Modeltips – er beter uitzien voor een portretfoto, poseren

Met de steeds toenemende technische mogelijkheden stijgen ook de verwachtingen van de klanten voor portretopnamen. Naast de gekozen poses en de juiste belichting, helpt ook de latere bewerking via Photoshop. Maar vooral dit laatste leidt vaak tot de overtuiging dat perfecte voorbereidingen zoals make-up, haar en huid niet meer per se belangrijk zijn, aangezien alles achteraf met Photoshop in het “juiste” licht kan worden gezet. Helaas is dat niet helemaal waar, want portretfoto’s kunnen alleen echt mooi en natuurlijk zijn als de huid, het haar, enz. van tevoren goed zijn voorbereid en verzorgd. Hier kun je interessante modeltips leren voor een betere verschijning op de portretshoot.

5 tips voor modellen – zie er perfect uit voor een fotoshoot

Tip! Boek nu uw model coaching met onze FIV model goeroe Lutz Marquardt. Model worden, modellenbureaus, persoonlijkheid, catwalk en fotoshoots. U kunt meer tips en video’s vinden op Youtube: Model Guru. Lees hier meer over Model Coach.

Het uiterlijk van de huid

Het maken van een egaal en zuiver huidbeeld via Photoshop is een van de meest arbeidsintensieve processen. Heel weinig mensen willen er achteraf uitzien als een porseleinen pop, maar authentiek. Er zijn een paar dingen die het model van tevoren kan doen om haar huid mooier te maken. Ten eerste, zorg voor genoeg slaap. Het model moet minstens acht uur voor de portretopname hebben geslapen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Te weinig slaap betekent vaak donkere kringen onder de ogen, kleine rimpels en een doffe teint. Bovendien mag het model niet roken of alcohol drinken vóór de portretopname. Beide leiden meestal tot rode vlekken op het gezicht de volgende dag, die zichtbaar worden als de foto met flits wordt genomen. Maar acne en puistjes zijn ook een groot probleem. Hier, de beste manier om de huid voor te bereiden is met make-up. Voordat de make-up wordt aangebracht, moet een vochtinbrengende crème worden gebruikt, zodat de make-up langer blijft zitten en vooral niet afbladdert.

De lippen

Als de lippen te droog zijn, kan zelfs Photoshop vaak niet veel redden. Als het model hoofdzakelijk in een koudere streek woont of werkt, zijn droge lippen bijna onvermijdelijk. Daarom moeten de lippen vóór de portretopname gedurende langere tijd met lippenbalsem worden behandeld. Trouwens, dit is niet alleen een voordeel bij het nemen van foto’s.

Het lichaamshaar

Hoewel lichaamshaar weer in de mode lijkt te komen, zie je nog steeds op geen enkele cover modellen met haar op de “verkeerde” plaatsen. Natuurlijk kan Photoshop ook hier helpen, maar het is raadzaam om direct naar de portretshoot te komen zonder damesbaardje. Het model mag de wenkbrauwen en de haren op de bovenlip echter niet onmiddellijk één dag voor de shoot verwijderen, omdat de huid na het epileren of epileren geïrriteerd reageert, d.w.z. dat de huid rood wordt. Het is beter om ongeveer 2 dagen voor de opname de kleine haartjes te verwijderen en de wenkbrauwen in vorm te brengen.

Ontspannen ogen

De ogen zijn een belangrijke blikvanger op een portret, des te erger als ze vermoeid, onrustig en opgezwollen zijn. Het is daarom essentieel om alcohol, nicotine en weinig slaap te vermijden vóór de portretopname. De opnamen zullen zowel voor het model als voor de fotograaf vermoeiend zijn als de ogen niet ontspannen zijn. De opnamen kunnen er achteraf geforceerd uitzien. Voldoende slaap helpt niet alleen om een egale teint te krijgen, maar ook om wallen onder de ogen te voorkomen.

Let ook op de juiste kleding

Vooral als het om mooie naaktfotografie gaat, is het niet voordelig als het model zich eerder in strakke kleding heeft gewurmd. Zoals bekend kunnen de manchetten van sokken, naden, enz. al na korte tijd lelijke sporen op de huid achterlaten. Het is daarom beter als het model zich van tevoren in losse kleding heeft gewikkeld, zodat er geen lelijke snij- of drukplekken in de huid zichtbaar zijn.