Duitsland Vakantie XXL: Top X Populairste Plaatsen – Steden, Bergen & Zee

Vakantie Duitsland – De vakantie staat eindelijk voor de deur, en nu is de vraag waar we deze keer heen gaan. Men denkt altijd aan verre reizen, maar waarom deze keer niet een reis naar Duitsland? Duitsland heeft veel te bieden. Adembenemende natuur, prachtige stranden aan de Noordzee of de Oostzee. Of gaat u liever naar een grote stad als Berlijn, München of Hamburg? De grote steden van Duitsland hebben een gevarieerde kunstscène en een opwindend nachtleven. Er is veel te ontdekken en te zien. Het goede aan een vakantie in Duitsland is dat je overal met de trein naartoe kunt, waardoor het klimaatvriendelijk is. Je hebt niet zo’n lange reis voor de boeg, en je doet iets goeds voor het milieu.

Duitsland: Bergen, Meren en Zee

Tekst

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Top X: Populairste vakantiebestemmingen

Tekst

Noordzee: Zwemmen in zee – tip voor het hele gezin!

H3 – XY – Family Tip!

H3 – XY – Tip voor kinderen!

H3 – XY – Tips voor avonturiers / sporters …

Vakantie in de Metropolen – Top 4

Als u samen een citytrip plant, worden de bekende buitenlandse metropolen altijd als bestemming genoemd. Maar Duitsland heeft ook veel bezienswaardige steden die zich kunnen meten met metropolen in het buitenland. Duitsland heeft adembenemende en diverse steden. Elke stad maakt indruk met zijn eigen gebouwen, monumenten en landschappen. De metropolen hebben vaak een gevarieerde kunstscène en een opwindend nachtleven. Er is veel te ontdekken en te zien.

Hoofdstad Berlijn: XY

De hoofdstad Berlijn is een levendige metropool. Berlijn is niet alleen de politieke hoofdstad van Duitsland, maar ook de culturele. Er zijn ongeveer 160 musea in Berlijn. Wie de Berlijnse levensstijl zelf heeft ontdekt, zal de stad aan de Spree weten te waarderen. Er zijn mooie plekjes in veel wijken en Berlijnse buurten. Wijken als Kreuzberg, Neukölln of Friedrichshain zijn hip, en overtuigen met veel cafés, restaurants en een buitengewoon nachtleven. De vele strandbars aan de Spree maken Berlijn in de zomer bijzonder opwindend. De Dom van Berlijn is een van de architectonische hoogtepunten van de metropool. Bijzonder bezienswaardig in Berlijn zijn de Brandenburger Tor, de East Side Gallery en het Reichstaggebouw. Berlijn is een bijzonder goede plaats om te eten: U moet zich een weg banen door de gevarieerde keuken van de hoofdstad.

 • East Side Gallery
 • Reichstag gebouw
 • Uit eten in Kreuzberg
 • Ga naar een van de 160 musea

Havenstad Hamburg: XY

Hamburg is vaak de topstad in Duitsland in enquêtes. Als je afgaat op aantrekkelijkheid en sympathie, is Hamburg de populairste stad van Duitsland. Hamburg kan veel toeristen overtuigen op cultureel gebied: de miljoenenstad wordt de laatste jaren beschouwd als de derde grootste muzieklocatie ter wereld, na New York en Londen, en heeft daarmee vele andere buitenlandse metropolen ingehaald. De enorme haven van Hamburg, de indrukwekkende Reeperbahn en vele andere bezienswaardigheden worden als bijzonder bezienswaardig beschouwd. Een must voor iedereen die naar Hamburg reist: de Hamburgse vismarkt. Hamburg heeft nog meer hoogtepunten, zoals de Speicherstadt en HafenCity.

 • HafenCity
 • Speicherstadt
 • Reeperbahn
 • Muziekstad

München: Bavaria, kalfsvleesworst en krakelingen

München is een van de mooiste en meest exclusieve steden van Duitsland. De stad maakt indruk met zijn barokke architectuur en de wereldberoemde Marienplatz. München is over de hele wereld bekend om het Oktoberfest en BMW World. U moet zeker een bezoek brengen aan de Viktualienmarkt, die wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van München. De Viktualienmarkt is in het midden van de oude stad, u moet tijd en honger meebrengen, en uw weg proberen te vinden tussen de verschillende eetkraampjes. Het beste uitzicht over de hele stad heeft u vanaf de Oude Peter van de Sint-Pieterskerk achter de Marienplatz, en daarom is het zeker de moeite waard om de 306 treden te beklimmen. Als u van cultuur houdt, moet u zeker het paleis Nymphenburg bezoeken, het originele 17e-eeuwse meubilair van keurvorst Max Emanuel is fascinerend.

Belangrijke bezienswaardigheden voor uw eerste bezoek aan München!

 1. Viktualienmarkt
 2. Sint-Pieterskerk
 3. Marienplatz
 4. Nymphenburg

Keulen: kathedraal, Rijn en carnaval

Keulen – de bekende metropool aan de Rijn is fascinerend. Keulen is beroemd om het Keulse carnaval, maar er is veel meer te ontdekken en veel te zien: De belangrijke bezienswaardigheden, coole en hippe buurten en natuurlijk de Rijn. Het eerste wat je met Keulen associeert is de Dom van Keulen. De Dom van Keulen ligt direct aan het centraal station en is het herkenningspunt van de metropool.

Als u in de Dom van Keulen bent, moet u die zeker beklimmen en Keulen van bovenaf bekijken. Een bezoek aan de oude binnenstad van Keulen is ook zeker de moeite waard, want deze maakt indruk met kleurrijke huizen en kroegen aan de Rijn.

Als u een bierliefhebber bent, moet u zeker naar een brouwerij gaan en een Kölsch bier drinken, want die zijn erg beroemd. Vooral cool voor koppels: je kunt een liefdesslot op de Hohenzollernbrücke zetten en zo je eeuwige liefde beloven.

Hippe buurten zoals de Belgische wijk of Ehrenfeld zijn een bezoek waard, en zijn perfect om de verschillende restaurants uit te proberen. Het nachtleven in Keulen is kleurrijk en er is voor elk wat wils voor een onvergetelijke avond in Keulen.

 1. Dom van Keulen
 2. Rijn
 3. Keulen Oude Stad
 4. Hohenzollernbrücke

Vakantie aan het strand: zee & zon

Bij strand en zee denk je meestal aan verre exotische oorden, maar ook in Duitsland kun je een uitstekende strandvakantie hebben. Wie denkt dat een echte strandvakantie alleen mogelijk is in de Middellandse Zee of andere verre oorden, kent de Duitse kusten niet. Duitsland biedt meren, bergen en kusten, en er is voor elk wat wils. En als de temperaturen goed zijn, voelt een vakantie aan de Noord- en Oostzee zelfs aan als een vakantie aan de Middellandse Zee. FIV Magazine heeft de mooiste stranden van Duitsland voor u uitgezocht, zodat u uw strandvakantie in Duitsland perfect kunt plannen!

Strandvakantie Duitsland: Plaatsen aan het meer & de zee

 1. Baltische Toren
 2. Grömitz
 3. Weststrand op het eiland Fischland-Darß-Zingst
 4. Spiekeroog
 5. Sint Peter-Ording
 6. Zandstrand aan de elleboog
 7. Timmendorfer strand
 8. Norderney
 9. Kühlungsborn
 10. Borkum

Kamperen? Top 10 campings

Een zeer natuurminnende en avontuurlijke manier om een coole vakantie in Duitsland door te brengen is kamperen. Er zijn veel regio’s in Duitsland die uitnodigen om te gaan kamperen en die gepassioneerde kampeerders zullen overtuigen met de Duitse natuur. Kamperen stelt u in staat flexibel te zijn, want u kunt uw dag indelen zoals u dat wilt, inclusief eten wanneer u dat wilt, of gewoon genieten van het “vrij zijn”. Kamperen is individueel, eenvoudig en dicht bij de natuur. Een land als Duitsland is perfect om te kamperen. FIV Magazine heeft de beste campings in Duitsland voor u uitgezocht.

Zin in een vakantie? Lees hier meer over kamperen en accessoires.

De beste campings in Duitsland

Van Fehmarn aan de Noordzee, tot Füssen in de Allgäu, deze campings hebben de beste beoordelingen in de gemeenschap!

 1. Camping Miramar – Adres: Fehmarnsund 70, 23769 Fehmarn
 2. Schwarzwälder Hof – Adres: Tretenhofstraße 76, 77960 Seelbach
 3. Camping Wulfener Hals – Adres: Wulfener Hals Weg 100, 23769 Wulfen
 4. Campingpark Kühlungsborn- Adres: Waldstraße 1b, 18225 Kühlungsborn
 5. Südsee-Camp – Adres: Südsee-Camp 1, 29649 Wietzendorf
 6. Camping Münstertal – Adres: Dietzelbachstraße 6, 79244 Münstertal/Zwarte Woud
 7. Hegau Family Camping – Adres: An der Sonnenhalde 1, 78250 Tengen
 8. Insel-Camp Fehmarn – Adres: Insel-Camp Fehmarn, 23769 Meeschendorf
 9. Camping en recreatiepark Lux-Oase – Adres: Arnsdorfer Straße 1, 01900 Kleinröhrsdorf
 10. Camping Hopfensee – Adres: Fischerbichl 17/Uferstraße, 87629 Füssen im Allgäu

Het weer in Duitsland Temperatuur & Trend

T

Het weer vandaag / over drie dagen

T