Campwerk daktenten: camping “Made in Germany”, camping accessoires, winkel & showroom

Kampwerk – De berglucht opsnuiven, rond het kampvuur zitten en elkaar verhalen vertellen of met vrienden gaan vissen aan grote meren – dat is kamperen. En wie zich voorbereidt op een tocht door de natuur, heeft natuurlijk de juiste uitrusting nodig. Nu moet je beslissen of je liever in een tent, daktent, camper of motorhome overnacht. Daarom stellen wij vandaag Campwerk aan u voor – het bedrijf voor hoogwaardige kampeeruitrusting uit Duitsland. We hebben al over het merk bericht in onze daktentengids.

Gemaakt in Duitsland: Campwerk

Campwerk is de marktleider onder de tentenfabrikanten in Duitsland. Niet zonder reden, de kwaliteit spreekt voor zich. In mijn eigen zoektocht naar de beste daktent (voor mij), heb ik in totaal 4 fabrikanten van daktenten vergeleken. Mijn aanbeveling is duidelijk “Made in Germany” en dus Campwerk.

De meeste kampeerders vertrouwen Campwerk, zoveel dat het merk inmiddels marktleider en Duitslands populairste daktentfabrikant is.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Campwerk zelf zit vol energie en spirit voor daktenten en kamperen! Veel daktentfans kennen Campwerk al van YouTube, waar ze al heel lang video’s publiceren, informatieve over het opzetten van daktenten, productinnovaties, maar ook inzichten geven achter de schermen, bijvoorbeeld wanneer ze naar toerisme- en kampeerbeurzen reizen of ook werken aan nieuwe producten, bijvoorbeeld kampeeraccessoires. Er zijn zelfs grote daktentbijeenkomsten.

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, bekijk de daktenten van Campwerk, Duitslands populairste fabrikant van daktenten en vouwcaravans:

Naar Campwerk.de

Verhaal: Concept door Campwerk

Het concept van het bedrijf was altijd om de wereld rond te reizen met de grootst mogelijke mobiliteit en de kleinst mogelijke hoeveelheid tijd en geld. De sympathieke jongemannen uit Bochum hadden een doel voor ogen en bouwden zo een succesvolle onderneming op. Ze begonnen met zelfgemaakte kleine daktenten en nu verkoopt Campwerk alles van kampeeraccessoires tot tenttrailers. Bij elk product dat wordt verkocht, gaat er altijd een beetje avontuur, een beetje geestdrift en een beetje verwachting over de toonbank.

Daktenten, tenttrailers, transporttrailers & vanlife

Ontspannen aan een groot meer op een warme zomernacht en kijken naar de sterren – dat is een droomscenario. Bij Campwerk vindt u alles wat u nodig heeft voor een onvergetelijke reis in de natuur. Iedere kampeerder vindt in deze winkel wat hij zoekt, want het assortiment is groot en de kwaliteit is gegarandeerd.

Voordelen van daktenten

Een roadtrip met de auto, stoppen waar je maar wilt en verder reizen wanneer je maar wilt – zo ziet het dagelijks leven met een daktent eruit. Bij Campwerk zijn de daktenten onderverdeeld in 4 categorieën: Adventure, Skycamp, X-Cover en Skycamp Mini. De Adventure daktent is goed voor singles en koppels en de Skycamp daktent is geschikt voor gezinnen tot 4 personen. De Skycamp Mini is perfect voor 2 personen en de X-Cover is goed voor 4 personen plus bagage.

Deze innovatieve daktenten kunnen in enkele minuten worden opgezet en bieden een goede bescherming tegen kou en nattigheid. Daktenten hebben vele voordelen, waaronder dat ze beter isoleren, op elke auto kunnen worden gemonteerd en beter beschermen tegen moeder natuur dan een gewone oprolbare tent.

Voordelen van daktenten

 • Snelle montage
 • Bescherming tegen natheid en kou
 • Goede isolatie
 • Kan op bijna elke auto worden gemonteerd

Montage van de Adventure daktent – Video

In deze video ziet u hoe de 2019 ADVENTURE daktent is opgezet op de Mercedes Pickup X-Klasse. Het is zo makkelijk op te zetten als je een lekker plekje hebt gevonden om te slapen na een lange dag. Sneller dan dat kan bijna niet!

Tenttrailer: Kampeerwagen met tentplatforms,

De tenttrailers zijn kampeerwagens met tentplatforms die weinig ruimte innemen en uitklapbaar zijn tot een hele ruimte met een comfortabel bed. De tenttrailers van Campwerk zijn verkrijgbaar in Economy, Family, Off-Road en On-Road uitvoering. Economy is de kleinste tent en zeer geschikt voor beginners. De Family tent, met 11 vierkante meter hoofdtent en tot 14 vierkante meter aanbouwtent, is de grootste tenttrailer en dus ook geschikt voor grotere gezinnen.

De Off-Road tenttrailers zijn zeer geschikt voor on-road en off-road gebruik, extra stabiel en kunnen tot 100 km/u rijden. De aanhangwagens zijn standaard geschikt voor gebruik op de weg en kunnen ook veilig tot 100 km/u rijden. U kunt ook de tenttrailers aanpassen, want ze worden speciaal voor u gebouwd!

 • Economie: Klein, Goed voor beginners
 • Familie: tot 25 vierkante meter, voor gezinnen
 • Off-road: on-road & off-road, tot 100 km/u
 • On-road: weg, tot 100 km/h

Vanlife

Wat is belangrijk als u met uw bestelwagen door het land wilt reizen? Alle apparatuur die u nodig heeft voor uw bestelwagen, van een inbouwkeuken tot een mobiel keukensysteem, vindt u bij Campwerk.

Naar Campwerk.de

Winkels: Tentoonstellingen over kampeeraccessoires in DE en NL

U kunt zich online over de producten informeren, een brochure laten toesturen of een van de vier winkels in Duitsland en Nederland bezoeken. Hier vindt u een grote tentoonstelling en kunt u ook de verschillende producten zien opgesteld staan. De winkels zijn over het hele land verspreid en hebben een ruim assortiment producten en bekwame verkopers die op nieuwe klanten wachten. Onze favoriete winkel, die in Bochum, is gevestigd in een oud pakhuis met verschillende kranen en veel kampeergedrag.

Bochum – Campwerk West

Deze winkel schreeuwt avontuur uit. Hier vindt u een enorme selectie op twee verdiepingen in een voormalig pakhuis.

 • Adres: Berliner Str. 107 44867 Bochum
 • Contact: 02327 / 40 70 10
 • E-mail: info@campwerk.de

Dörzbach – Campwerk Zuid

In Dörzbach, tussen Stuttgart en Neurenberg, vindt u de tweede Campwerk Shop. Dit is gemakkelijk te bereiken voor alle kampeerliefhebbers uit Zuid-Duitsland. Ook hier wacht een grote tentoonstelling op u.

 • Adres: Mittelweg 8 747677 Dörzbach
 • Contact: Mike Labischus, 0151 / 201 496 76

Bardowick – Kampwerk Noord

Vlakbij Hamburg, in Bardowick, vindt u de derde Campwerk winkel in Duitsland. De locatie is praktisch voor alle kampeerders uit Noord-Duitsland.

 • Adres: 21357 Bardowick, Volledig adres bij het maken van een telefonische afspraak.
 • Contact: Mike Labischus, 0151 / 201 496 76

Groningen – Campwerk NL

Komt u uit Nederland en wilt u de producten toch met eigen ogen zien? Geen probleem, want in Groningen vindt u de vierde Campwerk winkel. Hier vindt u

 • Adres: Vriezerweg 14c 9482 TB Tynaarlo, Nederland
 • Contact: Ivar van der Leij, +31 85 401 / 6500 10

Ambassadors – Kamperen in Noorwegen, Mongolië en Afrika

Er zijn verschillende Ambassadeurs die met het merk Campwerk werken en ons met hun video’s meenemen op hun reizen. Deze ambassadeurs reizen de wereld rond met daktenten en filmen enkele momenten die een inzicht geven in het dagelijkse leven van een kampeerder. In totaal zijn er negen mensen die met Campwerk werken: Anna Jesse, Mario Frigge, Max Muench, Fritz Meineke, Fabio Schäfer, JVGND STIJL, Judetta, Robin Wittwer en Felix Röser.

Anna Jesse & Mario Frigge – met de daktent door Noorwegen

In deze video krijg je een goed beeld van Mario’s road trip door Noorwegen. Met een bed op het dak midden in de zee – dat is de titel van zijn video over zijn reis met een daktent. Hier kunt u zien hoe de dagelijkse routine van een kampeerder werkt, van koffie zetten tot de tent opzetten. Deze clips laten ook zien hoe eenvoudig het is om een daktent op te zetten. Het duurt maar een minuutje om het op te zetten!

Max Muench – Kamperen in Mongolië

Heb je je ooit afgevraagd hoe kamperen in de woestijn eruit ziet? Max Muench, ambassadeur van Campwerk, reisde met een daktent door Mongolië en legde vele bijzondere momenten vast in deze YouTube-video. Max vertrok vanuit Ulaanbaatar naar Terelj Nationaal Park en bezocht onderweg het ruiterstandbeeld van Genghis Khan. De epische landschappen zijn om verliefd op te worden!

Fritz Meineke – 2500 km road trip door Afrika

In deze video zie je hoe een roadtrip door Afrika eruit kan zien als je 2.500 km rijdt in een Land Rover en slaapt in een daktent. Fritz Meineke is het prototype van de avonturier, een man die midden in de jungle boomhutten bouwt en in grotten slaapt. Als je zijn video’s bekijkt, voel je een gevoel van avontuur en wil je meteen een nieuwe reis plannen.

Naar Campwerk.de

Aantal overnachtingen op Duitse campings

In deze grafiek ziet u de overnachtingen op Duitse campings tot en met 2019 in miljoenen. Vorig jaar brachten 35,8 miljoen mensen of gezinnen de nacht door op Duitse campings.

In de afgelopen 10 jaar is het aantal overnachtingen op Duitse campings met 14,2% gestegen.

 • 2009: 25.1 m
 • 2014: 27.9 m
 • 2015: 29.2 m
 • 2016: 30.5 m
 • 2017: 31.1 m
 • 2018: 34.6 m
 • 2019: 35.8 m

Infografik: Camping-Boom in Deutschland | Statista

Meer infografieken vindt u op Statista

Camping Republiek Duitsland – Infografiek

Hier vindt u enige basisinformatie over kamperen in Duitsland. Wist je dat één op de vijf Duitsers zich kan voorstellen wild te gaan kamperen? Verpakt met een daktent en essentiële accessoires, kan deze droom werkelijkheid worden!

Aantal campings 1997-2017:

 • 1997: 2.192 campings
 • 2007: 2.527 campings
 • 2017: 2.954 campings

In 20 jaar tijd zijn er in Duitsland 762 nieuwe campings bijgekomen!

Gemiddeld tarief op campings in Europa:

 • Duitsland: 28,54 Euro
 • Zweden: 30,75 Euro
 • Oostenrijk: 34,31 Euro
 • Zwitserland: 47,97 Euro

Infografik: Campingrepublik Deutschland | Statista

Meer infografieken vindt u op Statista