Jil Eileen: Travel influencer over haar gevaarlijkste ervaring, haar reis door Duitsland & tips om geld te besparen

Interview met Jil Eileen – Ze is een van Duitslands top travel influencers en inspireert mensen elke dag met indrukken van haar reizen en haar leven. Jil is altijd op zoek naar nieuwe avonturen en wil laten zien hoe waardevol het leven is en hoe mooi de wereld is. Met haar positieve houding en passie voor reizen inspireert ze haar community elke dag en deelt ze haar leven met hen op Instagram en in haar blog. We spraken haar om meer te weten te komen over haar en haar passie. Kom te weten wat ze al heeft gezien en meegemaakt, wat haar grootste en gevaarlijkste avontuur was en wat ze meemaakte op haar reis door Duitsland!

Jil Eileen: haar leven op wereldreis

FIV: Zoals te zien is op je Instagram-feed, heb je al heel wat landen gezien en bereisd. Welke van deze bestemmingen waren tot nu toe je favoriet?

Jil: Oef, dat is een heel moeilijke vraag, ik ben al in 63 landen geweest en elk land had iets speciaals op zijn eigen manier. Ik kon niet kiezen waar ik het leukst vond, ik zou naar elk land waar ik ben geweest nog een keer gaan.

FIV: Op sociale media en op je website praat je bijna uitsluitend over reizen. Hoe heb je deze passie ontwikkeld? Wat windt je het meest op aan reizen?

Jil: Ik ben altijd erg avontuurlijk geweest en vond het heerlijk om nieuwe plaatsen, culturen en mensen te leren kennen. In 2018 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik alleen op pad gegaan met een rugzak om de wereld rond te reizen. Zelfs daarvoor had ik mijn vrije dagen en vakanties altijd zo gepland dat ik zoveel mogelijk kon reizen, maar toen ik eenmaal fulltime had gereisd, was ik verkocht. Wat me het meest opwindt aan reizen is het ontdekken van nieuwe plaatsen, de vrijheid voelen en mezelf zijn.

Geluk is het enige dat verdubbelt als je het deelt, dus waarom zou ik niet met jullie delen wat mij gelukkig maakt!

FIV: Je bent pas 26 jaar oud en nog steeds erg jong. Hoe financiert u uw vele reizen? Hoe zuinig ben je en heb je nog tips voor onze lezers om goedkoop de wereld rond te reizen?

Jil: Ik heb ruim van tevoren gespaard voor mijn jaar solo reizen, ik had 3-4 banen tegelijk en was echt hardwerkend. Ik heb dus altijd veel geld opzij kunnen zetten. Het is heel belangrijk om altijd in gedachten te houden dat ‘alle beetjes helpen’. Dit geldt voor sparen en uitgeven. Voordat je niets spaart, spaar dan in ieder geval iets. Dan duurt het misschien langer om je streefbedrag te bereiken, maar je zult toch je doel bereiken. En als het gaat om uitgeven, is het net andersom, als ik denk ‘oh, dat is maar €5’ voor elk klein dingetje, dan kan het aan het einde van een reis best veel zijn. Als ik op reis ben, schrijf ik altijd elke € op die ik uitgeef om een idee te krijgen van hoeveel de reis me tot nu toe heeft gekost. Als ik goed heb gebudgetteerd dan kan ik mezelf op iets trakteren, als ik niet goed heb gebudgetteerd dan kan ik gewoon 3 dagen havermout eten 😛 Ik ben nu zelfstandige en kan leven van mijn reisblog en online shop, in plaats van hard te werken en vooraf te sparen ben ik nu aan het reizen en ondertussen aan het werk.

Een dag met Jil: avontuur of ontspanning? Bergen of zwembad?

FIV: Hoe ziet een perfecte vakantiedag er voor jou uit? Ben je meer een actief persoon of doe je het liever wat rustiger aan? Chillen bij het zwembad of klimmen in de bergen? Wat voor type vakantie ben jij?

Jil: Ik ben de actieve reiziger, ik hou van wandelen, klimmen in de bergen, surfen aan zee & heb zoveel ‘hommels in mijn bips’ dat ik altijd wel iets wil doen. Natuurlijk lig ik ook graag aan het zwembad of de zee, maar dat gebeurt meestal tussen de activiteiten door.

FIV: Wat was tot nu toe je spannendste ervaring tijdens je reis? Was er ooit een bijzonder spannende gebeurtenis of heb je misschien een ongewone activiteit ondernomen? Paragliden, bungeejumpen of iets dergelijks?

Jil: Ik heb veel meegemaakt op reis, maar de eerste activiteit die in me opkomt is een wandeling in Hawaï. De Olomana Trail, ook wel ‘Three Peaks’ genoemd. Een zeer gevaarlijke wandeling die je een absolute adrenalinekick gaf en gewoon zo leuk was, ook al werd je tot het uiterste gedreven.

Rondreis Duitsland: route, tips & wat het land te bieden heeft

FIV: Een paar maanden geleden gingen jij en je vriend op tournee door Duitsland. Hoe zijn jullie op dit idee gekomen en hoe hebben jullie de tocht gepland? Was er een vaste route of gingen jullie spontaan op pad?

Jil: We hebben al zoveel van de wereld gezien, maar nog niet van ons eigen land. Daar wilden we verandering in brengen, dus we hebben veel onderzoek gedaan en gekeken naar alles wat Duitsland te bieden heeft. We bedachten van tevoren een route en reisden vervolgens naar de plekken die we hadden uitgekozen. Soms reisde ik samen met mijn vriend, maar soms ook met vrienden.

FIV: Vertel ons iets over deze tour. Naar welke bestemmingen gingen jullie en welke bezienswaardigheden wilden jullie bezoeken? Had je gedacht dat Duitsland zulke mooie plekken te bieden heeft?

Jil: Ik moet toegeven, ik heb Duitsland onderschat! Ik had nooit gedacht dat ik zulke geweldige plekken in mijn eigen land zou zien. We hebben gewandeld op de Moezel, in het Zwarte Woud en in het Pfälzer Woud, we hebben het stand-up paddleboarden ontdekt op het Bodenmeer, we hebben gezwommen in het meer bij de Eibsee in Beieren en we konden niet stoppen met ons te verbazen over Saksisch Zwitserland. Op 25-jarige leeftijd heb ik voor het eerst de Duitse kust bezocht 😛

FIV: Zoals je op je Instagram-feed kunt zien, gingen jullie kamperen en sliepen jullie samen in de auto. Hoe was het voor jullie om in zo’n kleine ruimte te leven? Zou je het weer doen en anderen aanraden?

Jil: Voor mij was het geen probleem, je leert elkaar gewoon beter kennen en krijgt een hechtere band. We richtten onze auto een beetje in met een topper waarop we sliepen, hingen gordijnen voor de ramen om het wat donkerder te maken en privacy te hebben en richtten hem een beetje gezellig in. Verder hadden we een gasfornuis en alles wat we nodig hadden om te kamperen 🙂 In het begin of om er spontaan op uit te trekken, is de auto het perfecte alternatief. Inmiddels hebben we een busje omgebouwd, zijn we erin getrokken en reizen we door Europa.

Insidertips & doelen voor de toekomst

FIV: Wat was je favoriete plek? Heb je een absolute insider tip voor ons? Een speciale plek, een bezienswaardigheid of misschien zelfs een geheime route?

Jil: ik vond Sächsische Schweiz het mooist, het landschap is er echt adembenemend en je kunt er dagenlang wandelen en altijd iets nieuws zien 🙂

FIV: Wat is jouw absolute droombestemming voor de toekomst? Je hebt al veel van de wereld gezien. Is er nog een land of misschien zelfs een specifieke plek waarvan je droomt om ooit naartoe te reizen?

Jil: Om eerlijk te zijn zijn het er veel, maar bovenaan mijn lijst staan Namibië, de Filipijnen, Peru en Zweden.