Smartphone fotografie: Christoph Engelberth van Pocket.Photos in interview

Als professioneel fotografieagentschap is het ons doel om voortdurend nieuws en tips te verschaffen voor fotografieliefhebbers. Daartoe publiceren wij regelmatig interviews met deskundigen en bedrijfsleiders uit de fotografiewereld.

Tips om perfecte foto’s te maken met uw smartphone en iPhone

Interview met de directeur Christoph Engelberth van het online magazine Pocket.Photos

Voor onze blog hebben we een interessante expert op het gebied van smartphone-fotografie weten te strikken. Lees verder om te weten te komen waar de expert naartoe wil en door wie hij zich laat inspireren.

FIV: Stel uw online magazine even voor aan onze lezers!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Christoph Engelberth: Hallo, wij van Pocket.Photos hebben het tot onze taak gemaakt om verslag uit te brengen over de voortdurend en snel groeiende markt van de smartphone-fotografie. Fotografie is voor mij al lang een van mijn favoriete hobby’s, maar helaas was het toen nog niet mogelijk om overal en altijd een camera bij me te hebben. Nog meer in mijn zak! Met de komst van smartphones en de daarin ingebouwde camerasystemen had je opeens altijd en overal een camera bij je, die ook nog eens heel behoorlijke foto’s maakt. Aangezien deze markt voortdurend groeit en nu de compactcamera’s lijkt te overvleugelen, vond ik het de moeite waard er verslag over uit te brengen.

FIV: Welke smartphone fotografie onderwerpen komen aan bod op uw site?

Christoph Engelberth: Niet alleen nieuwe smartphonemodellen met bijzonder uitstekende camera’s worden hier belicht, maar er zijn ook berichten over accessoires, apps en nieuwe technologieën. Daarnaast zijn er soms tips en trucs uit de meest uiteenlopende gebieden.

Expert tips: Fotograferen met smartphones

FIV: Welke fotografietips kunt u onze lezers geven?

Christoph Engelberth: Mijn nummer één tip – die ik ook graag adviseer aan mensen die ik van tijd tot tijd betrap – is: Gebruik de zoom nooit, tenzij je een van de weinige smartphones bezit die op dit moment een optische zoom hebben. OK, dit kan binnenkort veranderen met de komst van de iPhone 7 Plus. In plaats van te zoomen, probeer dichter bij het object te komen. Als dit niet mogelijk is, probeer dan een beter beeld van het object te krijgen door andere perspectieven of andere objecten te gebruiken. Nu we het toch over het perspectief hebben… Door hun ontwerp en formaat zijn smartphones ook geschikt voor het maken van foto’s vanuit ongebruikelijke perspectieven. Plat op de grond of vanuit de lucht met behulp van een selfie stick of iets dergelijks kunnen bijvoorbeeld prachtige opnamen worden gemaakt. Wij hebben nog meer tips over smartphone-fotografie voor u verzameld in de link (zie hieronder).

FIV: Wat is er speciaal aan uw tijdschrift, wat geeft de klanten een toegevoegde waarde?

Christoph Engelberth: We richten ons niet op slechts één merk of fabrikant, maar proberen uitgebreid verslag te doen van de meest uiteenlopende gebieden. Het is voor ons ook belangrijk om het nieuws niet alleen in zuiver technische termen uit te leggen, maar het ook zo begrijpelijk mogelijk te maken voor leken.

FIV: Waar haal je inspiratie uit, wie is een rolmodel voor je?

Christoph Engelberth: Ik weet niet of je het een rolmodel kunt noemen, maar ik lees de blog van Caschy (uit de stad Bremerhaven) al heel lang en ik ben altijd verbaasd over hoe actueel de artikelen zijn en hoeveel tijd erin wordt geïnvesteerd. Het is niet mijn bedoeling om dat bij te houden, aangezien Pocket.Photos een zuiver privé-project was en waarschijnlijk altijd zal blijven, dat vooral in mijn vrije tijd zo goed als ik kan wordt gevoed.

Vanuit fotografisch oogpunt kijk ik een beetje op tegen Pavel Kaplun en vooral Erik Johansson, omdat ik niet alleen het beeld uit de cam interessant vind, maar ook de digitale nabewerking op de pc of, meer recent, op de tablet of smartphone. Kaplun heeft op de Photokina van dit jaar ook iets gezegd over fotografie met of met behulp van de smartphone, wat ik zeer opmerkelijk vond.

Hier vindt u meer informatie over het tijdschrift over nieuws uit de pocketfotografie.

We danken Christoph Engelberth van Pocket.Photos voor het interview!

Top 5: de beste fotoprinters