Tim Johnson in interview: Hoe word ik een doener? Kansen grijpen & productiviteit verhogen

Tim Johnson – Macht, macht, macht! Lifestyle Influencer Tim is niet zomaar een grandioze visionair. Hij is zich ervan bewust dat het bereiken van zijn dromen altijd hard werken en vastberadenheid vereist. Hij besmet zijn volgers elke dag met spannende benaderingen en zijn unieke motivatie. Van niets komt niets! Maar hoe houdt hij zijn discipline op de lange termijn vol en krijgt hij soms hulp? In dit interview krijg je een inkijkje in de geest van een briljante levenskunstenaar!

De doenersmentaliteit: Tims levenshouding

FIV: In onze ogen ben je een echte doener – je vervult voortdurend dromen en bereikt doelen. Wat zijn volgens jou essentiële aspecten die bijdragen aan deze “doenersmentaliteit” en hoe kan ik ze omarmen?

Tim: Allereerst bedankt voor de vriendelijke woorden! Ik ben altijd iemand geweest die kansen en mogelijkheden niet laat liggen. Hoe klein ze ook zijn. Dus ik heb de mentaliteit in mijn leven gekregen om nieuwsgierig te blijven en gewoon uit eerdere ervaringen te halen dat deze kleine kansen me een enorme meerwaarde geven. Brood bakken en elke keer beter worden, dat ik nu het beste brood voor onszelf kan maken in de kortste tijd. Of knutselen, iets onder de knie krijgen en nu zelf alle problemen kunnen oplossen zonder afhankelijk te zijn van anderen. Dat moedigt je aan om bij geen enkele uitdaging te stoppen, hoe groot die ook is.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Credits @timjohnsonx

Een optimale balans vinden tussen werk en privé: Routines en mijlpalen

FIV: Hoe belangrijk zijn discipline en structuur voor jou – is elke dag altijd gepland of laat je jezelf gewoon drijven? – Hoe vind je een gezonde balans tussen werk en privé en hoe vermijd je overbelasting?

Tim: De balans en vooral de routine is het belangrijkste. Mijn dag begint om 6 uur ‘s ochtends met mijn workouts, die me een perfecte start van de dag geven. Extreme orde en geen enkele taak te lang laten liggen om mijn hoofd leeg te maken voor elke nieuwe uitdaging. Ik probeer ook plezier te vinden in elk werk of elke inspanning, zodat het niet voelt als “werk” maar als een nieuwe mini-mijlpaal die is voltooid. Ik heb een passie voor gamen en ik vergelijk het vaak met een zoektocht. Mijn hoofdtaak in de verhaallijn van mijn leven afronden en af en toe de spannende zijmissies doen om mijn ervaring te vergroten!

Doelen formuleren: Ervaring opdoen & leren van fouten

FIV: Vertel eens – Hoe stel je je doelen om ervoor te zorgen dat ze realistisch en haalbaar zijn?

Tim: Vroeger verspilde ik veel tijd aan dingen die me niet echt verder brachten. Maar dat hoort erbij, zodat ik na verloop van tijd veel beter kan inschatten wat belangrijk is en wat niet. Dat hoort bij het worden van een doener, om altijd de beste versie van jezelf te worden. Je moet dit proces ook niet verwerpen, want alleen door ervaring word je steeds beter en zo kun je ook je doelen veel beter definiëren.

FIV: Hoe ga je om met tegenslagen, vooral wanneer je, ondanks je inspanningen om productief te zijn, aan het eind van de dag niet het gewenste resultaat hebt bereikt?

Tim: Het is vaak gebeurd! Zonder deze tegenslagen zouden we nooit zijn waar we nu zijn. Leren van fouten en ze echt internaliseren is het belangrijkste. Het is superbelangrijk om te analyseren en te reflecteren, en uiteindelijk is het ook leuk, want de volgende keer dat je een beslissing neemt, weet je gewoon wat je eerder fout hebt gedaan en kun je je altijd verbeteren en ook een rolmodel zijn voor anderen of goed advies geven.

Credits @timjohnsonx

“Teamwork makes the dream work”: Samen sterk

FIV: Huizenbouw, reisplanning, bestelwagenuitbreiding, gezinsplanning, podcast & co. – Hoe slaag je erin om zoveel onderwerpen tegelijk aan te pakken en het overzicht of zelfs de liefde erachter niet te verwaarlozen?

Tim: Absoluut: teamwork en absolute structuur. Mijn vrouw Ana en ik zijn perfect op elkaar ingespeeld. Vooral als het om ons werk gaat, zijn we nu altijd op één lijn en kunnen we op elkaar vertrouwen. Zoals ik net al zei, zijn deze dingen zulke geweldige fases in het leven en in de tanks dat het leuk is om, na het plannen, dan de uitvoering aan te pakken en als je terugkijkt op wat je hebt gedaan, is het de trots die je blijft stimuleren om nieuwe dingen aan te pakken!

“Ik probeer het leven te veranderen voor iedereen die ik ken, want als ik de rijkdom niet deel, hoe moeten we dan groeien?” ~Drake

FIV: Naast werk en me-time zijn er natuurlijk je vrienden en familie. Hoe krijg je het voor elkaar om je aan je doelen te houden, hard te werken en er toch te zijn voor je dierbaren en hen je tijd te geven?

Tim: Mijn vrienden en familie zijn absoluut heilig voor me. Mijn beste vrienden heb ik al vele, vele jaren en mijn belangrijkste credo is, zoals Drake ooit zei “I been tryna change life around for everyone I know ‘Cause if I don’t share the wealth then how the f*** we supposed to grow?”. Ik probeer altijd samen met mijn vrienden te groeien en zo is er een ongelooflijk samen groeien en zo is het privéleven gewoon volledig in balans.

Credits @timjohnsonx

Optimalisatie op alle gebieden van het leven: Tips voor succes

FIV: Heb je advies voor iemand die zijn doelen maar niet bereikt, ook al werkt hij hard en is hij altijd gedisciplineerd?

Tim: Tijd is hier het sleutelwoord. Er gingen vele jaren voorbij voordat we het juiste moment hadden. Onderdeel van dit proces is om te blijven ontwikkelen en vooral niet op één punt te stoppen. Hoe goed je ook bent, er zijn altijd verbeteringen mogelijk. Het maakt niet uit of het je dieet is, de contacten die je legt, de kansen die je grijpt. Soms kan wat 1-2 stappen terug lijkt, 5 stappen vooruit betekenen.

Maximale productiviteit: Welke apps gebruikt Tim?

FIV: Wat zijn enkele hulpmiddelen en technieken die je gebruikt om je werktijd te maximaliseren en je productiviteit te verhogen?

Tim: Ik organiseer mezelf volledig met mijn dagelijkse apps TickTick en Trello. Ik gebruik Trello om mijn projecten een horizon te geven en ideeën te laten rijpen, en ik gebruik TickTick om de plannen uit te voeren en af te vinken. Hoe meer dingen er niet gedaan zijn, hoe meer stress ik heb, dus het is een goede dag als ik veel vinkjes heb kunnen zetten!

Credits @timjohnsonx

Hulp accepteren: Anderen laten delen in de groei

FIV: Vind je het moeilijk om taken uit handen te geven of accepteer je graag hulp van anderen? Wat is uw houding ten opzichte van het onderwerp?

Tim: Vroeger was het een absolute hel voor mij. Ondertussen heb ik geleerd dat het niet anders kan en dat het ontzettend belangrijk is en ook heel goed werkt. Om mensen de kans te geven om te groeien en om ons leven een stuk makkelijker te maken, zodat de focus op andere dingen gericht kan worden.

Omgaan met buitensporige eisen: De ervaringen van Tim

FIV: Laten we eerlijk zijn – ben jij ook wel eens overweldigd?

Tim: Het antwoord is ook hier: in het verleden, ja. Tegenwoordig ben ik door al die jaren geharder geworden en kan ik veel beter met stress omgaan en vooral de situatie onder controle houden. De doenersmentaliteit is een groot deel van mij en helpt me om elke uitdaging, hoe onoverkomelijk ook, te overwinnen en met een ontspannen geest te gaan slapen.

Toekomstperspectief: Nieuwe projecten bij de Johnsons?

FIV: Tot slot nog een blik in de toekomst. Zijn er nieuwe ideeën of projecten bij de Johnsons die je met ons wilt delen?

Tim: Oh ja! We hebben dit jaar weer een aantal ongelooflijk grote projecten in petto voor onze gemeenschappen, en bovendien komt onze grootste droom dit jaar uit, namelijk ouders worden. Ik kijk er meer dan ooit naar uit om eindelijk vader te worden en dat wordt mijn allergrootste taak in het leven, die ik heel serieus neem. Ik wil de beste vader zijn die ons kind zich kan voorstellen en er is nog veel te leren en te doen!

Credits @timjohnsonx