Michael Smolik – Influencer, politieagent en wereldkampioen

Politieagent, wereldkampioen en influencer – dat is Michael Smolik. Hij is meervoudig wereldkampioen amateurs en regerend wereldkampioen professioneel kickboksen in de WKU-wereldfederatie. Wij van de FIV hebben Smolik voor u ontmoet en hebben wat spannende informatie over de beroepsatleet voor u samengevat.

Michael Smolik’s profiel

Wie is Michael? Hier is een kort profiel:

  • 27 jaar
  • 1,91 meter hoog
  • Woont in Crailsheim
  • Wereldkampioen super zwaargewicht
  • Pools-Russische afkomst
  • Ex-politieman
  • Eigenaar van Team Smolik Gym

Politieman of martial arts?

Hij heeft in zijn carrière veel moeilijke beslissingen moeten nemen, waaronder de moeilijke keuze om vechtsporter of politieagent te worden. Nadat hij in 2015 Europees kampioen was geworden, kwam de brief van de politie waarin stond dat het risico op blessures te groot was. Voor Smolik was dit een absolute schok en bovendien volkomen onzinnig, aangezien je je in andere sporten, zoals voetbal, vaak blesseert door verkeerd te handelen of lui te zijn. De politie ziet dit echter niet in en elke poging om tot een vergelijk te komen mislukt, zodat hij zijn jeugddroom opgeeft en zijn professionele sportcarrière vervolgt.

Europees Kampioen en daarna Wereldkampioen

Nadat hij Europees kampioen was geworden, had Michael zijn zinnen gezet op het winnen van de wereldtitel. En dat is precies wat hij deed. Op 10 september 2016 won Smolick zijn eerste wereldtitel in de professionele superzwaargewichtdivisie, door knock-out tegen Luca Panto. Michael’s vechtstijl is zeer aanvallend, daarom heeft hij de gevechtsnaam “Flying Badboy” en “The Knockout Machine” in de scène. Smolik heeft ook het wereldrecord voor de snelste knock-out na het begin van het gevecht. Op 1 juli 2017 won hij een gevecht 3 seconden na het begin van het gevecht door een knock-out.

https://www.instagram.com/p/BqQAldHBTP6/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Nationyne door Smolik

Nationyne by Smolik is het label van de professionele atleet. Hoe kwam hij erop? Hij wilde gewoon iets origineels en heeft er veel over nagedacht. In plaats van een “team” zoals iedereen heeft, wilde hij een natie. De Nyne is afgeleid van het hardste materiaal ter wereld, deCarbyne. Dat is waar de naam Nationyne vandaan komt. Natuurlijk zal hij Team Smolik nooit achterlaten, het is en blijft een deel van hem.

Smoliks Online Winkel

In de Nationyne Shop presenteert Smolik haar nieuwe trainingspakken en hoodies. Voor een zeer redelijke prijs krijgt u kleding in een sportieve stijl met het Nationyne-logo en bent u dus officieel lid van zijn fanclub.

Youtube, Vriendin en Lifestyle

Smolik is niet alleen een professioneel atleet, maar ook een influencer. Hij heeft nu bijna 500.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal en dat aantal groeit nog voortdurend. Zijn kanaal bevat een grote verscheidenheid aan video’s, van fitnesstips tot grappen met zijn vriendin of vragen en antwoorden. Daarnaast heeft hij reeds 2 boeken gepubliceerd met de titels “Tegenslag zonder Knock-out” en “Vechter met hart: 8 basisprincipes van succes”. Zijn vriendin Isabell Boettger is ook een influencer op het gebied van fitness en lifestyle. Met een bereik van 75.000 op Instagram is ze ook goed gepositioneerd in de Duitse influencerscene. In veel van de video’s van Smolik zijn Isabell en Smolik samen te zien als koppel en maken ze ook geen geheim van hun grote liefde.

https://www.instagram.com/p/BqsTqAEBm0p/

Smolik op Sat1

Michael Smolik heeft niet alleen ervaring in vechtsporten en als influencer, maar ook in de acteerindustrie. Als voormalig politieagent speelde hij een politieman in de Sat1-productie “Die Ruhrpottwache”. In de serie worden waargebeurde strafzaken nagespeeld. Zijn ervaring als influencer en politieagent helpen Smolik een zeer overtuigende rol te spelen. Hij leeft zijn acteerwerk verder uit op zijn Youtube-kanaal door zelf een soort misdaadshow te filmen met vrienden en die online te zetten.

https://www.instagram.com/p/BnJaDZ0j_3e/