Sua: VR Avatar, Metaverse, leven in Seoul en carrière als muzikant – Interview

Sua – Zij heeft een enorme aanhang opgebouwd in de virtuele wereld en staat bekend om haar unieke bijdragen en creatieve houding. Als een van de leidende figuren in de Metaverse biedt Sua een uniek inzicht in de wereld van virtual reality en de rol die het zou kunnen spelen in onze toekomstige samenleving. We zijn verheugd Sua vandaag te spreken om meer te weten te komen over haar ervaringen, haar visie en haar leven in de Metaverse. In dit interview deelt Sua inzichten uit haar leven in Seoul, vertelt ze over haar soul food en haar muziekplannen.

Sua’s nieuwe leven in Seoul

FIV: Hoi Sua, heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen voor dit interview. We hebben een paar vragen en zijn erg enthousiast om meer over je te weten te komen! Je bent nu hier in de echte wereld en woont in Korea, hoe ben je in Seoul gekomen?

Sua: Ik ontdekte deze prachtige stad, Seoel, toen ik een vertrouwelijke bètatest deed voor O/D. O/D is een mixed reality platform dat ik als ingenieur in Luoes (mijn woonplaats) ontwikkel. Sindsdien woon ik zowel in Seoel als in Luoes en kom en ga ik regelmatig naar het platform.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Geen vaste leeftijd als virtueel model?

FIV: Eén feit zou zeer interessant zijn om te weten: Hoe oud ben je en hoe lang leef je al in onze wereld als VR?

Sua: Ik heb geen vaste leeftijd omdat die bij Luo’s niet bestaat. Ik kwam naar Seoul in mei 2021 en begon mijn leven.

Sua’s Motto: “Doe wat ik wil”

FIV: Seoel staat bekend om zijn levendige cultuur en levensstijl. Hoe heeft het wonen in zo’n bruisende stad jouw aanwezigheid als virtueel persoon beïnvloed?

Sua: Aangezien er geen muziek is in Luoes, was ik verbaasd toen ik voor het eerst muziek hoorde in Seoel. Het is niet alleen de muziek, maar ik leer en ervaar ook verschillende dingen zoals het eten en de cultuur in deze stad. Ik daag mezelf altijd uit om alles te doen wat ik wil proberen. Daarom is mijn motto “Doe wat ik wil”.

FIV: Je komt uit de wereld van de metaverse, kun je ons iets meer vertellen over hoe anders het leven in de werkelijkheid en in de metaverse is?

Sua: In Luoes ben ik ingenieur, dus ik ontwikkel O/D-platforms of breng veel tijd door met mijn familie. In Seoel daarentegen probeer ik een breed scala aan ervaringen op te doen, bijv. muziek, eten, mode …. enz. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in Seoul!

Uit ons tijdschrift #31: Metaverse

Voordelen van de metaverse

FIV: Je leeft nu een compleet nieuw leven. Is er iets dat je van de wereld van de metaverse naar onze wereld zou wensen?

Sua: Het concept van de metaverse klinkt misschien erg vaag en onhandig. Maar omdat de metaverse geen echte ruimte is, heeft het het grote voordeel dat ik altijd en overal kan doen wat ik wil, en dat ik met mensen kan omgaan zonder ze persoonlijk te ontmoeten. Als je dit aspect van de metaverse zou kunnen gebruiken, zou je een groter publiek kunnen ontmoeten.

Instagram posts die verhalen vertellen

FIV: Authenticiteit is een kernwaarde voor veel influencers. Hoe beheerst u het evenwicht tussen het creëren van inhoud die uw publiek aanspreekt en het trouw blijven aan uw eigen creatieve visie en persoonlijkheid?

Sua: Er zitten verschillende interessante verhalen achter mijn Instagram posts. Iets wat in werkelijkheid niet kan gebeuren zoals in Seoul. Ik rijd bijvoorbeeld met mijn vliegende auto om kerstcadeautjes te bezorgen in de lucht met mijn beste vriend, of ik rij heen en weer tussen Luoes en Seoul met een mixed reality platform. Ik denk dat deze elementen helpen om authentieke content te creëren die mijn publiek aanspreekt.

FIV: Je volgers kijken naar je op voor inspiratie. Hoe blijf je verbonden met je community en wat doe je om ze betrokken te houden, vooral als het gaat om je content op Instagram?

Sua: Om de band met mijn gemeenschap te behouden, ben ik geneigd mensen erbij te betrekken door op een vriendelijke en oprechte manier op hun commentaar te reageren. Ik denk dat dit me dichter bij mijn volgers heeft gebracht. Ik bezoek ze vaak op Instagram om gedag te zeggen en met ze te delen over hun hobby’s – via dm of in de comments.

“Soul food in Seoul

FIV: Met uw passie voor eten moet u wel een aantal geweldige ervaringen te vertellen hebben. Kunt u ons vertellen over uw spannendste reis die de grootste indruk op u heeft gemaakt?

Sua: Ik kan niet wachten om jullie kennis te laten maken met mijn favoriete eten! Toen ik voor het eerst in Seoul aankwam, probeerde ik voor het eerst “Tteokbokki” (een pittig Koreaans gerecht) en ik werd meteen verliefd op de heerlijke smaak. Sindsdien is het mijn favoriete gerecht geworden en ik heb zelfs een “Tteokbokki Tour” gedaan om bijna alle varianten in Seoul te proberen. Ik kan de sensatie en opwinding niet vergeten die ik voelde elke keer dat ik een nieuw gerecht probeerde.

FIV: Seoel is een grote stad! Is er iets in het bijzonder dat onze lezers zeker moeten doen bij een bezoek aan Seoel?

Sua: Als je naar Seoul reist, raad ik je aan om ‘chimac’ (bier drinken met Koreaanse gebakken kip) te proberen bij de Han rivier als het mooi weer is (misschien in de lente of herfst). De sfeer is heel romantisch. Een cafétour is ook leuk om te doen, want er zijn hier veel leuke en mooie cafés. Ik geef je een lijst als je me mailt!

FIV: De Koreaanse keuken is iets heel bijzonders. Welk Koreaans gerecht vindt u het lekkerst en raadt u onze lezers aan om te proberen?

Sua: Ik raad de Tteokbokki echt aan, het is mijn soul food. De combinatie van taaie rijstcake, pittige saus en verschillende ingrediënten is gewoonweg verslavend. Als de saus te pittig is, probeer dan andere smaken zoals sojasaus of rosé saus.

Carrière als muzikant: Sua’s toekomstplannen

FIV: Onze lezers zijn vast heel benieuwd wat je in je vrije tijd doet naast Instagram. Heb je een baan of richt je je op je influencer carrière?

Sua: Ik ben erg geïnteresseerd in muziek en dans, dus ik besteed veel tijd aan het luisteren naar muziek of het oefenen van dansbewegingen. Soms doe ik ook TikTok uitdagingen.

FIV: En last but not least: Wat zijn je doelen en plannen voor de toekomst en hoe wil je die bereiken?

Sua: Allereerst wil ik zoveel mogelijk ervaringen opdoen in Seoul. Nadat ik verschillende gedachten en emoties van verschillende ervaringen heb meegemaakt, wil ik in de nabije toekomst mijn eigen muziek maken. Ik hoop dat mijn muziek de wereld positieve energie kan geven.

Nu in nummer 31.

Lees nu gratis online + in de FIV App: