Influencer ONEHAMUDI over controverses, events en absolute fashion no-go’s!

We kennen de 20-jarige Hamudi vooral van Musical.ly, maar hij timmert ook aan de weg op Instagram en is zijn YouTube-carrière al aan het plannen! We spraken met de sympathieke inwoner van Freiburg over de Smile Tour, mode must-haves voor mannen en ruzies tussen muzikanten.

Hamudi: Leuk, grappig, behulpzaam en sympathiek

Hamudi, we horen steeds meer over je op de sociale netwerken. Via Musically heb je al een enorm bereik met 145K volgers en je community groeit en groeit. Toch, sommige van mijn lezers kennen je misschien nog niet: Stel jezelf voor! Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Ik ben Hamudi, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Freiburg im Breisgau. Op alle sociale netwerken (Instagram, Snapchat, Musical.ly, Twitter, YouTube) is mijn naam @onehamudi. Hoe zouden mijn vrienden mij omschrijven? Lollig, grappig, behulpzaam en sympathiek.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Je zult ook te zien zijn op de Smile Tour, je bent er zelfs gastheer van! Maakt het je soms nog nerveus om voor veel mensen te spreken of stoort het je niet meer?

Ja, ik organiseer het evenement in Berlijn, Keulen en Hamburg! Aangezien ik een nogal stille en verlegen jongen ben, maakt het me van tevoren een beetje nerveus. Maar het is niet zo extreem als het in het begin was, ik heb al verschillende ‘podia’ voor musical.ly gepresenteerd op evenementen zoals de Videodays of Vidcon in Amsterdam of online shows gehost voor Digsterpop / Universal Music en ook voor Musical.ly, waar ik veel ervaring opdoe. In theorie is het net als spreken op een podium voor zo veel mensen, alleen dan op het internet.

Je ziet hoeveel je van muziek houdt en dat je graag voor de camera staat. Maar hoe ben je er in de eerste plaats mee begonnen? Wie inspireerde je om het te doen?

Ik herinner het me niet echt. Ik zag deze musical.ly video’s toevallig op de Instagram van een aantal mensen en wilde het uitproberen. En ja, ik heb de app gedownload en ben begonnen met musical.lys te maken (lacht).

Make-up is alleen voor de internetster op Halloween. Maar dan wel goed!

Je hebt een spookachtige make-up tutorial geupload voor Halloween. Petje af, dat ziet er mega goed uit! Is make-up / cosmetica in het algemeen een onderwerp dat u interesseert en dat u graag doet?

Make-up zelf is niets voor mij. Toch mocht ik bijvoorbeeld op een evenement veel producten kiezen van een zeer bekend internationaal make-upmerk om er reclame voor te maken. In dit geval heb ik de reclame gemaakt en de make-up op mijn zus getest. Over de tutorial: Ik had deze tutorial van tevoren op internet gezien en wilde hem heel graag uitproberen. Ik had zelf niet verwacht dat het er zo goed uit zou zien (lacht).

Uw stijl is vrij eenvoudig maar toch zeer modern en stijlvol. Wat is jouw tip om verschillende stijlen te combineren en welk kledingstuk mag niet ontbreken in de garderobe van een man?

Ik kies altijd eerst een broek uit en kijk dan welk topje en welke schoenen erbij passen. Ik denk dat jeans een must zijn voor elke man zijn garderobe!

Een absolute modezonde voor vrouwen? Jurk gecombineerd met sneakers!

Tegenwoordig kom je vaak trends tegen die je helemaal niet leuk vindt of die in de loop der tijd gewoon “afgezaagd” zijn omdat ze te vaak zijn gedragen. Wat is jouw persoonlijke mode no-go en wat zou je omschrijven als een modezonde?

Mode no-go voor jongens: broeken die te wijd zijn. En voor vrouwen: als ze een mooie jurk aan heeft en dan sneakers. Fancy ballerina’s of hoge hakken zouden daar veel beter bij passen, maar geen sneakers. Naar mijn mening is de grootste modezonde wanneer mensen sokken en sandalen dragen. Ik denk dat dat echt slecht is.

Je wordt vooral geassocieerd met Tina Neumann. In het verleden leek jullie relatie altijd heel hecht, maar de laatste tijd gaan er geruchten dat jullie ruzie hebben. Is dat omdat je haar meer samen ziet met Youtuber Dimos?

Onzin. Dimos heeft hier helemaal niets mee te maken. Ik ken hem pas sinds oudejaarsavond. Tina en ik waren beste vriendinnen. Ja, Tina en ik hadden ruzie, maar dat is normaal in een goede vriendschap. Trouwens, de ruzie was in de zomer van vorig jaar, denk ik, maar het is al een hele tijd voorbij. We kunnen nog steeds goed met elkaar opschieten en praten met elkaar.

Concurrentie tussen muzikanten?

Op evenementen doen sommigen alsof ze “vrienden” zijn en lachen ze elkaar in het gezicht uit, maar zodra ze thuis zijn, begint de laster.

Zoals gezegd is het makkelijk om op je Instagram account te zien hoeveel musers je kent. Ontstaan er snel vriendschappen onder elkaar of is er veel competitie?

Ja, ja. Je leert elkaar snel kennen en begrijpt elkaar meestal meteen omdat je dezelfde interesses hebt. Er is niet echt een competitie, meer een hoop ruzie. Op evenementen doen sommige mensen alsof ze “vrienden” zijn en lachen in elkaars gezicht, maar zodra ze thuiskomen beginnen ze onzin uit te kramen. Maar gelukkig is dat niet bij iedereen het geval!

Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik ook net je Youtube kanaal! Het lijkt nog niet zo actief te zijn, kunnen we in de toekomst meer verwachten?

Ja, ik heb nooit echt tijd gehad voor YouTube omdat ik veel aan het plannen en doen ben met mijn management. Maar in 2018 zal ik eindelijk een heleboel YouTube-video’s op mijn kanaal hebben.

In de toekomst Youtube carrière en bioscoopfilm?

Werk of studeer je nog als bijbaan of ben je al een fulltime influencer? Wat wilt u in de komende 5 jaar bereiken en welke projecten plant u voor de toekomst?

Na de middelbare school heb ik stage gelopen, maar nu ben ik fulltime influencer, als je het zo kunt noemen. Natuurlijk was het belangrijk voor mij om iets blijvends/geschreven op zak te hebben voordat ik mijn ding deed op het internet. Ik ken veel influencers die van school zijn gegaan en niets solide in handen hebben. Ik denk dat dat helemaal niet goed is.
Wat wil ik in de komende 5 jaar bereiken? Hmm… Ik wil tegen die tijd in een film geacteerd hebben en ik wil alle andere dingen die ik van plan ben tegen die tijd gedaan hebben. Sommige dingen zijn al gepland voor de toekomst, maar ik wil nog niets verklappen.