Sarina Nowak: Curvy Model in de VS, Hollywood en Familie – Interview

Sarina Nowak – curvy model, influencer en actrice. De blonde schoonheid heeft naam gemaakt als model in de VS en is echt aan de weg aan het timmeren. Op haar Instagram-account voert ze campagne voor body positivity en moedigt ze veel jonge meisjes en modellen aan. Het gaat over moed, zelfvertrouwen en de reden waarom haar oma haar grootste voorbeeld is. Haar inspirerende en opwindende persoonlijkheid komt ook tot uiting in ons interview met het sympathieke model en toekomstige actrice. We praten met haar over de belangrijke vragen! Bijvoorbeeld haar familie en waarom zij, ondanks al haar succes in de VS, haar familie soms nog mist. En, zal Sarina misschien terugkeren naar Duitsland op een gegeven moment? In het interview vertelt Sarina Nowak over de boodschap die zij wil overbrengen, haar leven in Los Angeles en haar werk.

Modellenwerk in Los Angeles. Wat mis je?

FIV: Enkele jaren geleden heeft u bewust gekozen voor emigratie naar de VS. Daarna begon u aan een carrière die waarschijnlijk weinig mensen toen verwachtten en toch bent u een zeer succesvol, zelfverzekerd curvy model geworden. Wat mis je het meest aan Duitsland?

FIV Feature X CM Models

Sarina: Ik mis mijn familie en vrienden het meest. Ik ben al een tijdje niet meer in Duitsland geweest en reizen is natuurlijk nogal moeilijk op het moment. Ik mis ook Duits brood, haha. Dat vind je gewoon niet hier in de VS!

Succesvol in Amerika: modezaken in de VS

FIV: U hebt al een paar jaar ervaring in de Amerikaanse modewereld. Wat is het grootste verschil tussen Duitsland en de VS, d.w.z. Los Angeles, wat modellenwerk betreft?

Sarina: Ik moet zeggen dat de Curve Market zich in de VS veel sneller heeft ontwikkeld en gevestigd dan in Duitsland. De mensen hier zijn veel opener en verwelkomen je sneller. Ik zou alleen willen dat het op een gegeven moment vanzelfsprekend wordt dat elk merk ook grote maten produceert.

Afmetingen, afmetingen en modeltype: de verschillen

FIV: Er zijn zeker verschillen in maat, afmetingen en modeltype tussen de modesteden in Europa en de VS. Heb je het gevoel dat je als curvy model meer succes hebt in de VS dan in Duitsland?

Sarina: Toen ik mijn eerste grote opdrachten kreeg voor Sports Illustrated of Good American met Khloe Kardashian in de VS, nam de belangstelling voor Duitse merken enorm toe, evenals de belangstelling voor tv-programma’s. Bovendien was de curvemarkt in Duitsland in die tijd nog maar net begonnen. Daarom vind ik het moeilijk te beoordelen. MAAR er zijn zeker meer mogelijkheden in de VS dan Curvy Model, dat is zeker.

Terug naar Duitsland?

FIV: Heb je er ooit aan gedacht om terug te keren naar Duitsland?

Ja, ik heb daar vaak over nagedacht… Maar om eerlijk te zijn, weet ik op dit moment nog niet waar ik ooit wil wonen. Wat ik wel weet is dat ik niet voor altijd in Los Angeles zal blijven wonen. We zullen zien wat de toekomst brengt.

Lichaams positiviteit! Zelfvertrouwen en moed

FIV: Lichaamspositiviteit is een groot onderwerp op sociale media. Je straalt ook zelfvertrouwen en moed uit op Instagram en in je boek. U bent een rolmodel geworden voor veel vrouwen en jonge meisjes. Maar telkens weer lees je dat vooral de mode-industrie moeite heeft met verandering. Is de mode-industrie volgens u de laatste jaren veranderd? Zo ja, vindt u deze verandering positief/negatief?

Sarina: De mode-industrie is de laatste jaren enorm veranderd en ten goede! Natuurlijk zijn er vandaag de dag nog steeds mensen die het niet begrepen hebben en het waarschijnlijk ook nooit zullen begrijpen. Niettemin kan duidelijk een positieve tendens worden waargenomen. Het is heel vergelijkbaar met mijn volgelingen… Er zijn er altijd die iets te klagen hebben.

Lomp! Dit is hoe mensen reageren op Instagram

Een voorbeeld: ik heb onlangs een foto geplaatst in een nauwsluitende jurk waarin mijn rondingen goed uitkomen. Bijna de helft van de reacties waren van mensen (vooral Duitsers!) die negatief waren over mijn lichaam. Natuurlijk bemoei ik me er niet mee, maar ik was toch een beetje geschokt. Wat denken deze mensen wel, om zo over een ander te oordelen? Waarom? Ik zal het nooit begrijpen. Als je niets aardigs te zeggen hebt, moet je gewoon je mond houden. Wij moeten elkaar respecteren, aanmoedigen en liefhebben.

Nu ook op TV!

FIV: Er is veel veranderd sinds je slanke begin als model op TV. Wat is tot nu toe je beste ervaring als model geweest, of wat was voor jou de interessantste baan?

Dancing on Ice, Sports Illustrated, Good America

Sarina: Mijn deelname aan Dancing on Ice begin 2019 is absoluut een van mijn mooiste ervaringen als model en was ook mijn grootste uitdaging. Ik ben erg dankbaar voor deze tijd, want ik heb veel geleerd, vooral over mezelf. Ik heb in die periode mijn grenzen verlegd en ik vind het bewonderenswaardig hoeveel je in korte tijd kunt bereiken als je het echt wilt en er hard voor werkt. En om nog andere geweldige banen te noemen – Sports Illustrated, Good American of Forever21 op Time Square waren ook erg coole ervaringen.

“Mijn oma is mijn rolmodel”

FIV: Van welke persoon die je tot nu toe hebt ontmoet, was je bijzonder onder de indruk en waarom?

Sarina: Mijn grootste voorbeeld zal altijd mijn mooie oma zijn. Ze heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Mijn oma had het liefste hart en de zuiverste ziel. Ze was een ongelooflijk positief persoon. Zelfs als ze zich niet goed voelde, had ze altijd een glimlach op haar gezicht.

Volgende: Actrice in Hollywood? Komt eraan!

FIV: Je woont in Hollywood, de perfecte plek om een acteercarrière te beginnen. Zien we je binnenkort niet alleen op de covers van tijdschriften, maar ook op het scherm?

Sarina: Sinds augustus 2019 zit ik op een acteerschool in New York. Daar wachtte me elke dag een zeer intensieve training, daarom besloot ik naar NY te verhuizen. In het begin pendelde ik nog elke 2 weken naar LA voor mijn werk. Maar al dat reizen vergde zoveel van me dat ik besloot terug te keren naar LA, niet in het minst vanwege de Covid19-crisis. Mijn studies zijn allemaal digitaal op dit moment. Maar om je vraag te beantwoorden: JA, dat zou mijn droom zijn en het is een van mijn doelen!

FIV: Tot slot zou ik nog in één ding geïnteresseerd zijn: Als je één ding in de wereld in één seconde kon veranderen, wat zou dat dan zijn?

Sarina: Ik beantwoord de vraag met mijn favoriete gezegde:

Als mensen net zo’n groot hart hadden als honden, zou de wereld een betere plek zijn!

Dank je, Sarina!

Nu ook in het tijdschrift: Sarina Nowak

U kunt ook het interview met Sarina Nowak in het tijdschrift vinden! Nu op fivmagazine.com, lees het hele tijdschrift online:

Lichaams positiviteit! Elena Carrier Interview

Elena Carrier praat ook met ons over lichaamspositiviteit in een interview! Het bekende model Elena Carrière werd voor het eerst bekend door haar deelname aan Germany’s Next Topmodel en werd in deze show zelfs tweede. Nu is deze ervaring enkele jaren geleden, maar Elena is nog steeds actief als model. Vandaag praten we met haar over haar leven als influencer en publieke persoonlijkheid. Hoe zij zichzelf ziet als een rolmodel voor jonge vrouwen en een gezonde houding ten opzichte van haar lichaam aanhoudt. Ze vertelt ons ook wat ze doet om te ontspannen na een stressvolle dag en geeft ons opwindende inzichten in haar nieuwste project. Ontdek waar het allemaal over gaat hier in het interview!