echter ook niet te versmaden. Het voorwerp is gemaakt van sterling zilver en zou ongeveer 25.000 dollar kosten.In 1978 creëerde Tiffany naast de Football Trophy ook de NBA Championship Trophy. De basketbaltrofee is twee meter hoog en weegt ongeveer 15 kilo. Sinds 2000 heeft Tiffany & Co. ook de trofee voor de World Series en die voor de NASCAR Sprint Cup vervaardigd. Vele sporten en competities nemen er nota van en laten hun trofeeën maken door juwelenfabrikanten. Zij omvatten golf, tennis, basketbal, voetbal en honkbal.

15 Dingen die je nog niet wist over Tiffany & C0.

Wist u dat Abraham Lincoln ooit zijn vrouw verraste door een parelketting en oorbellen van de New Yorkse firma Tiffany & Co. voor haar te kopen? Zij droeg de juwelen op het Presidentiële Inhuldigingsbal even later in 1862. Dit en vele andere interessante feiten over Tiffany & Co. vindt u in de video:

Nu ook in het magazine: Tiffany & Co

De modemerkengids met het luxemerk Tiffany & Co is ook in het magazine te vinden! Nu op fivmagazine.com, lees het hele tijdschrift online:

  • FIV Issue #6