Kate Moss: unieke borstvoedingsleidster, modeontwerpster en moeder

Kate Moss- In tegenstelling tot haar voormalige supermodel collega’s Claudia Schiffer of Cindy Crawford, wordt Kate Moss beschouwd als het “enfant terrible” van de mode. Hoewel haar imago niet vlekkeloos of onberispelijk is als gevolg van haar jarenlange drugs- en alcoholuitspattingen, heeft de 46-jarige het tot de top van de modellenwereld geschopt en wordt zij nu beschouwd als een mode-icoon en het op één na rijkste model ter wereld. In die tijd kreeg de jonge Engelse een modellencontract bij “Storm Models”. Een paar maanden later was zij te zien in een reclamevideo voor Calvin Klein. Vanaf dat moment kreeg zij talrijke aanbiedingen bij Louis Vuitton en had zij haar eigen modecollectie bij Longchomp en Topshop.

Start van een supermodel carrière

Midden in de puberteit, wanneer andere meisjes aan zichzelf twijfelen en zich vastklampen aan de schoonheidsidealen van de media, wordt Kate ontdekt.

De jonge Engelse wordt op de terugvlucht van een reis met haar vader benaderd door een agent van het modellenbureau “Storm Models”. Na een paar onbetaalde baantjes, krijgt ze haar eerste grote kans als reclamegezicht voor Calvin Klein.

Heroïne Chic: Kate Moss unieke stijl brengt haar succes

Met een lengte van slechts 1,70 m en een zeer mager, bijna anorexia-figuur, voldoet Kate niet bepaald aan de modelmaten van die tijd. Maar samen met het Calvin Klein label en met haar “Heroin Chic” stijl, creëert zij haar eigen stijlrichting: slordig in plaats van perfect gestyled, bleke huid, benige lichaamsbouw, donkere kringen onder de ogen. Door haar unieke verschijning en de bekendheid die zij verwierf met haar reclame voor CK One, kwam het gezicht van Kate Moss in tal van reclamecampagnes voor.

De eerste keer dat haar gezicht in Vogue verscheen was toen ze 19 was, de afgelopen 27 jaar volgden er nog 117. Een jaar later zou ze al een trotse $2,2 miljoen bezeten hebben. Een steile opgang voor het jonge model. Op de catwalk liep het supermodel voor modemerken als Louis Vuitton (2011, 2013) of Gucci (1996). Naast talrijke shootings werd ze ook uitgeroepen tot “Model of the Year” op de British Fashion Awards.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Comeback na drugsschandaal

Nadat verhalen over een drugsschandaal de ronde deden in de media, zegden veel modemerken zoals H&M hun verbintenissen met haar op en werd het einde van haar modellencarrière voorspeld. Maar na een afkickpauze van een maand vecht het supermodel zich weer een weg terug naar de top: luxemerken stemmen weer in met samenwerkingen met haar. Haar schandaal en haar herstel helpen haar aan nieuwe roem en zetten haar weer op de cover van Vogue.

Hier vertelt Kate Moss in een interview alles over haar modellencarrière en haar rol als moeder vandaag:

Muziekcarrière, Topshop en Longchamp

In de modewereld is zij echter niet alleen succesvol als model, maar werkt zij ook achter de camera aan collecties voor bekende modemerken als Topshop en Longchamp. Het multitalent Moss beweegt zich echter niet alleen in de wereld van de mode, als gastzangeres voor “Oasis” en DJ Jane maakt ze uitstapjes naar andere creatieve gebieden zoals de muziekbusiness en bewijst ze dat modellen veel meer kunnen dan alleen hun schoonheid verkopen. Een ander voorbeeld is haar ervaring als actrice voor de camera van de film “Blackadder”.

In 2013 publiceerde ze samen met Chris Roberts haar eigen geïllustreerde boek: “The Kate Moss Story”.

Het ex-supermodel in het tijdperk van de nieuwe supermodellen

Als je denkt dat de carrière van Kate Moss in deze tijd allang is ingeslapen, heb je het mis. Pas in 2019 kwam het tot een samenwerking met het modehuis Armani. De laatste keer dat Kate Moss de cover van “i-D” magazine sierde was in maart 2020, en als je door de pagina’s van de Britse Vogue bladert, vind je haar gezicht in het augustusnummer. Kate Moss is niet alleen een inspiratie voor duizenden mensen in de jaren ’90 en vandaag, maar ook een rolmodel voor haar dochter, die haar wil evenaren met een eigen carrière als model.

Kate Moss: Vragen met Dua Lipa, Rita Ora en Winnie Harlow

Hier in de video beantwoordt Kate Moss vragen van haar vrienden en familie zoals Dua Lipa, Winnie Harlow, Marc Jacobs en nog veel meer. Bekijk het hier!

Eigen talentenbureau: Kate Moss Agency

Het jonge wilde meisje is uitgegroeid tot een volwassen moeder en zakenvrouw die er veel belang aan hecht de steun en aanmoediging in haar talent terug te geven. Dat laat ze zien door in 2017 haar eigen talentenbureau op te richten, niet alleen een aanspreekpunt voor modellen, maar ook voor zangers en acteurs. Het voormalige brutale feestmeisje voert tegenwoordig ook campagne voor kanker- en aidspatiënten. Bekende talenten zijn onder meer Game of Thrones-ster Gwendoline Christie en Rita Ora.

Om geld in te zamelen in tijden van pandemie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te steunen, heeft Kate Moss haar populaire luipaardjas geveild voor $285,43.

Modellen van de jaren 90

De lijst met modellen uit de jaren 90 gaat maar door. Familieverhalen, succesverhalen en kinderen van de supermodellen. Lees hier alles over Naomi Campbell, Eva Herzigová, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Nadja Auermanns en Helena Christensen en hun successen! Het lopen op de catwalk was het centrale element van het model zijn. Naast de catwalks zag je hun gezichten op reclameposters op straat of voor campagnes op TV. Geen Instagram, geen YouTube. Moeilijk voor te stellen vandaag.

Lijst van de jaren ’90 modellen

Hier is een lijst van de schoonheden die in de jaren 90 op de catwalks van de grote modemerken liepen:

Heidi Klum

Het Duitse topmodel Heidi Klum begon haar carrière op jonge leeftijd, op slechts 18-jarige leeftijd. Heide werd bekend door de show van Thomas Gottschalk en werd uit 25 kandidaten gekozen om model te worden. Vandaag is zij niet alleen bekend in Duitsland, maar heeft Heidi ook naam gemaakt in Amerika. Ze heeft al 4 kinderen en een liefhebbende echtgenoot. Heidi was zeer bekend op de catwalk en liep voor Victoria Secret, Versace en vele andere modeshows over de hele wereld.

https://fivmagazine.de/wp-content/uploads/2020/09/heidi-klum-frau-model-fenster-aussicht-palmen-posing-blonde-hair-fashion-mode.jpg

Eva Herzigová

Blauwe ogen, blond haar en droomafmetingen verspreid over 1.80m. We hebben het over supermodel Eva Herzigová. De blondine, die ooit de bijnaam “De Sigaret” kreeg omdat ze zo slank was, geloofde zelf niet in een carrière als model, omdat ze altijd dacht dat haar grote zus die wel zou hebben. Toch beproefde de Tsjechische vrouw haar geluk nadat zij met succes had deelgenomen aan de modewedstrijd in Parijs en al snel erkenden modelabels en ontwerpers haar talent.