Fotoshoot – tips voor outfits, kleding, accessoires voor de perfecte voorbereiding

Een model moet zich goed voorbereiden op een fotoshoot en een paar tips volgen. Het modellenvak is een serieuze en allerminst gemakkelijke baan, ook al hebben veel critici geen idee van de spanning en moeite die het vak met zich meebrengt. Bovendien moeten de modellen punctueel en betrouwbaar zijn, flexibel en “gemakkelijk in de omgang”. Een grote mate van aanpassingsvermogen aan de timing van afspraken en de locatie van een shoot behoren tot de “basisgereedschappen” van elk model.

Checklist voor modellen – Wat is belangrijk voor een shoot

Voor een fotosessie moet je voldoende rusten en slapen. Zelfs de meest ervaren visagist zal het moeilijk hebben als u moe bent en een avondje op uw gezicht hebt gedronken. Ook al is het een heel eenvoudige en vanzelfsprekende tip, toch moet u die serieus nemen en bovenaan uw agenda zetten als professioneel model. Het tweede belangrijke punt is stiptheid. Hoewel sommige fotografen graag wachten en te laat komen voor een afspraak, moet je professionaliteit uitstralen en op tijd komen op de afgesproken locatie.

Onstipt of onbetrouwbare modellen worden niet graag geboekt, want tijd is geld en een team dat op u wacht is duur. Uw beschikbaarheid is een belangrijke uiting van de ernst waarmee u uw baan en uw werk in de modellenwereld ziet. Op de dag vóór de geplande opname, of op de opnamedag zelf, kunnen zich onvoorziene wijzigingen voordoen en moet u daarvan in kennis worden gesteld.

Als savvy model heb je altijd je gsm bij de hand en reageer je in real time op een oproep, een sms of een bericht. Je verschijnt op een shoot zonder make-up en zelfs als het je ongewoon lijkt: met ongewassen haar. De visagist kan uw haar en make-up beter doen als u zich aan deze regels houdt en veel tijd bespaart bij de voorbereiding van een shoot. Er is niets mis mee om je haar de dag ervoor te wassen, maar pas gewassen haar is praktisch onmogelijk te stylen zonder talloze stylingproducten en chemische ingrediënten.

Verschillende outfits en kleuren voor gevarieerde foto’s

Alle andere must-haves hangen af van de arrangementen van je shoot en moeten in ieder geval bestaan uit een gevarieerde garderobe. Dit omvat verschillende soorten lingerie in verschillende kleuren, beha’s zonder bandjes en off-the-shoulder topjes, alsmede pumps en andere hoge schoenen in verschillende stijlen. Het is het beste om schoenen en topjes te kiezen die je afzonderlijk kunt combineren en verwisselen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Accessoires voor uw modelgieting

Je mag ook accessoires voor je haar, zoals hoofdbanden en haarclips, en je eigen make-up meenemen naar de shoot. Het doel van een geslaagde fotoshoot, die zowel u als de fotograaf plezier zal brengen, is om geweldige eindresultaten te bereiken die u in vele perspectieven laten zien en uw mooiste, ongewoonste en meest persoonlijke perspectieven vastleggen. Daarom is het belangrijk dat u zich prettig voelt in de gekozen outfits en dat u flexibel kunt poseren. Om misverstanden tijdens een fotoshooting te voorkomen, moet u de stijl van de foto’s van tevoren duidelijk maken en bijvoorbeeld bespreken of u moet poseren voor mode, voor lingerie, voor een gedeeltelijk naakt of ook voor naakt. Alleen wat bij u past en kan worden gecombineerd met uw houding ten opzichte van fotografie is toegestaan en wordt onderdeel van een professionele opname.

Heel belangrijk: als model moet je niet alleen voldoende keukengerei meebrengen, maar vooral in een goed humeur zijn en plezier hebben op de set. Het beste humeur en de wil om te werken zijn daarom twee uiterst belangrijke zaken die je in je bagage moet hebben voor elke shoot en aanwezig op locatie. Als u zich niet goed voelt, kunt u beter een afspraak afzeggen en om een nieuwe afspraak vragen. Niets is schadelijker voor mooie foto’s dan een model dat zich onwel voelt voor de shoot, of zelfs ziek is.

Meer over het onderwerp van modelfotografie:

Modelfotografie: 18 Poses in 18 Minuten

Fotograaf Rüdiger Schestag en model Marina tonen de beste poses voor professionele foto’s: 18 poses in slechts 18 minuten!

Agentschap Arizona model Bryce laat zien hoe modellen goed poseren [NL].

Ervaren Arizona model Bryce Gressley toont de basis van poses en bewegingen voor de camera in haar how-to video.