Tips voor de mode blog: Maak betere foto’s met uw smartphone

Modebloggers hebben meestal een goed oog voor mode en outfits, maar de kwaliteit van de foto’s is voor verbetering vatbaar. Je hebt niet per se een nieuwe dure camera nodig, want je kunt ook geweldige foto’s maken met je smartphone met de juiste tips, die je hier kunt vinden.

4 tips om perfecte foto’s te maken met uw mobiele telefoon

Het licht

In de fotografie is licht een van de belangrijkste elementen, omdat uitstekende foto’s in hoge mate afhankelijk zijn van de juiste lichtomstandigheden. Er zijn verschillende manieren om uw foto’s interessanter te maken met de eenvoudigste middelen van verlichting. Maak bijvoorbeeld gebruik van het zogenaamde “gouden uur”, ook bekend als “blauw uur”. Dit verwijst naar het laatste half uur voor de zon ondergaat.

Vooral voor het fotograferen van mensen is de lichtstemming van het gouden uur voordelig en veel warmer. Bovendien moet u een reflector gebruiken, omdat dit de belichting gelijkmatiger maakt wanneer u buiten fotografeert. De reflector kan ook de lichtstemming veranderen met een zilveren of gouden oppervlak. Als je geen reflector hebt, kun je een ruimtedeken of wit karton gebruiken. Het is ook gemakkelijker voor u als u een helper bij u hebt om de reflector vast te houden. Probeer te fotograferen met het licht achter je en met tegenlicht.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Verschillende poses

Speciaal voor beginners die met hun smartphone betere foto’s willen maken voor een modeblog, zijn er een handvol leuke tips om te poseren. Zoek bijvoorbeeld een paar poses uit modetijdschriften en laat je model die uitvoeren. Voordat er zogenaamde poseerboeken waren, deed bijna elke fotograaf het op deze manier. Veel fotografen doen dit vandaag de dag nog steeds en lezen ook modeblogs voor inspiratie.

Laat je model verschillende modes dragen, met verschillende accessoires en verschillende poses. Je kunt je voor de poses laten inspireren door andere modeblogs, maar je moet ze niet zomaar kopiëren, maar aanvullen en veranderen. Het is altijd beter om iets van jezelf te maken.

Veranderingen in de vooruitzichten

Met je smartphone ben je zo mobiel mogelijk, dus verander af en toe je afstand tot het model, het perspectief en de opnamehoek. Enigszins schuine opnamehoeken zorgen voor de juiste dynamiek in de foto’s. Frontafbeeldingen laten de accessoires goed uitkomen, maar helaas zien ze er vaak uit als een foto uit een catalogus. Op den duur zien deze opnamen er erg eentonig uit.

Verander daarom vaak van perspectief. Gebruik kleine hulpjes zoals een ladder of een bankje, zodat u ook foto’s kunt nemen vanuit een onopvallend vogelperspectief. Met een kikvorsperspectief, d.w.z. van ver onder je, moet je heel voorzichtig zijn, want het gezicht kan snel vervormd lijken. Intussen is het ook mogelijk om een geschikte lens te kopen voor verschillende smartphones. Dit maakt uw foto’s nog unieker.

De juiste locaties

De juiste locaties zijn ook van cruciaal belang voor uw foto’s. Zoek bijvoorbeeld een mooi meer, een prachtige botanische tuin, een park of een muur bedekt met chique graffiti. Een aantrekkelijke locatie zal veel waarde toevoegen aan uw beelden.

Smartphone – hoe maak ik op de juiste manier foto’s?

De nieuwste mobiele telefoonmodellen bieden directe bewerkingsprogramma’s voor een betere fotokwaliteit. Benjamin laat u zien hoe u gemakkelijk foto’s met een hoog contrast kunt maken. Om ervoor te zorgen dat je camera precies focust op wat je wilt fotograferen en dat ze een perfecte symmetrie hebben, hoef je alleen maar een paar instellingen in je mobiele telefoon aan te passen. Mensen houden wel van een trucje! Sommige apps helpen om een bepaalde flair aan je foto toe te voegen. Onze redacteuren raden de VSCO-bewerkingsapp aan. Benjamin zal meer uitleggen in minder dan vier minuten.

Heerlijk! Fotografeer uw voedsel

Op de socialemediakanalen zijn er tussen de modebloggers en influencers ook foodbloggers. Een heel nieuwe manier om restaurants te testen en je eten te presenteren. Olli laat zien hoe je het licht juist gebruikt en hoe je een beetje op de achtergrond van de foto kunt faken zonder dat iemand het merkt.