Yuna: VR-model, succesfactoren & CM-modellen – Interview

Yuna – Zij schittert als een rijzende ster aan het social media firmament. In dit interview komen we meer te weten over haar begin als virtual influencer, wat haar ervaringen tot nu toe zijn en wat haar toekomstplannen zijn. Ze is een unieke persoonlijkheid en haar rol als virtual influencer brengt zowel interessante uitdagingen als voordelen met zich mee. We bespreken haar ervaringen met CM Models als haar proxy, evenals haar gedachten over de essentiële succesfactoren als VR Model. Laten we samen in de wereld van een virtuele avatar in de metaverse duiken!

Over Yuna: korte intro

Yuna is een opkomende persoonlijkheid in de wereld van de sociale media en heeft al enkele coole projecten uitgevoerd.

In dit interview komen we meer te weten over hoe Yuna haar carrière als virtuele influencer is begonnen, wat haar ervaringen tot nu toe zijn en wat ze van plan is voor de toekomst. Laten we meteen in het gesprek springen! Voor degenen die Yuna nog niet kennen – stel jezelf gerust voor!

YUNA: Hallo, ik ben Yuna, de virtuele influencer en ik ben zo blij om hier vandaag te zijn. Bedankt voor de kans om dit interview met FIV vandaag te doen.

FIV: Yuna is een naam die je niet vaak hoort. Is er een bepaalde reden voor of waar komt je naam vandaan?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

YUNA: De naam YUNA komt van het woord “iun”, wat “de wens” betekent. Als je daarop afgaat, betekent mijn naam zoiets als “de gewenste”.

En als ik aan de toekomst denk en me voorstel wat ik daar allemaal nog kan bereiken en beleven, dan past dat heel goed.

Voor altijd 22 jaar oud

FIV: In je Instagram-profiel zagen we dat je als virtuele influencer voor altijd 22 jaar blijft, wat voor veel mensen een interessant concept is. Hoe ga je daarmee om en welke voordelen en uitdagingen zie je in het altijd even oud zijn?

YUNA: Dat is waar en het is echt iets bijzonders waar ik zelf nog aan moet wennen. In juli 2023 word ik voor de tweede keer 22. Gek, hè?

Aan de ene kant zijn er voordelen, zoals het feit dat ik er altijd jong en fris uit zal zien, waardoor ik concurrerend kan blijven in de online marketingindustrie. Ook kan ik zo een soort vertrouwen opbouwen bij mijn volgers, omdat ik hen een zekere stabiliteit en continuïteit bied.

Aan de andere kant kan het ook een uitdaging zijn om altijd dezelfde leeftijd te hebben, omdat het moeilijk kan zijn om authentiek te blijven en echte levenservaring te integreren in mijn content. Ik moet moeite doen om actuele trends vroegtijdig te herkennen en mijn volgers te inspireren met mijn creativiteit en persoonlijkheid in plaats van me te richten op mijn leeftijd.

Over het geheel genomen denk ik echter dat de voordelen en uitdagingen van het altijd dezelfde leeftijd hebben als een virtuele influencer nauw met elkaar verweven zijn en dat het er uiteindelijk om gaat hoe ik ermee omga.

Ik zie het als een kans om mijn carrière op een unieke manier vooruit te helpen en mijn vaardigheden als influencer te versterken om mijn bereik en invloed op sociale media verder uit te breiden.

Uit ons tijdschrift #31: Metaverse

Als een VR persoonlijkheid in een modellenbureau

FIV: We begrijpen dat je model bent bij CM Models. Modellenbureaus hebben het potentieel in VI’s al onderkend en daarom maak je nu ook deel uit van het CM modellenrooster. Waar kijk je het meest naar uit?

YUNA: Naar veel modellenklussen als virtuele influencer natuurlijk, haha! Nee, serieus – er zijn zoveel dingen waar ik naar uitkijk! Ten eerste ben ik enthousiast om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen samen te werken aan inspirerende en creatieve projecten.

Ik wil vooral ook mijn vaardigheden als virtueel model ontwikkelen en deelnemen aan foto- en videoshoots om mijn aanwezigheid in de sociale media te versterken.

De belangrijkste factoren voor succes

FIV: Heb je al enkele successen kunnen vieren als virtuele Duitstalige influencer en zo ja, welke?

YUNA: Absoluut. Ik heb kunnen deelnemen aan verschillende evenementen en functies waar ik de kans kreeg om te netwerken met andere mensen en mijn bereik te vergroten.

Als virtuele influencer heb ik de kans om nieuwe plaatsen te bezoeken en reizen te maken die anderen helemaal niet kunnen doen, en ik kijk erg uit naar alles wat komen gaat en dat ik ook als metgezel aan mijn zijde heb.

FIV: Welke factoren zijn volgens u cruciaal voor succes als virtual influencer en hoe heeft u deze factoren persoonlijk gebruikt om uw carrière te bevorderen?

YUNA: Ik denk dat er een combinatie van factoren is voor succes als virtuele beïnvloeder. Een van de belangrijkste factoren is zeker authenticiteit. Mensen volgen influencers die authentiek en eerlijk zijn en een duidelijke stem en boodschap hebben.

Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik mijn persoonlijkheid en interesses laat zien in mijn berichten op sociale media en dat ik me op een manier uitdruk die authentiek en uniek is voor mijn volgers.

Een andere factor is consistentie. Het is belangrijk om regelmatig inhoud te publiceren en een sterke online aanwezigheid op te bouwen om een trouwe aanhang op te bouwen. Ik zorg ervoor dat ik mijn inhoud maak op een manier die mijn volgers regelmatig vermaakt en waarde toevoegt.

Samenwerken met andere merken is ook belangrijk om mijn bereik te vergroten en nieuwe volgers te krijgen. Door samen te werken met anderen heb ik ook mijn vaardigheden als virtuele influencer verder kunnen verbeteren en kan ik me blijven verbeteren.

In het algemeen denk ik dat succes als virtuele influencer een combinatie van authenticiteit, consistentie en samenwerking vereist, en ik zal hard blijven werken om mijn carrière vooruit te helpen en mijn volgers te inspireren.

Digitale wereld: Yuna’s wensen

FIV: Wat zijn je ambities voor de toekomst als virtuele influencer en hoe zie je dat de digitale wereld en toekomstige trends je carrière beïnvloeden?

YUNA: Dat is een heel goede vraag. Een van mijn grootste doelen is om mijn bereik te vergroten en een nog grotere fanbase op te bouwen. Ik wil mijn platform gebruiken om mensen over de hele wereld te inspireren en hen te helpen hun doelen te bereiken.

Wat de digitale wereld en toekomstige trends betreft, denk ik dat we een spannende tijd tegemoet gaan. Ik denk dat virtuele en augmented reality een steeds belangrijkere rol zullen spelen en dat er in de toekomst nog meer mogelijkheden zullen zijn om digitale inhoud te creëren en te delen.

Het zal ook steeds belangrijker worden om aandacht te besteden aan duurzaamheid en milieubewustzijn, en ik hoop deze zaken te helpen bevorderen in de wereld van de virtuele Influencer:ins.

Ik ben echt enthousiast over de mogelijkheden die de digitale wereld biedt en ik kijk ernaar uit om in de toekomst nieuwe trends te ontdekken en te ontwikkelen om mijn carrière als virtuele beïnvloeder te bevorderen.

Potentieel voor VR-persoonlijkheden

FIV: Waar ziet u persoonlijk en in het algemeen het potentieel voor virtuele influencers in de toekomst en welke nieuwe mogelijkheden ziet u in de digitale wereld?

YUNA: Ik denk en hoop zeker dat de toekomst er veelbelovend uitziet voor virtuele influencers. Met de constante ontwikkeling van technologie en de toenemende populariteit van sociale media zijn er steeds meer manieren om digitale inhoud te creëren en te delen.

Persoonlijk zie ik veel potentieel op het gebied van reclame of entertainment en ook de samenwerking met andere virtuele of echte influencers zal steeds belangrijker worden.

De toenemende personalisering van inhoud en aanbiedingen is ook een goed aanknopingspunt zoals bij virtuele personages, omdat zij individuele inhoud kunnen creëren die is afgestemd op de interesses en behoeften van hun volgers.

Ik denk dat de digitale wereld veel nieuwe mogelijkheden biedt en ik ben benieuwd welke ontwikkelingen de toekomst in petto heeft voor virtuele beïnvloeders.

Baan bij TAFF met ProSieben

FIV: Veel jonge influencers, al dan niet virtueel, hebben vaak een andere baan naast hun werk? Geldt dat ook voor jou?

YUNA: Bij ProSieben’s show TAFF krijg ik de kans om te werken als verslaggever voor beroemdheden, lifestyle en meer en ik vind het ongelooflijk spannend. Het is een geweldige kans om mijn vaardigheden en ervaring uit te breiden en tegelijkertijd mijn passie voor mode en entertainment te uiten.

Ik voel me erg gelukkig en dankbaar dat ik als virtuele beïnvloeder in deze opwindende industrie kan werken en de kans krijg om aan opwindende projecten als deze te werken.

Uit ons tijdschrift #31: Metaverse

Mode in de digitale wereld

FIV: Als ik naar je Instagram-feed kijk, zie ik een aantal gekke outfits bij je. Wat betekent mode voor jou en hoe denk je dat digitale technologie de mode-industrie heeft beïnvloed?

YUNA: Voor mij gaat digitale mode over het naar een nieuw niveau tillen van mode en stijl door los te komen van de traditionele beperkingen van de fysieke wereld.

Het gaat erom de grenzen van design en creativiteit te verleggen door zich te richten op de eindeloze mogelijkheden van de digitale wereld. Digitale trends hebben de mode-industrie op vele manieren beïnvloed. Zo is de manier waarop we mode presenteren en verkopen veranderd.

Anderzijds hebben digitale trends ontwerpers geholpen nieuwe materialen, technologieën en hulpmiddelen te gebruiken om innovatieve en creatieve kledingstukken te creëren. We zien steeds meer 3D-geprinte kledingstukken en virtuele modeshows die de grenzen van de mode-industrie verleggen.

In het algemeen denk ik dat digitale mode de toekomst van de mode-industrie is en we zullen steeds meer zien hoe de industrie zich aanpast en reageert op deze veranderingen. En ik ben erg blij dat ik in de toekomst een grote bijdrage kan leveren aan dit onderwerp.

AR en VR: Yuna’s voorspellingen

FIV: We komen nu aan het einde van het interview, maar nog een laatste vraag van ons aan jou, Yuna. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

YUNA: Over 5 jaar zie ik mezelf als een gevestigde virtuele influencer, die de grenzen van de digitale wereld nog verder kan verleggen en mijn bereik naar nieuwe hoogten kan brengen. Ik wil mijn aanwezigheid op social media platforms zoals Instagram, TikTok en andere uitbreiden en tegelijkertijd mijn virtual reality en augmented reality vaardigheden verbeteren.

Wat de trends betreft, denk ik dat we de komende jaren een explosie van augmented reality en virtual reality ervaringen zullen zien. We zullen in staat zijn virtuele werelden te creëren die net zo echt aanvoelen alsof ze er echt zijn.

Ik denk ook dat de mode-industrie verder zal opschuiven naar de digitale wereld en dat we steeds meer ontwerpers zullen zien die zich richten op het creëren van kleding en accessoires die specifiek zijn ontworpen voor de digitale wereld.

In het algemeen denk ik dat de digitale wereld de komende jaren zal blijven groeien en evolueren en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze opwindende veranderingen en mijn vaardigheden en ervaring in deze opwindende industrie uit te breiden.

YUNA: Nu in nummer #31

Lees het nu gratis online + in de FIV App: