Luna Farina: Van het gedeelde appartement van de meisjes tot The Voice

Luna Farina, het jonge supertalent dat bekend is van Mädchen WG en The Voice Kids, geniet reeds een grote bekendheid in Italië. Nu is ze actief aan het opstijgen in Duitsland om haar grote droom na te jagen. FIV sprak met de rijzende ster en vroeg haar alles van haar begin als zangeres tot The Voice.

Update. De nieuwe muziekvideo: When You Laugh (Luna Farina)

Luna’s begin

Haar passie voor zingen is er altijd geweest. Luna vertelt ons dat ze van jongs af aan omringd is door muziek, want haar vader is zelf een begenadigd muzikant. De vader heeft op zijn beurt 5 broers die ook allemaal muziek hebben gestudeerd en beoefend. Dus zat Luna vaak urenlang met haar vader aan hun grote zwarte vleugel om muziek te maken. Ze hadden ook een muziekstudio in de kelder, dus waar Luna ook heenging, muziek was en is nog steeds haar constante metgezel. Hoewel Luna heel wat sporten zoals ballet, paardrijden of zwemmen heeft geprobeerd, kon zij er nooit enthousiast voor worden. Het enige dat haar passie aanwakkerde was muziek.

Ze schreef haar eerste liedjes toen ze 10 jaar oud was

Met zo’n muziekintensieve omgeving krijg je natuurlijk zin om zelf een paar liedjes te schrijven. Dat is precies wat Luna deed, en ze was pas 10 jaar oud! Zoals Luna ons vertelde, waren haar liedjes toen “niet zo goed” en lacht. Maar het ging niet om het maken van hits, het ging gewoon om het beleven van haar muzikale ader. Haar vader begeleidde Luna muzikaal op de vleugel of met de gitaar.

Televisie is als een andere wereld

Haar allereerste tv-ervaring deed ze op in 2013, toen ze naar de casting ging voor het Supertalent. Luna ging ook een ronde verder, maar stopte vrijwillig. Maar dat was niet Luna’s eerste podiumervaring, want in 2012 trad ze voor het eerst op in Sicilië tijdens een talentenjacht, waar ze ook de eerste plaats won. In 2014 ging ze naar Duitsland voor The Voice Kids, waar ze Lena Meyer Landrut overtuigde.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Lena Meyer Landrut als coach

Nadat Lena zich voor Luna had omgedraaid, drukte iemand voor haar op de zoemer. Zij hoopte stiekem op Johannis Strate, de frontman van de Duitse band “Revolverheld”, maar aangezien zij ook een Lena-fan is, was dat in de verste verte geen reden om minder enthousiast te zijn. “Helaas heb ik bijna nooit met Lena gewerkt, want zij was alleen een coach voor de camera, achter de camera hadden we allemaal iemand anders om ons te coachen” – onthult Luna. Tijdens de gevechten moest Luna de wedstrijd verlaten, maar het was een superinteressante ervaring, want ze besefte hoeveel werk het is om op tv te komen en bovenal ervoer ze het gevoel op een groot podium te staan. Het was onbeschrijfelijk en sindsdien voelt zij zich nog meer bevestigd dan voorheen dat muziek haar droom is. Na The Voice nam Luna een jaar voor zichzelf en concentreerde ze zich op haar eigen liedjes. Ze wilde gewoon muziek voor zichzelf maken en zichzelf meer ontdekken.

Sanremo Young

Sanremo is een zeer succesvol muziekconcours in Italië. De TV-formule is ook voor jongeren, onder de naam Sanremo Young. Luna’s vader had haar ingeschreven in 201 om haar te verrassen en zo begon het. Luna op het grote podium van Sanremo. Ze mocht nummers uitvoeren met Italiaanse muziekgrootheden als Guisy Ferreri of Baby K. Hoewel ze toen nog onbekend was in Italië en ze sterke concurrentie had, werd Luna uiteindelijk toch nog 4de. De jonge muzikante beschrijft de kans om daar te zijn en te zingen met een enorm orkest op de achtergrond als “onbeschrijfelijk” en het is zeker iets dat ze nooit zal vergeten.

Luna en Baby K treden samen op in Sanremo Young

 

De meisjes WG

Op een avond zat Luna met haar moeder op de bank en het onderwerp kwam ter sprake, hoe leuk het zou zijn om actrice te worden. Dus Luna ging achter de computer zitten en keek even rond en kwam toen “Word deel van de flatdelende gemeenschap van meisjes” tegen. Dus solliciteerde ze en tot haar verbazing kreeg ze binnen 2 dagen antwoord dat ze een skypecasting wilden doen. Zo gezegd, zo gedaan – een paar dagen later ontving zij opnieuw een uitnodiging voor de casting, deze keer kwam de ZDF bij haar thuis. Het was allemaal een zeer ingewikkeld proces zegt Luna. Nadat zij dit tot een goed einde had gebracht, vond een derde casting plaats, ditmaal in de studio’s van de ZDF, en nadat zij ook daar had weten te overtuigen, was zij zeker van de rol.

Waarom heeft Luna geen contact met de gedeelde flat van de meisjes?

Een vraag die velen zeer interesseert, we hebben eindelijk het antwoord. Luna zegt dat het begon op 27.12.2016, de andere meisjes waren van plan om elkaar te ontmoeten in Berlijn, waar Luna ook was uitgenodigd. Maar ze wilde het kerstseizoen met haar familie doorbrengen. Korte tijd las Luna opmerkingen over zichzelf als “Luna wilde ons niet ontmoeten” en “Luna wilde niet”, wat de andere meisjes waarschijnlijk kwalijk namen. De reden waarom Luna zo lang over dit onderwerp heeft gezwegen, was eenvoudig dat zij dit argument niet wilde ondersteunen. “De meisjes WG was een geweldige tijd en ik hou van de meisjes, dat is hoe ik het me wil herinneren. Ik ga geen gevecht steunen. Ik ben ook niet boos op iemand of zo, het is gewoon langzamerhand tijd geworden om mijn kant van het verhaal te vertellen.” – Luna.

Wat is het volgende?

Nu ze in 2018 is aangekomen, heeft Luna haar doel niet uit het oog verloren. “Ooit wil ik op het podium staan met Ariana Grande en samen live een geweldig nummer zingen”. Ze is dus actief bezig met haar muziek, op 19.11.2018 is haar kerstlied “You make Christmas perfect” uitgebracht op haar Youtube kanaal. Een plan B voor Luna, als het niet lukt met de muziek? Die is er niet. Plan A werkt. – Luna. Wij van FIV danken Luna en kijken er naar uit meer van haar te horen.

Nog niet genoeg gehad van Luna? Natuurlijk niet. Hier hebben we nog een paar video’s voor u

Een kerststijl vraaggesprek met Luna

https://www.youtube.com/watch?v=cg-hegp46L4

Feiten die je altijd al wilde weten over de jonge Italiaanse vrouw