Exclusief interview met food en lifestyle blogger Valentina Ballerina

De 23-jarige Oostenrijkse Valentina Ballerina begon met kleine kiekjes van haar heerlijke maaltijden, deelde deze foto’s op Instagram en haar fanbase bleef groeien – nu meer dan 40.000! Door de steeds grotere vraag besloot zij dit jaar ook een blog te publiceren waarin de mooie half-Italiaanse schrijft over lekker eten, sport, mode, beauty, reizen en over momenten en gevoelens die haar dagelijks bezighouden. Ze geeft haar volgers een diep inzicht in haar leven en daar houden ze van.

Gezonde en evenwichtige voeding betekent niet afzien

FIV: Valentina, voor de lezers die je nog niet kennen, stel jezelf even kort voor!

Valentina: Mijn naam is Valentina, ik ben 24 jaar oud, woon momenteel in het mooie Wenen en mijn blog is www.valentinaballerina.com. Oorspronkelijk kom ik uit het zuiden van Oostenrijk, ik ben half Italiaans en ook tweetalig opgegroeid.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

FIV: Uw belangrijkste inhoud is voedsel! Hoe ben je op het idee gekomen om te bloggen en waarom juist deze inhoud?

Valentina: Deze vraag wordt me de laatste tijd steeds vaker gesteld en ik weet niet eens wanneer het echt begonnen is. Een goede 3-4 jaar geleden heb ik Instagram gedownload en bleef er kiekjes op maken. Met de inschrijving in de sportschool en het bewust onderzoeken van een gezonde voeding, is mijn inhoud steeds meer toegenomen en heeft, God zij dank, ook steeds meer mensen geïnspireerd.

FIV: Waarom voedsel?

Valentina: Eten is iets moois. Ik hou van eten. Het maakt je blij, het verbindt, het laat verschillende culturen zien – of het nu door kruiden, smaken of andere ingrediënten is.

Met Valentinballerina wil ik vooral aantonen dat een gezonde en evenwichtige voeding niet betekent dat je moet afzien, maar dat elke maaltijd die normaal als “ongezond” bekend staat, ook op een gezonde manier kan worden bereid. In de toekomst wil ik me ook meer gaan richten op mode, reizen, fitness en beauty, want dat zijn dingen waar ik mijn leven niet meer zonder zou kunnen voorstellen.

FIV: Je hebt al veel succes met je blog! Wat denk je dat jou onderscheidt van andere foodbloggers?

Valentina: Dat ik meer ben dan een liefhebber van eten en een blogger. Ik wil altijd de nabijheid tot mijn volgers/lezers bewaren en altijd een zeker gevoel van verbondenheid creëren.
En op mijn blog vind je ook heel veel en heel persoonlijke onderwerpen.

Valentina laat haar maag en hongergevoelens haar leiden

FIV: Vertel ons uw 3 favoriete gerechten of recepten die u het liefst elke dag zou eten!

Valentina: Mijn lezers weten al wat me te wachten staat: kwark, cacao met veel melkschuim en proteïnerepen.

FIV: Elk land heeft zijn eigen culinaire specialiteiten! Welk land zou volgens jou een culinaire reis waard zijn?

Valentina: Ik wil me niet beperken tot één specifiek land. Ik ben op zo veel plaatsen geweest, met zo veel verschillende culturen en voedsel. Elke nieuwe ervaring is uniek en geweldig.

FIV: Waar haal je de inspiratie voor nieuwe gerechten vandaan?

Valentina: Heel eenvoudig: mijn maag en mijn hongergevoel leiden me!

Je berichten over eten zien er altijd goed genoeg uit om op te eten! Ik en onze lezers zouden graag willen weten hoe het er in uw keuken uitziet nadat u uw delicatessen hebt bereid?

Valentina: Kort na de voorbereiding zou het een schokmoment zijn voor elke moeder. Maar ik ruim altijd meteen mijn kamer op en maak alles schoon. Dat komt ook omdat ik niet alleen woon.

Jamie Oliver en kookboeken met Valentina’s recepten

FIV: Wat publiceert u op het internet en wat niet? Hoe privé is je blog?

Valentina: Ik heb een heleboel zeer privé onderwerpen online. De reden is dat ik anderen wil helpen, vooral jonge meisjes, en hen wil laten zien dat ze niet alleen zijn met bepaalde gevoelens. Maar je moet zeker een grens trekken naar “te privé”. Mijn familie en vrienden worden alleen genoemd als ik van tevoren ook een GO van hen heb ontvangen. In principe hoeft niet alles gepubliceerd te worden en dat is prima.

FIV: Bent u altijd online of zijn er ook dagen dat u uw laptop en smartphone gewoon uitzet?

Valentina: Mijn smartphone staat bijna elke dag aan. Laptop, maar niet altijd.

Vooral als ik onderweg ben met mijn gezin, heb ik geen mobiele telefoon en co nodig.

FIV: Luister je naar muziek tijdens het koken? Zo ja, wat voor soort?

Valentina: Ik luister alleen naar muziek als ik sport en uitga.

FIV: Als je een chef kon kiezen met wie je een gerecht zou kunnen koken. Welke chef zou het zijn?

Valentina: Ik hou van Jamie Oliver’s gemakkelijke stijl, dus ik zou hem verkiezen.

FIV: Heeft u een kookboek dat u niet zou weggeven?

Valentina: Zelfs twee – er zijn twee waar recepten van mij zijn afgebeeld.

FIV: Wat maakt je gelukkig?

Valentina: Mijn familie, vrienden en het feit dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil.

Dank je, Valentina, voor het geweldige interview.

Je kunt nog meer over Valentina Ballerina te weten komen op haar blog of Instagram.