Wanderlust: Fotograferen en back-uppen van uw opnamen tijdens het reizen

Amateurfotografen en reizen betekende vroeger veel filmrolletjes om te ontwikkelen en vandaag een overvolle geheugenkaart, want bijna niets inspireert een fotograaf meer dan een nieuwe omgeving. Ze te ontdekken door een lens is iets unieks en moet daarom echt op foto worden vastgelegd. Maar niet elke genomen foto is een kunstwerk voor de eeuwigheid en een massa foto’s betekent niet dat de kwaliteit navenant is.

Foto’s ordenen

Degenen die de hele dag hebben gefotografeerd, zijn meestal nog zo overweldigd door wat zij hebben meegemaakt, dat zij geen duidelijk beeld hebben van hun eigen werk. Daarom moet de evaluatie van de resultaten van de dag alleen worden aangepakt wanneer de juiste concentratie aanwezig is. Dit is de enige manier waarop een fotograaf een verborgen schat kan ontdekken die in de haast over het hoofd zou zijn gezien. Bij de beoordeling moet de lat echter iets hoger worden gelegd als de fotograaf zich verder wil ontwikkelen. Natuurlijk, als u een so-la-la foto wilt houden, bent u welkom om dat te doen. Een ambitieuze fotograaf neemt daar echter geen genoegen mee, maar streeft naar perfectie en als je er een gewoonte van maakt alleen de echt goede foto’s te bewaren, eindig je met een kleinere fotocollectie, maar wel een van veelbelovende kwaliteit.

Nadat de fotograaf de goede foto’s heeft geselecteerd die het waard zijn om te worden bewaard, moet hij ze gaan bewaren. Voor amateurfotografen is het de moeite waard een laptop mee te nemen, zodat zij de foto’s gemakkelijk kunnen beoordelen, opslaan en eventueel al bewerken. Hoewel er verschillende andere manieren zijn om een grote verzameling foto’s op te slaan, zijn er ook valkuilen en kunnen kleine foutjes of ongelukjes al snel leiden tot een volledig verlies van de volledige gegevens. Fotobestanden voor professionals die in RAW-formaat zijn opgeslagen, kunnen bijvoorbeeld tussen 20-30 MB groot zijn en vereisen dus een enorme hoeveelheid opslagruimte. De vraag zal in de toekomst zelfs toenemen in plaats van stagneren.

Gegevensback-up in de cloud

Als u uw foto’s op uw laptop opslaat, moet u ze voor de zekerheid nog een keer in de cloud opslaan. En hoewel dit een dure methode kan zijn, aangezien elke opslagruimte geld kost, is het nog veiliger dan ze twee keer op te slaan, om ze drie keer te back-uppen. Er zijn verschillende providers die een fotograaf opslagruimte in de cloud aanbieden, wat u meestal een paar euro per maand kost. Sommige van deze aanbieders bieden naast de opslagruimte ook Photoshop als beeldbewerkingsprogramma aan, wat voor sommigen zeker praktisch is.

Een voordeel van het opslaan van foto’s in de cloud is dat u er altijd en overal bij kunt. Het nadeel is het gebrek aan beveiliging tegen hackers, maar dat is iets wat iedereen voor zichzelf moet uitmaken. Voor gegevensback-up in plaats van een geheugenkaart is een externe harde schijf ook een goede optie, die hebben bewezen vrij robuust te zijn en een enorme hoeveelheid opslagruimte te bieden. Naast de grote opslagruimte is het ook belangrijk om na de evaluatie van de fotoreeksen radicaal afscheid te nemen van de onbruikbare motieven. Het is het beste om alleen die foto’s te bewaren die u over tien jaar nog wilt bekijken.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Vooral op reis heeft een fotograaf slechts beperkte middelen tot zijn beschikking en deze moeten ofwel optimaal worden gebruikt, ofwel moet het probleem van de grote opslagruimte voor het begin van de reis worden opgelost. De vakantieganger kan gemakkelijk alle gegevens op zijn laptop opslaan, maar in geval van diefstal of ander verlies is de hele inspanning voor niets geweest. Als u denkt dat u uw vakantiefoto’s op een eenvoudige geheugenkaart kunt opslaan, zult u verbaasd zijn hoe snel zo’n klein ding verloren kan gaan of onbruikbaar kan worden door een lichte beschadiging. Als algemene regel geldt dat het raadzaam is om van de gegevenssets van de foto’s niet één, maar twee keer een back-up te maken.

De wolk legde eenvoudig uit

Je hebt niet echt begrepen waar de cloud over gaat? Peer legt uit wat het is en hoe het werkt in slechts 20 minuten. Tegenwoordig maakt bijna iedereen alleen nog maar foto’s met zijn mobiele telefoon. Maar bijna niemand heeft de opslagruimte die daarvoor nodig is. De cloud is slechts één voordeel voor u om alles bij te houden en geld te besparen.