Muziek, veganisme en lichaamsverzorging: Sweet Leolixl in een interview!

Ze is bekend van Musically, Instagram en Youtube. Ze uploadt regelmatig video’s, meestal zingend en ukelele spelend. Sinds wanneer speelt ze ukelele, waarom is ze niet langer veganist en andere geplande projecten voor de toekomst deelt ze met ons in het interview.

“Humoristisch, energiek en verstrooid”: Leolixl

FIV: Hallo schat, mensen kennen je vooral via Musically, waar je al meer dan 400.000 volgers hebt! Maar waarschijnlijk kennen nog niet al mijn lezers je. Waarom stel je jezelf niet voor? Wat doe je graag in je vrije tijd en hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Hallo Natasha. Mijn naam is Leo en ik doe veel creatieve dingen in mijn vrije tijd. Ik hou van muziek maken, ik speel de ukelele en zing mee. Ik schilder ook graag en maak foto’s en video’s voor mijn sociale media platforms. Mijn vrienden omschrijven mij het meest als “humoristisch”, “energiek” en “verstrooid”. Ik ben een beetje chaotisch, maar ik ben altijd in een goed humeur!

FIV: Op je Musically-account upload je regelmatig video’s en je bereikt er ongelooflijk veel mensen mee. Hoe reageerden je ouders toen ze erachter kwamen dat zoveel mensen naar je video’s kijken en dat je er zo succesvol mee bent?

Leo: Mijn ouders hebben mijn video’s gezien en de ontwikkeling van mijn bereik vanaf het begin. Ik liet ze altijd mijn video’s zien omdat ik erg trots was als ik het goed deed. Toen mijn succes met de video’s toenam, waren ze blij met mij! Ik laat ze vandaag nog steeds mijn video’s zien. En ze staan helemaal achter me.

Leo en haar liefde voor de ukelele

FIV: Op YouTube laat je zien dat je niet alleen kunt bewegen op muziek, maar dat je ook zelf geweldige muziek kunt maken! Hoe lang speel je al ukelele en kun je ook andere instrumenten bespelen?

Leo: Ik kan nu zo’n 4-5 jaar ukelele spelen, daarvoor had ik al een paar jaar gitaar en elektrische gitaar leren spelen, vandaar dat ik mezelf gemakkelijk ukelele kon leren spelen.
Ik wilde spontaan een ukelele voor Kerstmis en werd verliefd op het instrument.

Songwriter, Cover Artiest en meer

FIV: Geeft u de voorkeur aan coveren of schrijft/componeert u graag zelf nummers? Kunnen we binnenkort je eigen single of misschien zelfs een heel album verwachten?

Leo: Ik hou ervan liedjes te coveren, ik luister de hele dag naar muziek en als ik een liedje goed vind, kan ik het niet laten het zelf te spelen. Maar mijn eigen lied spelen is daar niet mee te vergelijken! Ik schreef mijn eerste liedje toen ik mijn eerste liefdesverdriet had, en sindsdien vliegen er regels in mijn hoofd als me iets dwarszit.
Op dit moment werk ik met het producersteam “Achtabahn” aan mijn eerste single, wat voor mij een grote droom is die uitkomt!!! En ik hoop echt dat het doorgaat!

8 Maanden veganist – Gevaarlijk voor de gezondheid?

“Het heeft me veel geleerd en zelfs nu eet ik veel bewuster.”

Tijdens het onderzoek kwam ik een foto tegen van jou, zielig staand voor een stapel heerlijke kaas. Het onderschrift luidt “veganistisch”. Sinds wanneer ben je veganist en waarom ben je veganist geworden?

Leo: Dat is een goede vraag! Helaas ben ik om gezondheidsredenen niet langer veganist, maar het was nog steeds een geweldige ervaring.
Ik ben vorig jaar begonnen met vasten om alle dierlijke producten op te geven en heb dat vervolgens 8 maanden lang consequent gedaan.
Ik had er al lang over nagedacht en had me ook goed geïnformeerd. Toen begon ik gewoon spontaan.

Mijn tip is om van onderwerp te veranderen, want de discussies brengen je uiteindelijk in een slecht humeur.

FIV: Vooral op reis moet het bijzonder moeilijk zijn om helemaal zonder dierlijke producten te kunnen. Heb je tips die je aan nieuwe veganisten kunt geven om het hen gemakkelijker te maken en niet steeds een discussie aan te hoeven gaan?

Leo: De foto is eigenlijk genomen op een reis, en vooral de reizen en gebeurtenissen waren moeilijk veganistisch te beheersen. Er is vaak een vegetarisch alternatief, veganistisch eerder zeldzaam. Ik at vaak uren niet, wat geen goede oplossing was, vooral bij stressvolle gebeurtenissen. Achteraf gezien, had ik uitzonderingen moeten maken, want de gezondheid mag er niet onder lijden! Toch was het een ongelooflijk mooie ervaring om veganistisch te leven. Het geeft een goed gevoel wanneer je bewijst dat je de zelfdiscipline hebt om het zonder dierlijke producten te stellen.

Ik raakte meer betrokken bij voedsel en producten dan voorheen. Ik begon elke verpakking om te draaien en de ingrediënten te lezen. Dit heeft me veel geleerd en ik eet nu veel bewuster.

Maar iedereen die veganist of vegetariër is, kent de discussies. Als je zegt dat je veganistisch eet, beginnen veel mensen te rechtvaardigen waarom ze het niet doen. Zinnen als “dat zou ik niet kunnen” en “of je nu veganist bent of niet verandert daar niets aan” zijn regelmatig te horen. Mijn tip is om van onderwerp te veranderen, want de discussies brengen je uiteindelijk in een slecht humeur.

Leo over schoonheid, stijl en muziek

FIV: In het koude jaargetijde hebben veel mensen last van een droge huid en broos haar. Je gebruikt waarschijnlijk andere veganistische producten waar anderen niet noodzakelijk van weten. Wat zijn jouw must-haves voor de winter?

Leo: Ik kan geen specifiek product aanbevelen, ik gebruik voortdurend verschillende producten en probeer graag nieuwe dingen uit. Een tip die ik kan geven is dat “minder meer is”. Je moet geen 5 verschillende verzorgingsproducten in je haar doen, dat is niet goed voor de hoofdhuid in het bijzonder en leidt tot oververzorging. Je kunt ook gewoon normale olijf- of kokosolie in je haar doen en het een paar uur laten zitten, vooral in de winter beschermt het je haar een beetje tegen de kou. En het helpt ook veel om slechts om de andere dag te douchen in plaats van elke dag. Dit geeft de huid wat tijd om zichzelf te reguleren.

FIV: Je hebt een super casual stijl die altijd vakkundig gecombineerd wordt. Wat is jouw perfecte look voor de komende lente? Wat is je favoriete stuk waaruit je perfecte outfit bestaat?

Leo: Als het op kleren aankomt, is het belangrijk dat ik me er goed in voel. Je kunt er alleen goed uitzien in je kleren als je je er goed in voelt! Ik draag vaak comfortabele, te grote kleren. Mijn favoriete stuk voor de lente is een groot, luchtig vest dat me beschermt tegen de kou maar niet te zwaar en dik is.

FIV: Zal je Youtube kanaal gefocust blijven op je muziek of ben je van plan om in de toekomst ook persoonlijke video’s en uitdagingen op je kanaal te zetten?

Leo: Ik wil zeker muziek blijven uploaden, maar ik vind het ook leuk om andere video’s te uploaden. Ik beslis afhankelijk van wat ik wil doen. Maar ik weet al dat ik binnenkort een paar vragen wil beantwoorden in een video en daarna misschien een vlog als er iets interessants te zien is.

Leo’s Bucket List – Grafieken en Onafhankelijkheid

En last but not least: Heb je specifieke doelen die je wilt bereiken en waar zie je jezelf over 5 jaar?

Leo: Ik heb al plannen en doelen die ik zou willen bereiken. Maar ik probeer deze doelen niet te forceren, maar ze ruwweg te volgen, want soms veranderen dingen in het leven en moet je je daaraan aanpassen, en ik wil niet dat mijn doelen in de weg staan. Natuurlijk wil ik eerst uit huis en op eigen benen staan, en ik hoop daarbij muziek en sociale media te ontwikkelen. Ik wil daar zeker niet mee stoppen! Desondanks ben ik net klaar met mijn A-niveau en wil ik graag naar de universiteit, maar als dat niet lukt, heb ik nog andere opties.

Op mijn bucket list staan in ieder geval dingen als:

  • Landing in de hitlijsten
  • Bezit een wasmachine
  • In je eentje een heel pak ijs opeten

Ik denk dat ik daar wel iets van terecht zal brengen!

FIV bedankt Leolixl voor het leuke interview.

Een beetje inzicht in Leo’s YouTube-wereld

Zo jong – zo veel talent! Leo’s zelfgeschreven lied “Liever niet” is ontroerend.

Leo and Her Ukulele – Een compleet originele cover zoals je nog nooit gehoord hebt. Leo laat ons zien wat ze kan!

Zo echt! – Geaard blijven ondanks succes. Leo en haar oma hebben de auto!