Interview met Sol.and.pepper: Over reizen met familie voor onbepaalde tijd

Sol.and.pepper in een interview – Achter de naam Sol.and.pepper gaan Julie en Moritz schuil, die bijna vier jaar geleden met hun kinderen, hun Duitse dog Pepper en een omgebouwde bestelwagen op reis gingen voor onbepaalde tijd. Julie en Moritz zijn content creators op Instagram en delen hun ongelooflijke leven met hun bijna 245.000 volgers. In iets minder dan vier jaar heeft het gezin naar 22 landen gereisd. Ze hebben ook een blog waar ze hun gedachten en gevoelens delen. Kom meer te weten over de familie en hun leven in een busje in dit interview!

Overview hide

Het ongelooflijke leven van Julie & Moritz

De twee leven de droom van veel mensen. Maar hoe is het allemaal begonnen? Julie en Moritz kijken met ons magazine terug in de tijd naar het moment waarop ze beiden de beslissing namen om samen voor onbepaalde tijd op reis te gaan. We praten ook over de reactie van hun omgeving en de bureaucratische hindernissen die daarbij komen kijken. Zij delen ook tips voor u over hoe u zo’n stap kunt zetten. Verder praten we over must-haves voor zo’n reis, avonturen die ze al hebben meegemaakt en plannen voor de toekomst. De meest interessante vraag voor beiden, of zij zich een terugkeer naar Duitsland kunnen voorstellen of dat misschien al gepland hebben, wordt ook in dit interview beantwoord!

Na de eerste date was het duidelijk: we willen reizen!

FIV: Hallo lieve Julie en lieve Moritz, wat leuk dat jullie de tijd hebben genomen voor dit interview. We willen direct beginnen met het begin van je ongelooflijke reis. Wanneer en hoe hebben jullie beiden de beslissing genomen: “Oké, we verlaten Duitsland!

Julie & Moritz: Al op ons eerste afspraakje zeven jaar geleden hadden we het erover dat we allebei wilden gaan reizen na onze studies – liefst voor onbepaalde tijd.
Vanwege Pepper, onze Duitse bastaardhond, was het voor ons uitgesloten om permanent met het vliegtuig te reizen. Dus moesten we een ander plan bedenken. Omdat we er allebei al tijden van droomden om in een busje door Europa te reizen, besloten we zonder meer er een te kopen. In april 2019 verhuisden we met onze 5 maanden oude Solly en Pepper naar ons zelfgebouwde huis op 4 wielen en begonnen we aan het avontuur van het “bestelwagenleven”.

Photo: instagram.com/sol.and.pepper

Whatsapp & Instagram zijn grote helpers

FIV: Wat leuk dat jullie bij jullie eerste ontmoeting over gemeenschappelijke dromen konden praten! Hoe ging uw omgeving om met de beslissing om voor onbepaalde tijd te reizen?

Julie & Moritz: Onze vrienden en familie vonden onze beslissing om lang te reizen geweldig. Natuurlijk waren ze verdrietig omdat Solly nog erg jong was en ze hem graag vaker hadden willen zien, maar het feit dat we onze droom kunnen volgen, deed hen begrijpen. En dankzij Whatsapp, Instagram en dergelijke zijn al onze dierbaren altijd op de hoogte.

Bureaucratische hindernissen bij het reizen

FIV: Reizen voor onbepaalde tijd werkt natuurlijk niet zonder bureaucratie. Hoe moeilijk waren/waren de bureaucratische hindernissen?

Julie & Moritz: Hier moet u onderscheiden of u ondanks de reis in Duitsland ingeschreven wilt blijven of dat u zich wilt uitschrijven. Als je van plan bent je uit te schrijven uit Duitsland, is het relatief eenvoudig als werknemer. Je gaat naar het registratiekantoor en schrijft je uit. Als u bijvoorbeeld zelfstandige bent en werknemers in dienst heeft, moet dit goed doordacht en vooraf goed gepland zijn. Deze stap kost beslist meer tijd vanuit bureaucratisch oogpunt, maar is ook uitvoerbaar. Over het algemeen zijn de bureaucratische hindernissen beheersbaar.

“Wat kan er in het ergste geval gebeuren?”

FIV: We horen steeds weer dat mensen willen reizen, zelfs voor onbepaalde tijd, maar vaak niet durven en bang zijn. Heeft u nog tips voor onze lezers om zo’n stap te zetten?

Julie & Moritz: Bij zulke grote beslissingen helpt het altijd om jezelf de vraag te stellen: “Wat zou er in het ergste geval kunnen gebeuren?” Ons antwoord was: “Ga terug naar Duitsland en zoek een baan”. Veel mensen durven hun droom niet te leven omdat ze enerzijds bang zijn voor verandering en anderzijds hun veronderstelde zekerheid in de vorm van een woning, hun baan of hun omgeving niet willen opgeven. Als je eenmaal beseft dat de belangrijkste mensen in je leven altijd zullen blijven en dat je ergens anders een flat of een baan kunt vinden, zijn er nauwelijks redenen om deze stap niet te zetten. Wij geloven dat er veel moed voor nodig is om iets nieuws en onbekends aan te durven en je hart te volgen. Maar als je het echt wilt doen en deze hindernis hebt overwonnen, voelt het onbeschrijfelijk en zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Photo: instagram.com/sol.and.pepper

Must Haves: Familie, handbezem, zonnesysteem…

FIV: Wat zijn uw must-haves die u dagelijks vergezellen op uw avonturen en waar u nooit zonder zou kunnen?

Julie & Moritz: Misschien klinkt het afgezaagd, maar we hebben zelf ondervonden dat het voor ons genoeg is om als gezin samen te zijn. Al het andere is een luxe voor ons.
Als het gaat om materiële zaken, zijn er een handvol must-haves waar we niet zonder zouden willen. Daartoe behoren de handborstel in het busleven om het zand eruit te vegen en ons zonnesysteem op het dak om zelfvoorzienend te zijn. Wij zijn ook gepassioneerd door fotografie, een reis zonder camera is voor ons ondenkbaar. En onze fietsen vergezellen ons overal. Dus we zijn flexibel en komen in de mooiste uithoeken van de aarde.

Reisde naar 22 landen in vier jaar

FIV: Welke bestemming is u tot nu toe het beste bevallen en waarom?

Julie & Moritz: We hebben de afgelopen 4 jaar naar meer dan 22 landen gereisd en elk land heeft iets speciaals voor ons. Als we moesten kiezen, zouden het zeker Portugal en Tanzania zijn. Hier associëren we gewoon prachtige en vormende ervaringen. Deze landen hebben onze harten veroverd.

Julie & Moritz Leven in drie woorden

Wow! In ieder geval kan niet iedereen dat zeggen. Nu hebben we het min of meer over het verleden gehad. Maar hoe ziet je leven er nu uit? Beschrijf het in drie woorden.

Julie & Moritz: Intuïtief, georganiseerd chaotisch, gevarieerd.

Toekomstige wens: emigreren naar Portugal

FIV: En wat heeft de toekomst in petto? Heb je al plannen voor de toekomst?

Julie & Moritz: Wij hebben een grote wens om naar Portugal te emigreren en zijn al 2 jaar intensief op zoek naar het juiste huis of pand. We willen een gezellig huis creëren waar we tijdens onze reizen naar terug kunnen keren. We hebben ook een paar continenten en landen op ons lijstje staan die we graag samen met onze kinderen willen verkennen.

Photo: instagram.com/sol.and.pepper

Het grootste avontuur is HET leven

FIV: Dat lijken me geweldige plannen! Je hebt veel gezien en meegemaakt op je reis tot nu toe. Wat was het grootste avontuur voor jou tot nu toe?

Julie & Moritz: Voor ons is ons grootste avontuur ons leven, de manier waarop we het leven. Dat we elke dag onze dromen najagen, opkomen voor onze waarden en ons leven vormgeven volgens onze ideeën. En ons meest emotioneel vormende avontuur op onze reis was het bezoek aan een Massai dorp in Tanzania. De mensen, hun manier van leven en hun manier van denken hebben een blijvende indruk op ons gemaakt.

Mis je het leven in Duitsland? Nee!

FIV: Je leeft je droom en hebt afscheid genomen van je oude leven. Zijn er nog momenten waarop je aan het verleden denkt en je je oude leven mist?

Julie & Moritz: Ik denk dat “missen” het verkeerde woord is. Als we terugkijken op ons verleden, zijn we gewoon ongelooflijk trots op alles wat we de afgelopen jaren hebben bereikt en hoe ons leven zich heeft ontwikkeld. Voor ons persoonlijk is het helemaal belangrijk om regelmatig stil te staan bij onszelf en de dingen in ons leven, om te zien hoe coherent iets voelt, om dingen dienovereenkomstig te veranderen en ons daardoor verder te ontwikkelen. Wij zijn dankbaar voor ons verleden en kijken altijd positief en met belangstelling naar de toekomst.

Terug naar Duitsland? Zeg nooit nooit!

FIV: Kunt u zich voorstellen in de verre toekomst terug te keren naar Duitsland?

Julie & Moritz: We zouden nooit nooit zeggen. Momenteel genieten we ervan om veel onderweg te zijn en naar nieuwe landen te reizen. Niettemin brengen wij graag tijd door met onze geliefden in Duitsland en waarderen wij ons vaderland zeer. Maar onze volgende levensfase is Portugal. Met het zand tussen onze tenen, de zon op onze huid en de zee voor de deur willen we onze kinderen vrij en wild zien opgroeien.

FIV: Bedankt voor je tijd en het erg leuke interview. Wij wensen u veel geluk en gezondheid op uw toekomstige reis!

Photo: instagram.com/sol.and.pepper

Meer interviews met makers van inhoud

Vond je het interview met Julie en Moritz leuk? Lees dan hier meer interviews met content creators.

Elvislamoureux in een interview: Over emigreren & muziekvideo van Apache 207

Elvis emigreerde een paar maanden geleden naar Spanje en neemt zijn community op TikTok en Instagram mee in zijn spannende leven in Alicante. Maar waarom emigreerde hij eigenlijk? In feite kreeg hij het idee tijdens de lockdown in Duitsland uit verveling. Op zijn sociale mediakanalen deelt hij zijn ervaringen, maar ook tips en trucs voor het leven in Spanje. Elvis vertelt ons over zijn achtergrond en waarom hij voor Spanje koos. Ook vertelt hij over een hotspot die we zeker moeten bezoeken en tips voor mensen die ook weg willen. Naast het hele emigratiethema nam Elvis deel aan de videoclip van Apache 207 en sprak hij over zijn ervaringen. Last but not least gingen we terug naar het begin van zijn social media carrière en vroegen hem wat hem inspireerde om zijn leven publiekelijk te delen op sociale platforms. Ontdek dit en meer in dit interview!

Photo: instagram.com/elvislamoureux

Enyadres in een interview: Muziek is haar leven

Dansen, zingen, muziek. Dat is Enya’s leven. Ze is content creator op Instagram en TikTok en produceert veel dance content. Uitdagingen, haar eigen choreografieën en danscollabs met onder meer Thekrizzl en Julien Bam. Af en toe brengt Enya ook een single uit. Dit begon in 2017 op 18-jarige leeftijd toen ze haar eerste nummer “Mädchen” uitbracht. Dit werd gevolgd door het tweede nummer “Fliegen lernen” en het album “Standard” in 2020. Tot slot bracht ze in november van dit jaar de single “Pokemon” uit. In dit interview praat Enya met ons blad over muziek. Want muziek speelt een zeer grote rol in haar leven. Of het nu dansen of zingen is. Muziek hoort er gewoon bij. Maar hoe begon haar carrière? Dat is precies waar we mee begonnen en vroegen haar hoe ze haar passie voor dansen ontdekte. We vroegen haar ook welk soort TikTok ze leuker vindt. Ook praat ze met ons over de productie van een TikTok en het proces erachter. Verder deelt ze tips voor dansbeginners en vroegen we haar welke van haar singles ze het leukst vindt. Ontdek dit en meer in dit interview!

Photo: Melissa Stemmer

Carmushka interview: Leven als moeder, zakenvrouw, content creator & auteur

Carmen is een van de populairste content creators in Duitsland. Elke dag deelt ze haar dagelijks leven en alles wat daarbij hoort met haar één miljoen volgers op Instagram. Ze is niet alleen een content creator, maar ook een succesvolle zakenvrouw. Twee jaar geleden zijn zij en haar man bevallen van hun dochter. Naast dit alles is ze ook auteur en heeft ze haar boek “Mijn hoofd, een universum” uitgegeven, dat ze zelf ook als luisterboek heeft opgenomen. In dit interview praat Carmen met ons over haar leven als moeder, content creator, zakenvrouw en auteur. Een kind betekent vaak wat veranderingen in het leven. Daarom vroegen we Carmen om tips voor aanstaande moeders die bang zijn voor verandering. Ze vertelt ook in welke winkels ze het liefst kleding voor haar dochter koopt en wat er zeker in haar handtas moet zitten als ze met een klein gezin op stap gaat. Een paar jaar geleden richtte ze haar modemerk “Oh April” op, wat voor haar een droom is die uitkomt. Ze vatte haar ervaringen voor ons samen en richtte haar eigen merk op. We spraken ook over haar boek en ze gaf ons een voorproefje van wat we de komende maanden kunnen verwachten.

Photo: Lena Hogekamp

Interview met Trixigiese: Ballerina, Content Creator & Model

Trixi verwierf haar bekendheid door haar deelname aan het 13e seizoen van“Germany’s next Topmodel” en is nu succesvol als model en content creator op Instagram en TikTok. De 23-jarige Berlijnse houdt van mode. Maar dat is niet haar enige passie. Ze verhuisde alleen naar Parijs op 17-jarige leeftijd voor ballet, maar dat was ook niet haar enige verhuizing. Ze houdt ervan nieuwe dingen en plaatsen te ontdekken en kan er geen genoeg van krijgen. We praten met Trixi over haar passies mode, ballet en sociale media. Door haar baan werkt ze veel samen met haar vriend. Vaak kan dit leiden tot problemen in relaties. Daarom vroegen we haar om tips over hoe een relatie desondanks kan werken. Natuurlijk spraken we ook met haar over haar deelname aan GNTM. Zij deelt met ons haar ervaringen en hoe haar leven is veranderd na GNTM. Waar ze gewoond heeft, hoe het voor haar was om op jonge leeftijd alleen naar een vreemde stad te verhuizen en nog veel meer vindt u hier in dit interview!

Photo: instagram.com/@samyneo

Interview met Vanessalealia: Over GNTM, Social Media & Mode

Vanessa is een succesvol model en content creator sinds haar deelname aan“Germany’s next Topmodel” dit jaar. Op haar social media kanalen kun je zowel model als beauty en fashion content vinden. Hauls, inspiratie, producttests en plezier staan op haar agenda. De 20-jarige valt vooral op met haar turquoise haar. Ze kreeg het tijdens de make-over bij GNTM en vond het zo mooi dat ze haar haar nu nog steeds zo draagt. Hoe ze ervoor zorgt en hoe haar leven na GNTM is veranderd, kom je te weten in dit interview. We praten met haar over haar ervaringen, hoe de opnamedagen zijn en hoe haar leven is veranderd na haar deelname. Haar turquoise haar is haar handelsmerk. Daarom vertelt ze ons hoe ze het verzorgt en hoe ze haar franjes stylet. Daarbij vertelt ze ons haar tips voor de perfecte fringelook. Naast modellenwerk is mode ook een groot onderwerp op haar social media kanalen. Daarom vroegen we haar, als ze haar outfits maar in één winkel kon kopen, welke dat dan zou zijn. En wat mag er niet ontbreken aan outfits? Accessoires! Dat vindt u allemaal hier in dit interview!

Photo: instagram.com/vanessalealia

Interview met Thekrizzl: Hoortoestelakoestiek & dansen op sociale media

Krizzl houdt vooral van één ding: dansen! Ze is content creator op TikTok en Instagram en deelt daar danscontent. Vooral haar eigen choreografieën, dansuitdagingen, danssamenwerkingen, zoals met Ivana Santacruz of Ave, en tutorials zijn te vinden op de social media kanalen van Krizzl. Maar dat is niet alles. Ze deelt ook graag beauty, hauls en DIY-projecten met haar gemeenschap. In dit interview praat Krizzl met ons over haar huwelijk. Om precies te zijn over haar trouwjurk, want die heeft ze zelf gemaakt! Ze vertelt ook over haar reis naar de danswereld. Door het dansen ontmoette ze ook haar man. Wij vroegen haar op welke muziek zij het liefst beweegt en hoe men zich als buitenstaander een danssamenwerking kan voorstellen. Krizzl staat duidelijk bekend om haar mooie rode haar en haar positieve aard. Daarom vroegen we haar welke producten ze het liefst gebruikt in haar haarroutine. Ze geeft ons ook tips om je eigen mindset positiever te maken. Dit en nog veel meer komt u te weten in dit interview!

Photo: Lilly Johnson

Interview met Emirabdc: Schoonheid & Huidverzorging – Alles voor een mooie en gezonde huid

Op de social media kanalen van Emira kun je alles vinden over beauty en huidverzorging. Ze voorziet haar community op TikTok, Instagram en YouTube regelmatig van tips voor een gezonde en mooie huid, maar ook make-up tips, ontmaskert mythes en test verschillende producten. Een onzuivere huid leidt al snel tot frustratie en weinig zelfvertrouwen en dat is precies waar Emira wil helpen. Zij weet uit eigen ervaring wat een onzuivere huid met je doet en wil een veilige ruimte bieden voor wie dat nodig heeft. In een interview met ons magazine vertelde Emira ons over haar reis in de wereld van schoonheid en huidverzorging en wat haar inspireert om deze inhoud regelmatig te produceren. Zij deelde met u drie eenvoudige tips voor een mooie en gezonde huid die geschikt zijn voor alle huidtypes. Ze vertelde ons ook over haar drie must-haves op het gebied van make-up en een typische winkelervaring bij de drogist. Met haar ervaringen en met de hulp van haar baan kon ze kennis opdoen en haar eigen producten creëren. Lees hier meer!

Photo: instagram.com/emirabdc

Millanefriesen interview: Over reizen & eigen collectie met About You

Het kleine stadsmeisje begon met sociale media voor de lol. Ze heeft nu 5,8 miljoen volgers. Ze staat bekend om haar outfitinspiraties, die ze publiceert in de vorm van reels en TikToks. Ze is nooit in een slechte bui! Ze straalt positiviteit uit en wil haar gemeenschap inspireren om in zichzelf te geloven. Op haar social media kanalen vind je beauty, fashion en heel veel pasta! In dit interview spraken we met Millane over reizen, must-haves en mode. Door haar werk reist ze veel en heeft ze veel van de wereld gezien. Daarom vroegen we haar wat haar favoriete reisbestemming tot nu toe is geweest en of ze nog hotspots kan noemen. Ze onthult ook haar must-haves op reis. Ze reist niet alleen veel vanwege haar werk, ze heeft ook alleen gereisd en deelt tips voor u die ook graag alleen zou willen reizen maar dat niet durft. Ze lanceerde ook haar eerste collectie bij About You en gaf ons inzicht in het proces achter het creëren van een collectie. Naast mode vertelt ze ons waar ze graag haar kleding koopt en waar ze haar inspiratie voor outfits vandaan haalt. Ontdek dit en meer hier!

Photo: instagram.com/majafelina

Adorable_caro interview: Over het dagelijks leven van een content creator & Ninety-9

Caro is content creator op Instagram en TikTok. Op haar social media kanalen neemt ze je mee in haar dagelijks leven, waar het draait om lifestyle, mode, sport, reizen en vooral esthetische content. Mode in het bijzonder is Caro’s passie. Daarom deelt ze fashion inspo en hauls met haar gemeenschap. Vanuit deze passie vond ze haar roeping, want samen met haar vader richtte ze het modemerk “Ninety-9” op, waar je accessoires, badmode, loungewear en ook avondkleding kunt kopen. In dit interview vertelt Caro ons over de oprichting van haar eigen merk “Ninety-9” en de achtergrond ervan. Ze vertelt ons onder andere over haar persoonlijke favoriete stukje van haar eigen merk en haar persoonlijke grootste succes in haar social media carrière. Tassen zijn als het ware Caro’s hobby, dus vroegen we haar welke tas nog ontbreekt in haar collectie. Ze vertelt ook hoe haar dagelijks leven eruit ziet. Want met social media, Ninety-9, haar podcast met Sonny Loops en vele andere projecten is haar dagelijks leven vol. Hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt en onder één hoedje speelt, onthult ze hier in dit interview.

Photo: instagram.com/adorablecaro

Interview met Donnaromina: Over mode en haar eigen merk “high by honey”.

Romina is content creator op Instagram en deelt haar passie voor mode met haar community. Outfits, inspiraties, hauls en veel plezier vind je op haar sociale mediakanalen. Haar passie is haar roeping geworden, dus nog niet zo lang geleden heeft ze haar eigen modemerk “high by honey” opgericht. Je vindt er alles van zonnebrillen tot jassen en broeken. In het interview met Romina vertelt ze over de achtergrond van haar merk “high by honey”, wat haar inspireerde om het op te richten en hoe ze omging met angsten tijdens het oprichtingsproces. Daarmee laat ze zien dat steun en hulp krijgen helemaal niet erg is. Terwijl mode haar sociale mediakanalen overneemt, deelt ze waar ze het liefst haar kleding koopt en welk accessoire ze niet kan missen. Ze is onlangs verhuisd naar een nieuw huis met haar partner en wat mag er niet ontbreken? Deco! Zo vertelt ze ons over haar favoriete decoratiewinkels en welke kamer ze het mooist vindt. Het wordt romantisch!

Alisha_krp in interview: Momlife op sociale media

Ongeveer een jaar geleden beviel Alisha van haar dochter Mira. Sindsdien is er veel mama-content op Instagram en TikTok. Ze geeft haar 1,5 miljoen volgers een kijkje in de realiteit van het dagelijkse leven als moeder. Zoals velen al weten, wordt alles op sociale media altijd mooier voorgesteld dan het vermoedelijk is, en dat is precies waar ze de draad wil oppakken. Ze praat openlijk over problemen en moeilijkheden en wil zwangere vrouwen en moeders moed en hoop geven, omdat ze er niet alleen voor staan. In dit interview spraken we met Alisha over haar leven als moeder. We gingen terug in de tijd naar voor de geboorte en vroegen haar om tips voor aanstaande moeders. Ze vertelde ons ook waar ze het liefst babykleertjes koopt en wat de 1-jarige Mira al kan. En wat is een deel van de zwangerschap? Dat klopt! Gekke eetgewoonten! Ontdek wat Alisha heeft bereikt in dit interview! Daarnaast staat een verhuizing naar haar droomhuis op de agenda. Dus geeft ze ons een glimp van hoe haar huis eruit zal zien.

Photo: instagram.com/alisha_krp

Interview met Thisislauramarie: Over inhoudelijk acteren, mode en pianospelen

Laura is een content creator en studeerde dit jaar af aan de middelbare school. Ze betovert haar 1,5 miljoen volgers op Instagram en TikTok met mode, acteerwerk en nog veel meer. Op het gebied van acteren heeft Laura al enige ervaring opgedaan. Ze speelt in musicals en heeft deelgenomen aan de Joyn productie “Das Internat” seizoen 3. Maar dat is niet alles. Naast haar hobby acteren speelt ze ook piano, met als favoriet Atlantique Nord van Yann Tiersen. In dit interview vertelt Laura ons over haar hobby’s acteren en piano. Ook vertelt ze in welke serie ze graag zou willen spelen, wat ze zo leuk vindt aan pianospelen en welke stukken ze graag op de piano speelt. Mode is ook een groot onderwerp voor haar, dus vertelt ze ons de winkels waar ze het liefst haar kleding koopt, maar ook welke producten altijd een must zijn bij een bezoek aan de drogisterij. Last but not least praat ze met ons over haar droom om te dansen op “Let’s Dance” en wat daar achter zit.

Photo: instagram.com/thisislauramarie

Anna_hafner_ in een interview: Over sociale media, festivals en surfen

In het interview met Anna vertelt ze ons over haar passie voor festivals, want ook zij profiteert graag van het festivalseizoen om te feesten of zelf te dj-en. Ze somt de festivals op waar ze graag naartoe gaat. Attentie: Het wordt kleurrijk! Naast festivals heeft ook sport een speciale betekenis voor Anna. Ze nam deel aan de YouTube Battle op “Ninja Warrior” en werd daardoor beroemd. Zij vertelt ons over haar ervaringen tijdens haar deelname. Ze gaat ook graag surfen, bij voorkeur in Frankrijk. Ontdek hier waar ze graag haar sportkleding koopt en wat ze mee zou nemen naar een onbewoond eiland!

Photo: Ralf Besier

Sophiachiara__ in een interview: De droom van surfen en een huis met een kleine ranch

Sophia is een content creator op Instagram en TikTok en deelt reis- en sportcontent op deze platforms. Momenteel reist Sophia veel en neemt ze haar gemeenschap mee naar ongelooflijke droomstranden. En wat is een must voor droomstranden? Dat klopt, surfen. Surfen is haar huidige passie, dus in dit interview gaf ze ons een beetje inzicht in onder andere surfen. Sophia reist de wereld rond en probeert de beste golven te pakken. Sri Lanka staat bovenaan haar lijst, omdat het de beste golven heeft en een lieve, behulpzame bevolking. Apps zijn vooral handig op reis, dus deelt ze haar must-have apps voor op reis, evenals haar must-have beauty items die op geen enkele reis mogen ontbreken. Ze deelt ook surftips voor beginners en waar je de beste bikini’s kunt kopen. Ontdek hier meer!

Photo: instagram.com/sophiachiara__