Model Sofia: Succesvolle blogger en Instagram-ster

Generatie Influencer – Sofia inspireert haar fans elke dag met prachtige foto’s. Het model heeft meer dan 261.000 volgers op Instagram en duizenden lezers van haar blog Matiamu.com. Via haar succesvolle blog reist Sofia veel en heeft ze dus veel te delen met haar volgers. Reizen, mode, lifestyle en eten – er valt veel met haar te ontdekken. We spraken met het model over de stijl van Duitse vrouwen, modellenwerk, bloggen en de druk van het zakenleven.

Van Istanbul tot Kaapstad heeft Sofia als blogger al veel gezien

FIV: Sofia, u betovert uw lezers met uw adembenemende foto’s op veel verschillende plaatsen. Welke plek heeft je tot nu toe het meest geïnspireerd?

Natuurlijk, het is moeilijk te zeggen, omdat elke plaats zo speciaal is. Maar ik heb een zeer persoonlijke band met bijvoorbeeld Kaapstad, waar ik, toegegeven, ook langer ben gebleven dan op een normale vakantie.

FIV: Wat maakte het zo speciaal voor u?

Als je 2-3 maanden in een plaats doorbrengt, krijgt het echt het karakter van een woonplaats. Maar wat daar natuurlijk in belangrijke mate toe heeft bijgedragen, is de sfeer in de stad in het algemeen, die uiterst positief is. De mensen zijn allemaal erg aardig en relaxed, en omdat Kaapstad relatief klein is, weet je snel de weg, heb je je favoriete cafés en restaurants, ontmoet je vaker mensen die je kent en maak je veel leuke vrienden. De surfer lifestyle, de geweldige food markets en ook de leuke festivals in en rond de stad ronden het geheel perfect af.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

FIV: We lazen dat u meer dan twee jaar geleden naar Hamburg verhuisde. Waar woonde u voorheen en waarom bent u naar Hamburg verhuisd?

Daarvoor heb ik mijn A-diploma’s gehaald, daarna heb ik 3 maanden stage gelopen op een kleine redactie in Stuttgart en daarna heb ik bijna driekwart jaar als model rondgereisd, met kleine tussenstops thuis, in mijn geboortestad Keulen. Ik verbleef 1-3 maanden in Istanbul, Athene en Kaapstad, onder andere.

Toen de baan zich zo goed ontwikkelde en ik me na een verblijf van 2 maanden in Hamburg realiseerde dat ik daar heel goed kon werken, was het voor mij duidelijk dat ik het een tijdje zou proberen. Omdat ik al eerder een paar mensen uit Hamburg in Kaapstad had ontmoet en mijn vriend hier meteen een baan kreeg, zijn we 2,5 jaar geleden verhuisd.

Eenvoudige overknees, casual leren jack en juwelen – het zijn de kleine dingen die de look maken.

FIV: U bent zeker een grote mode-inspirator voor veel vrouwen. Hoe ziet u de stijl van Duitse vrouwen? Ontbreekt er hier iets?

Er is nauwelijks een algemene “Duitse kledingstijl”. Het is nauwkeuriger om te zeggen dat het gedifferentieerd is naar stad. De Hamburgse vrouw is meestal erg praktisch gekleed. Het belangrijkste is functioneel. Rugzak, pet, goede oude spijkerbroek en, voor het geval dat, een gewone jas en versleten gympen afgewisseld met rubberlaarzen. Toegegeven, het weer is hier niet het beste en helpt niet echt bij de kledingkeuze, maar vaak ontbreekt het lichte instinct. Het zijn vaak de kleine dingen die een look maken. En Duitse vrouwen durven niets te doen, of in zeldzame gevallen durven ze te veel te doen en zien er al snel slonzig uit. Er is nog potentieel, naar mijn mening.

FIV: Sofia, kun je ons vijf stukken vertellen die elke vrouw in haar garderobe zou moeten hebben?

Een mooi, eenvoudig paar overknees (zelfs platte als u wilt dat ze comfortabel en niet te opzichtig zijn) zal elke outfit opfleuren, terwijl een casual, zelfs oversized en grover leren jack de outfit cooler zal maken. Minder filigrein juwelen, eenvoudig maar misschien wat meer kleine juwelen die je kunt “op elkaar leggen”, het geheel een vrouwelijk tintje geven. Persoonlijk combineer ik graag goud en zilver, maar als ik moet kiezen, vind ik het klassieke goud toch iets kostbaarder. Over waarde gesproken: het 4e favoriete stuk zou een coole designertas zijn, ik zou altijd voor een kleine schoudertas gaan, zelfs tweedehands, omdat het elke look waardevoller maakt.

Last but not least, een coole oversized trui. Je moet er gewoon minstens een van deze in huis hebben. Super knus en ziet er nog steeds geweldig uit, bij voorkeur in een subtiele kleur en het liefst gemaakt van wol of zelfs kasjmier voor de ultieme knuffelervaring. Gecombineerd met een jeans of een leuk rokje zorgen deze 5 must-haves voor een perfecte alledaagse look die je ook naar een leuke bar kunt dragen.

Instagram – De verfraaide foto uit het dagelijks leven

FIV: Afgezien van de garderobe, wat bracht je aan het bloggen?

In feite, is het vooral het reizen. Je ziet zo veel en leert nieuwe plaatsen kennen, wat zeker de moeite waard is om te delen.

FIV: Naast je blog ben je ook erg succesvol op Instagram. Wat is jouw persoonlijke recept voor succes voor bloggers op Instagram?

Heel duidelijk: authenticiteit!

FIV: Heeft u tips voor onze lezers over hoe je een succesvolle blog opbouwt?

Hier ook: Authenticiteit eerst!

FIV: Naast bloggen, ben je ook model. Wat voor baantjes zou je tot nu toe kunnen doen?

Voornamelijk doe ik fotoshoots en tv-commercials. In feite is het laatste nog steeds erg spannend en het eindresultaat is een grote verrassing. Dit gevoel om ergens gedrukt of zelfs gespeeld te worden is echt ongelofelijk, ik denk ook niet dat je er aan went.

FIV: Wat vind je leuker, bloggen of modellenwerk?

Ik vind bloggen eigenlijk nog leuker, want dankzij mijn geweldige bureau Fab4Media heb ik niet alleen veel inspraak, maar word ik ook betrokken bij grotere concepten. Door vele grote reizen of spannende evenementen is bloggen ook veel veelzijdiger en interactiever. Ik waardeer de combinatie nog steeds zeer.

FIV: Blogger, model en constant onderweg. Voor velen klinkt dat als een droomleven, maar het brengt zeker ook veel druk met zich mee. Hoe groot is de druk om altijd “perfect” te zijn in deze business? Wat is de beste manier om er mee om te gaan?

Ik denk dat je dat voor een groot deel zelf kunt bepalen. Natuurlijk is Instagram altijd een heel verfraaid beeld van het dagelijks leven, maar zolang je via kanalen als Snapchat, maar ook op de blog zelf, persoonlijke artikelen schrijft, etc. een reëler beeld laat zien en open communiceert over hoe Instagram bijvoorbeeld werkt, maar ook hoe het dagelijks leven eruit ziet, hoe je er zonder make-up uitziet, wat de unglamoureuze kanten zijn en wat er soms misgaat, sta je niet aan zoveel druk bloot, denk ik.

Blogger, model en binnenkort ook auteur

FIV: Welk moment uit uw carrière zal u altijd dierbaar blijven? Wat denk je dat je grootste succes was?

Als de virtualiteit een beetje werkelijkheid wordt, als ik de mensen achter al die geweldige commentaren en likes leer kennen, ben ik elke keer weer blij, gelukkig en dankbaar tegelijk.

FIV: Wat zijn uw doelen en plannen voor de toekomst, wat moeten onze lezers van u weten?

Ik heb een paar kleine ideetjes, maar ze staan nog niet allemaal in de startblokken. Ik denk onder andere aan een leuk kookboek, want dat is mijn grote passie en ik krijg er veel leuke reacties op. Ook volgend jaar zijn er weer leuke uitstapjes om naar uit te kijken.

Hartelijk dank voor het geweldige interview.

Als je ook enthousiast bent over Sofia, bekijk dan haar blog of Instagram profiel.