Heidi Klum: Victoria’s Secret Angel, Duitslands volgende Topmodel & Familie

Heidi Klum – Het Duitse topmodel Heidi Klum begon haar carrière op jonge leeftijd, op slechts 18-jarige leeftijd. Vandaag is zij niet alleen bekend in Duitsland, maar heeft Heidi ook naam gemaakt in Amerika. Zij werd bekend door de Duitse televisiepresentator Thomas Gottschalk. Of het nu bij ProSieben op Germany’s Next Topmodel is, in de jury van DSDS of zelfs bij de Amerikaanse show America’s Got Talent; Heidi is overal te zien. Heidi was beroemd op de catwalk en heeft gelopen voor Victoria Secret, Versace en vele andere modeshows over de hele wereld.

Het begin van Heidi’s carrière

Het tegenwoordig internationaal begeerde Duitse model Heidi Klum komt oorspronkelijk uit Bergisch Gladbach. Heidi’s vader begon als productieleider in een parfumfabriek tot hij het modellenbureau One eins fab oprichtte ter ere van het succes van zijn dochter. Klum’s moeder, aan de andere kant, was een kapster. Heidi studeerde in 1992 af aan een scholengemeenschap in haar geboorteplaats.

  • Geboren: 1 juni 1973
  • Opgegroeid in: Bergisch Gladbach, Duitsland
  • Hoogte: 1,77 meter
  • Schoenmaat: 41

Wil je meer weten over de carrière van het model? Kijk dan eens naar dit artikel.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Klum’s ontdekker: Thomas Gottschalk

Model ’92’ was de naam van de toenmalige show van Thomas Gottschalk, waarin 25.000 meisjes moesten wedijveren om model te worden. Heidi, die toen 18 jaar oud was en de middelbare school wilde afmaken, bewees haar talent en won de wedstrijd. In die tijd was het beroep van model nog niet zo bekend als nu, zelfs Heidi wist toen nog niet dat “model” zijn een echt beroep was.

“Toen ik van school kwam, wist ik niet eens dat modellenwerk een baan was.”

Modelbedrijf of opleiding?

Maar modellenwerk was niet haar enige hobby, Heidi was ook al op jonge leeftijd zeer geïnteresseerd in mode. Nu stond zij voor een keuze: of zij begon een opleiding tot mode-ontwerpster in Düsseldorf of zij probeerde een carrière als model op te bouwen. Door haar succes in de TV-show van Thomas Gottschalk, dacht de blondine dat haar kansen als aspirant-model zeer goed waren. Wat denk je dat Heidi besloten heeft?

New York, Victoria’s Secret & Vogue

Zoals je waarschijnlijk al geraden had, besloot Heidi om het modellenwerk een kans te geven. Om haar aspirant-carrière actief te ondersteunen, verhuisde Klum na het behalen van haar middelbare schooldiploma, op slechts 19-jarige leeftijd, naar New York in de Verenigde Staten. Vijf jaar later was het zover; Heidi kreeg een baan als Victoria Secret Angel nadat ze op de cover van het Amerikaanse tijdschrift ‘Sports Illustrated’ had gestaan. Als campagnegezicht voor verschillende bedrijven zoals Birkenstock, Douglas en zelfs McDonalds, maakte Heidi naam voor zichzelf. Al snel kende iedereen haar en was zij een rolmodel voor alle jonge meisjes die ook hun droom als model wilden verwezenlijken.

Benieuwd hoe Heidi liep als model voor het lingeriebedrijf Victoria’s Secret? In deze video zie je de mooie blondine op de catwalk van 1998 tot 2009.

Duitslands volgende Topmodel, DSDS & America’s Got Talent

Germany’s Next Topmodel, DSDS, America’s Got Talent, Project Runway, Making the Cut etc., Heidi Klum is niet alleen te zien op catwalks, maar ook op TV. Sinds 2006 is zij elk jaar op tv te zien om het nieuwe topmodel van Duitsland te kronen. Zoals u ziet, is Heidi niet alleen een veelgevraagd internationaal model, maar wijdt zij een groot deel van haar leven aan talrijke TV-shows, haar eigen collecties en natuurlijk haar gezin.

Awards

Maar dat is nog niet alles, Heidi heeft in de loop der jaren vele prijzen ontvangen, zoals de Bambi of de Emmy, die haar unieke carrière in de schijnwerpers hebben gezet. Heidi is dus zeker niet alleen een idool voor Duitsers, maar inspireert mensen wereldwijd. Omdat zij laat zien dat de droom om model te zijn niet onmogelijk is!

Heidi Klum: Tom Kaulitz, Familie & Kinderen

Na vier mislukte relaties, heeft Heidi eindelijk haar droomman gevonden: Tom Kaulitz van Tokio Hotel. Zij zijn sinds 3 augustus vorig jaar getrouwd, maar het leeftijdsverschil van 16 jaar maakt voor hen weinig verschil. Op Instagram stellen de twee zich voor als nooit tevoren verliefd. Tom en Heidi ontmoetten elkaar op een feestje van Michael Michalsky, een voormalig jurylid van de “GNTM” jury. Beiden negeren de talrijke kritieken op hun relatie en bewijzen de wereld dat ware liefde echt bestaat.

Hoe ziet Heidi’s carrière er in de toekomst uit?

Een nieuwe TV show? Of misschien baby nummer 5? Heidi heeft ons vaak verrast met haar plannen voor de toekomst. Of het nu gaat om een nieuwe modecollectie in samenwerking met grote bedrijven, of een nieuw boek; ze zit vol verrassingen. De 47-jarige wordt beschouwd als een van de meest succesvolle supermodellen ter wereld, want: ze heeft het gewoon!

Traditionele modellen? Saai.

Influencers en bots als modellen, dat is de nieuwe trend! Natuurlijk, er bestaan conventionele modellen zoals Heidi Klum en Cara Delevigne. Maar zijn zij onze toekomst? Influencers en bloggers beginnen deze rol over te nemen. Nu platforms als Instagram en Tik Tok een hoge mate van populariteit hebben bereikt, zien ook bedrijven hun voordeel. Betaalde samenwerkingen stellen u in staat hun producten perfect aan de respectieve leeftijdsgroep te verkopen. De influencer wordt model, draagt de mode van bekende bedrijven als Asos, Junkyard of Zalando en post er foto’s of video’s bij.

Modellen van de jaren 90

De lijst met modellen uit de jaren 90 gaat maar door. Familieverhalen, succesverhalen en kinderen van de supermodellen. Lees hier alles over Naomi Campbell, Eva Herzigová, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Nadja Auermanns en Helena Christensen en hun successen! Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag.

Lijst van de jaren ’90 modellen

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Naomi Campbell

Cindy Crawford

Cindy Crawford wordt beschouwd als een van de beroemdste en succesvolste modellen ter wereld, samen met onder meer Naomi Campbell en Eva Herzigová. Crawford kreeg niet alleen voet aan de grond in de modellenindustrie – een cosmeticalijn, een meubelmerk, haar eigen fitnessvideoserie en talrijke films en series waarin zij de hoofdrol speelde, vormen het totale schoonheidspakket. Vanaf 1990 brak Crawford definitief door met een fotoserie in de Britse Vogue. Met een jaarinkomen van 6,9 miljoen dollar werd Cindy Crawford beschouwd als het best betaalde model ooit.