Is het nog toegestaan om op de camping op vakantie te gaan? – Kamperen in de zomer 2020

Kamperen in de zomer van 2020 ondanks Corona – Al maanden teistert het Corona-virus ons dagelijks leven en vrijwel alles om ons heen. Het is moeilijk om het onderwerp te vermijden, omdat het nieuws je er praktisch mee overspoelt. Voortdurende veranderingen en overwegingen van ontspanning maken het moeilijk om alles bij te houden.

In het artikel komt u meer te weten over de reisbeperkingen in Duitsland en wereldwijd en de huidige veranderingen in de reisindustrie. Campingexploitanten en vaste kampeerders vertellen over hun ervaringen in de Coronaperiode en welke gevolgen dit heeft.

Kamperen in tijden van Corona?

Het is een sector die bijzonder hard is getroffen, vooral nu het buiten aangenaam weer is en mei mooie verlengde weekends brengt. Kamperen in tijden van Corona treft vooral vaste kampeerders, hoewel die nu extra versoepeld zijn.

De huidige regelingen hebben betrekking op:

  • Contactverbod tot 2 personen, ontspanning tot 5 personen
  • Reisbeperking in Duitsland
  • Reisbeperkingen wereldwijd

Lees hier meer over de veranderingen in de reisindustrie.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Is het nog steeds toegestaan om vakantie te nemen op de camping?

Corona regels – Sinds 18.03.2020 zijn de campings gesloten. Geen toeristen te bekennen, werkelijk doodse stilte op een van de grootste campings van Duitsland. Met zijn oppervlakte van 350 hectare is het zelfs groter dan Monaco. Sinds vorige week mogen de vaste kampeerders hier weer kamperen, maar de toeristen blijven weg vanwege de regelgeving.

Hoewel vakanties in het buitenland dit jaar uitblijven, verwacht campinguitbater Frank Seibt dit jaar geen overdreven toeloop. De regelgeving wordt losser, maar de angst voor besmetting en de onmogelijke eis van contactbeperking schrikt velen af.

Kampeerders en de Corona-crisis: Interview op NDR

Campingbaas Kurt is hetzelfde lot beschoren als Frank Seibt. Hij heeft al 6 weken geen gasten gehad, moest alle campinggasten eruit schoppen, deels tegen hun wil, en het terrein sluiten. Bovendien zijn 8 van zijn werknemers afhankelijk van arbeidstijdverkortingsuitkeringen, hetgeen hem grote zorgen baart. Hij is volledig afhankelijk van de staat en zijn steun, maar er is nog geen cent aangekomen.

Als dit zo doorgaat, zal Kurt zich vanaf volgende maand zorgen moeten maken over hoe lang zijn camping nog meegaat. Zijn wens is dat het zo spoedig mogelijk en dan met volle kracht wordt voortgezet, zodat de geleden verliezen niet alleen hem, maar ook zijn personeel en hun gezinnen te veel treffen. Op het platteland is het voor velen erg moeilijk om iets te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=XXj5nr7L26g

Camping tijdens de Corona-crisis: interview met exploitanten

“De vloek van de kampeerder is regen en bezoekers” heeft waarschijnlijk een uitbreiding nodig. De huidige Corona-pandemie treft alle campingbeheerders hard! Het heeft iedereen gedwongen op de rem te trappen. Vooral de reisbranche, waar het risico van besmetting en verdere overdracht begrijpelijkerwijs zeer groot is, wordt zwaar getroffen.

In dit stadium kan niemand zeggen wanneer alles weer volledig normaal zal zijn. Niettemin worden voorzorgsmaatregelen genomen en voorbereidingen getroffen voor de toekomst. De campinguitbaters knappen alles op en rusten de sanitaire voorzieningen uit met ontsmettingsmiddel. Hun wens is om hun gasten zo snel mogelijk te kunnen bedienen, ook al zijn er nieuwe regels en afstanden.

Terugkeer van de permanente kampeerders? Toerisme naar Corona

De Coronamaatregelen hebben ook het toerisme aan de Duitse kusten zwaar getroffen. Veel bedrijven dringen erop aan dat de voorwaarden zo snel mogelijk worden versoepeld. In een eerste stap mogen althans de eigenaars van vakantiewoningen en vaste kampeerders sinds 1 mei in Mecklenburg-Vorpommern terugkeren.

In Sleeswijk-Holstein geldt dit vanaf maandag. De eerste permanente kampeerders keren terug na deze moeilijke tijd. Zij wachten al dagen om terug te kunnen keren naar hun campers en vakantiewoningen. Het Ü-60 dorp Zislow leeft van het toerisme en biedt rust aan de senioren uit de omliggende steden.

Homeschooling in de truck: leren in het expeditievoertuig

Met het expeditievoertuig door Azië – Michi en Thorben zijn al op de Panamericana en de oude Hippie Trail geweest. Nu zijn ze weer weg. Deze keer richting Mongolië. Bij hen zijn Levi en Romy, die nu een schoolkind is en in de vrachtwagen les krijgt van Michi. Het was niet gemakkelijk verlof te krijgen en toestemming van het schoolhoofd om de onderwijstaak op zich te nemen. De twee vertellen hoe het werkt met de Duitse schoolwet.

Corona in Europa: Verslagen uit Spanje, Portugal & Co.

De situatie is gespannen. Ongeveer 1,6 miljoen bevestigde gevallen van Corona in Duitsland. Italië, Spanje, het VK en Duitsland zijn het zwaarst getroffen. Overal komen nieuwe wetten, beperkingen en regels.

Of het nu gaat om quarantaine, verplicht afplakken of contactbeperking – alle landen werken aan een oplossing van het probleem en streven een gemeenschappelijk doel na. Samen de Corona-pandemie bestrijden en zo snel mogelijk naar de normale situatie terugkeren zonder de bevolking in gevaar te brengen.

Spanje: Camperplaats is ontruimd

De situatie in Spanje lijkt op die in Duitsland. De camping wordt ontruimd, maar het echtpaar Lysan en Benjamin zit midden in hun reis door Europa. De grenzen zijn gesloten en de staanplaatsen laten geen kampeerders toe. Wat moet ik doen? De twee nemen je mee op hun reis door Spanje, vooral in Ronda.

Ook hier zijn de supermarkten net als in Duitsland. Er is geen toiletpapier of drinkwater, en er is ook een tekort aan noedels. In de video kunt u meer te weten komen over de huidige situatie:

Albanië: Kamperen met een busje terwijl alles dicht gaat

Timo en Alina reizen al zes maanden door Europa in hun zelfgebouwde Sprinterbusje. Het leven in een bestelwagen in de Balkanlanden is waar zij het meest naar hebben uitgekeken, maar nu komt de schok: de Corona-crisis slaat midden in hun reis toe.

In het begin alleen gevolgd door het nieuws, leek het virus zo ver weg. Verkeerd gedacht! In Albanië, veranderde alles plotseling door het Corona virus. Hoe het leven van de twee in Albanië was en hoe zij de maatregelen in Albanië hebben ervaren, kunt u hier zien:

Portugal: Met de camper in quarantaine

Jörg Helmreich had een ingenieus plan: terwijl het Coronavirus in eigen land woedde, wilde hij de crisis uitzitten aan de Atlantische Oceaan, in het dunbevolkte natuurparadijs Alentejo in het zuidwesten van Portugal. Portugal is een populaire bestemming, en staat voor zon, strand en vakantie.

Het gebied wordt geacht grotendeels vrij te zijn van het coronavirus. Jörg Helmreich is dus niet de enige met zijn idee. Maar de quarantaine in Portugal blijkt niet paradijselijk te zijn en de voorheen zo vriendelijke gastheren raken steeds meer geïrriteerd.

Het zal hoe dan ook enige tijd duren voordat de reisindustrie weer op adem kan komen en de reisbeperkingen weer helemaal de oude zijn. Voorlopig moeten zowel campingexploitanten als toeristen geduld hebben, want veiligheid en een snelle terugkeer naar de normale situatie zijn alleen mogelijk als bepaalde regels worden nageleefd. Toch moeten juist deze gebieden worden gesteund, zodat hun exploitanten ook in de toekomst hun gasten kunnen blijven verblijden.