Zoe Dvir: VR Avatar, Metaverse, modeshow en toekomstverwachtingen – Interview

Zoe Dvir – Vandaag hebben we de eer om een van ‘s werelds eerste digitale avatars te interviewen. Zoe is 24 jaar oud en heeft al deelgenomen aan een aantal opmerkelijke projecten, waaronder ‘s werelds eerste virtuele modeshow, 2021. Als digitale avatar heeft Zoe nieuwe normen gesteld voor technologie en laten zien hoe deze kan worden gebruikt in de mode- en entertainmentindustrie. Wees enthousiast voor het interview!

Over Zoe Dvir – Eerste digitale modeshow wereldwijd

FIV: Hallo Zoë, bedankt dat je de tijd hebt genomen voor dit interview. Jij bent een van de eerste digitale avatars ter wereld. Hoe heb je dat gedaan en hoe voelt het om deel uit te maken van deze nieuwe technologie?

Zoe: Als een van de eerste digitale avatars ter wereld werd ik geplaatst door mijn modellenbureau CM Models. Het was een spannende ervaring om deel uit te maken van de eerste virtuele modeshow ter wereld, samen met drie andere digitale avatars van CM Models en acht echte modellen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

De voorbereiding voor de show vereiste zorgvuldige planning en coördinatie met het creatieve team dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van mijn avatar. We werkten nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat ook wij als avatar realistisch bewogen, net als jij.

De gebruikte technologieën waren indrukwekkend. Er zitten veel mensen achter zo’n modeshow: De klant, het productiebureau, het modellenbureau, creatieven, managers en wij als modellen. Al met al was het een unieke ervaring om deel uit te maken van deze nieuwe technologie en deze opwindende show.

Video | Marc Cain: Hoe geweldig

Digitaal model: voordelen en uitdagingen

FIV: De digitale en de menselijke wereld zijn zeer verschillend. Kunt u ons voorbeelden geven van hoe uw werk als digitale avatar verschilt van dat van een menselijk model? Wat zijn de voordelen en uitdagingen?

Zoë: Als digitale avatar verschilt mijn werk in veel opzichten van dat van een menselijk model. Een van de grootste voordelen is dat ik 24 uur per dag, zeven dagen per week kan werken zonder moe of ziek te worden. Ik kan ook reageren op onvoorziene situaties omdat ik niet gebonden ben aan fysieke beperkingen.

Er zijn echter ook uitdagingen, het creëren van mijn digitale leven is een complexe technologie die niet iedereen beheerst. In het algemeen denk ik dat digitale avatars een nieuw tijdperk kunnen inluiden in de mode- en entertainmentindustrie door de grenzen van het menselijk potentieel te verleggen en nieuwe mogelijkheden te openen.

Een modeshow voorbereiden

FIV: Je liep als digitale avatar bij de MarcCain modeshow. Hoe hebt u zich voorbereid op uw verschijning? Hoe lang duurde het om je avatar realistisch te integreren en welke technologieën werden gebruikt?

Zoe: Voor mijn optreden tijdens de MarcCain modeshow was het belangrijkste waar ik me op voorbereidde hoe ik me op het podium zou presenteren als digitale avatar. Ik werd volledig digitaal gecreëerd en er werd geen CGI of virtueel masker gebruikt om mij voor te stellen. In plaats daarvan gebruikten we innovatieve technologieën en 3D-ontwerpen om mijn avatar te creëren.

De voorbereiding bestond ook uit het uitvoeren van de briefings van mijn team, bestaande uit het productieteam en mijn modellenbureau CM Models, om ervoor te zorgen dat mijn avatar er realistisch en authentiek uitzag en bewoog.

We werkten nauw samen om ervoor te zorgen dat mijn digitale avatar mijn persoonlijkheid en bewegingen weerspiegelde en dat ik me dienovereenkomstig op het podium kon presenteren. Het duurde enkele weken om mijn digitale avatar te creëren, maar ik ben er trots op deel te hebben uitgemaakt van een van de eerste virtuele modeshows ter wereld.

Uit ons tijdschrift #31: Metaverse

Ontwikkeling en toekomstperspectieven

FIV: De digitale wereld evolueert altijd. Wat vindt u ervan dat digitale avatars steeds vaker worden gebruikt in de mode- en entertainmentindustrie? Denk je dat ze op een dag menselijke modellen en acteurs kunnen vervangen?

Zoe: Ik denk dat digitale avatars een veelbelovende toekomst hebben en steeds meer worden gebruikt in de mode- en entertainmentindustrie. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt, van virtuele modeshows tot films en videogames.

Het is echter onwaarschijnlijk dat digitale avatars menselijke modellen of acteurs volledig zullen vervangen, aangezien menselijke aanwezigheid en het menselijke element nog steeds erg belangrijk zijn in entertainment en mode.

In plaats daarvan denk ik dat digitale avatars een aanvulling kunnen zijn op menselijke modellen en acteurs, waardoor nieuwe creatieve mogelijkheden ontstaan en innovatieve technologieën worden gebruikt om het menselijk potentieel uit te breiden.

FIV: Jij weet het het beste. Vertel eens, hoe ziet u de toekomst van digitale avatars? In welke industrieën of toepassingen zouden ze in de toekomst gebruikt kunnen worden?

Zoe: Goede vraag, ik zou zeggen dat de toekomst van digitale avatars veelbelovend is en dat ze in veel verschillende sectoren en toepassingen kunnen worden gebruikt.

Digitale avatars kunnen bijvoorbeeld in de geneeskunde worden gebruikt voor virtuele consulten en behandelingen. In het onderwijs kunnen digitale avatars worden gebruikt om interactieve leeromgevingen te creëren. In de amusementsindustrie kunnen digitale avatars worden gebruikt in films, tv-programma’s en videospelletjes om visuele effecten en verhaallijnen te verbeteren.

Het gebruik van digitale avatars in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld voor virtuele vergaderingen of als chatbots voor klantenservice, wordt ook steeds populairder. In het algemeen denk ik dat digitale avatars een opwindende toekomst hebben en veel innovatieve mogelijkheden voor menselijke creativiteit en interactie kunnen openen.

Zouden er ook risico’s zijn?

FIV: Een model zijn uit de digitale wereld brengt zeker voordelen met zich mee. Wat vindt u ervan dat digitale avatars de persoonlijkheden en karakters van mensen kunnen imiteren of zelfs overnemen? Zijn er voordelen of nadelen vanuit uw standpunt?

Zoë: Het vermogen van digitale avatars om de persoonlijkheid en het karakter van mensen te imiteren of zelfs over te nemen is een tweesnijdend zwaard. Enerzijds stelt het ons in staat virtuele interacties te verbeteren en te personaliseren door avatars te creëren die op onze eigen persoonlijkheden lijken. Anderzijds bestaat er echter bezorgdheid over het misbruik van deze technologie, vooral in termen van cybercriminaliteit en identiteitsdiefstal.

Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de manier waarop digitale avatars worden gebruikt en dat we ervoor zorgen dat de privacy en de identiteit van mensen worden beschermd. In het algemeen denk ik dat digitale avatars veel potentieel hebben als ze verantwoord en ethisch worden gebruikt, maar we moeten ons ook bewust zijn van de risico’s die eraan verbonden zijn.

FIV: Heel erg bedankt Zoe!

Nu in nummer 31.

Lees nu gratis online + in de FIV App: