Familiefotoshoot: generatieoverschrijdende emotionele herinneringen
Familiefoto’s behoren tot onze dierbaarste herinneringen. Zelfs na jaren worden de foto’s steeds opnieuw genomen en doorgegeven aan de volgende generaties. Familiefoto’s brengen niet alleen veel vreugde, ze documenteren ook de kroniek van een gezin. Maar het is niet altijd gemakkelijk om grootvader en het jongste kleinkind op één foto te verenigen. Met de volgende voorbereidingstips wordt ook de gezinsfotoshoot een succes.
https://www.instagram.com/p/ByhFQIyihiq/
Tref de juiste voorbereidingen
Het kan niet zo lang duren om een paar snelle familiefoto’s te maken. Als je zo denkt, maak je al de eerste fout. Familiefoto’s komen niet met een druk op de knop, ze kosten tijd – soms zelfs heel veel tijd. Maar je hoeft geen beroepsfotograaf te zijn om fatsoenlijke foto’s te maken. Denk na over wie je op de foto wilt. Bepaal vervolgens waar de foto moet worden genomen: thuis in de woonkamer of de tuin, of op een familiefeest, of voor een historische achtergrond, enz. Hoe moeten de gezinsleden gekleed zijn? Is de gelegenheid feestelijk of moeten er verschillende outfits gepast worden? Zodra het wie en waar duidelijk zijn, gaan we over tot het vaststellen van de opnamedatum. Dit is vaak niet gemakkelijk, omdat niet alle familieleden op hetzelfde moment beschikbaar zijn. Als de foto’s buiten moeten worden genomen, is betrouwbare informatie over het weer van groot belang. Niemand wil poseren in de regen. Als het beschikbare licht niet voldoende is, moet het worden aangevuld met lampen of een flitser.
Grootouders, ouders, kinderen – allemaal daar? – Dan kan het beginnen
Voor een klassieke fotosessie moet je rekenen op één tot twee uur. Gebruik altijd een statief en sluit de camera aan op uw laptop, het is de moeite waard om van tevoren een paar motieven uit te proberen. Laat je beste foto’s aan de familie zien, zo bouw je vertrouwen in je vaardigheden op. Vergeet niet dat veel mensen voor het eerst voor een camera staan. Probeer een ontspannen sfeer te creëren door snoep te geven aan de kinderen en verfrissingen aan de volwassenen. Vooral jongere kinderen kunnen niet lang stil blijven staan, dus laat ze altijd hun favoriete speeltje bij zich hebben en verwacht niet dat ze naar de camera kijken. Verwacht ook niet dat volwassenen allemaal mooie foto’s maken, sommige mensen worden nerveus als er een camera op hen gericht is. Een baby begint meestal te huilen op precies het verkeerde moment.
Familiefotoshoot – tips & trucs
Intergenerationele beelden zeggen meer dan 1000 woorden
Van grootouders tot tantes tot baby’s, het kan zijn dat verschillende geslachten en generaties op een familiefotoshoot moeten worden afgebeeld. Indien mogelijk moet elke persoon zijn eigen positie op de foto bepalen; geforceerde poses zien er vaak onnatuurlijk uit. Een goede fotograaf zal altijd manieren vinden om de afzonderlijke personen creatief te rangschikken. Zorg ervoor dat lange mensen hun schaduw niet op anderen werpen. Als u een flitser gebruikt, plaats die dan frontaal voor de groep. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken. Vermijd gepijnigde glimlachen en geef speciale aandacht aan de kinderen. Het is het beste als iedereen er ontspannen uitziet, ook al is dat heel moeilijk te bereiken. Niet iedereen hoeft lachend op de foto te staan, maar goede familiefoto’s stralen liefde en warmte uit. Zorg dat ieders ogen open zijn. Zet de camera in de stand voor continu-opnamen.
Tussen haakjes: als de familie al samen is, is er ook gelegenheid voor individuele portretten.
Conclusie: Snoepjes kunnen echte fotowonderen verrichten
Een familiefotoshoot is niet zo gemakkelijk als sommige mensen denken. Maar na een goede voorbereiding, kun je je baan rustig benaderen. Praat met de familieleden en neem hun nervositeit weg. Blijf creatief, zoek naar verrassende momenten en druk op het juiste moment op de sluiter.