De opkomende muzikant Jannik Brunke over mode en zijn passie – muziek!

Als je met de 20-jarige jonge muzikant Jannik Brunke uit het noorden over muziek praat, beschrijft hij het met volle passie als zijn “zeer persoonlijke drug”. Hij begon zijn hobby uit te oefenen toen hij zes jaar oud was en maakte er uiteindelijk zijn beroep van. We spraken met hem over mode, meisjes en, natuurlijk, zijn ervaringen als muzikant.

“Aan het eind van de dag, ben ik de man van de Noordzee die handgemaakte muziek maakt”.

Jannik… of moet ik zeggen Justin Bieber 2.0? Als jonge opkomende muzikant word je zeker vaak zo genoemd. Stoort je dat of denk je dat deze bijnaam meer een compliment is?

Hoi, allereerst, natuurlijk heb ik dat een of andere keer gehoord. Mensen zijn dol op vergelijkingen en ik zou liegen als ik dat niet ook had gedaan, maar uiteindelijk ben ik Jannik, de man uit de Noordzee die handgemaakte muziek maakt.

Niet al mijn lezers zullen je kennen. Wie is de persoon achter de soulvolle stem, de lieve glimlach en het warrige haar? Hoe zouden uw vrienden en familie u omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als een open en vrolijk persoon. Ik denk dat mijn mensen mij ook zo zien. Ik lach veel en ben zeer vastberaden en gedisciplineerd als het op muziek aankomt en stop daar alle passie in die ik heb… soms ben ik daardoor te laat voor het avondeten of voor andere afspraken.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ik kan me voorstellen dat je niet meer zonder muziek zou kunnen leven. Wat kun je, behalve muziek, nooit missen in je dagelijks leven?

Netflix en sport. Ik weet dat het een vreemde combinatie is, maar ik denk dat het werkt. Chillen en niets doen en een keer hard trainen! Natuurlijk zijn mijn vrienden ook belangrijk, maar met de meesten van hen speel ik ook muziek of doe ik creatief werk.

Jannik’s persoonlijke drugs en relatie status

Hoe is het voordat je het podium opgaat en als je dan opstaat en naar je publiek kijkt?

Het is de perfecte rush, de perfecte drug. Ik ben er gek op en kan er niet genoeg van krijgen. Elke keer moet je je opnieuw aan de mensen aanpassen. Dus elk concert is anders en uniek.

Ik ben er zeker van dat je vrouwelijke fans zeer geïnteresseerd zullen zijn: Heb je een vriendin?

Nou, dat blijft een geheim… nee ok, niet op dit moment. Ik ben veel onderweg en lang in de studio, dus ik heb niet de tijd om iemand echt te leren kennen.

“Je moet eerder aandacht besteden aan het charisma en dat misschien ondersteunen met de juiste uitstraling”

Je look is nogal cool en casual. Voor mij lijkt het alsof je draagt waar je zin in hebt en niet nadenkt over de kledingkeuze van de dag ervoor. Is mode belangrijk voor je?

Je hebt het goed beschreven! Als ik iets vind wat ik cool vind, draag ik het. Mode zelf is belangrijk voor me. Ik zou graag veel meer in het thema staan of echt stijlvolle outfits dragen, maar op de een of andere manier eindig ik altijd met mijn zwarte jeans, skaterschoenen en een trui. Misschien is dat gewoon mijn uiterlijk.

Als ik naar u en uw stijl kijk, zou ik op basis van de eerste indruk zeggen dat u een zeer relaxte en ontspannen persoonlijkheid bent. Vindt u dat u uw persoonlijkheid kunt uitdrukken door een bepaalde stijl?

Ik denk op een of andere manier, helaas, ja. De uiterlijke verschijning zou er niet echt toe moeten doen. Je moet alleen aandacht besteden aan je charisma en dat misschien ondersteunen met de juiste uitstraling.

Iedereen heeft bepaalde stukken die een must-have zijn in hun garderobe. Vertel me, wat zijn jouw mode must-haves en waarom?

Een strakke jeans, een capuchon waar je je onder kunt verstoppen en dat is het. Zo zwart-wit mogelijk, omdat het reduceert tot het essentiële en niet afleidt van de persoonlijkheid.

Janniks no-go tegen de meisjes: “Geen buik in de winter”.

Nu komt het koude seizoen, de winter, langzaam dichterbij. Hoe denk je dat de perfecte winterlook eruit ziet? Welke look vind je het mooist voor meisjes in de winter?

Ik moet het van de persoon kopen. Ik vind het fout om je te verkleden, natuurlijk mag dat, maar ik hou ervan dat het authentiek is. Als het meisje zich goed voelt, kan ze alles dragen. Toch hou ik het bescheiden, zelfs met de meisjes. En waag het niet je te koud aan te kleden, dan bevriezen ze altijd. Geen buikje in de winter.

Als muzikant probeer je zeker van tijd tot tijd verschillende stijlen uit, of heb je je specifieke stijl al gevonden?

Ik zou eigenlijk nog veel meer willen uitproberen en meer durven. Toch denk ik dat ik al een soort stijl gevonden heb. De stijl staat ook op een of andere manier voor mijn muziek en mijn muziek drukt mijn persoonlijkheid uit. Als muzikant, zijn er altijd podium outfits. Ik denk dat je hier ook kunt experimenteren en iets durft.

Een half jaar geleden heb je je debuutsingle “Nicht Ich” op Youtube gezet. In de tussentijd kun je het nummer ook beluisteren op Spotify. Heb je het zelf geschreven en zo ja, wat betekent het voor je?

Ja, dat was het eerste liedje dat ik schreef toen ik naar Berlijn verhuisde. Je hoeft alleen maar naar het liedje te luisteren en dan denk ik dat je precies weet waar het over gaat en in wat voor situatie ik me op dat moment bevond. Ik was gewoon beter af alleen. Misschien denk ik er vandaag weer anders over…

Official Video “Not Me

School of passie? Muziek komt op de eerste plaats!

Je maakt muziek en studeert. Is het niet moeilijk om deze twee belangrijke dingen in je leven in evenwicht te houden? Hoe was het toen je op school zat, heb je in die tijd veel muziek kunnen produceren?

Toen ik naar Berlijn verhuisde en beide tegelijk deed, was er zeker weinig slaap in die tijd. Maar het was leuk! Maar omdat ik geen halve dingen doe en ik nu zo veel onderweg ben, heb ik mijn studies voorlopig opgeschort. Toen ik op school zat, miste ik soms huiswerk, dus werd ik als “lui” bestempeld. Maar ik was de hele tijd beats aan het maken en muziekvideo’s aan het maken. Ik heb gewoon andere prioriteiten gesteld.

“Ik wilde net gaan zingen en opeens zingen mensen mijn liedje”.

Je krijgt vast veel berichten van je fans op Instagram. Het is natuurlijk moeilijk om iedereen te antwoorden, maar heb je af en toe ook rechtstreeks contact met je fans?

Het is nog niet zo moeilijk. Ik probeer tenminste altijd te antwoorden. Ik zoek zeker contact met mijn fans en ik ben ook geïnteresseerd in de dingen die op dit moment bij hen spelen en laat me graag door hen inspireren. Het is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Uiteindelijk zou ik de kans niet krijgen om mijn dromen te verwezenlijken zonder jou.

Je begon muziek te spelen als klein kind, geïnspireerd door je vader. In die tijd hebt u zeker enkele kleine successen geboekt. Wat was je eerste grote muzikale succes en hoe voelde je je daarbij? Hoe is je leven sindsdien veranderd?

Het grootste succes voor mij tot nu toe was het moment dat ik op het podium stond en het publiek mijn liedje “Not Me” helemaal kon meezingen. Ik wilde net gaan zingen en opeens zongen mensen MIJN lied. Dit omvat ook mijn eigen tour met meet & greets enz.

Succes brengt niet alleen positieve, maar ook negatieve veranderingen met zich mee. Heeft u al slechte ervaringen in uw bedrijf?

Natuurlijk, er zijn altijd nepperds of valse vrienden. Maar nu heb ik het perfecte team om me heen en de juiste vrienden. Ik denk dat dat ook de grootste verandering is. Er veranderde veel na school en nog meer toen ik naar Berlijn verhuisde. Dat heeft niet te maken met “verkeerde vrienden”, maar gewoon met het feit dat iedereen zijn eigen weg gaat en je elkaar uit het oog verliest. Maar ik denk dat dat normaal is…

Je bent nog erg jong en ik weet zeker dat je nog een veelbelovende carrière voor je hebt. Vertel eens, waar zie je jezelf over 5 jaar en wat zijn je plannen voor je professionele en privé-toekomst?

Over 5 jaar zou ik pas 26 zijn. Ik zou nog steeds zo gelukkig met mezelf willen zijn als ik nu ben. Ik wil muziek maken en daarvan kunnen leven zonder me zorgen te maken.