Daktent kopen: Prijs, mensen, auto, merken & opstelling – XXL Adviseur

Daktenten – U wilt uw eerste daktent kopen? Hier vindt u onze uitgebreide, gratis daktent-gids met alle modellen, automerken, fabrikanten, prijzen en tips voor vakanties voor alleenreizenden (singles), twee personen en gezinnen met drie, vier en vijf personen. Daktenten zijn er voor elk type vakantie en reis, zelfs voor avontuurlijke tochten. Bijvoorbeeld met de iKamper, voor maximaal 4 personen en extra sportuitrusting. Maar daarover later meer, met de verschillende soorten daktenten. Welke daktent is de beste? Hoe snel kan een daktent opgezet worden? Passen daktenten op elke auto? Onze grote gids: daktenten, kamperen en vakantie!

Winnaar van de campingtest: daktent! Goedkoop, flexibel + avontuur

Wist u dat bijna 20% (18,9%) elk jaar gaat camen? Een enorme fascinatie voor miljoenen, alleen al in dit land. Tieners en jonge volwassenen houden van kamperen, oudere permanente kampeerders houden van caravans en kampeerauto’s. De meeste kampeerders, maar ook avonturiers en individualisten, reizen met hun eigen auto en daktent. Waarom: Geen extra rijbewijs, lage prijs, start onmiddellijk waar en wanneer je maar wil. Welkom in de wereld van de daktenten!

De daktent: onze campingtestwinnaar

Het ultieme voordeel van daktenten is dat u volledig onafhankelijk bent op reis. Richt uw vakantie in zoals u wilt, met uw eigen auto en daktent. Onafhankelijk van luchtvaartmaatschappijen, hotels, ontbijttijden, autoverhuurtijden, bustransfers van en naar de luchthaven, enz.

Waarom kopen zovelen een daktent voor hun auto?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Vergelijking: tenten, caravans en campers

Alle soorten tenten hebben het nadeel dat het relatief veel tijd kost om ze op te zetten, dat je vaak weinig ruimte hebt en dat je de tent, uitrusting en accessoires met je mee moet dragen.

Caravans en campers daarentegen zijn absoluut niet flexibel. Ze zijn onhandig, je hebt altijd een extra parkeerplaats nodig, zelfs een extra rijbewijs. Daarom kiezen de meeste mensen pas op 50- of 60-jarige leeftijd voor een caravan of camper.

Nadeel tenten:

 • Ingewikkelde montage en demontage
 • Uitrusting en accessoires moeten worden meegenomen
 • Isolatie tegen kou en vocht
 • Slapen op de stijve vloer

Nadeel caravan en camper:

 • Hoge acquisitiekosten
 • Meestal extra rijbewijs
 • Auto met trekhaak en voldoende paardenkracht (trekvermogen)
 • Extra parkeerruimte met voldoende ruimte
 • Geen spontane rondreis / verandering van plaats zonder planning
 • Hoog brandstofverbruik

Daktenten combineren alle voordelen van tenten en woonverblijven. Daarom zijn ze zo populair bij campingfans.

Voordelen: Daktent

Waarom zijn daktenten zo populair?

Daktenten zijn de perfecte mix, vergeleken met de tenttypes, caravan en camper. Daktenten kunnen op elke auto worden gemonteerd, ze zijn relatief goedkoop in aanschaf (vanaf 1.200 euro), je hebt geen extra rijbewijs nodig en je auto wordt slechts enkele centimeters verhoogd – je hebt dus geen enorme aanhanger of carrosserie.

Dat zijn heel wat voordelen die van de daktent onze duidelijke testwinnaar hebben gemaakt als het op kampeervakanties aankomt!

 1. Lage aanschafkosten, vanaf 1.200 euro
 2. Geen extra rijbewijs
 3. Montage op alle automerken en modellen
 4. … later meer!

Test: 1 maand in een daktent – ervaringen

Video’s zeggen meer dan 1000 woorden!

Daktent: modellen, auto, opbouw & prijs

Voor de eerste aankoop van een daktent moeten eerst de belangrijkste vragen worden gesteld over automerken, montage met dakdrager, montagetijden, tijd voor demontage en advies in de showroom van de beste fabrikanten. Bovendien, onze aanbeveling voor daktenten “Made in Germany”.

Laten we eerst eens kijken naar de vraag: welke daktent voor welk automodel?

Automodellen voor daktenten

Gelukkig is het antwoord op de vraag welk type daktent ook bij welk merk en model auto past, heel eenvoudig.

Daktenten passen op alle automerken en modellen

In feite kunnen daktenten op alle automerken worden gemonteerd (Lijst: Daktenten automerken). Van Audi A4 tot A6 tot Q7, BMW: X5, iX, X1, alsook alle buitenmerken zoals Jeep, Land Rover, Nissan, Toyota en Co. tot de VW voor het gezin.

Het enige dat aanwezig moet zijn is een dakdrager. Maar dit is makkelijk te installeren. De kostprijs van een dergelijk rek ligt tussen 300 en 500 euro, afhankelijk van het automodel, en het kan snel worden geïnstalleerd.

 • Alle automerken en modellen
 • Dakdrager moet aanwezig / gemonteerd zijn

Daktent structuur, ruimte en ligplaats

Hier kan ik direct mijn persoonlijke ervaring inbrengen! Toen ik mijn eerste daktent kocht, ging ik ervan uit dat het me 10 minuten zou kosten om hem op te zetten, misschien zelfs 20 minuten? In feite duurt het minder dan een minuut om het op te zetten!

Dak tent montage tijd: 1 minuut

Vooral bij de premiumfabrikanten, Made in Germany, is het mechanisme achter de daktenten zo verfijnd dat ze zonder enige moeite, met slechts één armbeweging, kunnen worden uitgevouwen. Afhankelijk van het model kunt u dan via een zeer lichte, maar stevige ladder in de daktent komen. Slechts een paar seconden en alles is uitgevouwen en klaar voor uw vakantie!

Uitgevouwen heb je plots enkele vierkante meters ruimte, moeilijk te geloven! Er zijn zelfs modellen, zogenaamde “vouwtenttrailers”, die uiteindelijk bijna een klein Tiny House vormen. Daarom heeft u in een daktent nog relatief veel ruimte, van de tweepersoons tentmodellen tot de familietent voor 4 personen, met heel kleine kinderen zelfs tot 5 personen mogelijk.

Dus de set-up is snel gedaan, in minder dan een minuut. Ik kan het makkelijk in 40 seconden! Super praktisch, vooral als je spontaan iets ontdekt op een route, bv. een bergmeer. Stop, zet de motor uit, klap de daktent even uit en ontspan.

Tip! Sterrenhemel als je uit het dakraam kijkt

Bij premium fabrikanten, bijvoorbeeld Campwerk of iKamper, heeft u ingebouwde dakramen! Vooral voor sterrenhemels, bijvoorbeeld als u in afgelegen gebieden van Spanje, Denemarken of nog verder weg, in Noorwegen bent, een absolute droom.

Nu de kosten: Wat is de prijs?

Mensen en prijs: kostenvergelijking

Als je voor het eerst over daktenten hoort, denk je meteen aan campers en caravans. Dus denken ze ook aan prijzen van 30.000, 40.000 of zelfs 50.000 euro. Natuurlijk, er is geen bovengrens, sleutelwoord glamping,… Daarom zijn daktenten zo populair bij kampeerders!

De prijs voor daktenten begint bij slechts 1.400 euro tot 2.000 euro, voor een 2/3 persoons daktent.

Voor een 3+ persoons daktent moet u rekenen met ongeveer 2.500 Euro tot 3.800 Euro en voor een daktent die u kunt gebruiken tot 4 personen, met ongeveer 3.500 Euro tot 4.900 Euro, afhankelijk van het model en de uitrusting.

U wilt meer weten over de verschillende prijzen in vergelijking, de modellen voor 2 tot 4 (5) personen? Bekijk hier de afzonderlijke daktent types:

Tip! Bent u onderweg met een Mini of een Mini leert? Daar zijn ook bruine daktenten voor! Ruimtebesparend en uitgeklapt, dezelfde luxe, hetzelfde gevoel van welzijn en dat allemaal met uw Mini + daktent.

Na de voordelen, de montage, de automerken, de montagetijd en de prijzen voor de verschillende modellen van 1 tot 4 (5) personen, laten we nu overgaan tot de fabrikanten van daktenten!

Fabrikant daktent: Made in Germany + Lijst

Er zijn veel fabrikanten van daktenten, een paar in Azië, een paar in Amerika.

Kwaliteit is belangrijk, de daktent wordt tenslotte op uw auto gemonteerd. We weten allemaal hoe belangrijk auto’s voor ons zijn! Bij Aziatische fabrikanten bespaar je 5 of 10%, maar de isolatie is niet zo goed (koud en vochtig ‘s nachts), extra’s zoals dakramen ontbreken of de ladder, een zeer belangrijk element, is niet lang stabiel en wiebelt na een paar keer rijden. Daarom, voordat we een kijkje nemen op de daktent fabrikant lijst, hier is mijn en onze aanbeveling:

Gemaakt in Duitsland: Campwerk

Campwerk is de marktleider onder de tentenfabrikanten in Duitsland. Niet zonder reden, de kwaliteit spreekt voor zich. In mijn eigen zoektocht naar de beste daktent (voor mij), heb ik in totaal 4 fabrikanten van daktenten vergeleken. Mijn aanbeveling is duidelijk “Made in Germany” en dus Campwerk.

De meeste kampeerders vertrouwen Campwerk, zoveel dat het merk inmiddels marktleider en Duitslands populairste daktentfabrikant is.

Campwerk zelf zit vol energie en spirit voor daktenten en kamperen! Veel daktentfans kennen Campwerk al van YouTube, waar ze al heel lang video’s publiceren, informatieve over het opzetten van daktenten, productinnovaties, maar ook inzichten geven achter de schermen, bijvoorbeeld wanneer ze naar toerisme- en kampeerbeurzen reizen of ook werken aan nieuwe producten, bijvoorbeeld kampeeraccessoires. Er zijn zelfs grote daktentbijeenkomsten.

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, bekijk de daktenten van Campwerk, Duitslands populairste fabrikant van daktenten en vouwcaravans:

Fabrikant van daktenten: Lijst

Pas op voor “goedkope goederen” – Mijn ervaring is dat kwaliteit het belangrijkst is en dat een paar procent besparing zich snel terugbetaalt als de ladder wiebelt, het slaapoppervlak te hard of te klein is of nog erger als het ‘s avonds koud wordt in de tent omdat de isolatie niet goed is, dan moet je ergens geld besparen!

Lijst, modellen & prijzen – Wilt u nog eens 5,8 of 10 % besparen op uw daktent? Dan is hier een lijst van fabrikanten bij wie u uw nieuwe daktent kunt kopen. In de lijst vindt u onze testwinnaar en andere fabrikanten die ten minste een goede beoordeling hebben gekregen. Autocamp, Campwerk, Darche, Front Runner, iKamper & Co. – Welke andere merken en fabrikanten zijn er? Hier vindt u een grote lijst van fabrikanten waar u meer te weten kunt komen over de verschillende maten, modellen en prijzen.

Camping in de buurt: Aanbevelingen

Last but not least, hebben we de beste camping aanbevelingen in Duitsland voor u! Of u nu op vakantie wilt naar de Noordzee, de Oostzee, de Chiemsee, de bergen, het Zwarte Woud of het Harzgebergte, hier vindt u aanbevelingen voor campings waar u zich helemaal thuis zult voelen. Met voldoende ruimte, de belangrijkste dingen die je nodig hebt op de camping en natuurlijk eerlijke prijzen.

 • Camping / vanaf woensdag op FIV!

Tips: Camping trips

 1. Camping XXL
 2. Camping accessoires
 3. Wonen & Slapen
 4. Vakantie met dieren
 5. Dropouts: 6 verhalen
 6. Kampeervakanties: Reisgids

Camping XXL

Camping, Accessoires, Bestemmingen & Tips – De perfecte camping, bestemmingen en insider tips, nieuwe gadgets voor wonen en koken! Kamperen is het knetteren van het kampvuur, de geur van nat gras en het getjilp van de vogels in de ochtend. Maar kamperen is ook wakker worden op de camping met uitzicht op zee en een goede nachtrust in de comfortabele bedden van de camper. Het maakt niet uit hoeveel comfort of hoeveel avontuur je wilt, kamperen maakt iedereen gelukkig. De veelzijdige manier om te reizen en veel plaatsen te zien met een klein budget inspireert meer en meer mensen. Hier kunt u alles te weten komen over de verschillende soorten kamperen, de verschillende bestemmingen van kampeerders wereldwijd en geven we u een aantal belangrijke tips voor uw volgende kampeervakantie.

Camping accessoires en online winkels

Eenmaal door het hele land in een daktent of caravan en zoveel mogelijk zien – op het strand, in de bergen en in de vrije natuur. Maar wat moet je absoluut bij je hebben op dit avontuur? Welke spullen moeten op de paklijst, wat kan thuis blijven en waar koop ik de juiste kampeeraccessoires? Onze checklists met tips en aanbevelingen voor uw kampeertrip:

Tenten, accessoires, meubelen & Co – Winkeltips in een lijst voor geschikte accessoires, kampeermeubelen en uitrusting, alles voor uw volgende kampeertrip, in een boodschappenlijstje. Hier vindt u alles van A voor buitenverlichting (weerbestendig) tot gaspatronen, zakmessen en W voor waterbehandeling.

Wonen & Slapen

Kamperen in een tent, caravan & camper – Tent, caravan, slaapzak, vrijetijds- en outdoorkleding – Wanneer je in de natuur kampeert, ben je meestal beperkt tot het hoogstnoodzakelijke, omdat je meestal niet veel kunt meenemen en er geen supermarkten in de buurt zijn. Wij hebben echter voor u op een rijtje gezet waar u zeker aan moet denken en wat u nooit mag missen op een echte kampeertocht:

Vakantie met dieren

De vakantie staat voor de deur en u verheugt zich op zon, zee en ontspanning. Binnenkort ligt u zorgeloos op het strand en ontspant u zich, alleen blijft er één probleem over; u wilt niet op reis zonder uw geliefde huisdier. Welke opties heb je eigenlijk? Mag je viervoetige beste vriend mee? Waar is het welkom en waar niet? Wij hebben alle belangrijke informatie over vakanties met dieren bijeengebracht, zodat vakanties voor huisdiereigenaren niet langer een probleem zijn.

Dropout: Familie, Hippie & Senioren – 6 Verhalen

Dropouts – Deze mensen hadden een normaal leven met soms goede beroepsposities en kansen en toch besloten zij een andere weg in te slaan. Waarom besluit je je huis te verkopen, je baan op te zeggen, je spaargeld te nemen en de vrijheid tegemoet te gaan? In dit artikel en in de video’s ontdekt u verschillende gezinnen, koppels en individuen die het aangedurfd hebben deze moedige stap te zetten en al hun eieren in één mand te doen.

Kampeervakanties: Reisgids

Kamperen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië en heel Europa – wilt u nog meer vakantieregio’s ontdekken? Neem dan een kijkje in onze grote XXL-gids over het onderwerp vakantie. Reizen in Duitsland, vakantie in Frankrijk, vakantiehuizen in Kroatië, een keer langs de Adriatische Zee in Italië, kennismaken met Denemarken en nog verder naar het noorden Zweden en Noorwegen. Hier vindt u alle belangrijke vakantiegebieden.

 • Vakantie / vanaf woensdag op FIV