Rolex modellen XXL: Prijzen, wachttijden voor Submariner, Daytona & Co.

Rolex – Veel horlogeliefhebbers kennen het merk. Er zijn hier verschillende modellen in de meest uiteenlopende variaties. Voor sommige mensen kan een horloge veel meer zijn dan alleen een manier om de tijd af te lezen. Horloges kunnen ook statussymbolen zijn, net als bijvoorbeeld auto’s. Andere mensen kopen een horloge als investering. Tijdsbeheer, statussymbool, investering of als accessoire bij een outfit: de redenen om een horloge te kopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Hier vindt u informatie over de Rolex modellen Submariner, Daytona, Explorer en nog veel meer. U kunt ook te weten komen welke de duurste modellen zijn en welke de nieuwste. Hier vindt u een groot overzicht: Luxe horloges.

Submariner

Een van de bekendste modellen is de Submariner. Beginnend bij een waarde van ongeveer 7.000 euro, loopt het horloge op tot een prijs van 36.000 euro. De Submariner werd speciaal voor atleten ontwikkeld en belichaamt elegantie, avontuur en sportiviteit. Zelfs James Bond icoon, Daniel Craig, toont zich trots met de Rolex Submariner in zijn beroemde films. Wij vertellen u over de prijzen, het ontwerp, de details en de kenmerken van het horloge. We laten u ook kennismaken met elk model van de Submariner – er is voor elk wat wils. Roestvrij staal, wit goud of zelfs geel goud? Groene, zwarte of blauwe details? De Submariner modellen zijn zeer divers.

Hier kunt u nog een review video zien van de Submariner 2020 van Rolex (2020).

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Daytona

De Cosmograph Daytona, die in 1963 werd gelanceerd, was oorspronkelijk afgestemd op de eisen van professionele autocoureurs – vandaar de naam Daytona, gekozen naar het legendarische Daytona-racecircuit in Florida. Dit horloge, waarvan de naam en de speciale kenmerken bedoeld zijn om voor altijd de exclusieve wereld van de autosport op te roepen, heeft nu een iconische status bereikt. Meer dan 50 jaar na zijn introductie wordt de Cosmograph Daytona nog steeds beschouwd als de absolute referentie onder de sportchronografen. Naast technische topprestaties en een gevarieerd, individueel design is de Rolex nu ook een exclusief statussymbool geworden.

Hier vindt u een video van de Cosmograph Daytona van Rolex (2019).

Explorer

De modellen in de Rolex Explorer collectie komen voort uit de nauwe band van het bedrijf met de verkenning en ontdekking van de wereld. Aan de pols van pioniers zijn de horloges de perfecte metgezel voor gebieden waar weinig mensen zich wagen. De echte wereld dient als proeftuin voor deze polshorloges, die jarenlang expedities in de bergen, op de polen en in grotten uitrusten. Dappere ontdekkingsreizigers, bergbeklimmers en wetenschappers testen de betrouwbaarheid en prestaties van de Explorer horloges en stellen ze op de proef.

Sky-Dweller

De Rolex Sky-Dweller is een van de meest innovatieve modellen van het luxe merk, beschermd door 14 patenten. Het model van de Rolex Oyster horlogeserie is een wereldreishorloge dat technische verfijning en gebruiksvriendelijkheid combineert. In de Sky-Dweller bracht Rolex de twee meest populaire complicaties samen en combineerde ze met een nieuw bedieningselement: de roterende Ring Command bezel. Aan de ene kant biedt het model een jaarkalender die zich op de datumpositie bevindt en automatisch naar de nieuwe maand springt. Aan de andere kant, het heeft een tweede tijdzone. We geven u alle belangrijke details over het horloge: Van de prijs tot alle huidige modellen!

Hier ziet u nog een video van de Sky-Dweller van Rolex (2019).

Sea-Dweller en Deepsea

De waterdichte Sea-Dweller kan een diepte van 1.220 meter weerstaan. De Deepsea is bestand tegen waterdiepten tot 3.900 meter, wat ruwweg overeenkomt met drie ton, perfect voor diepzeeduikers. Het horloge, dat in 2008 werd gelanceerd, illustreert het leiderschap van Rolex op het gebied van duikhorloges en is het resultaat van tientallen jaren samenwerking met professionele duikers. De eenvoudige zwarte wijzerplaat met glow-in-the-dark chroomverlichting maakt het gemakkelijk om de cijfers en wijzers te lezen, zelfs in het donker.

Hier vindt u een video van de Sea-Dweller van Rolex (2019).

GMT-Master

Het horloge was in die tijd speciaal voor piloten ontwikkeld. Het is ontworpen om de tijd in twee verschillende tijdzones tegelijk af te lezen. De tweekleurige cijferschijf is in twee helften verdeeld: de ene helft komt overeen met de uren overdag, de andere met de uren ‘s nachts. De oorspronkelijke kleuren van de GMT waren rood en blauw. Reizigers kunnen hun lokale tijd gemakkelijk aanpassen met de opwindkroon zonder het horloge te stoppen of de 24-uurswijzer te bewegen. Zo kunnen ze 2 keer tegelijk lezen.

In 2018 werd de GMT-Master II uitgevoerd in 18-karaats Everose goud, en de cijferschijf was nu van bruin en zwart keramiek. “018, was het horloge nu verkrijgbaar in wit goud met een meteorieten wijzerplaat. Deze wijzerplaat is gemaakt van een zeldzaam stuk van een ijzermeteoriet die miljarden kilometers heeft gereisd voordat hij de aarde bereikte. De meteoriet bestaat hoofdzakelijk uit ijzer en nikkel en vormt metaalachtige structuren. Daarom heeft elk Rolex-horloge een ander en uniek patroon op de wijzerplaat.

Datejust

De eerste Datejust werd gelanceerd in 1945. Dit horloge is meer voor dagelijks gebruik. De eerste Datejust was voorzien van een Jubilee band die speciaal voor het horloge was ontworpen. Het heeft een geribbelde lunette die het horloge kenmerkend maakt. Het had een geel gouden kast. In 1954 introduceerde Rolex een vergrootglas boven het datumvenster. Het nieuwe horloge met automatische opwinding, hoge nauwkeurigheid en datumaanduiding werd al snel een succes. Tegelijkertijd verscheen de eerste damesversie, de Lady Datejust. En het blijft tot op de dag van vandaag een van de meest succesvolle modellen van het merk. Het horloge heeft in de loop der jaren vele veranderingen ondergaan. Het horloge kreeg een herkenningswaarde. Vergeleken met andere Rolex-modellen biedt de Datejust de meeste variatie: Arabische of Romeinse cijfers, streepjes- of diamantaanduidingen, talrijke wijzerplaatkleuren of verschillende bezels.

Hier vindt u een video van de Datejust 36 van Rolex (2019).

Lady-Datejust: Tijdloze elegantie

Of het nu 18-karaats geel goud, Everose goud of 18-karaats is. Lady-Datejust biedt zo’n rijke keuze aan varianten dat de klant gegarandeerd het perfecte horloge vindt dat bij haar persoonlijkheid past. De vele facetten van de Lady-Datejust maken het tot een van de meest veelzijdige modellen in de Oyster Perpetual-collectie. Net als alle andere Rolex-modellen is hij elegant en functioneel, in een klein formaat dat perfect past om de pols van een vrouw.

De bijzonder vrouwelijke interpretatie van de klassieker, de Lady-Datejust Pearlmaster, wordt gepresenteerd. Parelmoer is van nature elegant en mooi. Afhankelijk van zijn oorsprong kan hij roze, wit, zwart of geel zijn. De schelp kan variëren in kleurintensiteit en kleurstructuur, afhankelijk van het onderdeel, en daarom is elke Pearlmaster bijzonder.

De bezel is individueel gemaakt. Elk steentje is precies geplaatst en optimaal uitgelijnd volgens zijn slijpsel. Vervolgens zet de zetter de steen vast door het eerder gezette goud of platina naar de steen toe te buigen.

Hier ziet u een video van de Lady Datejust 28 van Rolex (2016).

Dag-Datum

Ze hebben allemaal iets gemeen. Het is een van de meest populaire Rolex-horloges. De Rolex Day-Date in massief goud aan de pols. In de VS staat het horloge bekend als de Rolex President. Eén exemplaar is zelfs omgeven door een mythe. De dag-datum met de gravure “Jack/ With love as always / Marilyn / May 29th 1962”. Marilyn Monroe zou dit model aan John F. Kennedy hebben gegeven. Maar hij geeft het aan een werknemer.

Hier ziet u een video van de Day-Date 40 van Rolex (2019).

 

Oyster Perpetual Milgauss

Het horloge werd in 1956 ontworpen om aan de eisen van wetenschappers te voldoen en bestand te zijn tegen magnetische velden. De belangrijkste vernieuwing in de Milgauss: het magnetisch schild. De Rolex biedt een indrukwekkende weerstand tegen magnetische interferentie. Rolex zelf noemt het horloge een technische vooruitgang in de wetenschap. De oranje secondewijzer in de vorm van een bliksemschicht is vanaf het begin het onderscheidende kenmerk van de Milgauss geweest. Het groene kristal werd in 2007 geïntroduceerd. Het horlogeglas is gemaakt van krasbestendig synthetisch saffier en zorgt voor een betere afleesbaarheid. De wijzerplaat is speciaal voor dit model gereserveerd en is uitgevoerd in exclusief elektrisch blauw. De secondewijzer en de indexcijfers zijn gevuld met een lichtgevend materiaal en gloeien lichtjes blauw op in het donker.

Hier ziet u nog een video van de Milgauss van Rolex (2014).

Oyster Perpetual Pearlmaster

U vindt de mooiste diamanten in dit horloge. De Rolex Pearlmaster is een echt juweel. Het horloge is volledig gemaakt van diamanten, saffieren, robijnen of smaragden. Dit horloge garandeert ook een waterbestendige kast tot 100 meter. De diamanten die de Pearlmaster sieren worden volgens de strengste criteria geselecteerd en volgens de regels gezet. Voor elke edelsteen wordt een bijpassende zetting gemaakt. De stenen worden met de hand in de zetting geslepen. De laatste afwerking is bijzonder belangrijk: het bevestigen van de Rolex kroon.

Hier ziet u een video van de Pearlmaster 39 van Rolex (2016).

Herkomst: Wilsdorf, Rolex & Modellen

Het verhaal van Rolex begon toen Hans Wilsdorf het eerste waterdichte polshorloge uitvond. De Oyster. In 1908 werd de naam Rolex uitgevonden en binnen enkele decennia werd het een van de beroemdste merken ter wereld.

De ondernemer had toen een visie. Hij was zeer vastberaden en wilde een verschil maken in de wereld. Toen mannen begin 1900 horloges begonnen te dragen aan hun pols in plaats van in hun zak, werd het al snel duidelijk dat de nieuwe horloges bestand moesten zijn tegen veel zwaardere omstandigheden zoals regen, vocht, stof en schokken. Dus vond hij het eerste waterdichte horloge op de markt uit.

Hans was een goedhartig mens, altijd bereid om zichzelf in vraag te stellen en tegelijkertijd anderen te motiveren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Zijn perfectionisme hielp hem zijn horloges te verbeteren en een van de meest succesvolle bedrijven op te richten. De naam Rolex komt van de Franse term “horlogerie exquise”. In het Duits staat het voor horloges van hoge kwaliteit.

De oprichters vonden de naam ongecompliceerd, gemakkelijk uit te spreken in alle talen, en memorabel. In 1931 ontwikkelde Rolex het eerste opwindmechanisme voor horloges. Dit is vandaag de dag nog steeds de kern van dergelijke horloges. De datumaanduiding in een veld gaat ook terug op een uitvinding van Rolex. De ontwikkeling van modellen voor professioneel gebruik volgde in de jaren 1950. De Submariner. Het garandeerde een waterdichte behuizing die het tot 100 meter uithield. Ook de namen van de modellen symboliseerden vaak de betekenis en het doel van de horloges en waren gericht op de doelgroep. De Submariner voor duikers, GMT-Master voor piloten, voor bergbeklimmers, ontdekkingsreizigers en ontdekkers de Explorer en Milgauss.

Horlogemerken zoals Rolex, Breitling, Patek Philippe, Cartier & Co.

Naast Rolex zijn er nog andere luxemerken. Bijzonder populair zijn de modellen van Breitling, Cartier, of Patek Philippe. Een luxe horloge is niet alleen een tijdmechanisme, voor velen van ons weerspiegelt het onze smaak, onze stijl en heel vaak onze persoonlijkheid. Zwitserse horloges van hoge kwaliteit staan garant voor precisie, comfort en flair, en voor duurzame waarde. Elk horloge is vakkundig vervaardigd en bevat een nauwkeurig uurwerk, een kenmerkende wijzerplaat en hoogwaardige materialen. Naast Zwitserse bedrijven zijn er nog enkele andere interessante kostbaarheden, bijvoorbeeld uit Rome (Italië) maar ook uit Duitsland, zoals A. Lange & Söhne. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Luxe horloges.

Breitling: Chronomat, Navitimer, Superocean & Co.

Veel horlogeliefhebbers kennen de grote merken. Het merk Breitling is er een van. Horloges kunnen een outfit verfraaien, nuttig zijn in het dagelijkse leven – zodat je altijd de tijd in de gaten kunt houden – maar ze kunnen ook hun eigen verhaal vertellen. Breitling heeft veel verschillende collecties, zoals de Navitimer, de Chronomat of de Superocean. Maar welke materialen worden gebruikt in Breitling horloges? Hoeveel kosten de horloges van dit merk? Als u geïnteresseerd bent in de collecties en hun modellen, kunt u hier verder lezen.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor dames en heren om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Cartier: Baignoire, Tank Solo & Santos Galbee

We kennen allemaal de merknaam “Cartier” en stellen ons voor dat het een luxueus juwelenmerk is. Velen weten echter niet dat het miljardenbedrijf in een kleine Parijse straat is begonnen. Tot de klantenkring van Cartier behoren tegenwoordig veel mensen van jong tot oud die enthousiast zijn over het merk vanwege het unieke design en de hoge kwaliteit. Maar wat zit er werkelijk achter het luxebedrijf en waar staat Cartier vandaag de dag voor? Dit en nog veel meer kunt u in dit artikel te weten komen!