Instagram fotograferen: hoe influencers hun foto’s nemen

De perfecte Instagram foto. Bloggers, influencers en dergelijke investeren uren en uren in het nemen van de perfecte foto. Duckface, of liever een onschuldige blik? Wat komt beter over? Vandaag hebben wij bij FIV een ontmoeting gehad met influencer en zangeres Luna Farina, die velen van jullie waarschijnlijk nog kennen van de flat-share van de meisjes, en haar samen met een professionele fotograaf vergezeld naar Supercandy in Keulen – Ehrenfeld.

De perfecte Instagram foto

Een afdruk en je bent klaar? Het is niet zo makkelijk als je echt een “perfecte” foto wilt. Luna is tenslotte een pro in het veld, dus het is “Werk, Werk, Werk!”. We hebben 2 uur met ze doorgebracht op Supercandy en we kunnen je verzekeren, er zit meer werk achter dan je denkt. Van een confetti-douche tot een Haribo-hoekje en een gigantisch flamingoballenbad, elke locatie nodigde uit om te poseren. Zowel het model als de fotograaf wisten dat ze nog veel werk voor de boeg hadden, maar dat temperde hun motivatie niet. 1100 foto’s werden genomen tijdens onze tijd daar, gek is het niet? En het hadden er nog veel meer kunnen zijn, met zo’n opwindende en ongewone locatie, maar als professional moet je weten wanneer je genoeg foto’s hebt genomen op een locatie.

https://www.instagram.com/p/BpW43weilZ4/

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Keuze te over – De selectie van beelden

Dus, nu hebben we 1100 foto’s, maar natuurlijk zullen ze niet allemaal direct op Instagram worden geüpload. Nu moeten we een ruwe selectie maken. Om dit te doen, gaan Luna en de fotograaf samen zitten en nemen elke foto door. Met zoveel kiekjes, zijn er natuurlijk ook veel foto’s die niet gelukt zijn. Aan de slag dus – het moeizame proces neemt nu zo’n 40 minuten in beslag en dat is eigenlijk alleen nog maar het maken van een ruwe selectie.

Wees zo echt mogelijk

De expert vertelt ons exclusief wat het belangrijkste is voor een professioneel Instagram model. Wees jezelf. Veel plezier en wees gek. Schaam je niet voor je persoonlijkheid, per slot van rekening wil je “echt” zijn. Dus wees niet verlegen. Uw volgelingen willen u ervaren zoals u bent. En als je je verschillende facetten laat zien, zit je perfecte Instagram-foto er gegarandeerd tussen. Elke fotograaf zal blij zijn als u het initiatief neemt en gewoon wat rondprobeert. Het is altijd erg stressvol voor een fotograaf als een model daar gewoon ligt en niet uit zichzelf poseert. Gelukkig is Luna energiek en volledig toegewijd, wat ervoor zorgt dat de fotograaf ook ongelooflijk veel plezier heeft in het werken met haar.

Tijd voor filters

Na de selectie van de 40 afbeeldingen, is het nu tijd voor de afwerking. Kleuraanpassingen, filters, zwart-wit beeld of kleurrijk? Aanpassen van kleurverzadiging en nog veel meer. Natuurlijk worden hiervoor professionele programma’s als LightroomCatalog en Photoshop gebruikt. Voor een paar kiekjes gebruikt onze Luna ook een van haar favoriete Instagram-filters. Na de bewerking door de professional, die ook enige tijd in beslag neemt, krijgt Luna ze per e-mail toegestuurd en Voilà – het posten kan beginnen!

https://www.instagram.com/p/Bo3oLEAHRUz/