5 eenvoudige tips voor fotografen: camera, inspiratie, studio & co.

5 eenvoudige tips voor fotografen – Fotografie is een kunst op zich en zelfs professionals kunnen bij elke fotosessie nog iets leren. Boeken, workshops en dergelijke zijn niet alleen voor beginners, maar leren ook veel gevorderde fotografen interessante elementen en tips. Beheers uw camera en uitrusting vanaf de FF, gebruik geen statief in de studio!

Belangrijk: Beheers uw camera en uitrusting van de FF

U moet zo vertrouwd zijn met uw camera dat u midden in de nacht wakker kunt worden en de belangrijkste knoppen en functies van uw camera meteen kunt vinden en aanwijzen. Wat voor soort opname het ook is, u zult zelden tijd hebben om te zoeken naar de juiste knoppen en instellingen. Anders zou je beslissende momenten en dus opnamen kunnen missen. Als je de techniek in je slaap onder de knie krijgt, kun je je volledig concentreren op de hoofdzaken.

Verveel je je en ontbreekt het je aan inspiratie?

Wijd je dan een tijdje aan nieuwe dingen. Elke fotograaf kent het “probleem” en weet hoe stressvol het kan zijn, te veel routine. Slechts zeer weinig fotografen kunnen of willen zich vastleggen op één enkel fotografisch segment. Als u bijvoorbeeld alleen mode fotografeert, kunt u “moe” worden van het fotograferen en uw passie verliezen. Natuurlijk kan dit dan in uw werk weerspiegeld worden en kunnen uw foto’s hun “glans” verliezen. Wees niet bang om een ander fotografisch gebied uit te proberen. De verandering zal u goed doen en u zult waarschijnlijk veel nieuwe ideeën en inspiratie opdoen voor uw stokpaardje.

Gebruik geen statief in de studio!

Ook al wordt het in veel vakliteratuur aangehaald als basisuitrusting in een studio, toch is er niets erger dan een fotograaf die koppig met zijn statief uitsluitend vanuit één standpunt fotografeert. Het perspectief blijft ongewijzigd en uw opnamen verliezen dynamiek en worden stijf. Gebruik geen statief voor uw opnamen, want zo kunt u uw model aanvoelen en kunt u experimenteren met ongewone perspectieven. Als het licht en het onderwerp vast staan, maar u zelf mobiel bent, kunt u met bijna elke positie een overeenkomstige nieuwe belichting bereiken. U zult versteld staan van de uiteenlopende resultaten die u met slechts één lamp kunt bereiken.

In de studio, te weinig kleren maar te veel licht

Ontbrekende kleding is misschien geen probleem bij naaktshoots, maar bij alle andere shoots zijn er vaak geen passende accessoires of kleding in de juiste kleur. Aan de andere kant, je wordt overspoeld met licht in de studio. Het schijnt uit elke hoek en je krijgt licht waar je het niet kunt gebruiken of niet wilt. In dergelijke situaties worden uw creativiteit en improvisatietalent meer gevraagd dan gewoonlijk.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Neem de zaak serieus zonder de losheid uit het oog te verliezen

Dat een fotoshoot altijd gepaard gaat met een grotere financiële uitgave staat buiten kijf, en daarom wordt hier professionaliteit van u verlangd. Voor u en uw team is de inspanning meestal zeer groot en streeft iedereen naar het best mogelijke resultaat. Als fotograaf moet je je altijd bewust zijn van de ernst van de situatie, maar je mag niet uit het oog verliezen dat plezier ook een belangrijke rol speelt. Als iedereen op de set plezier heeft, gaan de opnames automatisch beter. Het gaat dus allemaal om de mix en soms is dat alleen al een kunst op zich.

Natuurlijk waren deze vijf tips slechts een kleine selectie van dingen die u ter harte moet nemen. Soms zijn het de kleinste en eenvoudigste regels die in aanmerking moeten worden genomen om uitstekende resultaten te bereiken.

Flop 5 – Beginnersfouten

Na de 5 tips voor elke fotograaf, is hier nog een video van Benjamin, die de 5 fouten laat zien die beginners maken. Hoe meer je je concentreert op het onderwerp van de fotografie, hoe professioneler je foto’s later zullen zijn. Elke professional heeft in het begin fouten gemaakt, dus geef niet op!