Jannik: fotograaf en Instagram-ster op het mannenblog

Jannik is al 5 jaar actief op Instagram en heeft zijn bereik via het platform flink weten uit te breiden. Sinds lange tijd is hij niet alleen een van de fotografen, maar ook een van de kleine Instagram-sterren. 111K, duizenden likes op elk van zijn foto’s en reizen over de hele wereld. Hoe Janniks carrière begon, wat hij voor de toekomst voor ogen heeft en wat hij doet tegen lusteloosheid, nu in een exclusief interview. Meer boeiende interviews zijn te vinden op de blog van Photographers and Men.

Fiv: Je werkt nu al enkele jaren als fotograaf. Hoe ontdekte je destijds je passie voor fotografie en hoe heb je er vervolgens je beroep van gemaakt?

Ik ontdekte mijn passie voor fotografie 5 jaar geleden op Instagram. In die tijd was de app nog bedoeld voor fotografen en ik had kort daarvoor mijn eerste digitale camera cadeau gekregen en toen mijn eerste foto’s op Instagram gezet. In de loop der jaren ontwikkelde mijn passie zich van landschapsfotografie naar portret/lifestyle fotografie, en via Instagram werd ik ook bekender, wat leidde tot diverse opdrachten.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Fiv: Wat denk je dat je zou doen voor de kost als je geen foto’s nam?

Als ik niet in de fotografie zat, zou ik waarschijnlijk iets in de richting van de sociale media doen, omdat ik daar erg in geïnteresseerd ben en omdat je veel mensen leert kennen en ook de kans krijgt om te reizen terwijl je je werk doet.

Fiv: Op dit moment ben je in Miami. Hoe beïnvloedt dat je werk als fotograaf? Zijn er speciale inspiraties of prikkels?

In Miami is de manier van leven heel anders dan in Duitsland. Mensen zijn veel opener, lijken gelukkiger en zorgelozer. Het kan hun bijvoorbeeld niet schelen of zij op de achtergrond van een foto staan en blijven zich op zichzelf concentreren.
Miami biedt natuurlijk veel plekjes die geweldig zijn als basis voor foto’s en het licht in Miami is ook een droom!

Fiv: Door welke alledaagse dingen laat je je inspireren voor je foto’s?

Ik laat me meestal inspireren door het moment. Ik heb bijna altijd mijn camera bij me en als ik een mooi beeld voor mijn ogen heb, leg ik dat meestal vast op een foto.

Fiv: Wat fotografeer je het liefst? Landschappen of mensen? En waarom?

Ik fotografeer het liefst mensen, maar het landschap speelt nog steeds een even belangrijke rol in elke foto omdat het als basis dient voor de foto. Mensen zijn voor mij echter interessanter, omdat ieder mens anders is en verschillende emoties beter of minder goed kan overbrengen.

Fiv: Zijn er ook dagen dat je geen zin hebt om foto’s te maken? Zo ja, wat is uw recept tegen lusteloosheid?

Natuurlijk zijn er dagen dat ik geen zin heb om foto’s te maken en gewoon van het leven geniet. Maar ik blijf er toch aan denken hoe leuk het zou zijn om hier of daar op dat moment een foto te nemen en het moment vast te leggen. Omdat mijn foto’s meer lifestyle-gericht zijn, zijn het ook veel meer herinneringen aan de ervaringen die ik heb en die ik wil vastleggen.

Fiv: Met 111.000 Instagram-volgers heb je als fotograaf een groot bereik. Hoe helpt dat je in je beroep?

Ik denk dat, misschien omdat ik een groter bereik heb dan sommige andere fotografen, bedrijven meer geneigd zijn mij op te merken omdat ik ook een advertentieplatform voor hun producten bied dat zij kunnen gebruiken.

Fiv: Wat is je grootste doel dat je over, zeg, 10 jaar bereikt zou willen hebben?

Over 10 jaar ben ik 30 jaar oud. Daarna zou ik graag in een zonnig land wonen (misschien met mijn vrouw en kind), mijn fotografie voortzetten en van het leven genieten en waarderen. Aangezien ik ook van reizen en ontdekken houd, hoop ik dat ik tegen die tijd veel van de wereld gezien zal hebben en veel over andere culturen zal hebben geleerd.

Bedankt Jannik voor het geweldige interview!

Lees hier meer over Jannik: