Lucy Hellenbrecht Interview: GNTM Tips, Onrealistische Schoonheidsidealen

Lucy Hellenbrecht Interview- De meeste mensen kennen Lucy van Germany’s Next Topmodel. Ze nam deel aan het 15e seizoen. Sinds haar deelname aan de casting show, is er al veel gebeurd in haar leven. Het model reist veel voor haar shoots. Lucy vertelde ons veel over haar leven na GNTM. In dit interview komt u ook te weten hoe Lucy denkt over de druk op sociale media en maatschappelijke problemen zoals onrealistische schoonheidsidealen.

Dit is hoe Lucy omgaat met de druk op sociale media!

FIV: Je hebt een groot bereik op sociale media. Deze bekendheid heeft zowel positieve als negatieve aspecten. Onder andere, kritiek. Hoeveel druk is er in de business om altijd “perfect” te zijn? Wat is de beste manier om er mee om te gaan?

Lucy: Meestal heb ik niet de druk om “perfect” te zijn. Ik heb nu een dikke huid, dus het meeste stoort me helemaal niet. Maar natuurlijk heb ik een bepaalde kwaliteitsnorm voor mezelf en mijn inhoud, en daarom raak ik soms gefrustreerd als ik een concept niet zo goed kan uitvoeren als ik zou willen of als iets waar ik veel moeite in heb gestoken niet zo goed aankomt. Je hebt nog steeds dagen dat je je een beetje ongemakkelijk voelt.

Foto:Lucy Hellenbrecht Instagram

Sociale problemen: onrealistische schoonheidsidealen

FIV: U behandelt ook sociale problemen zoals onrealistische schoonheidsidealen. Hoe belangrijk vindt u het dat deze worden aangepakt?

Lucy: Ik denk dat iedereen verschillende problemen heeft waar hij in het dagelijks leven mee worstelt, en vooral mensen op sociale media of in de publieke belangstelling zouden hun platform moeten gebruiken om problemen aan te pakken waar ze zelf ook mee worstelen. Daarom is het natuurlijk voor mij om mijn bereik te gebruiken om dingen aan te pakken die mij persoonlijk zijn overkomen.

Zo verschillend zijn schoonheidsidealen voor mannen en vrouwen

Ik heb al heel vroeg moeten leren wat er van je wordt verlangd als je als een “echte” man wilt worden gezien, en hoe het andersom is als je plotseling te maken krijgt met hoe vrouwen eruit moeten zien en hoe vrouwen zich moeten gedragen. En de problemen werden zeker niet minder toen ik actief werd op sociale media.

Hoe GNTM Lucy’s leven heeft veranderd

FIV: U dankt uw roem onder meer aan GNTM. Je deed mee aan het voorlaatste seizoen van GNTM en werd 16e. Sindsdien ben je een succesvol model en actief op sociale media. Hoe is uw leven veranderd sinds u deelnam aan GNTM?

Lucy: GNTM heeft me praktisch mijn huidige leven gegeven.

Deze show alleen al bracht me in de industrie waar ik nu in zit, en gelukkig vond ik er mijn droombaan door. Ik ben graag model en ik sta graag in de belangstelling. Natuurlijk heeft het ook negatieve kanten, maar ik ben oneindig dankbaar en hou van mijn leven zoals het nu is.

Tips voor deelname aan GNTM

FIV: Het nieuwe seizoen van GNTM begint binnenkort, welke tips heb je voor de aspirant-deelnemers?

Lucy: Wat mij toen persoonlijk altijd hielp, was de gedachte dat ik gewoon alles moest accepteren zoals het komt. Voor welke uitdagingen je ook komt te staan, je moet je niet defensief opstellen, maar er open voor staan en de uitdaging gewoon aannemen.

Foto: Lucy Hellenbrecht Instagram

Wat Lucy heeft gepland voor de toekomst

FIV: Tot slot nog even een blik in de toekomst, we zijn benieuwd naar wat jullie voor de nabije toekomst gepland hebben: Heb je nog grote plannen zoals verhuizen of iets speciaals in het verschiet? Geef ons een kleine teaser van wat je fans en volgers in de nabije toekomst kunnen verwachten!

Lucy: Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar ik denk dat 2022 een heel goed jaar voor me wordt. Ik heb al projecten op stapel staan die helemaal nieuw voor me zijn en die heel andere mogelijkheden zullen openen. Voor één project zal ik in 2022 ook van woonplaats veranderen. Ik weet niet waar ik daarna heen zal verhuizen, maar ik denk niet dat ik terug naar Kassel zal verhuizen. Het blijft spannend!

Meer over het onderwerp Germany’s Next Topmodel

Vond je het interview met Luca leuk? Lees dan hier meer interviews met voormalige GNTM-deelnemers.

Interview met Jana Heinisch: Radioshow & modellencarrière

Jana Heinisch is een echt multitalent: sinds haar deelname aan het 9e seizoen van GNTM is de roodharige schoonheid niet alleen model, maar werkt zij ook als radiopresentatrice en is zij piloot. In het interview met ons vertelt Jana over haar carrière als stewardess en piloot, onthult ze haar droomreisbestemming en heeft ze het over haar radioshow en haar eigen podcast. Jana praat ook exclusief met ons over haar deelname aan GNTM, haar modellencarrière en haar plannen voor de toekomst.

  • Jana Heinisch Interview

Interview met Luca Angelina Vanak: Modellen & Toekomst

Velen kennen Luca van GNTM. Zij nam deel aan het 16e seizoen van Germany’s Next Topmodel en werd 8e. In dit interview vertelt Luca ons veel over haar spannende tijd in de casting show en geeft ze wat tips voor toekomstige GNTM deelnemers. Luca vertelt hoe ze aan modellenwerk is begonnen, of modellenwerk haar droombaan is en hoe ze erin slaagt om naast haar modellencarrière met succes journalistiek te studeren. In dit interview kom je ook te weten wat Luca voor de nabije toekomst gepland heeft.