Blogger Chiara over haar reiservaringen, mode must-haves en haar baan als blogger!

De jonge Chiara uit Berlijn had al een modeblog samen met haar zus voor haar huidige blog “culturewithcoco”. Haar huidige blog richt zich op haar persoonlijke outfit ideeën, de laatste modetrends, haar reizen en lifestyle onderwerpen. Ze beantwoordde mijn vragen over haar reizen, haar werk en haar stijl.

CultureCoco interview

FIV: Chiara, je nadert langzaam de 1 miljoen abonnees op Instagram. Je hebt veel succes met je blog “culturewithcoco” waar je regelmatig posts plaatst over mode, lifestyle en reizen. Hoe ga je om met de aandacht van je lezers? Wil je bepaalde waarden op hen overbrengen?

Chiara: Het is een waanzinnig aantal en sociale media is iets heel bijzonders. Het klinkt heel opwindend om te kunnen zeggen dat mijn gemeenschap binnenkort een miljoen volgers zal bereiken en ik probeer me zo vaak mogelijk voor te stellen dat zoveel mensen in mijn leven geïnteresseerd zijn. De aandacht van lezers en volgers is gewoon erg vleiend. Ik krijg elke dag zoveel berichtjes over hoezeer ik anderen inspireer en ik probeer alle vragen zo vaak mogelijk te beantwoorden en zo open mogelijk te zijn.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Ik vind de relatie met mijn volgers bijna als een goede vriend. Ik deel modetips & trucs, laat nieuwe crèmes zien die ik heb ontdekt en vertel over mijn reizen. Maar ik ben ook niet perfect en ik hoor graag feedback van mijn volgers over wat ik beter kan doen. Zo ontstaat een goede gemeenschap die elkaar helpt. Wat ik in de loop der jaren heb geleerd is dat veel mensen de persoon achter de anonieme account waarderen. Afzijdig zijn is niet het doel.

“Wat ik in de loop der jaren heb geleerd is dat veel mensen waarderen hoe je als persoon achter het anonieme account bent – warm, nuchter en positief.”

FIV: Uw lezers kennen uw publieke kant heel goed, maar ze weten niet hoe u privé bent. Wat voor persoon ben je achter al die drukte en de dagelijkse postings en hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Chiara: Wat weinig mensen weten is dat ik meer een stille, introverte waarnemer ben. Ik nam foto’s met de zelfontspanner in mijn flat in die tijd en hing veel rond op het internet. Tegenwoordig ga ik naar veel evenementen en ontmoet ik nieuwe interessante mensen. Mijn beroepsleven heeft me gedwongen om socialer te worden en daar ben ik dankbaar voor. Mijn vrienden zouden me omschrijven als warm, nuchter en positief.

Er zit veel werk achter het perfecte plaatje van een blogger

FIV: Het leven van een blogger lijkt altijd perfect voor de buitenwereld. Foto’s zijn perfect gepositioneerd, je draagt altijd de perfecte kleren voor elke situatie en je reist altijd naar de coolste plekken. Wees eerlijk, is dit alles bevredigend voor je of betekent gelukkig zijn iets anders voor je? Veel jonge meisjes zouden een leven als het jouwe willen hebben. Welk advies zou je hen geven om hun carrière als blogger te beginnen?

Chiara: Geluk wordt zeker niet bepaald door het perfecte plaatje (waarachter altijd veel werk schuilgaat). Maar er zijn zeker belangrijkere dingen in het leven. Gezond zijn, vrienden en familie hebben – dat zijn de drijfveren die heel belangrijk zijn. Wat belangrijk is om te weten, is dat je als beginner zeer zelden de kans krijgt om je blog/bereik onmiddellijk te gelde te maken. Ik heb mijn blog toen in 2 tot 3 jaar opgebouwd. Ik moest mijn eerste geld investeren in mijn eigen blog om jaren later iets terug te krijgen. Er zijn ook saaie onderwerpen zoals SEO, zoekmachineoptimalisatie en hosting & domeinen. Daar heb je ook mee te maken.

De job van een blogger/influencer is niet bij iedereen bekend, zelfs niet in 2017. Niet iedereen weet precies hoeveel werk er achter deze baan zit en wat we precies doen. Het is een fulltime baan. Ons leven is qua tijd erg op werk gericht. Het is erg moeilijk om een aan/uit beperking te vinden omdat ik echt tot laat in de avond werk. Als je deze professionele werkhouding in jezelf vindt, heb je de beste kans om succesvol te worden. Vlijt, professionele uitstraling en natuurlijk een beetje geluk zijn de belangrijkste factoren.

“Het weer is echt somber genoeg, dus trek alsjeblieft iets lichters aan!”

FIV: Op je blog is er een categorie genaamd “Mode”. Deze is weer onderverdeeld in vier grote categorieën: Lente, Zomer, Herfst en Winter. Zo hebt u voor elk seizoen de perfecte outfitinspiraties voor uw lezers en weet u precies welke trends actueel zijn en hoe ze kunnen worden gecombineerd. Vertel ons, heb jij je persoonlijke mode favorieten? Zijn er stukken die niet in uw garderobe mogen ontbreken, vooral niet in de winter? Als je spontaan aan een perfecte winteroutfit denkt, hoe ziet die er dan uit en uit welke items bestaat die?

Chiara: Nou, ik moet toegeven dat de herfst en de winter mijn favoriete seizoenen zijn! In de herfst en winter heb ik zeker mijn it-pieces waar ik niet zonder zou kunnen. Een belangrijk punt is dat ik donkere kleuren zo vaak mogelijk probeer te vermijden. Het weer is echt somber genoeg, dus trek alsjeblieft iets luchtigers aan!

Het eerste stuk dat iedereen nodig heeft is een goede wollen jas. Ik vond mijn perfecte wollen jas in een kleine boetiek. Het is beige, getailleerd en gaat tot aan de knieën. Voeg er een paar goed passende over-knee laarzen aan toe en de look is perfect. Daaronder kan je ofwel een jumperjurk met panty dragen of een jumper met jeans. Slimme handschoenen zijn ook een must-have voor het koude seizoen.

FIV: U bent zeker een professional als het op schoonheid aankomt. Je hebt zeker een paar insider tips voor ons op het gebied van schoonheid en verzorging. Zonder welke beauty essentials zou je de winter niet overleven?

Chiara: In de winter is mijn huid erg droog. Dus ik moet minstens twee keer per dag crème op mijn huid smeren. Ik gebruik veel producten van Asam Beauty of Kiehls. Een goede tip die ik in de loop der jaren heb geleerd is om de foundation altijd te mengen met mijn favoriete vochtinbrengende crème. Omdat ik ook goed voor mijn haar zorg, gebruik ik producten van Living Proof. Ze helpen om het haar mooi te houden, zelfs als het vochtig is.

“Trends herhalen zich voortdurend, dus ik moet zeggen dat je het tegenwoordig niet ver meer kunt schoppen.

FIV: Als blogger zie je de hele tijd verschillende stijlen en je vindt ze niet altijd mooi. Denk jij dat je in 2017 alles kunt dragen en alle stijlen / kleuren / patronen kunt combineren of zijn er bepaalde no-go’s voor jou?

Chiara: Trends herhalen zich voortdurend, dus ik moet zeggen dat je tegenwoordig niet ver meer kunt gaan. Ik denk niet dat elke trend gemaakt is voor elke persoon. Op een bepaalde leeftijd weet je wat bij je past en wat niet. Dus daar zou ik altijd op afgaan. Ik moet zeggen dat voor mij een van de trends in 2017 die een absolute no-go was, jeans met overdreven grote gaten waren. Als je dij en onderbeen er duidelijk onder te zien waren, zag het er vreemd uit.

FIV: Met 820.000 abonnees bent u een zeer succesvolle internationale blogger. Kwam uw succes van de ene dag op de andere of was het meer een continu proces?

Chiara: Wat veel mensen niet weten is dat ik voor Cultuur met Coco een modeblog had genaamd modepaparazzis.com. Ik creëerde het in 2010 toen het onderwerp bloggers/influencers nog niet bekend was. Toen begon ik mijn project met culturewithcoco.com. Het succes kwam zeker niet van de ene dag op de andere, maar het duurde meer dan 4 jaar tot het werd wat het nu is.

Chiara eens rond de wereld

FIV: Op uw blog legt u ook uw reizen vast voor uzelf en uw lezers. U hebt al in Europa en Afrika gereisd en u wilt nog naar Azië, Australië, Amerika, het Caribisch gebied en het Midden-Oosten. Je hebt mensen van over de hele wereld ontmoet en de meest buitengewone plaatsen gezien. Welke ervaringen van uw reizen zijn u bijgebleven en welke mensen hebben u geïnspireerd op uw reizen?

Chiara: Ik moet echt zeggen dat reizen een groot onderwerp voor me is. Ik heb mooie herinneringen aan Petra in Jordanië, Cairo, Egypte en Dubai. De indrukwekkende gebouwen, de cultuur en de mensen – absoluut fascinerend. Amerika is een land waar ik in de toekomst graag naar toe zou willen reizen. Ik was in New York en Chicago als tiener en ik vond het toen erg leuk. Ik zou ook graag Hawaï en Cuba ontdekken. Dat staat bovenaan mijn reislijst, samen met Azië. Om de Taj Mahal live te zien of Bangkok en Singapore. Dus ik heb nog veel plannen. Om mijn thuisland te bezoeken, natuurlijk: Afrika. Ik heb 12 jaar in Zimbabwe gewoond, in het zuiden van Afrika. Van daaruit konden we in een mum van tijd naar Zuid-Afrika, Mauritius en Mozambique reizen.

FIV: Bloggen wordt steeds populairder en steeds meer mensen gebruiken blogs om over hun leven te praten, andere mensen te inspireren en bepaalde dingen met hun lezers te delen. Wat maakt uw blog anders dan andere en wat is uw recept voor succes?

Chiara: Ik vind het geweldig hoeveel mensen er nu in geïnteresseerd zijn, want ik ben destijds met mijn blog/Instagram/Youtube begonnen omdat ik mensen wilde aanspreken die eruit zien en denken zoals ik. Destijds zocht ik naar een heleboel dingen, maar vond weinig dat me aansprak en toen creëerde ik deze kleine marktniche voor mezelf met mijn manier om dingen te zien. Nu realiseer ik me dat veel van mijn volgelingen uit verschillende landen komen, een totaal andere cultuur hebben en dat we niet eens in dezelfde taal communiceren. Ze houden gewoon van de manier waarop ik mezelf presenteer en ik vind dat echt cool.

“Ik heb geen vijfjarenplan gemaakt, want je moet leven zoals het komt”.

FIV: Werken aan je eigen persoon en vooral aan een online dagboek kost veel tijd en moeite, maar is het uiteindelijk waard. Heb je bepaalde doelen die je zou willen bereiken en waar zie je jezelf over 5 jaar? En even tussen jou en mij, is er iets speciaals gepland in de nabije toekomst?

Chiara: Het bloggen/influencer vak heeft geen richtlijnen. Ik heb geen vijfjarenplan opgesteld omdat je moet leven zoals je gaat. Iets anders dan “sociale media” is in de planningsfase, maar nog niet klaar om te spreken. Voor de rest heb ik dezelfde doelen als ieder ander in het leven: een leuke baan hebben en gezond blijven.