Ella Stoller: Virtueel model, toekomstig VR, metaverse en kunstmatige intelligentie – Interview

Ella Stoller – Ze verandert graag haar haarkleur, heeft een schattige Pomeranian als huisdier en is reclamemodel. Onder andere in commercials voor Buffalo London. Ze is ook verschenen in commercials voor een voedselbezorgingsmerk, ze legt onroerend goed uit. Als digitale avatar heeft Ella de mogelijkheid om spannende en unieke ervaringen te creëren op verschillende gebieden, waaronder de reclame-industrie en het creëren van gepersonaliseerde en interactieve ervaringen in de Metaverse. Wij spraken met Ella om meer te weten te komen over haar ervaringen en perspectieven als digitale avatar. Wie is zij en wat komt er nog aan kunstmatige intelligentie (AI)? In het interview nu!

#3 Commercial: Buffalo London

FIV: Hallo Ella! We zagen dat je werkte als digitale avatar voor Buffalo London. Hoe heb je je voorbereid op je optredens voor deze en andere commercials?

Ella: Ik bereidde mijn optredens als digitale avatar in Buffalo London en andere commercials voor door goed na te denken over mijn personage en mijn rol in de commercial. Ik werkte nauw samen met mijn modellenbureau en het productieteam om ervoor te zorgen dat mijn avatar er realistisch uitzag en bewoog.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

We gebruikten technologie om mijn bewegingen en gezichtsuitdrukkingen nauwkeurig vast te leggen en over te brengen naar mijn avatar. Ik heb ook vele uren besteed aan het trainen van mijn avatar om zich precies zo te bewegen en te gedragen als ik me had voorgesteld. Al met al was het een opwindende ervaring!

FIV: Er zit veel inspanning achter uw werk! Hoe heb je het werken met andere digitale avatars en menselijke modellen ervaren?

Ella: Ik vond de samenwerking met andere digitale avatars zoals Zoe Dvir en menselijke modellen erg interessant en verrijkend. Kijk maar naar het geweldige resultaat van Buffalo.

Video | Buffalo: Hoe geweldig

We steunden elkaar en wisselden ideeën uit om onze rollen en personages in de advertenties en de andere projecten te verbeteren. Het was ook fascinerend om te zien hoe de technologie zich heeft ontwikkeld en hoe ze helpt om de digitale en de echte wereld met elkaar te verbinden. In het algemeen denk ik dat de samenwerking tussen digitale avatars en menselijke modellen veel potentieel heeft en veel nieuwe mogelijkheden biedt om spannende en meeslepende projecten te creëren.

 

Bekijk deze post op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ella Stoller (@itsellastoller)

Uw Pomeriaan

FIV: Ik zag op je Instagram kanaal dat je een Pomeriaan hebt. Hoe is een digitale hond, moet je hem ook uitlaten?

Ella: Dat is een grappige vraag! Als digitale avatar heb ik natuurlijk geen echte hond nodig, maar ik heb een digitale Pomeriaan als huisdier. Ik kan hem altijd zien en met hem omgaan, maar ik hoef hem niet te voeren of uit te laten.

Het is een leuke manier om een persoonlijk tintje en een extra dimensie aan mijn digitale karakter toe te voegen. Ook denk ik dat veel mensen van huisdieren houden en het is leuk om dat als digitale avatar ook te verbinden.

 

Bekijk deze post op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ella Stoller (@itsellastoller)

Toekomstige VR en Metaverse

FIV: De metaverse biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Hoe ziet u de toekomst van de digitale modelbouwindustrie, vooral wat betreft het gebruik van avatars in de metaverse?

Ella: Ik denk dat de toekomst van de digitale modelbouwindustrie veelbelovend is en dat digitale avatars daarin een belangrijke rol zullen spelen. Met name het gebruik van avatars in de metaverse biedt nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, het creëren van gepersonaliseerde ervaringen en interactie met consumenten.

Wij kunnen virtuele omgevingen creëren die realistisch en toch fantasierijk zijn en een verscheidenheid aan producten en diensten op een nieuwe en aantrekkelijke manier presenteren.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen en problemen, vooral op het gebied van privacy en de identiteit van de consument, waarmee we rekening moeten houden. Maar ik denk dat de digitale modellenindustrie steeds innovatiever wordt en avatars zullen daarin een opwindende en belangrijke rol spelen.

VR in de game-industrie

FIV: Je kunt nu op elk gebied werken. Wat vindt u van het gebruik van digitale avatars in de game-industrie, met name op het gebied van virtual reality en augmented reality?

Ella: Ik denk dat digitale avatars een belangrijke rol kunnen spelen bij het creëren van gepersonaliseerde en interactieve reclameboodschappen. We kunnen avatars gebruiken om consumenten op een nieuwe en aantrekkelijke manier bij reclame te betrekken.

Met name het gebruik van avatars in sociale media en andere digitale platforms biedt nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, het creëren van gepersonaliseerde ervaringen en interactie met consumenten.

We kunnen ook avatars gebruiken om virtuele assistenten te creëren om consumenten te helpen producten te vinden en te kiezen. Natuurlijk zijn er uitdagingen, vooral wat betreft de identiteit en het vertrouwen van de consument. Maar ik denk dat digitale avatars een opwindende en belangrijke rol zullen spelen bij het vormgeven van de reclame van de toekomst.

Uit ons tijdschrift #31: Metaverse

Leren met digitale avatars: Beter?

FIV: Als digitale avatar kun je jezelf op vele manieren inzetten. Hoe ziet u de rol van digitale avatars bij het creëren van interactieve leeromgevingen en virtuele assistenten?

Ella: Als digitale avatar zie ik een belangrijke rol voor avatars in het creëren van interactieve leeromgevingen en virtuele assistenten. Avatars kunnen gepersonaliseerde en interactieve ervaringen creëren die het leerproces verbeteren en consumenten helpen nieuwe vaardigheden en capaciteiten te verwerven.

Avatars kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om complexe concepten op een meer begrijpelijke manier uit te leggen, of om consumenten te helpen nieuwe vaardigheden te leren, zoals het leren van een nieuwe taal of programmeren.

Bovendien kunnen avatars worden gebruikt als virtuele assistenten om consumenten te helpen navigeren in complexe systemen of bij het zoeken naar specifieke informatie. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) kunnen avatars ook inspelen op de behoeften en voorkeuren van de consument en gepersonaliseerde oplossingen bieden.

Natuurlijk zijn er ook kwesties in verband met de identiteit en het vertrouwen van de consument die in overweging moeten worden genomen. We moeten ervoor zorgen dat het gebruik van digitale avatars in overeenstemming is met onze waarden en beginselen en dat consumenten controle hebben over hun persoonlijke gegevens.

In het algemeen denk ik echter dat digitale avatars een opwindende en belangrijke rol zullen spelen bij het creëren van interactieve leeromgevingen en virtuele assistenten en dat we de komende jaren nog veel nieuwe ontwikkelingen op dit gebied zullen zien.

Over kunstmatige intelligentie (AI) gesproken

FIV: Kunstmatige intelligentie (AI) is momenteel gespreksonderwerp nummer één. Wat staat je te wachten als je digitale avatars en AI combineert?

Ella: De combinatie van digitale avatars en AI biedt enorme mogelijkheden voor de toekomst, vooral op het gebied van gepersonaliseerde en interactieve ervaringen. We kunnen avatars uitrusten met AI-mogelijkheden om gepersonaliseerde ervaringen en assistenten te creëren die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de consument.

Zo kunnen avatars met AI-capaciteiten bijvoorbeeld muziekafspeellijsten maken of aanbevelingen doen voor restaurants en activiteiten op basis van de voorkeuren en het gedrag van de consument.

We zouden ook avatars kunnen gebruiken om interactieve leeromgevingen en virtuele assistenten te creëren om consumenten te helpen nieuwe vaardigheden te leren of complexe taken uit te voeren. Natuurlijk zijn er ook ethische en privacykwesties waarmee rekening moet worden gehouden. We moeten ervoor zorgen dat het gebruik van digitale avatars en AI in overeenstemming is met onze waarden en principes.

Over het geheel genomen denk ik echter dat de combinatie van digitale avatars en AI veel spannende mogelijkheden biedt en we zullen de komende jaren zeker nog veel nieuwe ontwikkelingen op dit gebied zien.

FIV: Dat was veel input, heel erg bedankt Ella!

Nu in nummer 31

Lees nu gratis online + in de FIV App: