Feli aka Videospullen in interview: Fashionbrand, Podcast, Studentenkalender & Positieve Mindset

In dit exclusieve interview onthult social media ster Feli, aka video stuff, alle details over haar spannende nieuwe modemerk “felicious”! Ze vertelt enthousiast over haar podcast “life is felicious” en geeft ons een kijkje in de onderwerpen die daar op ons wachten. Tegelijkertijd onthult ze welke spannende projecten er op stapel staan. Feli laat op indrukwekkende wijze zien hoe authenticiteit aan belang heeft gewonnen in een wereld van geënsceneerde perfectie en hoe ze haar community positief beïnvloedt door haar inspirerende content. Duik in Feli’s toekomstplannen, krijg een voorproefje van haar aankomende collectie en leer hoe ze haar persoonlijke ervaringen slim gebruikt om haar volgers aan te moedigen en te inspireren.

Feli’s eigen modemerk “felicious

FIV: Feli, je hebt je eigen modemerk “felicious” – hoe cool! Vertel eens, wanneer heb je het opgericht en wat zit er precies achter?

Feli: Ik ben eigenlijk pas dit jaar met “felicious” begonnen. Maar ik denk er al heel lang over om mijn eigen merk te beginnen. Het idee ontstond toen ik 12 of 13 was, tijdens mijn eerste ervaringen met social media. Toen al had ik het verlangen om mijn eigen stukken te creëren en het idee is al die jaren bij me gebleven en steeds meer aanwezig.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Na mijn middelbare school heb ik eindelijk besloten om deze droom stap voor stap waar te maken. Mijn eerste collectie is sinds januari dit jaar verkrijgbaar. Toch staan er nog veel meer spannende projecten in de coulissen te wachten. Op dit moment is mijn collectie beperkt tot joggingpakken, die perfect bij mijn stijl passen en waar ik persoonlijk dol op ben. Maar ik heb grote plannen voor de toekomst die veel verder gaan dan joggingpakken.

Credits @videozeugs

Wat zit er achter de succesvolle podcast “life is felicious”?

FIV: Je hebt zelfs je eigen podcast – “life is felicious”! Wat was de inspiratie daarachter en welke onderwerpen bespreek je daar?

Feli: Ik begon mijn sociale mediaplatforms al vrij vroeg te gebruiken voor serieuzere onderwerpen. Oorspronkelijk maakte ik een videoformat op TikTok genaamd “Tips van je grote zus Feli”. In deze clips hield ik een kleine microfoon vast en sprak ik over aspecten zoals geestelijke gezondheid, lichaamsbeeld, onzekerheden en dergelijke. Hoewel de clips erg kort waren, werden ze enorm goed ontvangen, wat de interesse en het belang aantoont. Ik voel me vooral aangetrokken tot de mogelijkheid om de grenzen van conventionele beauty- en stylingtips op sociale media te overschrijden en echt “betekenisvolle” onderwerpen aan te snijden. Ik vind het belangrijk om mensen het gevoel te geven dat ze niet de enige zijn met hun uitdagingen.

Ik wil laten zien dat zelfs ik, die in sommige opzichten wordt afgeschilderd als zogenaamd “perfect” in de sociale media bubbel, worstel met problemen en deze aanpak. In mijn podcast praat ik over uiteenlopende onderwerpen zoals het vergroten van zelfvertrouwen, het opbouwen van zelfvertrouwen, de moeilijkheden van het leven in het moment in het tijdperk van constant smartphonegebruik en hoe je kunt stoppen jezelf te vergelijken met anderen op sociale media. Deze onderwerpen zijn vooral relevant voor tieners en jonge vrouwen. Mijn inspiratie kwam uiteindelijk uit mijn eigen ervaring, opgedaan via mijn toenmalige TikTok-serie.

Hier kun je luisteren naar een spannende aflevering waarin Feli haar luisteraars tips geeft over hoe ze kunnen stoppen zichzelf te vergelijken met anderen en gelukkig kunnen zijn met zichzelf:

Inspirerende inhoud met unieke authenticiteit

FIV: Jullie content is super divers en inspirerend. Hoe slaag je erin om creatief te blijven, met frisse ideeën te komen en geen trends en ontwikkelingen op social media te missen?

Feli: Oh, dank je wel. Het is eigenlijk zo dat ik trends niet echt op de voet volg. Sinds ik vooral actief ben op platformen als TikTok, heb ik een soort eigen DNA gecreëerd. Trends zijn vaak gekoppeld aan specifieke geluiden. Omdat ik in de meeste van mijn TikToks spreek, heb ik me gevestigd op een aantal terugkerende videoformaten. Natuurlijk neem ik trends zoals “Get Ready With Me” of zelfs bepaalde nummers voor mijn content.

Toch probeer ik deze trends altijd op mijn persoonlijke manier te interpreteren en me niet uitsluitend te laten leiden door externe ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan zijn adviezen of vlogs uit mijn leven. Uiteindelijk zou ik zeggen dat mijn inspiratie uit mijn eigen leven komt. Veel mensen waarderen het als ik mijn dagelijks leven met ze deel en privé-inzichten geef.

Credits @videozeugs

FIV: Met 3,9 miljoen volgers op TikTok en 1,4 miljoen op Instagram bereik en inspireer je duidelijk enorm veel mensen. Welke boodschap(pen) wil je overbrengen aan je community en hoe wil je hun kwaliteit van leven positief beïnvloeden?

Feli: Ik probeer mijn gemeenschap te laten zien dat ze zichzelf niet moeten vergelijken met andere mensen op sociale media of in het algemeen. Daarom vind ik het belangrijk om zo authentiek mogelijk te blijven en dingen te presenteren zoals ze echt zijn. Ik heb bijvoorbeeld onlangs een video van mijn flat gepost: in de video ziet alles er zogenaamd perfect uit, super esthetisch met veel roze details, een yoga routine, enz.

De video was echter niet echt een afspiegeling van mijn dagelijks leven; het was geen werkelijke weergave van mijn dagelijkse routine en dat is precies wat ik mijn volgers vertel. Ik denk dat het zo belangrijk is om dat soort informatie te delen. Want vaak denken ze dat ik echt op een bepaalde tijd opsta, yoga doe en dat mijn huis er altijd zo perfect uitziet en dan leggen ze zichzelf druk op.

Ik deel ook foto’s waarop ik niet bijzonder uitgebreid gestyled ben. Ik denk altijd dat het weinig zin heeft om mezelf voor te doen op sociale media. Het lijkt me zinloos om mezelf voor te doen als iemand die ik helemaal niet ben. Dat is precies de boodschap die ik wil uitzenden: “Hé, dit ben ik echt. Ik zie er vaak ook niet perfect uit en ik heb mijn eigen uitdagingen.”

Schoonheidsidealen & perfectionisme op sociale media

FIV: Dat klinkt super authentiek! Zoals we allemaal weten, kunnen sociale media leiden tot een onrealistisch beeld van perfectie. Hoe ga je hier zelf mee om en hoe moedig je je volgers aan om trouw te blijven aan zichzelf?

Feli: Dat is eigenlijk wat ik probeerde aan te geven in de vorige vraag en een onderwerp dat ik ook heb aangesneden in mijn eerste liveshow. Persoonlijk heb ik er steeds minder moeite mee om mezelf te vergelijken met andere mensen of om een onrealistisch schoonheidsideaal na te streven. Dat is een boodschap die ik mijn volgers altijd meegeef: de schoonheid van iemand anders doet niets af aan die van jezelf.

Dit besef helpt me om er zelf mee om te gaan. Ik weet dat dit gevoel voor velen herkenbaar is. Zoals het gezegde luidt: gedeeld verdriet is half verdriet. Het is geruststellend om te weten dat iedereen zich zo voelt. In feite hebben zelfs degenen die als mooi worden beschouwd de neiging om zichzelf met anderen te vergelijken. Het is een eindeloze cyclus. Vooral op sociale media wordt slechts een fractie, een paar minuten van hun hele dag getoond, slechts kleine fragmenten van hun positieve ervaringen en successen. Er gebeurt zoveel meer achter de schermen dat we nooit te weten zullen komen. We zien alleen het perfecte oppervlak. Ik probeer mijn volgers hiervan bewust te maken en hen dichter bij dit perspectief te brengen.

Credits @videozeugs

Feli’s persoonlijke schoolkalender: “Doe het rustig aan”!

FIV: Je hebt dit jaar je eigen studentenkalender gepubliceerd die zelfs een van de bestsellers op Amazon was! Gefeliciteerd! Wat waren je gedachten en het concept erachter?

Feli: Ik heb vorig jaar mijn Abitur afgerond. Vooral tijdens mijn Abitur voelde ik veel druk om te presteren. Daarom vond ik het idee om een studentenkalender te maken bijzonder passend. Het idee erachter was om deze kalender te maken voor degenen die soortgelijke ervaringen meemaken en te proberen wat van de druk te verlichten.

De kalender draagt het motto “Doe het rustig aan” en is bedoeld om het idee te illustreren dat je jezelf niet te veel moet inspannen. Schoolcijfers en prestaties laten niet het hele plaatje zien en iemands intelligentie kan in geen geval alleen worden afgemeten aan zijn cijfers. De kalender bevat motiverende uitspraken en biedt afwisseling, zoals ideeën voor Halloweenkostuums of soortgelijke inhoud. Het is gewoon bedoeld om vreugde en plezier te brengen in het dagelijkse schoolleven.

Credits @videozeugs

Vooruitzichten voor de toekomst: Spannende projecten & veel verwachtingen

FIV: Kun je ons vertellen of je nog andere spannende projecten hebt gepland voor de nabije toekomst waar je naar uitkijkt? Met je merk, de podcast of misschien zelfs iets totaal nieuws?

Feli: Ik ben superblij dat dit voor mij het meest bewogen jaar tot nu toe is. Er zitten al zoveel spannende projecten in de pijplijn, waaronder een aantal waar je waarschijnlijk pas over een paar jaar iets over zult horen. Op dit moment zitten we echter in de planningsfase van een podcasttournee. Ik wil hier nog geen vaste toezeggingen doen, maar na het succesvolle kick-off evenement van mijn show, denken we erover om een tour te doen. Het idee is om naar verschillende steden te reizen en de podcast live te presenteren voor een publiek.

Wat “felicious” betreft, plan ik een herfst-wintercollectie voor dit jaar. Dit wordt mijn eerste collectie die verder gaat dan de vorige joggingpakken. De collectie zal stijlvolle stukken bevatten zoals broeken, crop tops, ‘a’ en ‘a’. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar de collectie zal zeker in de richting van streetwear gaan, iets wat ik graag wil nastreven. Er gebeurt dus veel en ik kijk vol verwachting uit naar de toekomst.

FIV: Hartelijk dank voor je tijd. Veel succes met je volgende projecten!

Credits @videozeugs